Vettel: “Aptal Bir Yarış Kazasıydı”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Avustralya Grand Prix’inde Robert Kubica ve kendisini yarış dışı bırakan kazayı ‘aptal bir yarış kazası’ olarak nitelendirdi. Melbourne’de yarışın bitimine üç tur kala ikincilik mücadelesi verirken iki pilot yaşadıkları temas sonucu yarış dışı kaldılar.

Yumuşak lastiklerin performansı nedeniyle yavaşlayan Red Bull’u ile sorun yaşayan Vettel kaza ile ilgili özür dilerken, BMW’den Kubica’ya çarpmaktan aracını durduramadığını söyledi.

” İKinci ve güçlü bir pozisyondaydık fakat sonra bitime birkaç tur kala Robert (Kubica) ile aptalca bir yarış kazası yaşadım. Döndüğüm zaman öndeydim fakat hızımı virajda koruyamadım ve Robert’ta sert lastikler vardı bu yüzden daha hızlıydı. Bu anda O öndeyken çarpıştık fakat gidebileceğim biryer yoktu, Aracımı durduramadım, ya da sağa dönemedim ve lastiklerim bitmişti.”

” Her ikimiz içinde yarışın sonu anlamına gelmesinden dolayı utanç verici. Gitmesine izin mi vermeliydim? Her zaman mücadele etmek istersiniz. Belki gitmesine izin vermem gerektiğini söylemeliydim ve üçüncülükle eve dönmeliydim fakat hayat bu. Savunmaya çalıştım, virajın ortasına doğru, sebebim vardı, fakat çarpışmadan kaçınacak tutunmaya sahip değildim.”

” Takım ve Robert için üzgünüm, bu yalnızca benim yarışımın bittiği anlamına gelmiyor aynı zamanda O’nun da yarışının sonu oldu.”

Vellet’in takım arkadaşı Mark Webber’in de yarışı kaza sebebiyle berbat oldu fakat Avustralyalı pilot açıkça ilk virajda Rubens Barrichello ile olan kazasında suçsuzdu.

” Araca hasar verdiğim içn hayal kırıklığına uğradım. Taraftarların önünde iyi bir sonuç almak istiyordum fakat gelecek yarıştan en iyisini çıkaracağız. Burada iyi bir sonuç elde etmek güzel olurdu. ”

” Startım kötü değildi. Birinci virajı döndüm ve oranın temiz olduğundan emindim fakat Rubens iç taraftan geldi ve gerçekten çok zordu.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir