Lauda: “Hamilton Her Bir Kuruşu Hak Ediyor”

Niki Lauda, Singapur’da bu seneki 7. zaferini kazanan ve şampiyona liderliğine yükselen Lewis Hamilton’un Mercedes’ten aldığı her bir kuruşu hak ettiğini söyledi.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve rahat bir şekilde lider giden Hamilton, güvenlik aracından sonra bir kez daha pite girmek zorunda olduğu için dezavantajlı gibi görünmüştü. Ancak performans ve lastik avantajını iyi kullanan ve yarış tekrar başladıktan sonra üst üste hızlı turlar atan Hamilton yarışı kazanmayı başardı.

Lauda “O tüm parayı hak ediyor. Size sadece bunu söyleyebilirim.”

“Olağan üstü bir yarış çıkardığı için yarışı kazandı. Diyecek başka bir şey yok. Çok zor ve sertti.” dedi.

Toto Wolff “Gerçekten harikaydı. Bunlar Lewis Hamilton günleri. Bu tip günlerde onun ne kadar büyük olduğunu anlıyorsunuz. Yıldız ve süper yıldızlar arasındaki fark böyle ortaya çıkıyor.” dedi.

Paddy Lowe “Lewis harika bir performans sergiledi. Performansı güçlüydü ve lastik dayanıklılığı rakiplerimizden daha iyiydi.”

“Güvenlik aracı yarışın ortasında girdiğinde diğerleri ana lastikler için pite gelmeyi tercih ettiler. Ancak biz silahlarımızı çıkardık ve pistte kalarak doğru stratejiyi seçtik. Lewis de kalanını yaptı.”

“Lewis son kez pite gelmeden önce tam bir pitlik zaman olmasını umuyorduk ancak lastikleri yeteri kadar uzun süre dayanmadı. Öyle olunca Lewis, pitten çıktığında biraz daha çalışmak zorunda kaldı. Ancak yeni lastiklerle büyük avantaja sahipti ve 7. virajda harika bir atak yaptı.”

“Çok kontrollü bir sürüştğ ve zor kazanılan bir galibiyet oldu.” dedi.


Yorumlar

“Lauda: “Hamilton Her Bir Kuruşu Hak Ediyor”” için 24 yanıt

  1. ”Vettel 1 sinan uzunoğlu 2 rambo 3 sizin şizofren kafanızı iyice haşamat etmişler belliki zaaaaaaaaa :D”

    belkide sana senin pilotun dilinden konuşmak lazım hemen cecik anlarsın : ))

    sizin alzheimer kafanıza ne demeli yaptıklarınızı unutur millete dil uzatırsınız..

    şu çok dominantmış hiç böyleesi görülmemiş miş

    dekolte kafa o yüzden mi tezgahı topladı.

    kartikeyan iyi anlıyordu sizin dilinizden ağlak bebek sendromu..: )))

  2. adam haklı

    rosalinanın tekdüze ve sıradan becerileri hami nin zaten üstün olan plotajıyla doruk noktasına ulaşıyor..

    hami yi sevmeyenler saydırmışlar yine ama gerçekler bu şekilde..

    bu arada 3sn hızlı araçla derken..

    sanki kaç yıl en az 1 sn hızlı araçla sadece önden başlayıp kazanan birinden bahsedilmiş gibi..

    o zaman ses yoktu ama efsane şumi yarısı idi

    şimdi riccardoya yem olunca vay şöyle vay böyle

    demekki keser döner sap döner

    sinan uzunoğlu namı değer bilmem kim günaydın

  3. iyi pilot orta sınıf takımlarda belli olur . üst sınıf takımlarda kesinlikle belli olmaz . kim gibi mesela su mercedesi HULKENBERG.e verin eminim ikisindende iyi iş yapar . geçen sene VETTEL.le sallayanlar şimdi bu araçta HAMİLTON.u SCHUMİ yaptınız.. soruyorum şimdi bu MERCEDES ve VETTEL.de olsa şimdi şu geçen 14 yarışların kaçını alırdı hepimizde biliyoruz en azından 10 …11 …12sini kazanırdı şimdi şampiyondu bile varmı itirazı olan açık etsin

    1. Var nah olurdu

      1. adam açık etsin demiş sen baya açık yorum yazmışsın 🙂 çok güldüm ya

          1. Arkadaş Webber’i Rosberg ile karıştırmış ben Webber’in kişiliğine müthiş saygı duyardım ancak performans olarak Rosberg Webber’den çok daha üstün bir pilot

      2. nah nuh diyene kadar cevap yaz bu araçla VETTEL kaç yarış kazanırdı bu sezon . MERCEDES hız aerodinamic olarak VETTELİ,in kullandığı 4 yıldır kazandığı araçdan daha iyi ….. biliyoruzki REDBUL hiçbir zaman hızlı bir araç olmadı sadece aerodinamik olarak iyiydi sadece maksimum düzlük hızlarında hiç ilk onda bile olamadı

        1. Ne sen müneccimsin ne de ben bunu bilemeyiz hiç bir zamanda bilemicez o yüzden burada bol kesenden atıp tutma çok

        2. güzel arkadaşım sadece aero olarak iyiydi diyorsunda, zaten 2014 kuralları aeronun yerini motorların alması için getirildi. Motor bir bakıma önemini yitirmişti.yani redbull da bırak renaulttu pancar motoru olsa yine kazanırdı. bana göre tabi. red bull renault hızlı araç olmadı demişsin ve bir çuval inciri yine berbat etmişsin. hiç bir pist salt düzlükten oluşmuyor. öyle olsa bırak formula 1 aracını, getirirsin bugatti veyronu tozunu attırır. red bull aracı virajlarda nasıl bir araçtı? çekişte nasıl bir araçtı? hızlanmada nasıl bir araçtı? bunlara bakmak lazım. kaldıki, hangi yarış olduğunu hatırlamıyorum lewis bir demecinde, viraj çıkışında benden 20 metre önde oluyordu demişti. o bakımdan araç karşılaştırman sağlıklı olmamış. diyelimki karşılaştıracağız. bahsettiğin red bull aracı bence daha iyi bir araçtı.

          1. barut yazdğın yazıyı bidaha oku kardeş

            1. yazıyı yazan benim zaten nesini okuyayım. beğenmediğin bir yer varsa söyleyebilirsin.

              MERCEDES hız aerodinamic olarak VETTELİ,in kullandığı 4 yıldır kazandığı araçdan daha iyi ….. bunu yazmışsın. bende iddia ediyorum, aero olarak o zamanın RedBull aracı bugünkü mercedesi üstüne koyar çift singapur gp bitirir.

              altına yazmışsın düzlük hızlarında ilk onda olamadı diye. bende hızdan kastını haliyle sorgulamışım. başka anlatmak istediğin bir şey vardıda ben gözden kaçırmışsam onuda paylaşırsan sevinirim.

      3. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Yavrum sen japonyalarda şampiyonluğu garantileyen Vetteli çabuk unutmuşsun 😀

  4. Mercedes’in iki pilotu da iyi ancak Hamilton Rosberg’e göre pilotaj yönünden bir adım önde. Araçta teknik aksaklıklar çıkmadığı vakit Hamilton’ın güzel işler yaptığını görmeye devam da edeceğiz. Şampiyonada ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum.

  5. İstediğiniz kadar yorum yazın Hamilton’ı beğenmeyen adam sizin ona cevap vermenizden sonra beğenmemeye devam edecek at gözlüğünü takmış bi kere boşuna yormayın kendinizi

  6. OtonomAktor avatarı

    30 milyon aliyorlar. 30 milyon kazanmak icin ne yapiyorlar ki taş mi tasiyorlar sanki hayatlarinda en sevdikleri işi yani araç sürmeyi yapiyorlar. Yaptiklari isin yoruculugundan çok bulunduklari sektörün reklam ve taninirliginin getirdiği bir kazanc düzeyi bu. Bunu okuyunca aklima Jose Morinho nun bir gazeteciye verdigi çok beğendiğim bir cevabi var o geldi direkt aklima. Chelseanin basindaykendi sanirim:
    (2-0 biten Newcastle macindan sonra)
    Gazrteci: Takim yorgun muydu?
    Mourinho: Yorgun mu? Günde 15 saat calisip ayda birkaç yüz euroyla evine dönen baba yorgun olur, biz değil…

  7. Hayret Toto Lewisi övmüş.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      bende hayret ettim didemciğim

  8. Tempoyu istediği gibi belirleyebilen 9 turda 18 sn bi anda fark açabilecek kadar hıza sahip bir araç için zor kazanılan bir galibiyet ibaresi pekde adil olmamış.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aynı performansı gösteren Rosberg demek parasını hak etmiyor ? Vay canına 3sn hızlı araç önden başla önde bitir yaptığı başka şey yok. Hamilton bir pazarlama yıldızı olur ancak amaç ta o zaten. Padokta köpek gezdiren kendini şarkıcı olarak lanse eden biri şansa bala 2008 de şampiyon oldu ondan sonra yaptığı bir şey yok.

    1. Agir ol sampiyon

    2. Bu kadar fanatik düşünme emin ol ham gerçekten iyi bir pilot

  10. Mehmet ceviz avatarı

    3 tane lewis pistinde ric galibiyeti kabul edilir değil bundan sonra daha ciddi olun

    1. Belçika’ya tam olarak Lewis pisti diyemeyiz.
      Kanada ve Macaristan kesinlikle öyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir