Rosberg’in Yaşadığı Sorunların Ardından Takımlar Telsiz Yasağından Endişeli

yazar:

kategori:

Nico Rosberg’in Singapur’da yaşadığı sorunların ardından takımlar telsiz yasağının nasıl idare edileceği konusunda endişeye düştüler.

Yarıştan önce direksiyonunun özelliğinin çoğunu kaybeden Rosberg, debriyajsız ve doğru dürüst vites değişimsiz, DRS’siz ve enerji geri dönüşümü olmadan bir süre pistte kaldı.

Yarışa pit alanından başlayan Rosberg, ilk pitlerde yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Telsiz görüşmeleri olmasaydı Rosberg durumunda neler olabileceğinin sorulması üzerine Wolff “Tam bir kabus olurdu. Pilota hiç bir mesaj iletemediğinizi düşünebilir misiniz?”

“Güvenlik endişesi de var. Direksiyonunda artık bir şey görünmeyen sürücüyle nasıl iletişim kurmak istemezsiniz ki?”

“Belki de Singapur yarışı gelecek için bir yol çizilmesini sağlayabilir.” dedi.

Christian Horner “Bu araçlar çok karmaşıklar ve çok fazla şey olup bitiyor.”

“Telsizden sürücü koçluğunun kaldırılmasını tamamen destekliyorum. Nerede geç fren yapacaklarını söylemek yarış mühendisinin işi değil.”

“Ancak güç ünitesini idare etme açısından, dayanıklılık ve güvenlik açısından bu konu önemli.”

“Ve şov için de onlarla konuşmak iyi. En azından frenlerinin ısındığını ve hava koridorundan çıkmaları gerektiği gibi konuları söyleyebilmeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Rosberg’in Yaşadığı Sorunların Ardından Takımlar Telsiz Yasağından Endişeli” için 3 yanıt

  1. Yasağın araç ayarlarıyla ilgili olan bölümü zaten baştan beri saçmalıktı. Pilottan mühendis olmasını bekleyemezsin. Ama şurda geç fren yap şurayı böyle al gibi komutların yasaklanmasına katılıyorum. Herkes aynı sürünce geçişler daha da zorlaşıyor. Nerde hızlı olabileceklerini pilotlar bulmalı. Biri telemetri okuyup tur taklit ediyorsa bu hızlı değil tur taklidi yapan pilottur. 7 yaşından beri yarışan bir pilot en ufak detayına kadar bunu yapabilir.

    Bob Ross’u çizerken taklit ederek iyi bir resim yapmanız bir ressam olduğunuzu göstermez. İyi bir taklitçi olduğunuzu gösterir.

  2. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Rosberg’in yarış dışı kalması saçma görüntülere sebep oldu. Bu telsiz yasağı takımlar için iyi olmayacak.

  3. horner efendi alıştınız tabi telsizden gazele hemen lobi çalışması yapın lastik olayındaki yaptığınız ve alınan lastik şampiyonası gibi geçen sene..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir