Williams Bottas’ın Direksiyon Sistemini Değiştirdi

yazar:

kategori:

Williams takımı, Singapur’da yaşanan sıkıntıların ardından Japonya GP öncesinde Valtteri Bottas’ın aracındaki direksiyon sistemini değiştirme kararı aldı.

Bottas Singapur’da 6. olacak gibi görünüyordu ancak direksiyonunun yarış içerisinde gittikçe sertleşmesi nedeniyle nedeniyle lastiklerini rakiplerinden önce bitirmesine sebep oldu ve son turda bir anda bir kaç sürücüye geçilerek puan barajının dışına düştü.

Sorunu bulamayan Williams Bottas’ın direksiyonunu değiştirme kararı aldı.

Bottas “Direksiyon sorununu henüz aşamadık. Tam koşulları bulmakta zorlandık. Sıcaklıkla alakalı bir durum olmalı.”

“Her şey normal bir şekilde normal sıcaklıklarda test edildi. Bu yüzden sıcaklıkla olup olmadığını anlamak için daha sıcak hava üretmemiz lazım.”

“Normal kontrollerde bir şey çıkmadı ancak bir şeylerin hatalı olduğundan eminim. Bu yüzden Singapur’daki koşullara uygun şartlarda test yapıp bu sorunun tekrarlanmamasını sağlamalıyız.” dedi.

Bottas ayrıca Singapur’da beklenenden daha güçlü olmalarının ardından sezonun geride kalan bölümü için daha umutlu olduğunu söyledi.

Bottas “Singapur sıralamalarında iyi performans gösterdiğimizi görmek güzeldi. Pole pozisyonuna beklediğimizden daha yakındık.”

“Bu da sezonun geride kalan bölümünde beni umutlandırıyor.”

“Her pistte iyi iş çıkarabiliriz. Yarın deneyeceğimiz bazı güncellemeler olacak. Onlar çalışırsa sezonun kalanında faydalı olacaklar.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir