Renault: “R29 Yarışlar Kazanabilir”

yazar:

kategori:

Renault’un mühendislik şefi Pat Symonds, Fransız takımın R29 aracının bu sezon galibiyetler kazanabilecek yeteneğe sahip olduğunu yineledi.

2008 senesine zor bir giriş yapan Renault’tun teknik sorumlusu Symonds, takımının bu seneki amacının şampiyonluk mücadelesi olduğunu ama gerçekçi bkış açılarını kaybetmeyeceklerini söyledi.

Symonds: “Sezonun başlandıgında belirlediğim hedef daima aynıdır: yarışlar kazanmak ve şampiyonluk için mücadele etmek. Herhangi başka bir niyet yanlış olacaktır.”

“Bununla birlikte beklentilerinizi gerçeklerle kıvama getirmeye başladığınızda, bu hedefi biraz düzenleyebilirsiniz.”

“Yine de galibiyetler için mücadele etmeye yetecek kadar iyi bir araca sahip olduğumuza inanıyorum ve bunu takımın kabiliyeti ve pilotlarımızla bütünleştirdiğinizde, sezona güçlü bir başlangıç yapabileceğimize yürekten inanıyorum”

İki dünya şampiyonluğu kazanan Fernando Alonso, REnault’un ne kadar güçlü olduğunu söylemenin zor olduğunu belirtti.

Bununla birlikte İspanyol pilot, Melbourne’de zirvede mücadele edecek pilotlardan biri olacağını ümit ettiğini de ekledi.

Alonso: “Geçen sene güçlü bir sonumda bitirmiştik ve bu seneki hedef, şampiyonluk için mücadele etmek. Ama bu sene çok fazla yeni kural var ve kimse Melbourne’ye gidince neler olacağını bilmiyor”

“Testlerde gördüğümüz kadarıyla bütün takımlar çok yakın gibi göründü ve bu yüzden avuçlarımızda bir mücadele olacak.”

“Geçmişte Albert Park, Renault için iyi bir pist olmuştu ve bu yüzden güçlü bir haftasonu geçirmeyi umuyorum”

“Takımların dizilişinin muhtemelen geçen bir kaç seneye göre farklı olacağını düşünüyorum, Ferrari ve McLAren egemenliği vardı. Ama yeni kurallarla, galibiyet için savaşacak çok fazla araç olacağını düşünüyorum. Umarım bu mücadelede biz de olacağız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir