Button “Masal Gibi Bir Sonuç”

yazar:

kategori:

Jenson Button, Avustralya GP’de Brawn GP’nin aldığı sonucu övdü ve takımının daha ilk yarışta domine etmesi ile masal gibi bir sonuç elde ettiğini söyledi.

Takımın satın alınmasından yalnıza bir kaç hafta sonra Brawn GP pilotları Jenson Button ve Rubens Barrichello önde sıralamalarda 1-2 ardından yarışta 1-2 sonucu elde ederek büyük bir başarı gerçekleştirdiler.

Kariyerinin 2. galibiyetini elde eden Button “Bu kariyerimizin ilk yarışında masal gibi bir sonuç elde ettik ve umarım bu şekilde devam edebiliriz ve aracı rekabetçi tutmak için her an çalışacağımıza eminim.”

“Ancak limitli kaynaklar ile önde olmak zorundayız. Tüm takım fantastik bir iş çıkarttı ve bu şekilde devam etmeli. Takımıma teşekkür ediyorum ve artık sırada Malezya var.” dedi.

Button pole pozisyonundan başladığı olay dolu yarışta liderliği hiç bırakmadan kazanmayı başardı.

Yarış güvenlik aracı periyoduyla bitti ancak Button finişi düşünmediğini söyledi.

Button “Her zaman olduğundan daha kolay görünür. Yarışın ilk turları harikaydı ve ardından hızımı sabitledim. Güvenlik aracı çıktığında lastikleri ısıtmada zorlandım ve çıkmadan önce lastiklerde yanık oluştu. Vibrasyon sorunu yaşadım.”

“Önde olmak kolay olmalı ancak o kadar da kolay değil.”

“İnanılmaz bir gün. Bazı insanlar güvenlik aracı arkasında kötü bir finiş olduğunu söyleyebilirler ancak bunu takmıyorum. Ben yarışı kazandım ve tek düşündüğüm bu. Bizim için çok zorlu bir kaç aç yeride kaldı ve o ayların ne kadar zor olduğunu anlatamam.” dedi.

Button bir tek 2. pitlerde sorun yaşayıp bir kaç saniye kaybettiklerinde endişelendiğini söyledi.

Button “Pitte gerçekten hata yaptım. Bu sinirbozucuydu pite geldiğimde 2. vitesteydim ve boş vites çalışmadı.”

“Öndeki Massa ile kafam karıştı ve burada bir hata oldu. Benden ve takımdan gelecek daha fazlası var ve zor olsa da burada olmayı başardık.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir