Vettel: Ayrılmamın Sebebi Kötü Sezon Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel kötü geçen 2014 sezonunun ayrılmasındaki etken olmadığını söyledi.

“Bu karar tek bir gecede alınmadı. Çok iyi bir ilişki bir süre sonra sona ulaşır ve büyük bir adım atılır. Bence ortamda olumsuz hiçbir şey olmadığını anlamalısınız. Buradan hoşlanmadığım veya insanları artık sevmediğim için ayrılmıyorum.”

“Elbette bu sezona bakabilirsiniz ve çok başarılı değiliz, sebep buymuş gibi görünebilir, ama değil. Burada bir olumsuzluk yok. Takım arkadaşıma karşı da birşeyi kanıtlamak zorunda olduğumu düşünmüyorum. Kazandığımız herşeyi birlikte kazandık.”

“Elbette bu sezon istediğimiz gibi gitmedi. Özellikle ilk yarı oldukça sıkıntıydı. Bence ilerleme kaydettik, ancak zor bir durumdu.”

“Mevcut sonuçlardan dolayı alınmış bir karar değil, içimdeki ses artık büyüdüğümü ve ileri yönde bir adım atmam gerektiğini söyledi. Büyüdükten sonra evden ayrılmanız gerektiğine karar verirsiniz, bu da onun gibi bir şey. Bunun gibi büyük bir adım, evimden ayrılıyor gibi hissediyorum.”

“Ancak içinizde yeni birşeyler yapma tutkusu ve açlığı vardır, ve sonunda bu bana yeni bir kapı açtı.”


Yorumlar

“Vettel: Ayrılmamın Sebebi Kötü Sezon Değil” için 54 yanıt

  1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Şu bir Gerçek ki Vettel 4 defa dünya şampiyonu olsa burada ki çoğu f1 hayranları tarafından ” Haimlton- Raikkonen – Alonso” ayarında bir pilot olarak görülmeyecektir. Çünkü hiçbir zaman öyle bir görüntü vermedi Vettel. Sadece Almış olduğu şampiyonluklardan ötürü normal pilotlardan biraz daha fazla saygıyı hak etti. O kadar…

    RIC ve VET konusuna gelince.. Sadece diyorum ki Vettel RIC den böyle tokat yiğecek bir pilot değil. Yiğidi öldür hakkını yeme.. Sadece bu seneyi pek baz almayın derim. Çünkü kuralların, sürüş stillerinin, araba ayarlarının, motor ayarlarının ne olduğunu kimse bilmiyor. Hele ki bu sitede hiçkimse tam olarak bilmiyor. Bir pilotun bu kurallardan nasıl etkilendiğini de kimse bilmiyor..Herşey gelecek senede Belli olucak. Zira oturmuş takımlar, Oturmuş pilotlar , biraz daha benimsenmiş kurallar… vs.

    Gelecek sene çok şeye gebe.. Ama artık bahanenin, sürüş stilinin, araç durumunun gelecek senede yeri yok. Kim ak kim kara çıkıcak ortaya..

  2. Bence de kötü sezon değil.Sadece Ricciardo’ya ezilmesi.Bunu bildiği için Ricciardo’yu yeneceğine inanmıyor.Çünkü yeterli derece de yeteneği yok.

    1. yarn göreceğiz bi sorun yaşamasa vettel … wettel 9 .dan ric.do 6.dan kalkacak yarın konuşuruz burda

      1. Sorun olmadığı müddetçe Vettel Ricciardo’yu geçemez.İkisi de normal yarışlarını geçirsinler görürüz.Tabi Ricciardo geçerse başlarsınız Vettel sorun yaşadı,lastikleri kitledi,süspansiyona zarar verdi,ERS çalışmadı.Bahane bol sizde.Vettel ve Raikkonen fanlarının bahanesi bitmez.

        1. krdeş sorun yaşamasın ikiside görüşelim senle burdan … burdan diyecem şu şu daha iyi yazacam burdan

          1. Tek bir yarışa göre yazacaksan eyvallah.Formula 1 tek bir yarıştan oluşmaz sezondan oluşur.Bu sezon da Vettel ezilmiştir.Çünkü Ricciardo’ya sene başı %5 bile şans vermiyordunuz.İtiraf etmeniz gerekir.Ama sorun yaşamadıkları sürece Vettel nasıl geçecek söyler misin?

  3. sayın seyirciler şampiyonlukla belli olmazmış pilotun kalitesi oraya gelene kadar nasıl geldide şampiyon oldu dersiniz bu adam yani WETTEL senna willams mclaren kullanmasaydı kim tanırdı sennayı yada niki lauda sayalım isterseniz bunlar trenle şampiyon olmadılar heralde

    1. Bilmedigimiz seyler hakkind atip tutmayalim.Adam Mclarende baslamadi.Diger araclarla basari gosterince oraya geldi.Williamsta ise oldu.Toro Rosso Red Bullun Junior takimi.Adam daha ayni takimda paspas yapildi.

  4. Vetteli kovdular mi?Kendi mi gidiyor?

    1. OtonomAktor avatarı

      kendi istemiş ayrılmayı.

  5. Merhabalar arkadaslar,

    Not1: Konu ile alakali yorumum asagilarda olacaktir.
    Not2: En asagiya eklemiyorum cunku konudan dolayi unutuluyor. Ayda bir yazan biriyim ama daha cok yorumlari okuyan biriyim. O yuzden pek mudavim olmasam da bu siteyi takip ediyorum. Bu sitede gozume carpan en net sey su:

    RoyalHunt ve benzeri iki uc kisi, surekli kendileriyle diyalog halinde olanlarla soyle bir anlayis icindeler: `bu senin ikinci hesabin, baska hesabin`… Bu adamlar pardon(!) buyuk ihtimalle cocuklar, kendi yaptiklarini insanlara mal etmekte ustlerine yoklar. Yahu bir kere de birisine `diger hesabindan mi yaziyorsun` dediginiz bir haber olmasin. Insanlarin fikirlerini ifade etmeleri icin yuzlerce hesaba ihtiyaci yok. Burada alacaginiz iki uc `rep` size eflasyonun kati uzerinden maas zammi vermez. Ya da yazdiklarinizi birileri kesfedip sizi yukseklere cikarmaz. Hatta burasi `IQ olcmek` icin yeterli kriterleri de tasimiyor. O yuzden egolarinizi biraz asagida tutun. Formula1’i burada herkes izledikleri ve okuduklari kadar biliyor. Buna ben de dahilim (Turkiye’deki ilk iki yarisa; birincisine bayrak sallayan, ikincisine mesrubat dagitan biri olarak katildim). Sevdigim pilotlar hakkinda daha cok okurum orasi ayri. Elestirileri mi de yaparim, o da ayri. Hatta gelip bir pilota bok bile atarim. Bunlar bizim olaya nasil baktigimizi ozetler. Ama kimse Formula1’de donenleri sittin sene hicbir sekilde ogrenemez. Bildiklerini zannedenler ise bu sitede oldugu gibi birbirine satasir durur. Burada kimin hangi pilotu destekledigi kimsenin umrunda degil. Olaylara objektif bakildigi surece herkesin fikrinde bir dogruluk payi olacagini herkes gorecektir. Itiraz etmeden ya da tartismadan konulari yorumlayabilmemiz gerekiyor ki ben burada sadece uc kisiyle karsilikli yazistik. Birisi Onur Gentas adli arkadas digeri sitenin yenilenmeden onceki halinde adini hatirlamadigim bir arkadas. Digeri de malum RoyalHunt 🙂

    Neyse, sevgili RoyalHunt bir ara bana Grosjean’i savunan birinin ikinci hesabi oldugumu soylemisti. Herkese boyle bir yakistirmayi yapiyor. http://www.trf1.net/formula1_haberler/59807-hamilton-schumacher-haberleriyle-heyecanlandi.html – konuyla alakali link ise burada.

    O gun orada dedim ki ispatla ikinci, ucuncu, bininci hesap oldugumu. Kapasitesi yetmedigi icin boyle bir ise girisemedi. Hatta `sayin site sahibine` danis bu isi dedim; giris yapilan ip’leri ve ozellikleri; suphelenen kullanici adlarinin sifrelerini bir karsilastirsin (cunku fake hesaplarda en az bir ozellik ortaktir{Istatistik olarak}) dedim. Olmadi mi, teknik olarak yapilmiyorsa ben her sekilde yardimci olacagimi soyledim. Ama o gun bugun bu arkadasta degisen hicbir sey olmamis. Aldigi her cevap sonrasinda silahini dogrultmaya devam ediyor. “`Bu senin diger hesabin!“` Burasi bir odul sitesi degil ki; insanlar farkli hesaplarla kendi fikirlerini ya da projelerini pazarlasin. Neyin kafasini yasiyorsun, anlamiyoruz.

    Site sahibinden rica ediyorum, bu tur suclamalari teknik olarak ispatlayabilirse ortaya koysun. Gercekten teknik konuda bir bilgi yoksa seve seve yardimci olabilirim. Hatta ekstra bir kod ile proxy ip uzerinden degil gercek ip uzerinden kisiye atama yaptirip, siteye bir kontrol mekanizmasi koyabiliriz ki kimse ikinci bir hesap acamasin. Boylece Royalhunt’a hayatinin kapagini yapip, Formula1 dunyasina postalayabiliriz 🙂 Saka saka aramizda kalsin, %60 oraninda dogru seyler yaziyor.

    Royalhunt aslinda seninle bir sorunum yok sadece insanlara hitap seklin biraz garip hatta kucumseyici. Bunu degistirmen gerekiyor.

    Konuyu degistiriyorum, Ricciardo’nun Vettel’i tokatlamasi icin en az 4 sampiyonluk almasi gerekiyor. 3 yaris kazanmak ile kimseyi tokatlayamazsin. Cunku su an Vettel griddekilerin hepsini tokat manyagi yapmis durumda. Tabii Istatistiksel olarak. 20 yil sonra basari olarak sayilar konusur, surus yetenegi degil. O yuzden biraz daha bilincli yorum yapmakta fayda var.

    Vettel’in Ferrari’ye gidecegi varsa sevinirim cunku Ferrari’ye gecmiste oldugu gibi kendini takimdan ustun gormeyen ve kendini takima adayacak, is ahlaki oturmus bir kisilik gerekli. Umarim faydali olur ve onumuzdeki sene gercek bir rekabet goruruz. Her anlamda.

    Herkesin bayramini kutlarim.

    Sevgiler ve saygilar.

    1. Fazla kişiselleştirmişsin olayı

    2. vay be, 60% doğru yazıyormuşum. ona 60% doğru yazıyor denmez, yazdıklarının 60%’ına katılıyorum denir. o şekilde söylersen herşeyin kesin olarak doğrusunu bildiğin iması çıkar, ki çift hesap konusunda bile fazla birşey bilmediğin belli oluyor.

      senin bir ara siteyi bıraktığını iddia eden romain grosjean fanı olduğunu hala düşünüyorum, o fikrimden vazgeçmedim. şu kanıtlama hakkında ise, biri eğer isterse 2 tane farklı hesaptan yazar, 2 ayrı bilgisayar kullanır, kanıtlayamazsın. yani bu gelin kanıtlayalım farklı ip ise royalhunt gitsin gibi laflar boş laflar. 2. hesap gördüğüm zaman 8km’den tanırım ve 2. hesabın dediğim arkadaş önceki bir üye. yeni hesapla gelmiş.

      1. RoyalHunt kardeşim bildiğim kadarıyla bir Hamilton fanısın ve ben de bir Hamilton fanıyım ve tabiri caizse senin gibi biriyle aynı pilotu tuttuğum için utanıyorum.İnsan kendini her zaman haklı göremez ki yani görmemeli.Bunu yukarıdaki arkadaşın tarafını tutmak için söylemiyorum sadece kaçıncı kezdir böyle yaptığını görüyorum ve sonunda dayanamadım söylemek istedim.Hiç olmazsa hayatında bir defa bir eleştiriyi kabul et ve başkasının da haklı ola bileceğini kabul et

        1. hope kardeşim hamilton fanı değilim yani utanmana gerek yok, gridin en hızlı pilotu hamilton olunca en hızlısı hamilton diyorum, birileri hamilton fanı diyor, alonso fanı diyenler de mevcut.

          bu yukarda yorumu mevcut gitarist arkadaş zaten sürekli bu siteyi okur, özellikle benim yorumlarımı okur, dolar dolar ve arada gelir böyle 150 paragraf yazar. şimdiye kadar böyle biraz isyan gibi biraz kızgınlık gibi bol bol bana yazar ancak isim vermezdi. şimdi ise isim vermiş o yüzden bana cevap hakkı doğdu.

          biri “x kişinin yazdıklarının 60%’ı doğru” derse ben o kişinin F1 duayeni olduğunu düşünürüm, kimin doğru kimin yanlış olduğuna karar verdiğini düşünürüm ki duayenlikle alakası yok. üyelik meselesine gelince de 15dk mesafedeki arkadaşımın bilgisayarına geçip başka üyelik alıp yazsam da royalhunt olduğumu kimse kanıtlayamaz. buna rağmen gelip iplere bakalım aynı değilse o zaman aynı kişi değildir gibi basit bir yaklaşımla çözeceğini sanmasını eleştirdim.

          yani bazı kişilere verdiğim cevapların arkaplanında geçmiş yatıyor. durup dururken agresif bir şekilde karşılık verdiğim yeni üye yoktur. hatta şu stoner arkadaşa “izleyememişsin bir daha izle” esprisini ben yapmıştım, diğer hesabı kullandığı sıralarda. içine oturmuş demek ki, ben de kullanayım demiş 🙂

      2. Al birini vur otekine diye bir laf var.Bu durumda ise yarayabilir.

  6. Ricciardo’dan kaçtı diyebiliriz. Bunda ayıplanacak birşey yok. Alonso’da 2007’de Hamilton’dan kaçtı. Bunlar normal şeyler.

    1. daha durun kardeş be ric.do bişe kanıtlamadı seneye kanıtlasın wettelin ferrariye gideceği sene başında belliydi o zamanda yazdık

    2. Alonso Hamiden kaçmadı.Ron Dennis ve onun baskıcı yönetiminden kaçtı.Zaten sonraki açıklamalarında Hamilton ile Ferrari’de yarışabilirim demişti.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Senin ayrılma sebebin seneye neway in takımda olmaması bence. RBR nin sağlam bir araç yapacağına inanmadığın için gidiyorsun. Mersedes’e gitmeyeceğine göre yine yenileceksin, değişen bişey olmayacak.

  8. ayrılmanın sebebi ricciardo tarafından tokatlanman, ve redbull seneye şampiyon olunabilecek araç yapsa da şampiyon olamayacağını bilmen.

    bence ferrari için bianchi kesinlikle yanlış seçenek olur. bence pek de umut vadeden bir sürücü değil, ve de ben ferrari’nin hiç bianchi gibi sürücüler aldığını görmedim (1. pilot aradıkları zamanlarda) belli bir seviyeye gelmiş olması lazım. bianchi çok fazla kumar olur. ve bianchi-raikkonen ikilisi çok zayıf kalır. en azından vettel bir nebze daha iyi.

    1. sen 2014 yarışlarını bi daha izle sen yarışları izlediğine eminmisin RoyalHunt

      1. eminim. hatta bugünkü ricciardo’nun vettel’e 0.4 taktığı sıralamayı da izledim. vettel 1 seans kaçırınca fanları burda 8 paragraf yazı yazardı. adam kaza yaptı pek tur atamadı, çıktı “4 kez dünya şampiyonu”na, her şampiyonluğu için 0.1 taktı.

        ricciardo vettel’i yendi. bunu kabullenin artık.

        1. Ricciardo 2.seansta kendi hatasıyla kaza yaptı ve ve bu seansın çoğunu kaçırdı ok.
          Vettel ‘in de 3.seansta turbo sorunundan dolayı aynı şekilde tur atamadığını biliyorsun diye varsayıyorum.
          Red Bull Vettel’ in güç ünitesi sebebiyle ceza almaması için miadını doldurmuş üniteleri kullandığını da bildiğini varsayıyorum.
          Red Bull ‘un sıralamada kendini yırtsa en fazla 5.olabileceğinden yağmur ayarıyla tur attığını da biliyorsundur. Ancak Ricciardo farklı bir kanat ayarıyla en azından Mclaren in önünde oldu. Yani o bahsettiğin. 0.35snlik fark son sıralama seansında geldi. Belki de bunu bilmiyordun.
          Ricciardo son yarışlarda mucize olmazsa Vettel’i yenmiş olacak, bu açık. Ama normal bir sezon olmadı Seb için. Defalarca yazdım. Ayrıca Ricciardo nun da extra performansını kesinlikle es geçmiyorum. Kabullenmiş bir Webber’den sonra takım içi rekabetin ne olduğunu gösterdi

          1. En güzel yorumu yazmışsın objektif ve at gözlüğü takilmamis yazılar gerçekten güzel oluyor.

          2. F-one-Driver avatarı

            Güzel bir özet, ders niteliğinde, yorumlar bu şekilde olsa paylaşımlar çok daha faydalı olur. Tabi ki gönlümüz bir pilota kayabilir ama yiğidi öldür hakkını ver diye boşuna dememişler…

          3. ben de hangi aracın yağmur ayarıyla çıkıp çıkmadığını bilemeyeceğini, tamamen salladığını varsayıyorum. redbull’dan bilgi mi geldi?

            ve sıralamada vettel’in ricciardo’dan 2kmh daha fazla yüksek sürate ulaştığını görmediğini varsayıyorum. yağmur ayarı yapılan bir araçta vettel’in sürati düşük olması gerekirdi değil mi? bu en yüksek hızlar çok yüksek ihtimalle Q3’de atıldı.

            bir de yarın yağmur yağdığında yine ricciardo önde olunca ne varsayacağını çok merak ediyorum.

    2. 4 şampiyonluğu 1 sene de silmek bu kadar kolay olmamalı (Vettel fanı değilim)
      Sene başında Red Bull’un saçma sapan yol ver mesajlarını hatırlıyor musun ? Sanki birileri Ricciardo’yu 1. pilot yapmak ister gibiydi Vettel’in ayrılma ihtimaline karşı ayrıca şunu da ekleyeyim 4 sene boyunca o kurallara en adapte olan pilottu şimdi bu düzene geçerken doğal olarak en zorlanan pilot Vettel olması gerek ki öyle de oldu diğer pilotlar 0 dan başlarken bu adam eksilerden başladı 4 kez F1 dünya şampiyonuna Gp2 pilotu muamelesi yaparsak o zaman F1’e saygımızı yitirmişiz demektir

      1. ben ona 4 kez dünya şampiyonu olduğu her sene ortalamanın biraz üstü pilot muamelesi yapıyordum zaten. 4 kez şampiyon olduğunda wuuhuu 4 kez şampiyon oldu deyip, ricciardo’ya yenilince pis kaka pilot demedim. vettel’in kalitesine bir bakış açım hep vardı, 4 senedir birileri vettel’i uçurdukça uçurdu, ricciardo geldi, vettel işte budur dedi.

        1. yani bir pilotun yeteneği fazla dünya şampiyonu olunca artmıyor gelmek istediğim diğer bir nokta da bu. vettel 2010’dan beri hiç şampiyonluk almasa da aynı vettel olacaktı. peki kim vettel çoksüper yetenekli diyecekti? hiçkimse. şampiyonluk aldı diye çoksüper yetenekte bir pilot değil, doğru zamanda doğru yerde ve doğru takım arkadaşıyla olan biri. yanlış takım arkadaşı gelince ne olduğunu gördük.

          kendi takımı bile ellerinde tutmak için uğraş vermiş gibi, üzülmüş gibi görünmüyor.

          1. Tarihe dönüp bakıyoruz Senna 3 Prost 4 Schumacher 7 yazıyor aralarında Vettel var Alonso ya da Hamilton yok bundan 50 60 yıl sonra Vettel’in takım arkadaşı Webber ona karşılık veremedi diye hatırlamazlar sanırım doğru zaman da doğru yerde olmakta bir nevi büyük pilotların işidir bana göre 🙂

          2. Ancak fikrine saygı duydum sana göre şampiyonluk sayısı pilotun kalitesini yansıtmıyor olabilir

          3. şampiyonlukla olmuyorsa neyle oluyor sayın yorumcu RoyalHunt şimdi hamilton şampiyon olsa ne diyecen merak ediyorum altındaki araç ultra nerdeyse

            1. Yetenekle oluyor.

              1. doğru evet yetenek tamam sorun nerdir

      2. Ben Gp2 seviyesinde oldugu sqmmiyorum.Hileli aracla sampiyon olmus gp3 pilotu o kadar.Hamilton veya Alonso buna ayni aracla tur bile bindirir.

  9. ilhan çakmak avatarı
    ilhan çakmak

    Artık ağlayamıyorum, ağlasamda takımın bana verebilecek çok baskın bi aracı olmadığı için gidiyorum desen daha mertçe olurdu yaa neyse :))

  10. Onur Gentas avatarı

    Ferrari umarım böyle bir hata yapmaz. Hala son bir ümidim var. Alonso gidecekse de yerine gelecek pilot kesinlikle Vettel olmamalı. Bianchi’yi getir, adamın yaptıkları ortada. Görünen o ki Ferrari yönetimsel hatalarına bir yenisini eklemek üzere.

    1. bıanchı de su andan f1 de kot

      1. kusura bakmayın pc kıtlendı…bıanchıde ıcın bende kızıyorum..boyle genc pılotların buyuk takımlarda sans bulması lazım…

  11. Bu dünya da büyük konuşmayın eyy vetteli sevmeyen ferrari fanları.

  12. Scuderia seni alırsa benim için biter.

    Ferrari her zaman en iyi sürücülere sahip olmuştur .

    Sen kesinlikle en iyilerden değilsin .

  13. Ferrari’ye geçerse Vettel hakkında daha önce atıp tutan Ferrari fanlarını bu durumda görmüş oluruz; Ferrari pilotu olunca nasıl yorumlar yapacaklarını….

    1. Hala ayni istemiyoruz, istemedik, istemiyecegiz.

    2. Sorma sorma bende çok merak ediyorum.Bir de ilk sezonda şampiyon olursa ? düşünüyorum da şimdiden kahkaha atıyorum :))

  14. ona bakarsak gelecek sene meşrubat takımında devam ediyordun..

    anafikir her aborjinin eti yenmez

    takım emirleri döner senide yer

    anlayamadım desende

    anlatırlar

    hani idiot falan durumları vardıya kartikeyana karşı

    manidar olur böyle.

    1. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir