Brawn GP’de Beklentiler Kontrol Altında

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, bu haftasonu yapılacak olan sezonun açılış yarışı Avustralya GP’de galibiyet için favori olarak gçsterilmelerine rağmen Brawn GP’de ayakların yere basıldığını söyledi.

Brezilyalı pilot ve takım arkadaşı Jenson Button, kış testlerinde etkileyici performanslar ortaya koydular ve rakiplerinin bir çoğu, onların Melbourne’de en önde yer alabileceğini düşünüyor.

Ama Barrichello, özellikle tam bir kış test programı yapamamış olmaları ile birlikte takımın beklentilerinin kontrol altında olduğunu yineledi.

Gazetta dello Sport’a konuşan Barrichello: “Sadece 6 günlük bir test yaptık, bu yüzden bütün tahminler piyango olur. Hızlı ve dayanıklı bir araca sahip olduğumuzu bilmemize rağmen ayaklarımız yere basıyor”

“Bu yüzden Melbourne, bir sürpriz doğurabilir. TEstlerin çoğunda parlayan bir takımız ve buraya büyük bir güvenle geldim”

Brezilyalı pilot, aracın oluşturulmasında yürütülen ilk gelişim çalışmalarının karşılığını aldığına ve Honda’da geçirdiği sıkıntılı zamanların telafi edileceğine inandığını belirtti.

Barrichello: “Özellikle son iki sezon büyük hayal kırıklığı yarattı, en kötüde bir sınır yok gibiydi. 2005′in sonunda kazanabileyim ya da kazanamayayım birinin bana ne yapacağımı söylemediği, şampiyonluk için mücadele eden bir takım aramak için Ferrari’den ayrıldım”

“Ama şu ana kadar bunu yapabileceğimiz iyi bir araca hiç sahip olmadım: Son iki seneki Honda neredeyse bir hakaretti”

“Şimdi gerçek bir rekabetçi araca sahibim. Gelişim göstermek için 4 ay evimizde zaman harcadık, nereyi değiştireceğimizi ve neyin halledileceğini biliyoruz. Şimdi bunu piste taşıyıp kazanmanın zamanı. Bunu yapabilirim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir