Anket: Alonso’nun Kararı Ne Olacak ?

[poll id=”15″]


Yorumlar

“Anket: Alonso’nun Kararı Ne Olacak ?” için 74 yanıt

  1. Sayın xtrabit racing’in geçmişte söylediği gibi, Alonso Ferrariden bu yil gidecek, Ferrari gelecek yıl en hızlı 2. Aracı yapacak. Hatta bu araç Mercedese çok yakın olacak ve Bianchi- Raikkonen ikilisi şampiyonluk potasında olacaklar. Yani Alonso yine yanlış zamanda yanlış yerde olacak. Ben 2 hafta 3 gün önce yaptığım yorumun son paragrafında Alonsonun artık Ferrari ile olan son gönül bağı da bitti, herşey için teşekkürler yazmıştım. Haber Alonso Ers sorunu yaşamış şeklindeydi. Seneye Button emekli olacak ve Alonso Mclaren Hondaya geçecek. Alonso profosyonellik gereği son 2 yarışa kadar bu tip konularda susar ve sonra Briatore ile birlikte ajans ajans gezip açıklama yaparlar. Seneye Bianchi olmazsa ve eğer Red Bull Ricciardonun sözleşmesini uzatmadıysa Ricciardoda Ferrariye geçebilir. Çünkü Riccardinun sözleşmesi 1+1 yıllıktı. Geçen senenin haberlerinden bu detay bulunabilir. Bu arada Mercedeste ilginç işler dönüyor. Rosberge söylenen yaptırımlar son 2 yarışta uygulandı. Bundan sonra sezonun en kritik döneminde ve son birkaç yarışta Hamiltonun başına sürpriz şeyler gelebilir. Bakalım Mercedes hangi pilotunu şampiyon yapmaya karar verecek ileriki dönemde?

  2. Anket: Santander`in karari ne olacak ?

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Bu kadar saçma bir yorumu hangi kafa ile yazdın merak ettim.

  3. Yaşlıların ne yapacağıyla ilgilenmiyorum. Bunlar gitsin gençler gelsin. Ne lan bu 15 senedir aynı herifler. Zamk gibi yapışmışlar takıma bırakmıyorlar koltuğu. Gençler gelsin ne bu be.

  4. Bazı yazar arkadaşlar Alonso Ferrari de ne yaptı demeye getirmişler.

    Biri 2012 demiş petrov u geçemedi diye hala ısrar etmeye devam ediyor. O bir kere 2010 du. Uzun yıllar F1 izlemek demek herşeyi bilmek demek değildir biz bunları burdaki yaşı büyüklere öğretemedik bir türlü.

    “Oversteer’mi yaşadın bildir takıma takım düzeltir. Takım düzeltemedi bir sonraki yarışta daha başka geri bildirimler ver. Yine düzeltemediler mi ? ozaman mühendisleri sorgula, rüzgar tüneli araştır.”

    bunu yazmış biri. Allah için Pilotun görevi bunları sorgulamaksa takım daki diğer herkesi kovun. Boş yere para alıyorlar.

    Zaten Ferrari de ki sorunda bu Alonso nun her haltı yapmasını bekliyorlar. Komedi ya vallahi. Sen geri bildirim verecen adam onu icraata sokamayacak bir üstüne sen onu sorgulayacan. La bir bas git derler adama. Alonso pilot mu takım patronumu. Gülmemek elde değil vallahi.

    Biz adam yıllarca güldük petrov u geçseydi dedik. Sevmediğimizden o bak emin ol. Geçen Kimi bişey dedi. Ferrari türbülanstan çok etkileniyor diye. La ben bildim bileli bu böyle. Geçemez tabi adam öndekini. Adamlar öyle üretiyor aracı Alonso ne yapsın. Aerocu mu bu adam aracı tasarlasın da türbülanstan etkilenmesin. Al bak şimdi Kimi dedi. Bakalım seneye ne olacak. Bak buraya yaz yine aynısı olacak.

    Adamalar çok aero sporu oldu dedi biz motor yaparız dedi. Yeni kural getirdiler artık motorlar konuşacak dediler. Gördük konuşmayı. Gülmemek elde değil. Alonso ne yapsın adam teknisyen mi gidip motorun ağırlığını düşürüp beygirini mi arttırsın. Bunu yapacak adamlar ne halt yiyor orda. Çıksınlar hemen işten Alonso onu da yapar.

    Alonso mu söyleyecek hidrolik ayarları nasıl yapılır şasi ayarları nasıl yapılır. Kanat tasarımları nasıl yapılır. La bi basın gidin diyorum. Ama kızmıyorum bunu böyle bilenlere. Çünkü çoğunluksunuz yapacak bişey yok. Böyle bilmiş millet yıllardan beri. Aslında bak bu Alonso nun suçu işte. Neden ? çünkü McLaren a 0.5 sn kazandırdı 2007 de adam. Lan yuh. Newey yapamadı daha hala sezon başından beri.

    Sen böyle egona yenilip atar tutarsan gün gelir millet üstüne biner nerde der benim yarım saniyem diye.

    Bir pilot hızlı ise özellikle Alonso gibi ise o takım her zaman kazanmaya oynar nokta. Bu böyledir. Daha fazla bişeyi beklemeyin.

    Bak Mercedes e adamlar neydi ne oldu. Bu aracı Lewis mi üretti Nico mu üretti Shumi mi. Hiç biri. Ordaki mühendislik ekibi üretti. Aracın hızlı oluşuda , dayanıksız oluşuda ve freni tutmayışıda onların işi. Pilotun değil.

    Pilot ne yapar peki. Ha yıllarca dedim pilot aracı işler. Kullanır ve ince ayar dediğimiz komple paketi kendi kullanacağı şekle sokar. Yani o andan itibaren hızlı yada yavaş olan aracı hızlı veya yavaş sürmek onun elinde olur. Örnek 2012 Canada McLaren. Lewis olmasa yarışmayın direk boş yere benzin harcamayın.

    Şimdiki durum da böyle sizin takım için. Alonso yu çıkar yarışmayın bence boş yere takılmayın piste. Çünkü nede aracın da bir sürüş karakteri var. Şu anki araç Alonso ya göre tasarlanmış bir araç. Kısaca izleyin Kimi nasıl giriyor viraja Alonso nasıl giriyor. Yani daha ayrıntıya girersem sabahlarız burda. Konudan uzaklaşmayalım en iyisi.

    Yani sözüm ona Alonso gelsin McLaren a bak o zaman anlayacaksınız Alonso kimmiş.

    Örnek verilmiş orasını atladım pardon. Shumi gitti Kimi geldi diye. 2007 şampiyon oldu demişsiniz Ferrari. Size şöyle diyeyim kısaca Kimi ile Shumi kendine has özellikleri de olsa da sürüş bakımında ikisde aynı kullanır ayar bakımında aracı. Bak kaç senelik izleyicisiniz bunu bilmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Ama öğrenmenin yaşı yoktur tabiki de.

    Neticeye gelicek olursak seneye Kimi ye göre araç üretmeye çalışacaklardır Alonso ayrılırsa. Ve yine Ferrari üst sıralara oynar neden aracı kullanan Raikkonen. Boru değil.

    Ama Alonso McLaren yani bize gelir Button gider bak ozaman görürsünüz nereye oynuyor takım. Neden bizde sadece Alonso yokda ondan. Takımı her yeri kaliteli adamlarla takviye ettik. Boru değil yani. Ha bunları da işleyecek adam ya Alonso yada Vettel dir bence, ne Button ne de Lewis (çok sevsemde bunları) yapacak bişey yok. Saygılar herkese.

    1. Ferraikkonen avatarı

      PC de tasarlanan arabaların oversteer mı yoksa understeer mi yaşayacağı piste cıkınca pilot tarafından geri bildirim verilir ve mühendisler tarafından fixe edilir. Bunları sorgulamak pilotun işidir. Ben hala söylediklerimde ısrarcıyım. Pilot işler demişsin. Demekki aslında aynı dili konusuyoruz. Alonso keşke McLaren’e geçse. Dilerim ki McLAren ve Ferrari’de mücadele içinde olsun ve ozaman birlikte görelim özel üretim araçlardaki mücadeleyi. Ayrıca öğrenmenin yaşı yok demişsin ? Sürüş stilleri aynı demişsin. Bana biraz Schumacher’in sürüş stilinden bahsedermisin ? Mesela viraja giriş açısı frenaj noktaları yada sağ ayak mı sol ayak mı fren yaptığı gibi ? Orda bir sürü sey yazdım 2006 Monaco yazdım ordan mesela bişi dememişsin ? 2010 muş haklısın aklımda hep 2012 gibi kalmış. Eyvallah ama şampiyonayı 3 puan geride 2. tamamlamış. Sanıldığı veya bakıldığı gibi Ferrari Alonsoya bişi verememiş değildir. Alonso eline geçen fırsatlarını kullanamamıştır.

      “Ama Alonso McLaren yani bize gelir Button gider bak ozaman görürsünüz nereye oynuyor takım. Neden bizde sadece Alonso yokda ondan.”

      Bana bir sürü yazmışsın tutucak pilotmu yapıcak diye bak demekki sende aynı anlayıştasın Button gidicek Alo gelicek bak takım nereye oynuyor. Peki seneye Alo Macca’ya gelir ve yavaş kalırsa Ferrari’de hızlı araç üretir ve Rai şampiyon olursa ? ozaman da diyecekmisin her yeri kaliteli adamlarla doldurduk ama Alo süremedi diye çok merak ediyorum.

  5. Onur Gentas avatarı

    Alonso fanları o bir efsanedir derken ağırlıklı olarak Rai fanlarından oluşan grup Alonso’nun takıma katkısı olmadığı görüşündeler. Bana göre Alonso şuan için efsane falan değildir. Fakat takıma da ciddi katkı sağladığı bir gerçektir. Yani Alonso’da kimmiş ne yapmış gibi görüşler bana göre seyrettiğini anlayamayan bir kesimin değerlendirmesidir. Herşeyden önce Alonso iyi bir pilotta olması gereken bütün özelliklere sahip. Soğukkanlı, hırslı, risk alan, araca son derece hakim vb. Bazı pilotlar vardır yarışı çok iyi götürürler fakat yaşayacakları en ufak bir olumsuzlukta yarış bir anda tersine döner. Alonso ne olursa sonuna kadar zorlayan ve en iyi sonucu almaya çalışan bir pilot. Kısaca biraz insaf diyorum ve eleştirecekseniz de biraz mantıklı yorumlar yapın. Alonso’nun Ferrari’ye sağladığı katkıyı muhtemelen ayrıldığında daha iyi anlayacağız.

  6. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ona göre buna göre araç tasarlandı hikayeleri ne zaman bitecek anlamadım.

    2010 da Şumi geri dönüp istenileni veremeyince dediler ki bu araç Buttona göre tasarlanmış o yüzden Şumi süremedi.Tamam dedik bekledik 2011 oldu yine bişey yok 2012 de belki Şumiye göre olur dedik o da olmadı.

    2007 de Rai ilk senesinde şampiyon oldu ve kimse alışma süreci veya aracın bir önceki seneki pilota göre tasarlandığından bahsetmedi.Eğer Rai şampiyon olamasaydı F2007 Şumiye göre tasarlanmıştı denecekti.

    Bu durumda Newey aptal olmuyor mu?.Yıllardır tanıdığı sürüş stilini öğrendiği vettele göre araç yapamadı..Madem ki araçlar sürücüye göre yapılıyor neden vettel bu seneki aracın kendisine uymadığını söylüyor.4 yıldır onu şampiyon yapan newey halen takımda olmasına rağmen neden vettel diğer pilot gibi yarış kazanamadı.Newey vetelin ne istediğini bilmiyor mu?.Ya da nasıl sürdüğünü?

    1. Schumacher bir çaylak gibi her geçen sezon kendini geliştirdi. 2010 yılında berbattı, 2011 yılında Rosberg’e yaklaştı, 2012 yılında ise sıralamalarda bu yılın en çok pole alan iki isminden birisi olan Rosberg ile kafa kafaya mücadele etti. Yarışlarda ise başına bir meteor düşmediği kaldı. Formula 1’i bilen kişilerden olduğunu biliyorum. Fakat nasıl böyle mantıkla yaklaştığına anlam veremiyorum. Schumacher 43 yaşında, bu yılın en iyi iki pilotundan birisi olan Rosberg’e kafa tuttu. Emeklilik yaşı Max 38’dir. Sonra performansın düşer. Schumacher’inde performansı düştü, işte düştüğü zaman şu zamanın en iyi pilotlarının seviyesine indi. Alonso’nun her zaman büyük bir pilot olduğunu kabul ettim, ama Schumacher ayrı seviyedir. Keza Senna’da öyle. Schumacher geçmişte ilk yıllarında en hızlı araca sahip değildi, ama çıkıp takır takır galibiyet alırdı. Yani bu yılın Force India’sı ile galibiyet alıp kendini belli etti, kalitesini ortaya koydu, sonra Ferrari’ye geçip testler yapıp, geri bildirimler yapıp mühendislerle harika çalışıp takımı o unutulmaz senelerini yaşattı. Elbette en büyük farkı mühendisler yaptı. Ama o geri bildirimleri vermek her babayiğidin harcı değil. Geçmişte çok iyi kaynaklara sahip olup, hiçbirşey yapamayıp kaybolan takımlarda gördük. Demek istediğim Schumacher kimsenin yapamayacağı birşeyi yapıp 40 yaşında spora döndü. Emeklilik yaşını 38 olarak düşünün. 40 yaşında spora dönmek ne kadar büyük birşeydir anlayın. 2010 yılında iyi olmadığını kendide söyledi, 2011 yılında iyi yarışlar çıkarttı ama Rosberg’e ayak uyduramadı. Diyorum ya çaylak gibiydi. 2012’de ise Rosberg ile kafa kafaya bir sezon geçirdi. Sıralama turlarında Rosberg’e çok yakındı ama geçildi, Rosberg’in günümüzün en iyi tek tur pilotlarından olduğunu düşünürsek zaten 43 yaşında ona kafa tutmasını beklemeyezdik. Buna rağmen o 10-9’la önde kapattı Ezilmedi yani. İsminin hakkını verdi. Her ikisinin sorun yaşamayıp bitirdiği yarışlarda zaten 6’ya 2 Rosberg’i geçti. Schumacher zaten geçmişte sıralama turlarında çok mükemmel değildi, o yarışta iyiydi. Ve yarışta yeteneğinden, tecrübesinden hiçbirşey kaybetmediğini gösterdi. Ben lafı uzatmadan sana istatistikleri paylaşmak istiyorum.

      2012 Avustralya:

      Sıralamalar MSC: 4 ROS 6
      Yarış: MSC: Vites Kutusu Out ROS: 12

      2012 Malezya:

      Sıralamalar: MSC: 3 ROS: 7
      Yarış: MSC: (Grosjean çarptı) 10 ROS: 13

      2012 Çin:

      Sıralamalar: MSC: 3 ROS: 1
      Yarış: MSC: Lastik Yanlış Takıldı Out ROS: 1

      2012 Bahreyn:

      Sıralamalar: MSC: (Takım strateji hatası) 22 ROS: 5
      Yarış: MSC: 10 ROS: 5

      2012 İspanya:

      Sıralamalar: MSC: 8 ROS: 6
      Yarış: MSC Senna’ya çarptı Out ROS: 7

      2012 Monaco:

      Sıralamalar: MSC: 1 Ros: 3
      Yarış: MSC: Benzin basıncı Out Ros: 2

      2012 Kanada:

      Sıralamalar: MSC: 9 Ros: 5
      Yarış: MSC: DRS Açık Kaldı Out Ros: 6

      2012 Avrupa:

      Sıralamalar: MSC: 12 ROS: 6
      Yarış: MSC: 3 ROS: 6

      2012 İngiltere:

      Sıralamalar: MSC: 3 ROS: 11
      Yarış: MSC: 7 ROS: 15

      2012 Almanya:

      Sıralamalar: MSC: 4 ROS: 17
      Yarış: MSC: 7 ROS: 10

      2012 Macaristan:

      Sıralamalar: MSC: 17: ROS: 13
      Yarış: MSC: Formasyon hatası, Ceza, Lastik patlaması ve Out ROS: 10

      2012 Belçika:

      Sıralamalar: MSC: 13: ROS: 18
      Yarış: MSC: 7 ROS: 13

      2012 italya:

      Sıralamalar: MSC: 4 ROS: 6
      Yarış: MSC: 6 ROS: 7

      2012 Singapur:

      Sıralamalar: MSC: 9 ROS: 10
      Yarış: MSC: Vergne’e çarptı Out ROS: 5

      2012 Japonya:

      Sıralamalar: MSC: 13 ROS: 15
      Yarış: MSC: 11 ROS: Senna çarptı Out

      2012 Kore:

      Sıralamalar: MSC: 10 Ros: 9
      Yarış: MSC: 13 ROS: Out

      2012 Hindistan:

      Sıralamalar: MSC: 14 ROS: 10
      Yarış: MSC: Vites kutusu Out ROS: 11

      2012 Abu Dhabi:

      Sıralamalar: MSC 13: ROS: 7
      Yarış: MSC: 11 ROS: Karthikeyan’a çarptı Out

      2012 Amerika:

      Sıralamalar: MSC: 5 ROS: 17
      Yarış: MSC: 16 ROS: 13

      2012 Brezilya:

      Sıralamalar: MSC: 13 ROS: 9
      Yarış: MSC: 7 ROS: 15

      TOPLAM:

      Sorun yaşanan yarışları çıkartırsak sonuç: Sıralamalar: MSC 10 – 9 ROSBERG, Yarış: MSC 6 – 2 ROSBERG

      Bu kadar uğraştım ve hazırladım. Schumacher’ 43 yaşında bu yılın şampiyonluk adayı ile nasıl kafa kafaya mücadele ettiğini görün istedim. Schumacher’e karşı kin duyanlar, ezildi mağlup oldu, yalan uydurdu der. Ama birşey görmek isterseniz zaten görürsünüz. Diyebileceğim pek fazla birşey yok, sonuçlar ortada. Ezildi mi, mağlup mu oldu, yoksa yendi mi karar sizin.

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Kemal hakkını helal et seni istemiyerek yormuşum.Bunları ben de biliyorum ama benim bahsettiğim konu başka.Ben aracın şahsa göre nasıl tasarlandığını sorguladım.Sürücü o yıl başarılı olmadı mı hemen aracın tasarımı filana göreydi diyorlar.Bununla ilgili birçok örnek verdim.Şumi ile ilgili de örnek verdim.2010 aracının buttona göre yapıldığını iddia ettiler.Biz biliyoruz tabi 40 yaşındaki adamın yeni kurallar ve yeni araçlarla bişey yapamayacağını ama gel de anlat bazılarına.8. şampiyonluk geliyor dediler sonra da araç buttonun dediler.Tabi senin gibi aklıbaşında kimseler için değildi bu örnekler.Adam bana 2006 monakoyu övüyor.Önünden çekilen Rai , webber ,albers , klien trulli den haberi yok , sc den haberi yok Sc den önce msc nin tur yemiş halde olduğundan haberi yok. Gelmiş burada Monakoda nasıl da 5. oldu diye övünüyor.Bu tiplere laf anlatmaya çalışıyorum.

        1. Helal olsun hocam, demek istediğini anladım. Fakat Schumacher sevgisi öyle büyük ki.. En ufak şey bize büyük geliyor 🙂

      2. Usta güzel yazmışsın, arşive alınacak cinsten. Eklenecek bir şey tabi ki yok.

        Ki, Schumi’nin yarış performansı Nico’dan daha baskındı. Ve unutmamak gerek, onun nasıl bir pilot olduğunu ve farkını (fark yaratmanın ne kadar zor olduğu bu devirde bile) bir kaç yarış gördük. Yağmur altında Nico orta grupta sürünürken, Schumacher önüne geleni tokatlayıp, Red Bull’la savaş veriyordu.

        Hele ki, Monaco’da tek el ile Pole … Şuan tüylerim diken diken. Benim için son nokta. O sürüş, o tur insanüstü.

        1. Teşekkür ediyorum. Schumacher’in dönüşünde beraber az üzülmedik.. Beraber az heyecanlanmadık.. Beraber aynı eleştirileri, aynı yorumları az yapmadık. Güzel zamanlardı. Daha Schumacher’in dönüşünü dün gibi biliyorum. Bu rada senin Michael Schumacher yorumlarını ve sevgini hep takdir etmişimdir. Yorumlarını esirgeme

  7. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrarikonen arkadaşım 2006 monakoda sıradışı olan şey nedir de öve öve bitiremedin.Aynı şeyi 2010 Monakoda Alonso yapmadı mı..İlahlaştırmayın Şumiyi…Sc periyodu – tek pitstop , önünde out olanlar gibi olaylar hiç mi yardımcı olmadı?.Kaç kişiyi sollayıp da 5. olmuş?

    1. Ferraikkonen avatarı

      İstersen bir yarışı izle sonra yeniden konuşalım.

    2. Ferraikkonen avatarı

      Ayrıca ilahlaştırmıyorum ama onun gibi bir adam kolay gelmeyecek F1 E

  8. Başka seriye geçecek diyen 15 kişinin aklından şüphe ettim.

  9. Ferraikkonen avatarı

    En az 20 yıldır Formula 1 takip ediyorum. Schumacher Benetton’da şampiyon olduğunda da Ferrari’yi desteklerdim şimdide Ferrari takımını destekliyorum. Burdaki bazı genç arkadaşlar Ferrari’nin 1990 – 2000 yıllarını bilmeyebilirler. Ancak eski yarışları youtube dan izleyebildikleri kadarı ile yada kulaktan dolma bilgiler ile ozamanları tahayyül edebilirler. Gerçek şu ki ozamanlar Ferrari şimdikinden daha farklı bir konumda değildi. Birkaç küçük dokunuşla ki bunlar ’96 da Schumacher’in şampiyon takımını bırakması, Ross Brawn’ın Benettondan gelişi ve Jean Todt’un WRC deki kariyerini sonlandırıp Ferrari’ye geçişidir. Schumacher şampiyon takımını bırakıp Ferrariye geçti ki Ferrari dedğim gibi en kötü dönemlerindeydi. Bu gelen insanlar hep birlikte bir araya gelip kafa kafaya verip 3 yıl gibi bir zamanda takımlar şampiyonluğunu aldılar ( pilotlar şampiyonluğuda muhtemeldi ama Schumi 1999 Silverstone’da ayağını kırdığı için gerçekleşemedi).

    Neydi burda farklı olan ? Schumacher takıma 0,5 sn kazandırdım mı dedi ? Yada Ross Brawn yepyeni bir mühendislik anlayışımı oluşturdu ? Jean Todt ben WRC den geldim kendi sistemimi kurucam demedi. Herkes üstüne düşeni yaptı. Herkes Ferrari için yarıştı. Burada söylemek istediğim hiç bir birey Ferrari’den üstün değildir. Alonso +0,5 sn katıyor peki araç gelişimi için ne yapıyor ? Schumacher in Ferrari’ye geldiği dönem ile Alonso’nun geldiği dönem arasında hızları karşılaştırın. Kim daha vahim durumda geldi acaba ? Yada 2012 Final yarışını hatırlayalım. Neden Alonso geçemedi Petrov’u hani +0,5 sn vardı ALO’da ? Diyecekler ki pist geçiş koşullarına uygun değildi. Ozaman bende derdim ki 2006 Monaco yarışını hatırlayın. Hiç tasvip etmediğim şekilde Schumacher arabasını park etti ve engelleme yaptı. Ceza aldı 22. başladı 5. bitirdi hemde Nerde Monaco’da nasıl bir pist cadde pisti. Geçiş ? çok zor. Şunu hatırlıyorum Serhan Acar “Schumacher tur başına cebinden +2 sn çıkardı” dedi. Ama ne oldu Raikkonen gelsin diye sezon sonunda takımdan istifa ettirildi. Yani Schumacher’de olsanız Ferrari’den büyük değilsinizdir. Gidişine her Ferrari taraftarı gibi bende çok üzüldüm ama Ferrari yarışmaya devam etti. 2007 markalar ve Sürücü şampiyonluğu geldi.

    Gelelim Alonso – Schumacher karşılaştırmalarına. Alonso Schumacher kadar iyi olsaydı aracını geliştirir şampiyonluğu getirirdi. Mühendisler aracı tasarlar üretir. Pilotlar geliştirir. Bu nettir. Şimdi test yasağı var. ama her yarış bir testtir. Oversteer’mi yaşadın bildir takıma takım düzeltir. Takım düzeltemedi bir sonraki yarışta daha başka geri bildirimler ver. Yine düzeltemediler mi ? ozaman mühendisleri sorgula, rüzgar tüneli araştır. Herkes rüzgar tüneli diyor, mühendisler diyor. Peki Pilotun hiç mi rolü yok ? Bu pilotlar hiç simulatöre geçmiyor mu ? Hiç mi Geri bildirimlerinde hata yok ? Sorunun sadece Ferrari’de olacağını düşünmüyorum. Alonso sadece takım arkadaşlarından +0,5 sn hızlı peki neden ? Çünkü Araç ona göre tasarlandı da ondan.

    Bugün Alonso gider, yarın Vettel gelir, Raikkonen gider, Hamilton gelir. Ama aslolan Ferrari’dir.

    1. Aracın gelişmesine izin veren kural var mı? Nerdeyse bütün testler,motor gelişimi her şey kısıtlandı.Ne bekliyorsun Alonso’dan? Alonso Ferrari’de Schumacher gibi sürmüştür fakat Ferrari o bahsettiğin sezonlardaki kadar iyi yönetilmemiş ve iyi araç tasarlamamıştır.

      1. Ferraikkonen avatarı

        bu kadar satır yazı içinde testleri cımbızla çekmiş ona cevap vermişsin eyvallah. peki 2012 final yarışına ne diyeceksin ? petrovu geçemeyişine ? bu damı ferrarinin hatası diyelim ki stratejide hata var peki bu hatayı pist üstünde sen neden düzeltemedin madem Schumi kadar iyi pilot ? bunu soylerken 2006 monaco yarışını ve 2012 final yarışını izle bir daha konuşalım.

        1. 2010 Abu Dhabi idi sanırım Petrov mücadelesi 12 değil

        2. Yarışı izleyen geçememesinin nedenini bilir.Aynı olay için 100lerce örnek verebilirim.Schumacher böyle bir olayla karşılaşmadan şampiyonlukları alıyordu zaten.2010’u diyorsan aynı yarışta Hamilton aracı daha iyi olmasına rağmen Kubica’yı geçememiştir.Alonso’nun geçememesi normal.F-Kanal denen saçma sistem olayı mahvetmiştir.

    2. Dostum ne söylersen söyle hiçbir Alonso fanını Alonso’nun özel bir fabrikada üretilmiş süper robot-pilot inancından vazgeçiremezsin.

    3. 2014 herkes için bir bilmeceydi aracın Alonso’ya göre tasarlanması falan pek gerçekçi değil ancak ev sahibi olmanın avantajını sonuna kadar kullanmıştır o ayrı Raikkonen’e göre

    4. Valla dostum yazının bazı yerlerine katılsam da bazı yerleri de çok saçma olmuş. Schumacher dönemiyle Alonso dönemini karşılaştırman çok yanlış. Schumacher döneminde Ferrari sabah 8 akşam 5 ( memur gibi ) test yaparlardı. Aracı 1 sene içinde geliştirmek şimdikinden kat be kat daha kolaydı. 20 sene F1 izlemişsin eyvallah saygımız var ama, yorumunun bu kısmını da 20 günlük f1 seyircisi yapmaz.

      1. Adam zaten Schumacher – Alonso karşılaştırması yapanlara ithafen yazmış onları.

        1. Ne farkedecek ki kendisi de aynı karşılaştırmayı yapıyor 🙂 Hayır karşılaştırmanın yanlış olduğundan bahsetmemiş ki 🙂 Vermiş veriştirmiş ..

          1. Karşılaştırma yapmıyor demedim ki. Yapacaksanız, alın elimizdeki ürünler bunlar sonuçlar da bunlar demiş. Gayet net. Ha, adamın haksızlığını; “Schumacher döneminde Ferrari sabah 8 akşam 5 ( memur gibi ) test yaparlardı.” diye konuşarak kanıtlayabileyeceğini sanıyorsan, eyvallah.

            1. Sen bu testleri bu kadar hafife alıp da sanki gayet sıradan bişeymiş gibi düşünüyorsan eyvallah.

  10. Vettel Red Bull’da kalacağını söylemiş Alonso’da bir açıklama yapsa da milletin zihnini bulandıran bu sorulardan kurtulsak artık ….

  11. Santander şapkası hep kalmış ama 😀

    1. fotoyu hazırlayan inceden vermiş ayarı 🙂

      1. Yakışmış ama Santander şapkası 🙂

  12. adam diyor ki massa ve kimi hızlı araca binip başarılı olabilirlermiş, araç bunların hızı kadarmış da alonso aracı yukarı taşımış.

    yukarı taşıdı da ne oldu? şampiyon olmak için en iyi araca ihtiyacı yoksa neden hala şampiyon değil? şampiyon olabilmek için daha hızlı araca ihtiyaç duyuyorsa eğer, ne farkı kaldı diğer pilotlardan?

    iş lagalugaya gelince “kötü araçla harikalar yaratan efsane alonso”, şampiyonluk muhabbetine gelince “araç hızlı değil, alonso ne yapsın”..

    geçiniz efendim bunları. nalıncı keseri gibi ne tarafa isterseniz o tarafa yontuyorsunuz. alonso’nuzu da alın gidin nereye gidecekseniz. ferrari’ye ne pilotlar geldi gitti de yıkılmadı bu takım, bir takımlar şampiyonluğu, bir pilotlar şampiyonluğu kazandıramamış alonso’nun gidişi yaprak bile kımıldatmaz. ortalığın yıkılacağını düşünenler ancak hayal görürler. ferrari’yi adam eden schumi’ye bile kibarca kapı gösterildi, matemi yası 2007 sezonu başlayana kadar sürdü. 20 küsür sene ferrari atının yularını asılan takımın merkezindeki tek adam monte bile 2 günde gümledi. alonso kim, küsse kaç yazar gitse kaç yazar? bir alonso gider 10 tanesi gelir, herkesi kendiniz gibi darı ambarında sanmayın.

    1. Yazdıklarına “virgülüne kadar” katılmamak elde değil dostum, çok güzel özetlemişsin…

    2. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Alonsonun gidişiyle Ferrari batar , yıkılır , çöker diyen mi oldu da bunları yazdın.Rüya tabircisi misin?

      Ferrari büyük takımdır , yıllarca kazanamasa bile en iyi kadrolarını kaybetse bile büyüklüğünü kaybetmez.Bunu herkes biliyor.
      Kimse F1 in yıllarca domine edilmesini istemez.Diğerlerine de kazanabilme hakkı vermek lazım.Redbull ve Mercedes takımları da ağaç kovuğundan çıkmadı.Onlar da milyon dolarlar harcıyorlar.Bu işler sırayla olacak.Herkesin kazanma sırası gelecek.KAzanma sırası halen Ferraride olsaydı ve hep Ferraride olsaydı todt ve brawn bırakıp gider miydi.
      Alonso araçtan maximumu çıkarıyor..Diyorlardı ki: Gözü kör massayı yenmek kolay , Massanın yerine sokaktan adam getir aynı puanı yine alır diyorlardı.Sen de buna itiraz ediyordun. Raikkonen geldi ve Massa kadar hızlı olamadı.Sen haklı çıktın.Öte yandan Alonsonun yanına kim gelirse gelsin Alonso kadar puan alamayacağını da tasdiklemiş oldun.Şimdi gelmiş geçiniz efendim bunları nalıncı keseri muhabbetine giriyorsun.Alonso fanları en hızlı araç istemiyor ama gridin en hızlı 4 ya da 5. aracı da demiyor.Her sene 1 saniyenin üzerinde farkla sezona başlamak kolay olmuyor.
      Bunu küçüğü büyüğü , eskisi yenisi , patronu pilotu herkes söyledi.Boyundan büyük işler yaptı diyeni mi ararsın , Rai nin lotusunda olsaydı şampiyon olurdu diyeni mi ararsın.Alonsonun biraz daha hızlı bir Ferrari ile neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz.

      1. Alonsonun gidişiyle Ferrari batar , yıkılır , çöker diyen mi oldu

        Evet oldu. Bir kaç tane hemde. Tek tek aramayacağım şimdi.

        1. Ferrari zaten çökmüş durumda şuan.massathebeste ise şunu söyleyeceğim Alonso araca kendinden bir şeyler kattı fakat araca şuana kadar kim 1.5 saniye katmış da Alonso katacak? Yeterince kattı ama belli bir yere kadar yeterli olur bu.

  13. İkidir yorum yapıyorum ama ekranda gözükmüyor. Yorumlarım daha doğrusu hesabım onaya mı düştü? Eğer onaya düşmüşsem sebebini öğrenmek istiyorum.

    1. Alonso McLaren’e geçecek %99. O %1’lik ihtimalle Ferrari’de devam ederse şaşırırım. Seneye Raikkonen’le başabaş bir mücadeleye girme gereksinimi duymayacaktır. Şartlar ister eşit olsun ister hep Alonso kayrılmış olsun; işin bu kısmına değinmek istemiyorum ama bu sene zaten ziyadesiyle yenmiş sayılarak hatırlanacaktır.

      1. Tamam, şimdi düzeldi.

  14. Alonso McLaren’e geçecek %99. O %1’lik ihtimalle Ferrari’de devam ederse şaşırırım. Seneye Raikkonen’le başabaş bir mücadeleye girme gereksinimi duymayacaktır. Şartlar ister eşit olsun ister hep Alonso kayrılmış olsun; işin bu kısmına değinmek istemiyorum ama bu sene zaten ziyadesiyle yenmiş sayılarak hatırlanacaktır.

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bencede kalacak Ferrari’ de, ama kalmasa da artık kim suçlayabilir ki. 5 sene kim dayanır. Diğerleri hop oturuveriyor hızlı araca sonra sevinip duruyorlar pole aldık yarış kazandık diye. Bu da garibim arkalarından bakıp duruyor. İlk geldiğinde Ferrari’ye 2. Schumi dönemi başlıyor demiştim kendi kendime ama sağ olsun Ferrari bişey yapamadı. Aracın gücü aslında Massa ve Kimi ‘nin kullandığı güçteydi. Bu adam hep kendinden katarak çok iyi sonuçlara imza attı.

    2010 dahil 5 senedir aynı ön kanatı kullanan Ferrari düşünsün Alo giderse kim gelecek diye. Eğer Mclaren’e giderse de Ferrari’yi geçmesini gönülden isterim. Çok güzel cevap olur Ferrari’ye. Ama bu işler belli olmaz, Alo gider Ferrari hızlı araç yapar bu seferde belli mi olur. Pek sanmıyorum gerçi, araç hızlı bile olsa pit ekibi ile katlederler yarışlarını nasıl olsa.

    1. ne kadar saçma konuşuyorsun arkadaş aracın gücü hep Massa ve Kimi seviyesindeyse neden madem Ferrari takımın tapusunu – ruhtasını vs Alonso’nun üstüne yapmıyor. 2010’da o Massa ilk 3-4 yarış sonunda Alonso’dan öndeydi puan olarak ama sonra Ferrari’de bazı şeyler değişince Massa’da geri kaldı Kimi’yse hiç öne geçme şansı bulamadı. Tamam iki pilotta performansının zirvesinde değil de bu yok aracın gücü bu kadardı da ALonso üste taşıdı muhabbetlerini de geçelim. Aracın gücü Alonso kadardı….

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Ya bırak nereye öndeydi, sezon öncesi testlerde bile çaktıydı Alonso Massa’ya.. Hangi alemde yaşıyorsunuz.

        Aracın gücü Alonso kadarsa, diğer pilotlar tırtmış o zaman. Zaten aynı kapıya çıkıyor.

        1. Aç izle otur hesapla ben izledim biliyorum. Hatta şampiyona lideriydi Massa. Diğer pilotlar tırt değil. Ferrari’nin mantık yapısı bu aracın gelişiminde pilotların verdiği geri bildirimler önemlidir bunu herkes bilir. Yada sürüş tarzlarından doğan açıklar vardır. Ferrari takımı bu gibi alanlarda önceliği hep Alonso’ya verdiler. He kendilerince doğru bir yol izlediler belki ancak bunun doğru yol olmadığını herkes görmüştür heralde. Buyur oku;
          http://www.trf1.net/formula1_haberler/72409-massa-williams-muhtemelen-son-takimim-olacak.html
          Takım 2. pilotuna sygı bile duymuyor. Ki bunu özellikle 2012 Amerika’da yaptıklarıyla çokta güzel gösterdiler. Aradaki fark bu kadar büyük olsa da koy Mclaren’e Kimi ve Alonso’yu bugün eğer bu kadar fark olursa ondan sonra konuş şimdi her horoz kendi çöplüğünde öter mevzusu var Ferrari’de ki artık takımın desteği azaldıkça Alonso ile Kimi arasındaki sezon başındaki farkın da kapandığını yarış tempolarından görebilirsin. Tabi Alonso gibi düşünüp takım arkadaşımın 45 saniye önünde bitirdim diyorsan o ayrı mesele. Ki sıralamalardaki sorun olmasa bu hafta Kimi Alonso’dan yine hızlıydı. Geriden başlayıp kendisinden daha iyi bir düzlük hızına sahip olamayan Massa’yı geçemeyişine laf edemezsiniz heralde. Gerçi edersiniz Alonso geçemeyince Petrov’u aracın hızı Vettel Button’u geçemeyince Vettel kötü diyen bir nesil Kimi’nin de Massa’yı geçemeyişine laf eder. Alışıldık birşey bizler adına.
          Geçen senelerdeki gibi düzlük hızı müthiş şampiyonluk için oynayabilecek seviyede bir araç hazırlansın ondan sonra bir de Ferrari 2 pilotla şampiyonluğa yürüme hedefinde olsun görelim o zaman aradaki farkı ki o zaman da Alonso çıkıp der ki eee ben kaç yıldır emek verdim takım bana destek olmalı. Sanki babasının hayrına emek vermiş gibi….

      2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Vettel; Bahrain 14 Mar 2010 RBR-Renault 1 4 12 12
        Australian 28 Mar 2010 RBR-Renault 1 Ret 0 12
        Malaysian 04 Apr 2010 RBR-Renault 3 1 25 37
        Chinese 18 Apr 2010 RBR-Renault 1 6 8 45

        Webber; Bahrain 14 Mar 2010 RBR-Renault 6 8 4 4
        Australian 28 Mar 2010 RBR-Renault 2 9 2 6
        Malaysian 04 Apr 2010 RBR-Renault 1 2 18 24
        Chinese 18 Apr 2010 RBR-Renault 2 8 4 28

        Alonso; Bahrain 14 Mar 2010 Ferrari 3 1 25 25
        Australian 28 Mar 2010 Ferrari 3 4 12 37
        Malaysian 04 Apr 2010 Ferrari 19 13 0 37
        Chinese 18 Apr 2010 Ferrari 3 4 12 49

        Massa; Bahrain 14 Mar 2010 Ferrari 2 2 18 18
        Australian 28 Mar 2010 Ferrari 5 3 15 33
        Malaysian 04 Apr 2010 Ferrari 21 7 6 39
        Chinese 18 Apr 2010 Ferrari 7 9 2 41

        Şampiyona liderliğinden, puanlama da önde olmadan anladığın buysa algı da bir problem var demektir…

        1. Bahreyn’de Massa 2. Avusturalya’da 3. Malezya’da 7. olan Massa 4. yarışa gelindiğinde şampiyona lideridir otur öyle yazacağına puan tablosunu hesapla evet algında kesin bir problem var biz kafamıza göre değil GÖZÜMÜZLE izlediğimiz şeyi söylüyoruz. Tavsiye ederim daha anlaşılır oluyor.

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            Aradigin sadece 1 yaris suren sahte bir sampiyona liderligi mi ? Yukarida ki yorumunda oyle bir anlatiyorsun ki o donemi bilmeyen Massa’nin Alonso’ya karsi buyuk bir ustunluk kurduguni sanir. Halbuki ortada boyle bir durum yok. Boyle bir durumun olmamasi yaninda Alonso’nun yasadigi sanssizliklar var. Ama aliskanliginiz oldugu uzere hic bunlardan bahsetmeyin zaten. Kendinizi hakli cikarmak icin her turlu carpitmayi yapin.

    2. Wolfgang Amadeus avatarı
      Wolfgang Amadeus

      2. Schumi devri mi…Schumi kim Falonso kim yaw..ne içiriyorlar size…falonsonun devri bu kadardı bitti…siz de bitersiniz yakın zamanda, yok neymiş araba kimi kadarmış, massa kadarmış…hani falonso çok iyi geliştiryordu araçları, niye olmadı 5 yıldır…sonra bik bik bik…

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        he he..

    3. Aracın gücü aslında Massa ve Kimi ‘nin kullandığı güçteydi.

      Alonso inip itti. Ve araca +35bg kattı. Evet.

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Hayır Alonso beygir katmadı, araçlar aynı beygirdeydi, Lakin Alo plotaj olarak o aracı diğer ikisinden çok daha iyi kullanıp suyunu çıkarıyordu. Massa lastikler diye ağlıyordu, diğeri de koltuğa sığamadım kıçım büyümüş diye.. Adamı konuşturuyorsunuz zorla..

          1. Wolfgang Amadeus avatarı
            Wolfgang Amadeus

            Alonsonun suratında bir beygir ifadesi var ama, bana mı öyle geliyor ama baktım şimdi sütçü beygiri gibi çenesi falan…beygir katmış olabilir hakkatten ha 🙂

    4. İkinci MSC dönemi diye ben de düşünmüştüm ama olmadı. Keşke olsaydı ve hatta McLaren de bu çekişmeye ortak olsaydı. O da olmadı.

      Şu konuda sana katılmıyorum: Alonso aracın üstüne koymadı. Lakin aracın son sınır kapasitesi neyse onu çıkardı. Hatta suyunu çıkardı. Massa ve Raikkonen ise anlamlandıramadığım bir şekilde aracın seviyesinin yarısına bile ulaşamadı.

  16. OtonomAktor avatarı

    kal alo ya ferraride iyi bir ferraride rai ile mücadelenizi görelim f1 i bırakmadan ikinizde, mahrum bırakmayın bizleri.

  17. Alonso 2015’te Ferrari ile devam edip 2016’da takımdan ayrılacak.

  18. Redbull gibi bir takım, yani Ricci’ye bile Alonso’nun cep haşlığı kadar para veren bir takım Alonso’ya istediği parayı hayatta verip almaz. Adamların pilot seçim politikası buna ters.

    Mclaren-Honda, Ferrari’den gitmesi dahilinde en olası seçenek. Magnussen gider, Button 2.pilot olur yola devam.

    Lotus’a güldüm 😀 Önce borçlarını ödesinler. ‘Yatırımcı gelse öder ne var onda dedikodusu var zaten’ dediğinizi duyar gibiyim. Nolcak araç 2015’te şahamı kalkacak. Ellerinde ne şasi ne motor var. Önce Williams’la boy ölçüssünler.

    Merco’nun pilotları gayet yerinde. Sürtüştüklerine bakmayın. Seyirciyi eğlendirmeyi Merco çok iyi biliyor. Redbull gibi sıkıcı değiller. Alonso’nun mercoda yeri yok.

    Sonuç olarak, %80 Ferrari’de.
    %20 Mclaren-Honda’da olacak. Diğerlerinin ihtimali yok ve evet Mclaren’de olma ihtimali bundan az değil ve Japonya’da bu rakamlar tersine dönebilir.

  19. Bence en iyisi Mclaren tulumu.Alonso’nun üstünde çok asil duruyor.

  20. MCLAren 34-35 yaşına gelmiş birine yatırım yapmaz diye düşünüyorum. Schumaherin Rosberg’e karşı rezil olup müthiş kariyerini kötü şekilde bitirdiğini biliyoruz. En iyi sürücüler bile bir yaştan sonra en yüksek seviyede kalamıyorlar. Aşırı üstün bir araç ve deneyimsiz ve sınırlı yetenekli veyahut yaşlı bir takım arkadaşı ile (Prost, Button şampiyonlukları) ancak şampiyonluk gelebilir. Honda turbo motorlarda pek başarılı değil ve F1 de de kısa vadede iyi bir motor sunabileceğini sanmıyorum. Alonso da bunu görüp McLAren’e geçmeye sıcak bakmaz düşüncesindeyim. En iyisi saltanatını kurduğu Ferrari’de yaşlanıp gitmek veyahut RedBull’a geçmek olacaktır. Fırsatını bulsa REdBull’ a gideceğine eminim ama şartlar gereği Ferrari’de kalacaktır. Çünkü REdbull Ricciardo ve Vettel ‘den memnun.

    % 90 Ferrari’de kalır
    % 10 REdBull’a gider.

    1. OtonomAktor avatarı

      schumacher kimseye rezil olmadı. hatta onu tekrardan yarışırken görmek herkesi memnun etti. tamamen f1 den emekli olana kadar yani mercedeste geçirdiği sürede dahi bu güzel geçişleri ve ustalığı akıllarda bıraktı.

      http://www.youtube.com/watch?v=ttanfJW5wHI

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Padokta spiker olur

  22. bana gorede %50 ya kalır yada mclaren gıder

  23. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bugüne kadar olduğu gibi takip eder…
    Şöyle ki ;

    Bkz. Raikkonen McLaren’den Ferrari’ye geçtiğinde Yerine Alonso McLaren’e geçti.
    Raikkonen Ferrari’den ayrılınca Yerine Alonso geçti ;
    Raikkonen LOTUS’iile geri döndü Ferrari’ye geçti , tarih tekerrür eder , Alonso LOTUS tulumu giyer…

    Bir ara Alonso Rally’e de geçer dedim ama olmadıydı

    1. OtonomAktor avatarı

      bu iyiydi 😀

      1. Enes Demircioglu avatarı
        Enes Demircioglu

        😉

  24. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Kalbim kalmasından yana ama mantık gidecek diyor.Üstad demiş ya;”Ben gülüşüne öldüm,sen ölüşüme güldün,farklıydık işte” 🙂

  25. Aras Tekiner avatarı

    Redbull tulumu emanet gibi duruyor hic yakismamis 😀 Oyum Ferrari’den yana en azindan 1 sene daha bekleyip Honda ve Ferrari’nin durumuna bakip kararini verecektir diye düsünüyorum.

  26. Alonso parayı götürür, millet çenesi yorar…Gereksiz bir anket…

  27. kesin olan şey santanderin hangi takım olursa olsun olacağı. resimden çıkan bu 🙂 gayette normal tabi.

  28. RSC - Michael avatarı
    RSC – Michael

    anketi bilemem ama Lotus yulumu guzel durmus

  29. Briatore’nin önerisi derken haber iddiadan ibaret mi yoksa gerçek mi?

    1. Aslında hepsi bir söylenti ve iddia. Ama karışıklık olmaması için anketi yenilendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir