FOTA: ” Puan Sistemi Değiştirilemez!”

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), FIA’nın son yaptığı kural değişikliklerine kural kitapçığına danışarak karşılık verdi. Bu ayın başında FOTA’nın toplantısında yeni geliştirilen puanlama sistemi ile ilgili olarak komite FIA’nın yeni kuralları bu şekilde hayata geçiremeyeceğine inanıyor.

Pazartesi günü Paris’te biraraya gelen yönetim kurulunun aldığı karara göre toplanan en fazla puanın yerine 2009 dünya şampiyonunu Grand Prix kazanma sayısı belirleyecek. FOTA’nın Cenevre’deki toplantısında düşündüğü 12-9-7 şeklindeki puanlama sistemine bir değişiklik getirilmesi düşünülmüş. Ancak FOTA, FIA’nın bütün takımların onayını almadan yaptığı sistem değişikliği için geç olduğunu düşünüyor.

FOTA’nın açıklaması şöyle: ” Dünya Motorsporları Konseyi (WMSC) tarafından sunulan kural değişikliği Sportif Kurallar’ın 5. Eki ve FIA Uluslararası Sportif Kanunu’nun 199. bentine göre bu değişiklik uygulanamaz, 2009 Formula Şampiyonası’na katlacak takımların oybirliği kararını almadan 2009 yılı için FIA’nın değişiklik yapması için çok geç.”

” Puanlama sistemindeki değişiklik takımlar tarafından oy birliğince karara varıldı ve FIA’ya sunuldu, WMSC’nin onayını almadı, 2009′da kural değişikliği yapılamaz, ve takımlar 2010 sezonu için yeni puan sisteminin tanımlanması konusunda Formula 1 sporunun çekiciliğini arttırmak için daha kapsamlı bir şekilde FIA ile iş birliği içerisinde çalışmayı umuyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir