Raikkonen Tahmin Yapamıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Avustralya GP için herhangi bir tahminde bulunamıyor ama sezonun açılışında Ferrari takımının çok rekabetçi olacağını umuyor.

Raikkonen: “Bu seneki bir çok kural değişikliğini göz önünde bulundurursak tahmin yapmak zor”

“Ferrar testler sırasında çok rekabetçiydi ama F60′ın asıl durumu Melbourne’de, aynı zamanda aynı yakıt yükü ile yarışta her birlikte karşılaştığımızda belli olacak.”

“Sonrasında ne kadar güçlü olduğumuzu göreceğiz ve belki de daha net bir durum görmek için bir kaç yarış beklememiz gerekecek.”

“İşler yolunda gittiğinde her zaman eğlenirsiniz, ama bu sene henüz yarış yapmadık, bu yüzden bir şey söylemek için gerçekten biraz fazla erken. Umuyoruz ki herşey beklediğimiz şekilde olacak”

Raikkonen, geçen sene zor bir sezon geçirdi ve 2007′de kazandığı şampiyonluğu, sezonun ortabölümündeki güncellemeler nedeniyle aracı kendisine uymadığı için koruyamadı.

Fin pilot, bu seneki F60 aracında kendini daha rahat hissettiğini söyledi ve Avustralya’da araçtan azamisini elde etmeye çalışacağını belirtti.

Raikkonen: “F60′ı, geçen senekine göre daha fazla sevdiğimi doğrulayabilirim. Sürmesi çok daha keyifli ve bana bir kaç sene önce kullanmaya alıştığım araçları hatırlatıyor”

“Bir pilot ve bir takım için sezona iyi bir başlangıç yapmak her zaman iyi olmuştur, özellikle de son iki sene pilotlar şampiyonasının nasıl bittiği hatırlanınca: 2007′de 1 puan ile kazandım, takım arkadaşım 2008′da 1 puanla kaybetti”

“Bu da her puanın ne kadar önemli olduğu anlamına geliyor. İki sene önce Avustralya’da kazanmıştım, geçen sene ise bir çok sorun yaşamıştık. Hedefimiz bir an önde iyi puanlar toplamak


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir