Ferrari ve Alonso, Devam Edip Etmeme Konusunda Kritik Döneme Yaklaştılar

Ferrari ve Fernando Alonso, artık iyice gün yüzüne çıkan iddiaların ardından gelecekte devam edip etmeme konusunda karar vermek için kritik döneme yaklaştı.

Alonso’nun adı bu sene sürekli olarak söylentilerin merkezinde oldu ve adı daha çok McLaren ile anıldı. Özellikle Singapur GP hafta sonunda, yeni anlaşma görüşmeleri esnasında tarafların birbirlerinden biraz uzaklaştıkları söyleniyor.

Formula 1 tarihinin en eski ve en başarılı olan takımı olan Ferrari’de yaşanan son gelişmeler oldukça ciddi. Önce Stefano Domenicali görevinden ayrıldı. Son olarak ise takımın en başarılı dönemini geçirmesini sağlayan Luca di Montezemolo Ferrari başkanlığından ayrıldı.

Marco Mattiacci ve Sergio Marcionne yönetimindeki Ferrari tekrar eski günlerine dönmek istiyor. Bu kapsamda duygusallığa yer verilmeden gereken tüm değişikliklerin yapılması planlanıyor ve Marchionne hiç bir bireyin Ferrari’den önemli olmayacağı söyledi. Bu sözlerin ardından Montezemolo şirketteki görevinden ayrıldı ancak bu durum Fernando Alonso için de geçerli.

Ferrari yeni döneminde herkesin takıma tam olarak adanmasını istiyor. Alonso Formula 1’in en iyi sürücülerinden birisi, belki de Formula 1’deki en iyi sürücü. Ancak Ferrari şu anda mükemmelliğin yanında adanmışlık istiyor.

Alonso’nun kazanan bir araç istediği aşikar. Bu kapsamda gelecek senelerde gelecek tekliflere Alonso’nun açık olduğu düşünülüyor. Ferrari ise geri dönüş mücadelesinde uzun vadeli adanmış bir sürücü istiyor.

Mevcut anlaşmanın uzatılması için yapılan görüşmelerde, Alonso’nun takımdan istediklerinin takımı rahatsız ettiği söyleniyor. İddialar Alonso’nun 3 senelik 100 milyon dolarla birlikte kazandığı puanlar için bonus istediği şeklinde. Bunun yanında gelecek sene performans olarak beklenenin verilmemesi halinde başka bir takıma geçişe izin verilmesi yönünde talepte bulunduğu söyleniyor.

Ferrari’nin pist üstünde bir türlü bekleneni verememesi nedeniyle Alonso’nun heyecanını kaybettiğine inanılıyor. Alonso’nun eski menajeri ve takım patronu Flavio Briatore “Şu ana kadar zaten McLaren’e gitti… Mükemmel bir kombinasyon olmamıştı ancak asla bilemezsiniz. İnsanlar değişir.”

“Fernando kazanmak istiyor ve rekabetçi bir araç istiyor.”

“Ferrari kazanmak için her şeye sahip. Di Montezemolo takımın ekonomisini güçlendirmek için çok şey yaptı. Artık takım içerisindeki insanlar birlikte hareket etmeli.” dedi.

Son günlerde çıkan haberlere rağmen Fernando Alonso’nun takımdan ayrılmama ihtimali bulunuyor. Ayrılmak istese bile her şey çok kolay bir şekilde olmayabilir.

Bazıları Alonso’nun ayrılmasını sağlayacak performans maddesi olduğunu söylüyorlar ancak takıma yakın kaynaklar böyle bir şeyin olmadığını dile getiriyorlar.

Her iki tarafın birlikte devam etmelerinin faydalı olmayacağına inanması halinde taraflar ayrılmak için anlaşma yapabilirler. Ancak görünen o ki performans hakkında söylenenler sadece iddiadan ibaret.

Alonso’nun mevcut anlaşması 2016 sonunda bitiyor. Alonso’nun ayrılması ihtimaline karşı Ferrari’nin Sebastian Vettel’i istediği biliniyor. Vettel’in anlaşması ise 2015 sonunda bitiyor.

Önümüzdeki haftalarda Alonso ve Ferrari arasında kritik toplantılar gerçekleşecek. Taraflar birbirlerini ikna ederlerse mevcut anlaşma 2016 sonrası için uzatılabilir. Ancak tarafların birbirlerinden ikna olmaması ve ayrılığın en iyi şey olacağının karar kılınması halinde Alonso 2015 ya da 2016’da takımdan ayrılabilir.

Padok oyunlarını iyi bilen Briatore bile bu konuda kesin konuşmak istemiyor. Briatore “Kristal kürem yok. Ancak şu anı görebiliyorum ve orada Mercedes zirvede.” dedi.

Autosport – Jonathan Noble


Yorumlar

“Ferrari ve Alonso, Devam Edip Etmeme Konusunda Kritik Döneme Yaklaştılar” için 24 yanıt

  1. Metin Mete twitterda demiş ki ; ” Padokta kendine çok güvenen kaynaklar Alonso dün Mclaren ile sözleşme imzaladı diyor, 100%. Hayırlı olsun.. ” Büyük ihtimal doğrudur. Ferrari kimi getirecek bakalım cok merak ediyorum. Mclarenda şampiyon olamaz Alonso hata yaptı bence , keşke redbulla geçseydi.

  2. tüm iddialar üzerine Alonso’nun 2015 arabası 🙂

    http://t.co/huQS7kUTDF

  3. OtonomAktor avatarı

    facebooka böyle bir foto düşmüş. eğer yeni çekim bir resim ise alonso McLarende.

    1. Yeni çekim olabilir Singapurdaki bir resmi ile kıyasladım bu resmi aynı saç ve sakal yanlış bir kıyaslama olmuş olabilir. Buyrun buda resim linki http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/alon-sing-5.jpg

    2. OtonomAktor avatarı

      resim fotoshop çıktı heyecana gerek yok yanlış alarm 😀

  4. Alonso Ferrari de 1 sene daha geçirir 2015 de de rekabetçi olamazlarsa o zaman iş değişir artık heyecanı tamamen biter, Mclaren rekabetci olup Ferrari geride kalırsa 2016 da Alonso yu Mc larende görebiliriz bu kesin ama 1 sene daha şans verir bu kadar değişiklikden sonra gitmesi mantıksız..

  5. Bu saatten sonra gitsin Mclaren e şansını denesin.Ferraride zaten kazanamıyor ya tutarsa misali artık.

  6. esteban ferrariye çok yakışır ama..)))))

  7. link için çok teşekkürler sağolasın

  8. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    2 araç olucaksa RAI-VET yada RAI-PEREZ olsun eğer 3 araçlı döneme geçilirse bunların yanına bi HULK takviyesi olabilir RAI bırakınca da Chilton gelir mmmmmiiisssss

  9. Ayrıca uzun vadeli başarı işini anlamadım 7-8 yıl geçti takım şampiyonluğundan bu yeni başkan ve Mattiacci kendilerini rahat konumda sanıyorlar fakat şuan diken üstündeler.

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Güle güle Mashar senin sonun Vettelden olacak bu anlaşıldı 😀

    1. Keşke geçse de Ferrari’ye onun da 6-7 yılı boşa gitse.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        haha keşke geçsede Ferrari eski günlerine dönse diyeceğine dediğin lafa bak 😀 çok banalsınız 😀

    2. Keşke geçse de Ferrari’ye onun da 6-7 yılı boşa gitse.

    3. Aras Tekiner avatarı

      Hadi canim ikile…önce Ricciardo bozgununu atlatsin senin Esteban sonra Ferrari hayalleri kursun 😀

  11. Arkadaşlar bu resmin linki varmı rica etsem

    şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir