Marko: “Verstappen Senna Gibi”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, gelecek sene Toro Rosso’da yarışacak olan genç Max Verstappen’in yeteneklerini Ayrton Senna’ya benzetti.

Karting’den F3’e geçtikten sonra Red Bull’u etkilemeyi başaran 16 yaşındaki Verstappen, gelecek sene direkt Formula 1’de yarış koltuğuna oturacak.

Verstappen’i kime benzettiğinin sorulması üzerine Marko “Daha çok Ayrton Senna’ya.”

“Verstappen olağan üstü bir yetenek ve bu tip yetenekler ancak 10 senede bir gelir. Onun yaşına bakmayın.”

“O, gençleri yetiştirmede uzman olan kişilerle görüşüyor ve onun için zihin açısından 16’dan çok 22 yaşında gibi olduğunu söylüyorlar.”

“Ve direksiyon arkasındaki yeteneklerini düşünürsek, 4 yaşından beri profesyonel olarak yarışıyor.”

“Bu yüzden onun ilk yarıştan itibaren rekabetçi olmasını bekliyoruz.”

“Burada loto oynamıyoruz. Ne yaptığımızı biliyoruz.”

“Ve diğer sürücülerimizin elde ettikleri başarılar haklı olduğumuzu gösteriyor.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Verstappen Senna Gibi”” için 17 yanıt

  1. Yani var ya şu açıklamayı yapan 70 yaşında eşek kadar adam değilde, sanki 13 yaşındaki bir velet.

    Bu nasıl bir mantıktır? Benim aklım almıyor, hele ki bu işin içinde olan adamların bu şekilde beyinden yoksun konuşmalarını gerçekten aklım almıyor.

    Yahu kardeşim, Senna ne demektir sorununu ilk bir kendine sor. Yetenek ne demektir diye ardından bir daha sor, sonra konuş. Senna demek = Yetenek mi demekti? Hayır. O adam yeteneğinde ötesiydi. Bu sporda yetenek tek başına bir halta yaramaz.

    Adamın inanılmaz bir ruhu vardı, Formula 1’in kalan ömründe bir daha kesinlikle benzeri gelmeyeceği bir ruh.
    Bu spor artık çok güvenli ve stabil. Pilotların farklarını göstermeleri çok ufak tefek sn oynamalarıyla ortaya çıkıyor, Senna dönemi böyle miydi? O dönemler sporda ölüm kol kanat geziyordu. O zamanın sürücüleri birer kahramandı. Her direksiyona oturuş, ölüme meydan okumaydı ve o zamanlar 1 – 2 sn farklar ortaya çıkıyordu. Bu farkları da Senna gibi adam koyuyordu. Sen bırak bu veledi Senna ile kıyaslamayı, şuan griddeki kimseyi o dönemin pilotlarıyla dahi kıyaslayamazsın. Devirler artık farklı. Eski pilotların yeri daima ayrı olacak ve olmak zorunda. Yaşama ihtimalinin %99 olması ile %50 olması arasındaki psikolojik farkı bilebilir miyiz?

    Kahramanları şöyle konulara meze etmeyin artık.

  2. OtonomAktor avatarı

    ipini koparan senna ya benzetiyor kendini. oğlum senna çoluk çocuk değildi gridin en kötü araçlarıyla daha müthiş işler yapmış bir adamdı. ilk önce bir rüştünü kanıtlasın deriz ki biz Senna gibi yetenekli. ayrıca Senna gibi olmak sadece yetenekte de bitmiyor Senna gibi olmak için Senna nın tutkusu aşkı savaşma hırsı olması lazım.

  3. Yetenek kendi başına okyanus üzerinde bir sal gibidir. Onu ilerletmek için rüzgara yani akla ihtiyaç vardır.

    Dünya üzerine elbette Senna kadar belki Senna’dan daha yeteneklisi geldi ama bu yetenekle ne yapacaklarını bilemediler yada birilerinin oyuncağı oldular yada paranın kölesi olup asıl amacı es geçtiler.

    Şimdi, Senna gibi derken onun gibi yeteneklere sahip olması pekte birşey ifade etmiyor. O Verstappen olsun önce.

    Demem o ki, kimse Senna gibi olamaz, kimse Shumi gibi de olamaz, kimse Kimi gibi Hakkinen gibide olamaz. Kimse Hamilton kimse Vettel olamaz.

    Madem Verstappen 22 yaşın olgunluğuna sahip, bu yoruma gücenmelidir. 10 yılda 1 gelen bir yeteneksen çok iddalı isen Senna’nın tarihihine de meydan okuyacaksın, Shumi’nin de, Kimi’nin de Hakkinen’in de..Hamilton’un da Alonso’nunda Vettel’in de geçmişine ve o an pistteyse kendisine meydan okuyacaksın.İşte ozaman bir ihtimal Senna gibi kategorisine gelirsin küçük kardeşim Vers.

  4. Bora Vardar avatarı

    şimdi oldies but goldies olayı vardır hani gelen gideni aratır diye eskiler hep güzeldir en iyisidir hani fenomeno ronaldo vardır ben futbolu her anlamda idrak ederek izlemeye başladığımdan beri en iyisi odur.ama messi c.r. ondan iyi diyen yeni nesil çok vardır.senna konusunda da ya bir sporun bir tane özeli vardır onunla çok kıyaslarlar ama yapılmaması lazım gelmiyor gelmicekte (jordan,senna,pele,rossi) hani mihenk taşları daha çocuk piste çıkmadan adam gibi f1 araçlarına oturmadan daha iyi ne demek?Gördük gösteri sürüşünde demezler mi adamı ? Tamam sonuçta sizin scout ekibiniz kadar bilgili değiliz ama bi durun ya.Özetle Senna direksiyon diye sallar vites diye değiştirir şu anda gelişiminden sonra ne olur bilinmez

  5. Ulan şimdiki araçları Senna’nın kullandığını düşün birde ondan sonra yorum yap.
    O taş gibi direksiyonları bazen viraj dönerken vites değişiminde tek el kullanan bir nesille şimdikileri kıyaslamak tam bir ahmaklık.
    Ayrıca onlar resmen ölümle dans ediyorlardı şimdiki araçlarla 300 le duvar girince en fazla 1 hafta belin ağrıyor.
    Onlardaki cesaretin 10 da 1 şuanki pilotların belki 2 3 tanesinde vardır.

  6. Senna’nin yaptığı kontra olamaz bu çömez.

  7. Murat Aksoy avatarı

    Ne kadar yetenekli bilmiyorum, belki tüm zamanların rekorlarını kıracak belki de Pedro Diniz gibi olacak onu da bbilmiyorum tek bildiğim günümüzde Formula 1 spor olmaktan çok iyice Wrestling’e döndü. Bunu ilk 2008 de o zamanki forumda yazmıştım. Gerçi konudaada ismi geçtiği üzere efsane Senna da bir röportajında karting yıllarını ozlediğini çünkü orada saf yarış olduğunu politika olmadığını söylüyor. O zamandan bu zamana evrilen F1 endüstrisi ve küresel ekonomiyi düşünecek olursak şimdi neler dönüyordur kim bilir.

  8. Küfür edebiliyor muyduk? Adam dediklerine kendi inanmıyor çıkmış konuşuyor. Gereksiz.

  9. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Konuşan Marko ise ben ciddiye alırım.

  10. Onur Gentas avatarı

    Yarışmaya başlayacağı yaş yanlış, şimdiden Senna gibi bir efsaneye benzetmeleri yanlış. Bu çocuğun yarış hayatında sıkıntı olursa sebebi red bull yöneticileridir.

    1. O kadar büyütmeye gerek yok. RedBull üzerinde zaten anlaşma yüzünden bir baskı var. Hem kuyruğu dik tutmak hem de Verstappen’i rahatlatmak icin söylenmiş günlük sözler.

  11. Belki senna’dan bile yetenekli bu çocuk. Ama yaptıkları PR çalışması hoş değil.

  12. Hele bir yarışmaya başlasın. Hele bir aracı rezil de olsa vezir de olsa Monaco’da coştukça coşsun. Hele bir pistte bir bardaktan boşanırcasına yağmur yağsın ama FIA sırf yağmur yağdı diye güvenlik aracıyla onlarca tur attırmasın da buna rağmen tur başına herkese 5-10 saniye taksın da o zaman deriz ki: Verstappen, Senna gibi. Yoksa gitsin Senna’nın mezarından bir kum tanesi alıp kendini onunla kıyaslasın.

  13. PUHAHAH

    aha yorumu da marko yapmış, şaşıran yoktur sanırım 😀

  14. Hahaha ufak at Marko 😀

  15. Şaka gibi yorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir