Alonso: “Geleceğim Ferrari’nin Ellerinde”

Fernando Alonso Formula 1’deki geleceğinin Ferrari’nin ellerinde olduğunu söyledi ve takımın gelecek için en iyi seçeneğin ayrılmak olduğunu düşünmesi halinde ayrılabileceğini söyledi.

Alonso’nun 2016 sonuna kadar anlaşması bulunuyor ancak Ferrari’nin yeniden yapılanma sürecinde Alonso ve Ferrari uzun sürecek bu gelecekte birlikte çalışıp çalışmayacaklarını değerlendiriyorlar.

Ferrari yönetimi, Alonso’nun başka seçeneklerle ilgilenmesinden ziyade tamamen takımın gelişimine odaklanmasını istiyorlar.

Geçmişte Formula 1 kariyerini Ferrari’de tamamlayacağını söyleyen Alonso artık o şekilde kesin açıklama yapmıyor ve Alonso’nun adı büyük ölçüde McLaren ile anılıyor.

Alonso “Her zaman takımın ve tifosileri düşünerek hareket ettim. Büyük Ferrari markası hepimizden büyük, benden büyük.”

“Bu yüzden gelecekte bir şey hakkında konuşulacaksa ve konuştuklarımız Ferrari için daha iyi olacaksa, ne gerekirse yapacağım.” dedi.

Gelecek senelerde McLaren ya da Red Bull’a geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine Alonso “Bu soruyu cevaplamak çok zor. Cevabımı tekrarlayacağım. Muhtemelen Ferrari için en iyi neyse onu yapacağım.” dedi.

Alonso ayrıca kesin kararın takım patronu Marco Mattiacci ile görüştükten sonra verileceğini işaret etti ve gelecek seneler için kafasında bazı şeylerin netleştiğini söyledi.

Alonso “Günün sonunda kafanızda bazı düşünceler vardır ve muhtemelen benim düşüncelerim çoktan netleşti.”

“Formula 1’de nerede süreceğim konusunda hep aşırı şanslı oldum, bu durum normal değil.”

“Gidebileceğiniz yere ya da mümkün olan takıma gidersiniz. Ya da bu sene ve geçmişte bir çok kez gördük. Bazı sürücüler çok iyi iş çıkarıyordur ancak gelecek sene muhtemelen burada olmazlar.”

“Bu yüzden ben geleceğimi seçerken hep aşırı şanslı oldum ve elimden gelenin en iyisini yapacağım. Ancak Ferrari ile minimum risk alarak bunu yapacağız.”

“Kazanmak istiyorum ve kariyerimin bu en iyi dönemindeki performansı maksimum seviyeye çıkarmaya hazırım. İyi hissediyorum. Zinde ve emin hissediyorum.”

“Her sene sürüş stilimi yeni kurallara adapte ediyorum. Kariyerimin en iyi döneminde olduğun hissediyorum ve umarım gelecek senelerde bunun faydasını görürüm ve bir kaç şampiyonluk daha kazanıp, spora iki şampiyonluktan daha fazlasıyla veda ederim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Geleceğim Ferrari’nin Ellerinde”” için 67 yanıt

  1. daha düne kadar alonso’nun emrivaki demeçlerinden sonra bu duygu yüklü açıklama takımdan her an gönderilebileceğinin işareti olsa gerek

  2. Demek ki çok hırslı pilot olmayacaksın hacı…

    “Araç performansı çok düşük olursa bile en azından hırsı yüksek bir pilot alalım da, takım olabildiğince üst sıralarda yer alsın” mantığıyla parayı bastırıyorlar sonra. Ahaha. Yani parayı bastırma gücünü elinde tutan, umut vaadetmekte zorlanmıyor anlayacağınız. Alonso için kritik bir dönem ama Ferrari için değil. Ferrari 1-2 yıl içinde üst düzey bir araç yapar, şampiyonluğu Rai veya yeni alacakları pilota kazandırırlar, Alonso’yu (ve beraberindekileri) başarısız sıfatına sokarlar, adamlar bu tür işlerde ustalar. Markanın haysiyetini kazanmanın yolunu bulurlar. Domenicali ile başlayan temizliğin sonu Alonso ile gelecek muhtemelen. Çalışmayan yapbozun her parçası sırayla kırmızı karesinin dışına itiliyor.

    Yani bana öyle geliyor.. Muhtemelen de öyle..

    Her ne kadar kimileri çıkıp “aga sen aracı yapacan pilota verecen o da maksimumu çıkaracak işte” dese de, öyle değil.

    1. unutma ferrari 1979 yılından belli 6 pilotlar şampiyonluğu almış bunların 5,i SCMUMİ 1,ni RAİKONEN kazanmış …..ferrariye SCHUMİ gibi adam lazım arabanın dilinden anlayan suçu sağa sola atmayan biri lazım boşa geçmiş beş altı yıl ALONSO,yla birlikte

  3. @İceCold,

    1- Ortada “hırsızlık” yok. İki süper zeka (!) mühendisten birinin elindeki bilgileri diğer mühendise “vermesi” var.

    2- “Verilen” bilgilerden hangisi ya da hangileri McLaren aracında kullanıldı? Tek bir tanesini yaz, kafi.

    1. Ortada hırsızlık yok dersen kanıt sunman lazım.Bir mühendisin diğerine elindeki bilgilerini vermesiyle skandalın ne gibi ilişkisini kurdun merak ettim.O sezon skandal olarak adlandırılıyorsa kimse bana ahlaktan bahsetmesin.Gayet net bir şekilde hırsızlık var.

      1. Hırsız: Başkasının malını çalan kimse, arakçı.

        Hırsızlık: Çalma, arakçılık.

        Ortada bir hırsız var ise o da çalma işini yapan Nigel Stepney’dir.

        Uzunca bir şeyler yazmıştım ama yine anlamamakda ısrar edeceğini ve orta okul seviyesinde cevap vereceğini düşünerek sildim.

        Bak güzel kardeşim, anladığım kadarıyla 20’li yaşların başındasın. O sebeple bu tarz anlamsız yorumlar yapıyorsun. Bizler (kamu, halk) için bazı terimleri “güçlüler” (kapital sahipleri, medya, siyaset v.s.) “uydurur”. Örnekleri boldur. Mesela rahmetli Zeki Müren’e “Sanat Güneşi” denirdi. Neye göre, kime göre? Peki -sözde- Ergenekon davası için “Asrın Davası” denilmişti. Sonu ne oldu? Bu olaya da Casusluk Skandalı denildi. Peki bu tabiri kim uydurdu, neden uydurdu? Biraz kafanı çalıştır. Maksat bir olayı/kişiyi olduğundan daha büyük/korkunç göstermektir. 2007’deki olay, 2003’deki Ferrari-FIA-Bernie anlaşmasının bir ürünüydü.

        Ben senden hala 2007’de Ferrari bilgileriyle yapılmış McLaren aracında kullanılan herhangi bir şey yazmanı bekliyorum.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Yazdıklarınıza katılmakla beraber, McLaren takımının Ferrari’ye ait bilgilerle o sezon avantaj sağladığı açıktır.

          Michelin’den Bridgestone’a geçiş yapan takımlar o sezon çok zorlanırken McLaren’ın o kadar hızlı olması Ferrari’den alınan veya bir şekilde ele geçen çok değerli lastik basıncı vb. bilgiler sayesinde olmuştur. Malum Ferrari’nin yıllardan beri Bridgestone ile çok ciddi ve yakın bir ortaklığı vardı. Hatta 2005 sezonunda Ferrari’nin yavaş olmasının tek sebebi lastik değiştirme yasağı ile gelen kaya gibi lastiklerdi. 2006’da kural eski hale dönünce Ferrari yine şampiyonluğa oynamıştı.

          Sonuç olarak o sezon McLaren ekibinde tam bir kaso hakimdi. McLaren’a verilen cezanın ve medya üzerinde “casusluk” olarak lanse edilmesinin haksızlık olduğuna katılmakla birlikte, Bridgestone lastikleriyle ilgili kritik bilgiler McLaren’a geçmemiş olsaydı McLaren’ın o sezon en azından sezonun ilk yarısında şampiyonada Ferrari’ye rakip olması çok zordu.

        2. İddialarının fanatikçe yazıldığını biliyorum.Ferrari-Fia-Bernie diyerek zaten taraftarlığını sergilemişsin.Objektif olmanı beklerdim.Mclaren bölümünde çalışmadığım için hangi parçanın kullanıldığını bilecek kadar zeki değilim.Ama ortada bir skandal konuşuluyorsa boş yere konuşulmaz.Ferrari-Fia ilişkisine çok kafayı takmışsınız.

          1. Bugün Cuma, mübarek gün. Allah nasip ederse yaklaşık 1 buçuk saat sonra Cuma Namazı’na gideceğim. Şu arkadaşa kim 2003’deki Ferrari-FIA-Bernie anlaşmasını anlatırsa Allah o kişiye sağlık versin diye dua edeceğim. Yalnız rica ediyorum bir McLaren taraftarı anlatmasın, çünkü ona da inanmayacaktır.

            İceCold, gündem Japonya GP olduğu için buraya kimse gelip de yorumları okumayabilir ve seni bu konuda bilgilendirmeyebilir. O sebeple sana ev ödevi, sen bu 2003 mevzusunu bir yerden oku.

            1. 2007’den 2003 olayına gelmek de enteresan.2003’ü örnek vererek 2007’yi mi anlatmaya çalışıyorsun? Evet bende 2000-2006 arası Ferrari’ye ayrıcalık tanındığını söylerim ama 2007de durum öyle değildi.

              1. Tamam. Allah aşkına daha bir şey yazma.

        3. Ayrıca madem haklı olduklarını düşünüyorlar çok net bir şekilde mahkemeye itiraz için başvurabilirlerdi.

  4. @Sulonso, biz zaten sadece laf kalabalığı yaparız. Dişe dokunur tek bir yorumumuz yoktur. Sizler öyle yorumlar yaparsınız ki biz onları okudukça feyz alırız. Aynen şu aşağıda yaptığın yorumda olduğu gibi.

  5. @İceCold, McLaren duruma bakar, her iki sürücüsüyle devam kararı da alabilir, herhangi bir sürücüsünü ya da her iki sürücüsünü de değiştirebilir.

    Grid’deki ya da grid’e girme ihtimali bulunan tek sürücü Alonso mu da Button’ın yerine Alonso’yu alacağına inanıyorsunuz? Hem diyelim Alonso kiralandı, Button’ın takımdan gönderileceği ne malum? Belki Magnussen gönderilecek.

    Diğer konu dibi boylama meselesi. Alonso’nun Ferrari’de yaptıkları ortada. Ancak bu demek değil ki Alonso’ya sahip olmayan McLaren dibi boylayacak. Alırsın Alonso’yu, şu an ki Lotus ayarında bir araç yaparsın, değil Alonso, mezarından Fangio’yu, Ascari’yi de çıkarıp o araca oturtsan yine dibi boylarsın. Hele günümüzde aracın etkisi ayan beyan ortadayken nasıl Alonso’suz, daha doğrusu Button ile dibi boylayacağız? Ki Button 2009’da neler yaptı malum. McLaren’de hiç bir zaman Lewis’den bariz bir şekilde geriye de düşmedi. Altında yarış kazanacak bir araç varsa Button o yarışın favorilerinden birisidir.

    1. Button sıradan pilottur.2011’de Lewis’e geçilmemesinin nedeni lastiklerdir.Bunu kimse inkar etmesin.Magnussenle de dibi boylayabilir Mclaren.Sen diğer takımlarla aynı aracı tasarlarsın pilot yetersizliğinden dolayı şampiyonluğu kaybedersin.Benim söylemek istediğim bu 2 pilot kadrosuyla Mclaren şampiyon olamaz.Net söylüyorum Button-Magnussen kalırsa Mclaren şampiyonluk göremez.2012 sezonunda Button’ın altında gayet kazanacak araç vardı.Fakat kendisi yine vasat sürüş gösterdi ve 3 yarış anca kazandı.Zaten ikisini olağan üstü olaylar sayesinde aldı.Lewis’in ise 4 galibiyeti var ve birçok yarışta da yolda kaldı.Ayrıca lastik sorunu da buna dahil.

      1. “McLaren’de hiç bir zaman Lewis’den bariz bir şekilde geriye de düşmedi.”

        Bariz: Açık, göze çarpan, belirgin.

        Örnekler:

        – McLaren’de hiç bir zaman Lewis’den açık bir şekilde geriye de düşmedi.

        – McLaren’de hiç bir zaman Lewis’den göze çarpan bir şekilde geriye de düşmedi.

        – McLaren’de hiç bir zaman Lewis’den belirgin bir şekilde geriye de düşmedi.

        Yazdıklarımı sana daha nasıl anlatabilirim inan bilmiyorum. O sebeple bu ilkokul mantığını denedim. Bu da olmazsa sanırım okul öncesi eğitmeni bir arkadaş bulup ondan yardım almam gerekecek.

        1. Geriye düştü fakat Lewis’in yaşadığı sorunlar onu önde gösterdi.Yoksa Button’da süper yetenekler olmadığını biliyoruz.Yorumumda da Lewis’e geçilmemesi yazdım zaten.Okursan anlarsın.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Vettel sorunlar nedeniyle geriye düşüncede böyle yazsan amenna ama objektif değilsin 2011 de Button Lewis i tokatlamıştır.

        2. Geriye düştü fakat Lewis’in yaşadığı sorunlar onu önde gösterdi.Yoksa Button’da süper yetenekler olmadığını biliyoruz.Yorumumda da Lewis’e geçilmemesi yazdım zaten.Okursan anlarsın.

        3. Onur Gentas avatarı

          Button’ın çok eksiği var.Tek turda çok zayıf, sıralamalarda belki daha iyi olabilse yarışta da daha iyi dereceler elde edebilir. Agresif değil, ne arkadakine karşı çok iyi savunma yapabiliyor ne de önündekini geçmek için risk alıyor. Lewis’ten olumlu yönde farkı pist dışında son derece olgun ve ne söylediğini bilen bir pilot olması.

        4. İceCold ve Onur Gentas, sezon sonu puan durumuna bakınca “bariz” bir geride olma durumu yok.

          Ayrıca, Onur Gentas, yazdıklarının tamamında haklısın.

          1. Bende farklı bir şey söylemiyorum zaten.Sadece bu 2 pilotla Mclaren’in şampiyon olması zor.Alonso gelse ne değişir bilemem.Belki o da şampiyon olamaz.Ama daha çok rekabetçi olacağı kesin Mclaren’in.

  6. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    diaz gitmek istemiyor.
    Ferrari göndermek istiyor ama Kimi deki gibi para bir tarafımıza kaçmasın diyor.

    diaz para bir tarafınıza kaçmasın ama yeni yapılanmada eski dönemdeki saygıyı göremiyorum onu bir ayarlayın beni kovmayın. Kovarsanız bak seçenek bende çok diyor.

    Ferrari, Honda iş bilmezleri bu posayı çok istiyor erkenden gönderip tazminatı yakmayalım az daha kasalım belki tazminat alırız Kimi ye ödediğimize sayar fitleşiriz diyor.

    McLaren in yapması gereken Vettel ile 5 yıllık sözleşme imzaladığımızı açıklamak.

    Vettel & K.Mag

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Aynen öyle mükemmel açıklama.

      1. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
        Aytunç Altındal (spä2000)

        🙂
        Olay basit.
        diaz kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. (McLaren den gönderildi şimdi, Ferrari de gönderiyor. Elde kalan kural dışı araçla alınan şampiyonluk ve hileli 1 galibiyet)
        O bu oyunları oynarken Lewis kendisine teşekkür ediyor.
        Şampiyonluğa giden bir pilot güncel mevzunun kendisinin olmamasını baskı azaltıcı bulur. Asıl olaylarla ilgilenir.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Ron kankana söyle de hemen açıklasınlar Vettel’i. Seneye Alonso’la beraber yarıştırsınlar. Tabi Vettel’in bir tarafları yerse. Diyelim ki yedi, artık posa dediğin adam bu sene bazılarına yaptığı gibi onun da güzel bir suyunu sıksın. Kariyerine yendiği bir başka pilotu daha eklesin 🙂 .

    3. Onur Gentas avatarı

      Alonso posa olarak görülmek için ne gibi bir başarısızlık sergiledi onu anlamadım. Objektif olmayı öğrenelim. Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim.

    4. Bunların amacı Mclaren taraftarlığı değil anti-Alonsoculuk.Bu arkadaşı herkes bilir zaten.Mclaren’in başarısını isteyen birisi böyle saçma yorumlar yapmaz.

  7. Gittim Gidiyorum Nokta com

  8. Suzukada saflar belli olacak ferrari ve alonso aslında ayrılığın sorumluluğunu ve yükünü birbirlerine atıp yükün altında ezilmekten kurtulmayı planlıyorlar. Alonso belki kalmak istiyordur ama ferrari yönetimi belkide zamanında michael schumachere yaptıkları gibi alonsoyada aynısını yapacaktır.Schumacherin isteyerek ayrıldığını düşünmüyorum.Ferrari pilot harcamada ünlü bir takım sonuçta.Raikkonenede zamanında aynı kaderi reva görmüşlerdi.Alonsonun ferrari kariyerindeki performansı çevrede Alonso olmazsa ferrarinin çok daha kötü olacağı fikri uyandırmaya başladı.bencede son zamanlarda ferrariyi sırtlayan isim alonsoydu bununda farkında olan yönetim dahada uzamadan diğer pilotlara yaptığı gibi alonsoyada aynı kaderi reva görecektir ama bu kafayla giderlerse daha çok adam harcayacaklar gibi duruyor gelecekten pek umudum yok açıkçası ama Allah sonumuzu hayır etsin 😀

  9. Hadi artık görelim şu haberi Resmi; Alonso Yeniden McLaren’de 😀

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Suzuka’da, olmazsa Ekim ayı içinde bu haberi göreceğimizi düşünüyorum Didem. 😀

    2. FerrariFanTR avatarı

      Alonso’ya sövdüğünüz günleri ne cabuk unuttunuz. Burda belli etmese bile her mclaren taraftarı onu dört gözle bekliyor.

      1. Evet dört gözle beklediğim dogrudur da sövdüğüm nerden çıktı? Varsa Alonso’ya karşı bi nefret dolu yorumum gösterin.

      2. Burda belli etmese bile her mclaren taraftarı onu dört gözle bekliyor.

        Bu kadar emin olmamanı tavsiye ederim.

        1. al benden de o kadar.

          1. Demek Button’la devam etmek istiyorsunuz.Dibi boylamayı kafaya koydunuz galiba 🙂

            1. Sapla samanı karıştırmayın. Button’la devam etmek isteyip istemediğim ayrı konu, McLaren’in Alonso’yu kiralaması ayrı konu.

              1. Söylediklerinizden o anlam çıkıyor.Daha açık şekilde yazın anlayalım.

              2. Siz anca burda laf kalabalığı yaparsınız.

            2. alonsonun pilotluğuna laf ettiğimiz yok orası ayrı konu. niye olduğunu açık söylemeye gerek yok. malum sebepler her zaman tartışıldı. ben gibi olumsuz düşünen McLaren taraftarı çoğunluktadır. gelecekse eğer, 3 sene 100 milyonluk anlaşma istiyorsa, bedava yarışmalı. 3 senede borcunu öder. ayrıca 3 senede en az 1 şampiyonluk almak zorunda. bunlardan öncede takımdan özür dilemelidir. nasıl Ferrari herkesten üstündür diyorsa, McLarende de en az ferrari kadar üstündür.

              1. Alonso’nun Mclaren’e ne borcu var? Pardon hırsızlığı Alonso yaptı suçu Mclaren’e attı değil mi?

              2. McLaren’e bir borcu zaten olamaz. Alonso kim ? takımı bir şekilde ele verdi mi ? verdi. o bilgiler McLaren aracında kullanıldı mı. ASLA.konu kapandı. başarı istiyorlarsa aracı yapsınlar. button kim diyorsunda Brawn aracıyla şampiyon oldu mu oldu. çıkan sonuç ne.ARAÇ. siz ne diyorsunuz ; ferrari alonsoya araç veremedi. ne farkı var ?

                ayrıca sebebi söylememizi istedin söyledik. beğenmiyorsan konuyu genişletmeye gerek yok.hadi kalın sağlıcakla.

              3. Yorumun en komik tarafı o bilgilerin Mclaren aracında kullanılmadığını ifade etmen olmuş.O zaman neden ceza aldılar? Ya da neden pilotlar şampiyonasında ceza almadılar? Brawn takımının verdiği araçla Ferrari’yi mi kıyaslıyorsun? Button şampiyon olduğunda Brawn gp nasıl bir araçmış öğren sonra karşılaştır.

              4. Bahsettiğim pilot var 1 saniye hızlı araçla şampiyonluk mücadelesi verir pilot var 0.5 saniye yavaş araçla şampiyonluk mücadelesi verir.

              5. icecold ben ne yazmışım sen ne yazmışsın. önemli olan araç demişim, sen onu mu kıyaslıyorsun demişsin. kıyaslamıyorum zaten. araç iyiyse buttonda şampiyon olur, araç yapsınlar diyorum.

                ayrıca bana araçta kullanıldığı kısma komik demişsinde, asla kullanıldığına dair bir kanıt bulunamadı. bulunduğunu söyleyerek asıl komik duruma düşen sen olmuşsun.her şeyi ben bilirim edasıyla yorum yapmanda hoş değil. tekrar ediyorum. kal sağlıcakla.

              6. Araç diyorsun da ben de diyorum ki 1 saniye hızlı araç olmadıktan sonra Button şampiyon olamaz.Brawn tarihteki en dominant araçlardan biriydi o sayede şampiyon oldu.Madem bilgiler kullanılmadı ispatında bulunun bana.Mclaren teknik departmanında çalışıyorsunuz galiba.Tabi o yüzden yok yere ceza verdiler.

  10. Yıllardır daha çok gizliden gizliye gitmek isteyen adam konumundayken şimdi tifosiler ve Ferrari ekibinin gözünde bir “hain” olarak veda etmemek için son haftalarda böyle açıklamalar geliyor Alonso yükü Ferrari’ye atarak sanırım McLaren Honda riskini alacak gibi,bugünkü bu habere kadar Ferrari’de kalacağına inanıyodum ama en azından haberlerin kesinlikle asparagas olmadığı ve kafasının karışık olduğu belli oldu,hala kalabilir..

    Ferrari’nin 2015’te mücadelenin içinde yer alabileceğini düşünüyorum.2012 sonunda da çok üstün olan RedBull 2013 için aynı kurallarla başlayan sezonda aynı şekil devam eder diye düşünürken sezon başa baş başlamıştı sonradan kopmuştu.Honda boşuna yatırım yapıp dönmez 15’te olmasa da yakın zamanda zirvenin ortağı olacaklarına eminim.

    Şu net Ferrari takımı da artık prestijini koruma derdine girmiş ki Alonso’nun 2015’te bir durumu göreyim olmassa 2016’da Mclaren Honda’ya geçerim artistliğine ‘yok öyle bi dünya’ restini bile çekme cesaretini göstermişler gibi.Aynı şey Mclaren için geçerli değil şu an elleri Ferrari kadar güçlü değil onlar bekleyebilir ancak Ferrari Alo’yu tutmayı çok istese de prestijlerini düşünerek daha fazla ezilmemek için Alonso’nun deneme tahtası olmayı pek yediremiyor belli ki ama onlar da Alonso’nun son 5 yıldır Ferrari ismini tek başına koruduğunu farkındalar zor bir karar herkes için..

    1. FerrariFanTR avatarı

      Eğer bir Ferrari fanı ALonso için gitmeli o bir hain filan gibi laflar ediyorsa kesinlikle o kişi gerçek bir Ferrari fanı değildir. Bir Ferrari Fanı olarak Alonso’yu kanımdan canımdan biri gibi seviyorum ve hem takımım hem de onun için üzülüyorum bu kadar emekler çabalar her sene boşa gitti. %100 lük başarsızlık kısmının %100 nü de Ferrari ye veriyorum. Alonso 5 yıldır altındaki arabaları tanrı gibi sürdü. Ama hiç bir zaman Tanrıların Arabasına sahip olamadı. Umarım Alonso bizi bırakmaz

  11. Ferrari’ye bak paragözlük yapıyor.En büyük gelir ve hisseler sende.Fakat bırak Alonso’yu aracı geliştirmek için bile parayı feda edemiyor.Aslında bir nebze başarısız olmayı hakediyorlar.

  12. F-one-Driver avatarı

    Bence vedadan ziyade topu Ferrariye atıyor gibi, eğer Alonso ve menejeri ağır bir anlaşma önerdiyse Ferrari de kabul etmezse o meblayı, bunlar konuşulmaz ve adı ferrari alonsoyla yolları ayırdı olur, bana biraz topu karşı tarafa sallar havasında geldi, ve cümlelerine de uyuyor, evet o kadar parayı vermemek ferarrinin geleceği için iyi olabilir, o laftan da bu çıkartılabilir neden olmasın=)))

  13. Murat Aksoy avatarı

    Veda konuşması gibi.

  14. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Büyük Ferrari markası hepimizden büyük, benden büyük

    Ben bu cümleyi ilk kez Alonso’dan duydum.

    Bana sanki kendi kalmak istiyor ama takım istemiyor gibi geldi.

    Artı olarak takımdan birçok mühendis Alonso’dan memmun olmadıgını sesleri geliyordu bir aralar.

    Tabi ki Alonso gibi birinin kaybedilmesi Ferrari için olumsuz olur ama kimse Ferrari’den degerli degildir.

    Bu seneryalor MSC gidecegi zamanda söyleniyordu takım batar felan deniyordu ama bişey olmadı. 🙂

    1. OtonomAktor avatarı

      Msc gittikten sonra ferrari tek sampiyonluk aldi ferrari için batmak bu olsa gerek 🙂

  15. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Ferrari’ye gelecek sezon takımlar şampiyonasın da verecekleri 6.’lık 7.’lik mücadeleleri için şimdiden başarılar diliyorum 🙂 .

    1. Takımlar şampiyonasında 6. veya 7.lik olur pilotlar şampiyonasını düşünemiyorum 🙂 İlk 10da olabilirlerse sevinmesi lazım Ferrari’nin.

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Hiçbir şey olmaz merak etme. ALO’nun varlığı birşey getirmedi Şerefli ikinciliklerden başka , Yokluğu da birşey kaybettirmez. Pilotlar şampiyonluğu dedin ; Ferrari motorda ve şasi de istediği toparlamayı biraz olsun yapmış gibi gözüküyor. Bu kazanımları ve DF degerlerini gelecek seneye aktarma ile beraber James ALlison’un da Lotus daki gibi RAI’ye uyan bir tasarımı Pilotlar şampiyonasında kafaya oynatır hiç merak etme dostum…

        1. Ferrari daha fazla güç üreten motor yapmış kesinlikle daha iyi olacaktır fakat gelecek sene Raikkonen’in son şansı ve şampiyonluğa oynayabileceğini sanmıyorum.Ondan sonra bırakır zaten.Hele Ferrari yavaş çıkarsa direk son 3-4 yarışa çıkmaz bile.Lotus’ta yaptı sonuçta.

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            ohoooo… Walla kusura bakma ama sen ne dediğini bilmiyorsun. Geçen sene adama küfür ettli Lotus oda ameliyat olmak için çıkmadı. En iyisini de yaptı. Sen RAİ gibi bir pilota küfür edersen, karşılığını alırsın. Daha da beter olsun LOTUS.

            Ama sen bu durumu gelecek sene için Ferrari de direk 3-4 yarışa çıkmaz dersen, komik olur.

  16. FerrariFanTR avatarı

    Bizi birakma reis

  17. ya iyisin hossun umarim senin icin iyi olur da her firsatta niye raiye giydiriyosun ki yaa

    1. Adam nerde Raikkonen’e laf atmış anlatır mısın? Gayet mantıklı yorumlar yapmış.Geleceğim Ferrari’nin elinde demiyor aslında Ferrari’ye bağlı diyor.Ya iyi araç yaparlar ya da ben giderim diyor.Giderse bence en doğrusunu yapar.

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Güle güle alonso

  19. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso McLaren’de.

  20. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Demek ki söylenenler doğruymuş.Anlaşma henüz hazır olmasa bile ciddi görüşmeler var ve Suzuka’da belki de son bir kez hem Ferrari hem Honda projelerini masaya yatırıp Alonsoya sunacaklar.Alonso,istediği para ve şartlardan biraz feragat ederse Ferrari de kalır ama Ferrari yok sen yaşlısın ve kazanan araçla herkes şampiyon olur saçmalığında ısrar ederse onu kaybedecekler.

    Bu durum yeni yönetimin pek sevmediğim bir yanı.Çok çabuk adam harcayabiliyorlar.Eskiden bir tahammül süresi vardı.Evet bazı isimleri göndermek doğru karardı ama önüne gelene seni kovarım lan olmaz.Alonsoyu kaybetmemeli Ferrari.Alonso da eğer büyük kumar oynamak istemiyorsa 1 sezon daha Ferrari’de kalmalı.

  21. alonso gitmiş kesinleşti bu demeçler klişedir artık ferrari seneye kimi alacak alonun yerine bianchi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir