Verstappen: “Limitlere Yaklaşmadım Bile”

yazar:

kategori:

Bugün Japonya’da ilk defa Formula 1 antrenman seansına katılan Max Verstappen, ilk gününde henüz limitlere yaklaşmadığını söyledi.

Karting’den F3’e geçtikten hemen bir sene sonrasında Formula 1’de yarışmaya başlayacak olmasıyla dikkatleri üzerine çeken 17 yaşındaki Verstappen, bugün Japonya’da ilk antrenman seansına katıldı.

Tarihin en genç Formula 1 pilotu olmaya hazırlanan Vergne, bugün Toro Rosso aracıyla 22 tur attı ve takımın yarış pilotu Daniil Kvyat’tan sadece 0.4 sn yavaş kaldı.

Verstappen “Tabi ki sınırlara yakın bile değildim. Çılgınca bir şeyler yapmadan güvenli bir şekilde sürmeye çalıştım.”

“Benim için önemli olan çok fazla tur atmaktı. Sadece tur atıyor, araca ve piste alışıyordum çünkü burası kolay bir pist değil. Ancak zaman ekranlarındaki derecemi gördüğümde mutlu oldum.”

“En büyük mücadele gerçekten araca alışmaktı. 2012 aracından biraz farklı.”

“Tüm sistemler ve gaz farklı. Ve tüm takımla çalışmam gerekiyordu. Direksiyon üzerindeki tüm düğmeleri kullanmam gerekiyordu.”

“Benim için yeni bir şeydi ancak iyi geçtiğini düşünüyorum.” dedi.

Verstappen ayrıca turbo motorun karmaşıklığı ve enerji dönüşüm sisteminin çalışma şekli karşısında pek şaşırmadığını söyledi.

Verstappen “Genç jenerasyon olarak zaten bu tür şeylerle büyüyorsunuz. PlayStation’da bir çok kez bu oyunu oynuyorsunuz ve bir çok düğme oluyor. Zaten bunu denemiş oluyorsunuz.”

“Karting’den F3’e geçiş daha büyük bir hamleydi çünkü her şeyi öğrenmeniz gerekiyor. Fren şekillerini öğreniyorsunuz ve yarış aracını hissediyorsunuz.  Günün sonunda yarış arabası ile yarışmak farklı.”

“F1 aracına oturduğunuzda ise temel F3 aracı ile aynı. Sadece daha hızlı ve motorun sürülme şekli daha farklı. Ancak genel olarak kartingden F3’e geçişe göre F3 aracı Formula 1 aracına daha yakın.” dedi.


Yorumlar

“Verstappen: “Limitlere Yaklaşmadım Bile”” için 16 yanıt

  1. sanırım

    cocuğu cekemeyenler ya aynı yaşta
    ya da daha büyük yarış pilotu olmayı isteyenler ama olamayanlar

  2. hala aynı muhabbetle birşeyler kanıtlamaya çalışmalar.

    yahu raikkonen 2001’de ilk defa oturduğu, tek koltuklu araçlarla sadece 20 civarı yarış yapmasına rağmen F1 koltuğuna oturup ilk yarışında puan almadı mı? gayet de iyi bir performans sergilemedi mi? hatta sıralamada ilk 10’a girmemiş miydi? adam süperlisansı zor almıştı ancak puan aldı.

    bu adam sıralamada, yarışta bile değil, antrenman seansında 3,5 tur atmış, kvyat hızlı olsa da kapasitesi tam belli değil, araçların güç oranı belli değil.

    yani sonuç olarak bu araçların sürüşü yetenek ve limitlere ulaşma anlamında TCli, yere yapışan ve büyük lastikli, daha yüksek DF üreten önceki araçlara göre daha zor.

    1. arkadaş o kadar anlatıyor anlatıyorsun, sonuna kadar sana hak veriyorum ama sonunda dediğinle kendinle çelişiyorsun. Diyelim ki Raikkonen de Verstappen ile benzer geçmişe sahip F1’e girmeden önce. Haklısın.

      Raikkonen’in o dönemde yaptığındaki tüm şartları biliyormuşsun gibi Verstappen’in ilk testindeki performansını küçümsüyorsun. Kvyat’ı küçümsüyorsun vs vs. Raikkonen doğal bir yetenek, aynı Verstappen gibi ama Raikkonen Avustralya’da ilk teste çıkana kadar kaç test seansına katıldı bunu biliyor muyuz? Verstappen ise bu araçla ilk testine çıktı.

      Eski araçların maksimumunun hangi seviyede olduğunu nerden biliyoruz? Yeni aracın maksimumunu nereden biliyoruz? Kim bize bu araçların maksimumunu gösterebilir.

      Tahmin üzerine herkes bir şeyler söylüyor ama hangi pilota sorarsak soralım eski de eski diyor. Senden benden iyi biliyorlardır öyle değil mi?

      Ha aslına bakarsan Verstappen olayı özetlemiş. Direksiyonda biraz fazla tuş olsa da F3 aracından pek farklı değil demiş. Daha da hızlı olurum demiş ki bunun olacağına inanıyorum.

      Bu aracı ilk defa sürenlerden bir ton örnek gösterdim sana bu sene için hiç birisini beğendiremedim. Hepsine bir bahane buldun.

      Biraz bu sene başına dönelim. Magnussen çaylağını baz alalım. Magnussen ilk çıktığı testlerde, bu yeni araçla en hızlı isim oluyor. tamam test bu sonuçta ama yeni araçla yeni motorla daha ilk günü. kazasız belasız ve o günün hızlı ismi. önceki gün takım arkadaşının elde ettiği dereceyi de geçiyor hatta. Herkesin programı farklıdır ancak ne olursa olsun ne kaza yapıyor ne de yavaş kalıyor.

      Neyse fikir pek değişmeyecek gibi görünüyor.

      1. sen kendine göre haklısın, ben kendime göre haklıyım. sen bana doğruları anlatmaya çalışıyormuşsun da ben anlamıyormuşum gibi bir havayla yazmışsın.

        kvyat’ı küçümsediğim de nerden çıktı? adamın gerçekten ne seviyede olduğunu bilmiyoruz diyorum. raikkonen’in performansını SIRALAMADAN ve YARIŞTAN alıyorum. senin yaptığın gibi 3-5 turun atıldığı antrenman seansından değil. neredeyse “bakınız verstappen 3 tur atabildi demekki bu araçları sürmek kolay” diyecek duruma gelmişsin, benim verdiğim örnek ise raikkonen’in ilk sıralaması, ilk yarışı.

        magnussen veya başka biri. 2000’lerde de F1’e birçok çaylak girdi. F1 pilotu olmak için çalışan adamların bu araçları süremeyeceğini iddia etmedim. sadece sürmesi eski araçlardan daha zor dedim.

        eski eski pilotlar şöyle böyle diyor demişsin, eski pilotların bahsettiği şey: eski araçların fiziksel olarak daha fazla efor gerektirmesi, bu yüzden çocukların F1’e girmemesi isteniyorsa araçların hızlandırılmasıdır. yani sürmeyi zorlaştırın derken fiziksel olarak zorlaştırın, 17 yaşında daha olgunlaşmamış pilotlar fizik olarak geride olsun, ilerki dönemlerde sürebilsin. burdan kastedilen bu.

        1. bir de şu var: magnussen ilk testindeydi evet, ancak button da 2014 aracına yeni oturmuştu, diğer tüm grid de. tecrübeli olsalar da onlar da aracı yeni öğreniyordu. yani raikkonen’in girdiği 2001 sezonu gibi herkesin yıllardır aynı tip araçları kullandığı bir durum yoktu.

    2. Rai erken süperlisans aldı ama o zamanlar durmadan F1’e yeni isimler katılmıyor, önüne gelen o koltuğa oturup rekabetçi derecelere imza atmıyordu. 9 puanı alınca “bu adam gerçekten farklıymış” dedi zaten herkes sezon sonunda sustu, 2 sene sonra da Schumaher’le şampiyonluk yarışı verdi… Kaldı ki Rai’nin F1 öncesi tecrübesi Super-A ikinciliği, Formula Renault şampiyonluğu, 98 karting şampiyonluğu barındırıyor. F1’e giren herkes dolu dolu bir geçmişe sahip değil zaten, daha eskilere doğru gidersen bu durumun daha da arttığını farkedebilirsin. Şimdiki dönemde ayırt edemediğin konu artık çok fazla ismin “zart tadında” F1 koltuğuna oturup “şappidik tadında” limitlere çıkabilmesi. Kusura bakma böyle absürd düşüncelere sahip adama böyle laubali yorumlar yapmayı uygun buluyorum. Aslında hiç yapmayacağım ama bu ara boş zamanım çok.

  3. Son paragraf F1’in içine düştüğü acı durumu ortaya seriyor.

    1. Geçen gün F3000 şampiyonasından gelip 2004 McLaren’e oturan ve birkaç tur atan arkadaşın paylaştığı tecrübeyi kısaca çevirmiştim. Şöyle diyordu özetle: “Arada dağlar kadar fark var”. Peki şimdi? Senin de dediğin gibi herşey ortada. Buna rağmen şimdiki araçların sürüşünün daha zor olduğunu, eski araçların yalnızca fazladan fiziksel yetkinlik gerektirdiğini ısrarla iddia edenler oldu bu sitede ve etmeye de devam edecekler muhtemelen. Tuhaf bir durum. Üstelik F3000’in (2005’te GP2 oldu) F3’ten (2010’da GP3 oldu) daha üst bir segment olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım.

  4. Project cars oynuo heralde. Ne guzel la

  5. “Genç jenerasyon olarak zaten bu tür şeylerle büyüyorsunuz. PlayStation’da bir çok kez bu oyunu oynuyorsunuz ve bir çok düğme oluyor. Zaten bunu denemiş oluyorsunuz.”

    😀

    Bu arkadaşı MP4-19’a oturtsaydık çok çok çok büyük ihtimalle böyle bir performans sergileyemeyecek, ortalama sürenin çok gerisinde kalacak ve şöyle diyecekti: “Mesele pazı değilmiş, Playstation’a da hiç benzemiyormuş, bana biraz daha yavaş araçlar verin 3-4 sene sonra denerim tekrar bunu, şimdi tuvalete gitmem lazım.”

    1. Not: Bu araçlara göre yeteneğinin yeterli olduğunu kanıtladı Verstappen. Biraz Playstation biraz F3, F1 2014 seviyesine ulaşmak için yeterli olmuş.

      1. Onur Gentas avatarı

        Yetenek konusunda benimde şüphem yok fakat bu yaşta oluşabilecek olumsuzluklardan etkilenirmi acaba diye düşünmektende alamıyorum kendimi. Tabi ki işlerin yolunda gitmesini istiyorum. Umarım başarılı ve uzun bir kariyeri olur. Babasını çok izledik artık yeni jenerasyona geçiyoruz.

        1. Evet, erkenden büyük kazalara karışmasa iyi olur.

  6. bu çocuk aşırı güven patlamasıyla geliyor. belli ki çok yetenekli. Red Bull da veriyor gazı ve desteği. İyi bir yere gelebilir.

    Bu arada bu seneki aracın zorluklarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir çok şey konuşuldu.

    Ne kadar yetenekli olsa da bugün bu araçla ilk deneyimini yaşayıp hızlı olan kvyat’tan sadece 0.4 sn yavaştı ve daha limitte olmadığnı söylüyor. Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Bu çocuk, cidden çocuk daha 17 yaşına yeni girdi. açık tekerlek serileriyle henüz bir seneyi tamamlamadı. Direkt kartingden F3’e geçti ve şimdi F1 aracında. Yaptığı derece de ortada.

  7. PlayStation’da bir çok kez bu oyunu oynuyorsunuz ve bir çok düğme oluyor. Zaten bunu denemiş oluyorsunuz.”

    hahahahaha 😀

    1. Soylemle kastedilenin ayni olduğunu düşününce kahkahalara gomuluyorsunuz. Garip bir milletiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir