“Briatore Alonso’yu Lotus’a Geçirmek İstiyor”

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu adı manşetlerde sıkça yer alan Fernando Alonso hakkında iddialar bitmek bilmiyor.

Geçen hafta çıkan haberlerde Alonso’nun Red Bull’dan Sebastian Vettel ile takas olacağı iddia edilmişti. Ancak uzun zamandır Alonso’nun McLaren tarafından istendiği de bilinen bir şey. Özellikle spora motor üreticisi olarak dönen Honda, Alonso’nun takımın başına lider sürücü olarak geçmesini istiyor.

Alonso ve Ferrari’den gelen açıklamalar hep gelecek sene de devam edecekleri yönünde oldu ancak dünden beri çıkan iddialar, taraflar arasındaki anlaşmazlığın gittikçe büyüdüğü ve Alonso’nun takımdan ayrılmak istediğini takıma söylediği yönünde oldu.

La Gazetta’ya göre Alonso, Ferrari olan olan 2 senelik anlaşmasına devam etmesi halinde 3 senelik 100 milyon Euro maaşının yanında topladığı puanlar için ekstra bonus istedi. Aynı haberde Ferrari’nin gelecek sene belli düzeyde performans gösterememesi halinde istediği an ayrılmasına izin verilmesini istediği iddia edildi.

Takım Patronu Marco Matti’nin Alonso’nun bu tekliflerini kabul etmediği ve Sebastian Vettel ile yakınlaştığı söylenmişti.

Son olarak ise Alonso’nun eski menajeri Flavio Briatore’nin 2015’te Alonso’yu eski takımları Lotus’a geçirmek istediği iddia ediliyor. Bu iddia Sport Bild tarafından çıkarıldı. Aynı haberde Kanadalı milyarder Lawrence Stroll’un Lotus’u alabileceği iddia edildi. Habere göre Stroll hem Alonso’nun maaşını, hem de Mercedes motor ücretini ödemeyi kabul ediyor.


Yorumlar

““Briatore Alonso’yu Lotus’a Geçirmek İstiyor”” için 28 yanıt

  1. Murat Aksoy avatarı

    Briatore Ferrari’ye takım patronu olamadı belki Lotus’ a olur ! Doğal olarak Ferrari fanları Alonso’nun kalmasını istiyor, Alonso fanları da Mercedes’ e geçmesinin hayalini kuruyor fakat en güçlü olasılık McLaren gibi görünüyor. Bu durumda da Ferrari için en muhtemel hedef Vettel fakat McLaren aynı zamanda Vettel’i de istiyor. Yerinde kalması en muhtemel ve hatta her şartta kesin olan ise sanki Hamilton ve Rosberg ikilisi. Hickimse bu kadar açık farkla kazanan bir araçtan inmez ne Nico ne de Hamilton aptal değiller kaldı ki her ikisi de diğerini yenebilecegine o kadar inanıyor ki -buraya dikkat- bırakın bu seneyi gelecek 3 yılda bile hangisi kazanamazsa kazanmasın bu Mercedes bu kadar hızlı oldukça tekrar deneyecektir. Alonso gibi paddock’un her anlamda en zeki pilotu bu durumu çok iyi bildiği için Mercedes’ te yakın gelecekte koltuk açılmayacağının farkında ve 3 yıl sonra da kendisinin bu kadar cazip olmayacağının! Alonso benim tahmin ettiğim kadar zekiyse şu anda yaptığı tek şey kamuoyu yoklaması ve algı yönetimi. “Ben Ferrari’ye herşeyimi verdim, takımı zorladim, takım arkadaşlarımı hep farkla yendim ama bana ne hızlı bir araç ne de hakettiğim saygı gösterilmedi”

    Alonso, Renault’tan iki kez ve McLaren’den ayrılırken de hatırlarsanız benzer şekilde ayrıldı, hep kendi masum ve mağdur! Du.

    Bence bu hafta sonu Alonso’nun McLaren ile 3 yıllık anlaşması resmen açıklanacak.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Aptal sezonun da beteri bu 🙂

  3. Her şey Hamilton’ın şampiyon olup olamamasina bağlı eğer Rosberge giderse şampiyonluk hamilton Mercedes’de durmaz. Ve eminimki ron dennis alonsodan daha çok isteyecektir lewisi sonuç olarak hamilton (mc laren ) alonso (mercedes) olabilir

  4. Bora Vardar avatarı

    Lotus sauber veyahut williams ın yakın dönemdeki hali gibi ve alonso da ferrari rezilleri oynasa da orayı bırakıp lotusa geçmez bunda herkes mutabıktır sanırım ve lotusun yakın zamanda aynı şartlar devam ederse büyük bir sıçrama yapmazsı imkansıza yakın hatta imkansız.williams konusuna gelirsekte williams geçen sene riskler alıp harcamalarını vs çok arttırıp bu sonuçları alıyor.ne kadar ekmek o kadar köfte misali.amg-williams çekişmesinde williamsın şu anda ki en büyük artısı nedir?Saf hızı-düzlük hızı değil mi. bu amgden bile yukarıda görüyoruz ve dedikleriniz gibi aero konusunda çok eksikleri var.eğer aero artarsa saf hızları düşücektir.düz mantık araç yere basma kuvvetı uygulamıyor downforce zayıf uygulamadığı içinde ruzgar tutmuyor delip geçiyor.yola yapışma artarsa hız düşer yani.Ha başka bir arkadaşın dediği gibi toto herkese aynı motoru vermemız imkansız gibi açıklama yapmıştı.williams aeroyu geliştirirse toto nun o bahsettiği olay amg nin payı devreye girer yine williams aşık atamaz diye düşünüyorum üzülerek.keşke diğer motor üreticeleri de dönsede şenliği seyrelesek:D
    Alonso seçimi konusuna gelirsek,Alo daha teknik Rai daha sert diye bir kanı vardır genelde o işte tam tersi alo çok daha sert stili vardır (rai daha tekniktir,bu yüzden araç konusunda sıkıntısı daha büyük oluyor) ve dayanaklılık konusunda cidden hakkı yenmicek ferrari den başka bir takıma geçerse dayanıklılık konusunda sıkıntılar yaşayabilir. Bana kalırsa mclaren i tercih etmezse sebebi bu olabilir. Mükemmel pr la birlikte geliyor honda fakat uzun süredir antremansız biliyorsunuz ki.Bu yüzden her ne kadar gönlüm gitmesinden yanada olsa uzun puan serileri tarih olabilir kafasını çelende kapalı kutu honda motorundan başka bişey değil bana göre

  5. ”Şu da var; McLaren sadece motoru değiştirmedi. Teknik anlamda da takıma yeni isimleri kattı. Hatta dün haberini yaptınız: ”McLaren Yeni Teknik Yapısını Neredeyse Tamamladı”

    McLaren, 2015 için ne yapacağı en çok merak edilen takım. Takım adeta yeni bir sayfa açıyor 2015’de. Alonso’da, yeni bir sayfa açan McLaren’le yeni bir sayfa açmak isteyebilir. Yani McLaren yeniden yapılanıyor. Alonso’da bunun bir parçası olabilir.

    Onun için Red Bull seçeneğine 0 verdim. :)”

    aynı fikirdeyim yüzdelerini tahmin edemesemde..

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Asparagas bir haber gibi. Alonso riski göze alabilir belki ama Lotus gibi ne olacağı hiç belli olmayan bir takıma gideceğini sanmıyorum. Red Bull 3 yarış kazanmışken Lotus’un 1 puan bile alamaması sorunun sadece motordan kaynaklanmadığının açık işareti. Mercedes motoruna geçince Lotus’un uçmayacağını herkes biliyor. Bunu en iyi de Lotus yönetimi bilir.

    Alonso’nun şu saatten sonra bana kalırsa 2 seçeneği var. Ya Ferrari ile devam edecek %51 ihtimal, ya da McLaren’e geçecek %49 ihtimal.

    1. belki de sürpriz bir Red Bull kararı?

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        O ihtimali de düşündüm ama bana mantıklı gelmedi. Renault motorunu gördü, Ferrari motorunu da gördü. Honda’nın da iddialı açıklamaları var. Alonso, Honda motorunu denemek isteyebilir.

        Mercedes’in 2015’de de en hızlı başlaması büyük ihtimal. Gelişim izninin olmadığını da göz önüne alırsak şu şartlarda Renault’un ve Ferrari’nin, Mercedes’i yakalayabileceğini sanmıyorum. Alonso McLaren Honda ile şansını denemek isteyebilir. Yani demek istediğim Alonso bu riski göze alabilir. McLaren Honda kumarı tutmazsa değişen bir şey olmaz onun için. Ama tutarsa işte film orada kopar. 😀

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Şu da var; McLaren sadece motoru değiştirmedi. Teknik anlamda da takıma yeni isimleri kattı. Hatta dün haberini yaptınız: ”McLaren Yeni Teknik Yapısını Neredeyse Tamamladı”

        McLaren, 2015 için ne yapacağı en çok merak edilen takım. Takım adeta yeni bir sayfa açıyor 2015’de. Alonso’da, yeni bir sayfa açan McLaren’le yeni bir sayfa açmak isteyebilir. Yani McLaren yeniden yapılanıyor. Alonso’da bunun bir parçası olabilir.

        Onun için Red Bull seçeneğine 0 verdim. 🙂

  7. Yusuf Hitay avatarı

    bu şartlar altında;

    mclaren – honda ( ana takım )
    ferrari – üretici
    mercedes – üretici
    redbull – renault ( ana takım )

    bu takımlar dışında bir takımın şampiyon olması oldukça zor. hiçbir büyük pilot bu takımlar dışında bir tercih yapmaz bana kalırsa. hele hele alonso gibi bir pilotun böyle bir hata yapma ihtimali yok denecek kadar az.

    1. Onur Gentas avatarı

      Bu listeye Williams’ı da ekleyebilirsiniz. Her ne kadar son yıllarda pek iddialı olmasalar da f1’in bu yeni döneminde başarılı olabilirler.

      1. Tabi Williamsa Mercedes izin verirse şampiyonluk için mücadele edebilirler.

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Atak butonunu bile Mercedes’in izniyle kullanabilen bir takımın şampiyon olabilme ihtimali bana göre sıfırdır.

        Atak butonunu bile izne bağlayan Mercedes, Williams’ın şampiyon olmasına müsaade eder mi sence?. 😉

      3. williamsın yuları mercedesin elinde .. hız butonuna bile mercedesten izin almadan kullanamayan takım bu Williams dediğimiz.

        1. Onur Gentas avatarı

          Yapmayın arkadaşlar Allah aşkına. Bu takımlar neden yarışıyor o zaman? Williams’ın bu sene motordan çok aero sıkıntısı var zaten.Adamlar bu kadar yatırım yaptıktan sonra eğer Mercedes izin vermeden şampiyon olamayacaklarsa giderler Ferrari veya Renault motoruna geçerler 2015’de. Williams geçenlerde hedefimiz önümüzdeki yıllarda şampiyonluğa oynamak diye havadan bir açıklama yapmadı heralde. Serhan Acar nerden duymuş bende merak ediyorum. İnternette böyle bir haber varsa bulan linkini göndersin ben bulamadım çünkü.

          1. Ferrari motoruna geçseler de aynı durum olur. Mercedes motoruyla şampiyon olabilmeleri için Mercedes’in çok kötü olması şampiyonada hiç şansı olmaması lazım. Ancak o zaman en azından Mercedes motoru şampiyon olsun diye tam destek verirler. Daha geçen sene McLaren şampiyonluk hayalleri kurunca kaba tabirle şöyle demiştim; tasması Mercedes’in elindeyken McLaren Mercedes den önce şampiyon olamaz.

            Daha geçenlerde Toto Wolff söylemişti herkese aynı motoru vermemiz lojistik olarak mümkün değil şeytan ayrıntılarda gizlidir diye. Renault ve Honda kullanan takımlar dışında diğer motorları kullananların şampiyon olma şansı az.

      4. Yusuf Hitay avatarı

        williams gerçekten düşük bir bütçeyle yarışıyor. motordaki farktan ziyade, teknik anlamda diğer saydığım takımlardan daha iyi değiller. şu zamanlar için konuşursak, yapabilecekleri sıçrama ancak bu kadar olabilir. şampiyonluğa oynayacak sıçramayı yapabileceklerini düşünmüyorum. kuralların büyük ölçüde değiştiği sezonlardaki istisnalar dışında düşük bütçeli hiçbir takım başa güreşemedi zaten.

        ayrıca williams pilotlarını açıklamıştı yakın zamanda. alonso için bir seçenek değil halihazırda.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bütçe tabi ki önemlidir fakat bir o kadar da doğru ekibe sahip olmak da önemlidir. Kaldı ki Williams takımının ciddi anlamda F1 deneyimi var. Yüksek bütçeli takımların bu sene başından beri ne yaptıkları ortada. Bana göre seneye aero konusunda da yol alırlarsa en azından Mercedes ile rekabet edebilen bir takım olarak görebiliriz Williams’ı.

  8. Battı batacak olan Lotusa mı geçecek Alonso saçmalamışlar iyice.

  9. F1 camiasında magazinsel asparagasların döndüğü aşikar. Bu da onlardan biri. Alonso için en iyi iki tercih: Hamilton’ın şampiyon olamaması halinde Mercedes ve her halükarda McLaren. Ferrari için yapabileceğinden fazlasını yaptı ve artık demoralize olduğu da bir gerçek. Lotus eski Lotus olamayacak kadar ekonomik çırpınışlar yaşıyor. Aklın yolu bir.

  10. bu haberi sırf orada şu var, burada bu var diyenler olabilir diye yaptım açıkçası. Böyle bir ihtimali % 1 bile görmüyorum.

  11. Mercedes haricinde , diğer takımlar seneye tam bir süpriz. Bu nedenle Alonso çok iyi düşünmeli . Aslında bu hamilton şampiyon olamazsa mercedes’te kesinlikle kalmaz. Bence Alonso bunun farkında ve acele etmek istemiyor. Mercedes’ten teklif gelmedikçe diğer teklifler tam bir süpriz ve maceradır.

  12. FerrariFanTR avatarı

    Alonso bizi bırakırsa valla kahrolurum perişan olurum. Bizi bırakma reis lütfen

  13. Hadi Lotus’ta geldi sıra kimde

    1. Onur Gentas avatarı

      Caterham olabilir sıradaki.

      1. 😀 takımı satsalar 3 yıllık maaşı çıkar. Oturup diğer takımları izlerler beraber tvden..zaten Alonso’da izliyor caterhamda 😀

  14. hadi lotusa gecti merco motoru ile gercek mercoları alt edip nasıl sampiyon olunur ki

  15. Hah! Alonso da salaktı ya Lotus’a geçecekti. Belki bundan 5-10 yıl sonra iyice yaşlanıp şu anki kabiliyetini yaşının etkisiyle kaybeder de Coulthard gibi, Barrichello gibi sırf F1’de kalmak namına geçebilir. Gerçi Alonso da bir Coulthard ya da Barrichello değil; onların ikisini bir araya koyup üstüne de 2’yle çarpar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir