Alonso, Rakip Takımları Küçümsemiyor

yazar:

kategori:

İki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, kış süresince Renault’un çalışmalarından memnun olmasına rğamen Avustralya GP’de rakiplerinden büyük bir sürpriz gelme ihtimalini yabana atmıyor.

İspanyol pilot, ilk yarışta podyum veya zafer için umut besliyor ama özellikle Brawn GP olmak üzere rakipleri karşısında temkinli.

Alonso: “Testlerde Brawn GP’nin elde ettiği süreler, etkileyici ve Melbourne’de ön sıralarda yarışacakları öne sürülüyor.

“Bununla birlikte test ayrı, yarış ayrı bir şey ve bu sene diğer rakiplerimiz de sürpriz yapabilir”

“Açıkçası Brawn GP’nin performansı, herkes için büyük bir sürpriz ve onların güçlü olacaklarını düşünüyorum. McLAren son dönemde pek rekabetçi görünmedi ama Melbourne’ye gidene kadar takımların nasıl sıralandığını bilemeyeceğiz, (çünkü) test derecelerinden çok şey elde edilemez. Hiç bir rakibimi küçümsemek istemem”

Alonso, özellikle R29′un ilk testinde pek başarılı olamamasıyla birlikte Renault’un kışın yaptığı çalışmalardan memnun kaldığını söyledi.

Alonso: “Geçen seneyi güçlü bir şekilde tamamladık ve yeni sezona yarış galibiyetleri, podyumlar için mücadele ederek başlamak istiyoruz”

“Ama sezon başından önce, testteki dereceler bütün takımların çok yakın olduğunu öne sürmesine rağmen diğer takımlara göre nasıl olduğumuzu bilmek gerçekten zor. Bu nedenle Melbourne’ye, zorluk bir mücadele olacağını bilerek kazanma amacıyla gidiyoruz”

“Daima gelişebileceğini düşünüyorum ve geçen sene, daha iyi bir pilot olmam için çok şeyden ders aldım. Bu sene, araçtan azamisini çıkarma ve her fırsatı değerlendirmede elimden geleni yapmaya devam edeceğim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir