"F1 Krizi, Müşteri Araçlarına İzin Verilmesi İle Çözülüyor"

yazar:

kategori:

Bugün yapılan toplantının ardından takımlar, FIA ile 2010 sezonu konusunda çözüme bir adım daha yaklaştı.

Bugün Londra’da yapılan toplantı ile çıkan haberler, FOTA’nın Williams’a kızgın olmasına rağmen Max Mosley ile anlaşmaya varıldığı yönünde.

Mosley geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bütçe sınırı konusunda yumuşama olduğunu ve 2010’un bütçe sınırına geçiş konusunda ara yıl olabileceğinin sinyallerini vermişti.

Auto Motor und Sport, gelecek sene 100 milyon Euro bütçe planlandığını iddia etti ve bu Mosley’in 45 milyon euroluk teklifine göre oldukça büyük bir bütçe.

Ancak bahsi geçen bu bütçe, yeni girecek takımlar için oldukça büyük ve FIA, yeni katılmayı planlayan takımları kaçırmamak için 2010’da müşteri araçlarına izin vermeyi planlıyor.

Çıkan haberlere göre takımlar Monaco’da anlaşmaya yakındı ancak Ferrari ve Toyota bütçe sınırını o zaman kabul etmediler.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    sevindim ya iyi bişey yenilere de açık olmak lazım eskileri de unutmamak lazım 😉

  2. her şey politika oldu artık

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    doğru dıyosun vega ben bu spora takip ettiğimden beri cok farklı takımlar gordum ancak hic biri ferrari kadar kalıcı olmadı su an son 15 yıl ıcınde sadece yukarlarda ferrari mclaren renault gordum lıderlıkde savasanlar arasında bu da f1 in aynı oldugunu gosterıyo ama bu sene brawn gp bunu bozan takım f1 tarihini gecen takım bence bu sezon şampiyon onlar ancak 2010 da havaları sonermi bilemem bekleyip goricez..!

  4. Müşteri araçları F1i şu an bulunduğu konumdan daha yükseklere taşır. Böylece biraz da bütçeli ama işi tanıtım, araç satmak falan olmayan mühendislik ağırlıklı takımlar da F1e gelir. Daha önce gitmiş olan böyle takımlar geri dönerler. LOLA böyle bir takım mesela, Prodrive (Aston Martin veya) böyle bir takım. Bunların işi zaten mühendislik.

  5. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    bu guzel haber ınsallah anlasırlarda grıdde 26 araclık start goruruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir