Difüzör Tartışması İlk Yarış Öncesinde Tırmanıyor

yazar:

kategori:

Formula 1′deki difüzör tartışmaları yükselmeye devam ediyor ve olayınm çözümü için geç kalındığını düşünen FIA. Avustralya GP’de protesto yapılabileceğini kabul etti.

Brawn, Toyota ve Willliams’ın 2009 araçlarının difüzörleri diğer takımlar tarafından illegal olarak görüldü ve diğer takımlar bu 3 takımın kuralların izin verdiğinden daha büyük difüzörler kullandığını iddia etti.

Şu ana kadar FIA çevresinden yapılan açıklamalarda takımların akıllıca bu bölümleri tasarladıkları söylendi ancak bir takımın FIA’ya bu tasarımların yasal olmadığını belirten bir mektup yollaması ile durum kızışmaya başladı.

FIA Başkanı Max Mosley artık bir çözüm bulunamayacağını, ancak ilk yarışta bu soruna çözüm bulunabileceğini söyledi.

Mosley “Takımlar şu ya da bu nedenle difüzörlerin yasal olmadıklarını söylüyorlar.”

“Detaylı itirazlar bana gönderildikten sonra yeteri kadar zaman olsaydı ben Avustralya öncesinde bu iddiaları Temyiz Mahkemesine götürürdüm. Ve açıkçası bu konuda düşüncelerimi belirttim. Ancak zaman yok. Bu adil olmaz. Bu konunun Avustralya’da çözüleceğini düşünüyorum.” dedi.

Bu olayla ilgili en az bir takım protestoda bulunabilir ve konu ile ilgili yarış hakemleri harekete geçebilirler.

Mosley şöyle devam etti: “Bir olasılık tüm takımların yasal olmadığını kabul etmesi böylece Barcelona’dan itibaren tüm takımlarda bu tasarım olmaz. Ancak böyle olursa yasal olduğunu söyleyen takımlar “Neden bunu yapalım?”, yasal olmadığını düşünenler “Neden 4 yarışta bu kadar avantaj kaybedelim?” diyecekler.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir