Vettel’in Şef Mekanikeri Red Bull’dan Aniden Ayrıldı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Red Bull’daki şef mekanikerinin ani bir kararla takımdan ayrılması yeni söylentilere sebep oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda Vettel’in uzun süreli yarış mühendisi Guillaume Rocky Rocquelin’in gelecek sene takımda daha üst bir pozisyonda göreve geleceği duyurulmuştu. Onun yerine gelecek sene şu anda Force India’da olan Gianpiero Lambiase’nin gelecek.

Son olarak ise Bild, Vettel’in baş mekanikeri olan Kenny Handkammer’in ani bir şekilde Red Bull’dan ayrıldığını yazdı.

Helmut Marko da Handkammer’in Suzuka’da olmadığını doğruladı. Marko “Takımın yeniden yapılanması sürecinde bu pozisyona daha iyi uyacak bir başkasını bulduk.”  dedi.

Bu haberler Sebastian Vettel’in takım değiştireceği iddialarıyla birleştirildi.

Vettel gelecek sene Red Bull’da kalacağını söylese de Ferrari’de Fernando Alonso’dan koltuğun boşalması halinde Vettel’in istendiği iddialar arasında.

İtalya’nın önde gelen dergilerinden Autosprint, Sebastian Vettel’in Toro Rosso’dayken birlikte yakın çalıştığı Riccardo Adami’nin Toro Rosso’dan Ferrari’ye geçmeye hazırlandığını iddia etti.


Yorumlar

“Vettel’in Şef Mekanikeri Red Bull’dan Aniden Ayrıldı” için 17 yanıt

  1. ”bende derim alonso düz bir pilot . ben vettel.in torro rosso.da yaptıklarına bakarım . torro rosso yaptıkları ferraride alonsonun beş yılda yaptıklarından çok daha başarılı . alonso.nun ikinci renault fiyaskosu hala aklımda”

    düz pilotları gördük bu sene dainele kolayca boyun eğdiler takım emrini sorgulamalar vs vs..

    Alonso kalıcı izler bırakır kimilerinde silmek zordur.

  2. ”2006 Alonso nun podyumdaki hareketleri çok mu sempatik ti ?”

    estebanın geçtim podyum hareketlerini yol alıp geçerken bile pilotlarla geldiği nokta paha biçilemez idiot

    vs vs vs

    pistin 2 sn hızlı aracı ile yarışı bilmem kaç saniye önde bitirip

    sanki burun buruna yarışıyormuşcasına yes baby yes yeaahh durumları çok komik ve acizdi..

    Alonso nun yaptıkları bunlara bakarak çerez.

  3. ”Sizin de bahsettiğiniz gibi Vettel’in EBD ile olan uyumu diğer hiçbir pilotun ulaşamadığı seviyedeydi.”

    haklısınız araç öyle bir seviyedeydi diğerlerine göre..

    yalnız o koltuğa kayırma kollama yapılmadan kimi oturtsanız süper sonuçlar çıkardı webber demeyin redbulun yaptığı 2. sınıf muamele ve üvey evlat durumu ortalardaydı adam hızlı olduğunda bile takım emirleriyle pozisyonumuzu korumamız gerekiyor durumları..

    vettele saygı duyuyorum lakin bu saygıyı haketmesi için diğerlerinden yavaş bir araçla neler yapılabileceğini ispatlaması gerekiyor

    ki bu sene daha ilk senesinde çuvalladı adaptasyon sebebiyle bu onun hangi yönünü ortaya koydu adını lütfen siz getirin..

  4. Abdullah Hocam size öncelikle Vettel ve Ricciardo arasındaki mücadeleyi ve sezonu tam analiz edememiş arkadaşları objektif bakmaya davet ettiğiniz için nacizane bir Vettel destekçisi olarak teşekkür ederim.
    Burada taraftarı oldukları pilot için sarfedilen en ufak eleştiriye tahammül edemeyen arkadaşların Vettel haberlerinin altına kin ve nefretlerini limitsizce ve dayanaksızca kusmaları maalesef bizim toplumun genel mantalitesini ortaya koyuyor .
    Sizin de bahsettiğiniz gibi Vettel’in EBD ile olan uyumu diğer hiçbir pilotun ulaşamadığı seviyedeydi. Ben bunu Rafael Nadal’ın toprak sahadaki üstünlüğüne benzetiyorum.
    2014 dönemiyle birlikte değişime en zor adapte olan ve dolayısıyla başarısız olan pilotlardan biri de Vettel oldu kuşkusuz.
    1- En yüksek dengeye ve Downforce seviyesine sahip araçtan bir anda dağınık bir araca adapte olmaya çalışması
    2-Lastik aşındırma sorunları
    3-Bitmek bilmeyen mekanik sorunlar
    4-Ricciardo’nun müthiş başarısı
    nispeten geride kalmasının sebepleridir. Ama eleştirildiği kadar da başarısız olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki son 7 sıralamanın 5’inde Ricciardo’yu geride bırakması da özellikle lastik aşındırma sorunlarından arındığında onun önünde olacağının habercisidir.
    Şöyle de bir gerçek var ki, bu sezonki sorunları Onun geçmiş başarılarını ya da özel yeteneğini silip götürmeyecektir. O diğer her şampiyon gibi doğru zamanda doğru yerde oldu ve bunun hakkını sonuna kadar verdi.
    Hem Mclaren hem de Ferrari Onun üzerine takım oluşturabileceklerinin farkındalar. Önemli olan da onların bu inisiyatifleri.

  5. bırakın arkadaşlar bu alonso wettel muhabbetini alonso.nun şampiyon olduğu yıllarıda biliyoruz

  6. Vettel konusunda eskisine oranla çekimserim. Acilen başka bir rekabetçi araçta, rekabetçi bir pilotla en az 2 yıl izlememiz lazım bu adamı. Başlarda (hatta son zamanlara kadar) çok balon olduğunu düşünüyordum zira açık ara üstün araçla şampiyonluklar (en azından ikisi) aldı ama bu tecrübe ona bir şeyler katmıştır diye düşünüyorum artık. Kariyenin ilk yıllarında fazla şanslı idi ve antipatik tavırları oldu ama artık o kadarda orta seviye altı ucuz bir pilot olduğunu sanmıyorum. Yanılıyor da olabilirim, gerçekten balon olabilir yani, kariyerinin geri kalan sürecinde “Vettel farkı” cümlesini kurdurmayı başaramazsa “sadece açık ara performansı yüksek araçla şampiyon olabilen bir pilot” sıfatında kalacak.

    1. peki önemli olan balon da olsa, en hızlı araçla da olsa o şampiyonluğu almak mı yoksa, geçende birisi yazmıştı yorumlarda, şerefli ikinciliklerle dönemi kurtarmak mı?

      alın işte Alonso belki de griddeki en iyi sürücü ama Ferrari ile geçirdiği 5 senede iki defa kılpayı şampiyonluğu kaçırmasına rağmen şampiyon olacağı bir aracın peşinde haklı olarak.

      Kariyerinin başında ya da ilerleyen dönemlerinde sürücülerin bu tip beğenilmeyen, özellikle rakip takımların taraftarları tarafından belirlenmeyen hareketleri Raikkonen gibi sürücüler hariç hepsi yapmıştır. O yüzden çok takılmamak lazım.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        2006 Alonso nun podyumdaki hareketleri çok mu sempatik ti ?

        1. Antipati konusunda Vettel’le ölümüne kapışır Alonso.

        2. okuduğunu anlama ve yorumlama yetisine sahipsen yorumumda cevabın gizli olduğunu görürsün.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Diğer arkadaşa yazmıştım zaten ama senin altına yazmışım yanlışlıkla dediklerin gayet açık ve net zaten.

      2. Açık ara griddeki diğer araçlardan üstün araçla gelen 2 açık ara şampiyonluk ve antipatik hareketler bir bütün olarak Vettel’in büyüklüğünü gölgeliyor benim gözümde. Biraz şahsi bir bakış açısı zaten benimki. Yoksa tabiki önemli olan bir şekilde şampiyonluk kazanmak. Ama gerçekten bir saygı duymam için, dediğim gibi bu seneyi zaten saymıyorum ama gelecek yıllarda Vettel’i farklı şartlarda görmem lazım. Şuana kadar sadece son sıraya düştüğü son yarışta “ciddi anlamda kendinden bir şeyler kattığını” izledim.

  7. ilhan çakmak avatarı
    ilhan çakmak

    nasıl anlaşılmayacakki, aynı araçla ric bariz şekilde ezdi geçti, daha ne olması lazım anlaşılması için????

    1. bir sezonla hemen bunu anlayacak kadar üst düzey yeteneklere sahip insanlarız vesselam. Bu sene neler yaşanmış olursa olsun, bu adam son 4 sene şampiyon oldu. Alonso’yu yendi ve hızlı gösterilen takım arkadaşı Webber’i yendi. O dönemin şartlarında en iyi araç + pilot kombinasyonu şüphesiz Red Bull ve Vettel’di.

      Bu sene durum tamamen farklı. Vettel’in belki de en iyi kullandığı EBD yok. Araçlar tamamen yeni. Takım arkadaşının yeni olması bir şey fark ettirmiyor çünkü araç herkese yeni. Kurallar herkese yeni. Vettel’in hızdan ziyade özellikle yarış içerisinde lastik kullanımında sorun yaşadığı bariz. Bunun sebeplerini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla durum bu. Sıralama performansları 8-6 ve bariz bir fark yok ortada.

      Ricciardo bu sene mükemmel bir iş çıkarıyor bu doğru. Ancak bu sene yaşananlar geçen senelerde yaşananları gölgeleyemez. Vettel’e geçiş yapamaz dedi başka takımların taraftarları ve hatta pilotlar, adam bir çok yarışta geçişlerin kralını yaptı. Vettel’e arkadan yükselemez dediler yine aynı gruplar, birden fazla bunu yapabileceğini kanıtladı. Hatta spin atıp yükselerek bunu yaptı. Genç yaşında Toro Rosso gibi bir takımla yarışını kazandı. Katıldığı tüm serilerde de başarılı olarak yükselmiş. Bakınız: http://www.trf1.net/pilotlar/sebastian-vettel

      Daha ne olsun. Bu sene takım arkadaşı karşısında başarısız olması onu yeteneksiz yapmaz. Vettel’i bile savunan hale getirdiniz beni ya 😀

  8. bu sezon Vettelin 4 şampiyonluğu hak etmeyen düz bir pilot olduğunu daha net görmüş olduk. Ferrari Alonsoyu bırakıp bunu alırsa ahmaklık olur.

    1. nasıl anladınız tam olarak?

    2. bende derim alonso düz bir pilot . ben vettel.in torro rosso.da yaptıklarına bakarım . torro rosso yaptıkları ferraride alonsonun beş yılda yaptıklarından çok daha başarılı . alonso.nun ikinci renault fiyaskosu hala aklımda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir