Alonso: Kaderim Kendi Ellerimde

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso önümüzdeki yıl nerede sürmek istediğine kendisinin karar vereceğinde ısrar ediyor.

Sebastian Vettel bu yıl Red Bull’dan ayrılıyor ve Ferrari’ye gideceği söyleniyor, söylentiler Alonso’nun da takımdan ayrılacağını belirtiyor. 2016’ya kadar kontratı olan Alonso hala sürücü pazarındaki kilit isim.

“Çok özel bir konumdayım. Pistte yaptıklarım ve yıllardır kazandığım saygı ile birlikte neyi ne zaman yapacağıma ben karar veririm. Muhtemelen bazı şeyler benim düşünmemle tesadüf olarak oluyor. Aklımda birşeyler var ve önümüzdeki iki veya üç ay içinde bunları yapacağım.”

“Ne yapmak istediğimi biliyorum ve herşey doğru şekilde ilerliyor. Ancak işin sonunda kararı verecek olan benim. Yapacaklarım tesadüflerle birlikte şansla birlikte edindiğim pozisyonların sonucu olacak.”

“Tekrar ediyorum. Ne yapmak istiyorsam onu yapacağım ve şu an bunu yapmak istiyorum. Nerede yarışmak istiyorsam orada yarışacağım. Diğerleri bundan sonra pozisyonlarını değiştirebilirler. Ben sonunda kararımı verdiğimde ne olduğunu göreceğiz. Ne yapmak istediğimi biliyorum ve zamanı gelince size söyleyeceğim.”

“Çok fazla seçeneğim var. Dışardan gördüklerinizle içeridekiler çok farklı. Son iki veya üç aydır ne yönde gittiğimi anlamalısınız, ancak bunu yapamazsınız. Ben size söylediğimde doğru şekilde anlamış olacaksınız.”

Alonso’nun adı McLaren ile güçlü olarak anılıyor ve Mercedes neredeyse kesin olarak Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ile devam edecek. Red Bull Vettel’in yerine Daniil Kvyat’ı tercih etti. Alonso bir çok takımın kendisiyle görüştüğünü ve bir ay önce planını yaptığını söyledi.

“Diğer takımlar çok fazla söylentiden dolayı meraklılar. Önümüzdeki yıl için olasılıklar konusunda aradılar veya iletişim kurdular. Bende ne istersem onu yapabileceğimi ve böyle bir fırsatımın olduğunu söyledim. Şu an benim için en iyi olduğunu düşündüğüm şeyi yapacağım. Bu başarıya açlığın, kazanmanın ve şampiyon olma isteğinin bir kombinasyonu. Mutlu olmak ve iyi bir hayatım olmasını istiyorum.”

“Bir ay önce yapabileceğim çok fazla şey cardı ve bana gideceğim yönü gösterdi. Bu yönde ilerliyorum ve herşey plana göre gidiyor. Umarım size yakın zamanda bunu söyleyebilirim.”

Alonso Red Bull’un kendisine bakışıyla ilgilenmiyor.

“Red Bull’un sorunu Sebastian, Daniel ve şimdi de Daniil ile çok başarılı olmaları. Kendi programlarını takip etmeleri anlaşılabilir. Red Bull’daki pozisyonum hiçbir zaman benim için bir öncelik olmadı.”

Alonso Ferrari’de birşeyleri değiştirmenin Sergio Marchionne ve Marco Mattiacci’nin elinde olduğunu söyledi.

“Ne yaparsam yapayım ikinci geliyorum. Ferrari’nin kazanması gerekiyor, çünkü kazanmak için buradalar. Eğer kazanamazsak bu birşeylerin çalışmamasındandır. Bu çalışmayan şeyleri değiştirmek yeni insanların görevidir. Neleri değiştirdiklerini göreceğiz.”


Yorumlar

“Alonso: Kaderim Kendi Ellerimde” için 109 yanıt

  1. Vay be Alonso efendi… Ferrari’nin koca 5 senesini heba etmenin ardından son çırpınışlarını da izlemek nasip oldu , etme bulma dünyası yakın zaman sonra ceketini alıp çıkacaksın ve arkana dönüp baktığında Ferrari’de şampiyon olamamış kumpas entrika ihtiras ateşinin esiri olmuş kendini bulacaksın ve yıllar geçtikçe etrafından Vettel’in adının senden 10 kat fazla zikir edildiğini duyacaksın kahrolacaksın.

  2. Hayır bu rai fanları sene BAŞINDA verdiler gazıbirbirlerine yok şöyle olacak yok böyle olacak Alo yu yenecez Madara edecez diye. Sonra hakinen çıktı bir gazda o verdi rai turboda daha iyi falan diye. Rai fanları oldu 4 köşe 🙂 sonra sezon başladı masallar bitti Alo destan yazdı. Şimdi bu sinire Dışa yansımasını yaşıyorlar 🙂

  3. Vettel’in bir takımla anlaşmadan ‘ayrılıyorum’ demesi imkansız. Yani Vettel kesin Redbull dışı bir takımla anlaşmış durumda. Horner ‘Ferrari etkileyici bir teklif yaptı’ diyede belirtildi.

    Bu değişik bir durum, Vettel hırslı bir pilot hemde çok hırslı, şampiyonlukları pekte gerçek değil o başka ama hırsı dünyalara bedel..Ayrıca Vettel 4 yıl şampiyon olurken her yarış kazanışında aracındaki boğayı sever, yani başarısını önce aracına sonra kendine maleder. Bunların ışığında gelecek planları için Vettel, Ferrari için biçilmiş kaftan.

    Buradan Alonso’ya gelelim. Bir pilot kaderim kendi elimde diyorsa, çoktan Ferrari ile köprüler atılmış herşey son bulmuştur. Yani Alonso kimseyle anlaşmış değil. Açıkçası aklımda şu var, Mercedes’te kim şampiyon olursa, ki bence Rosberg olacak, diğer pilot kesinlikle merco’da duramaz. Mercedes Alonso ile ilgilenmiş ve sezonun sonlanmasını beklemesini söylemiş olabilir. Alonso’nun demeçte bahsettiği 2-3 ay bu olabilir Keza sezonun bitmesine 2 aydan çok az bir süre kaldı. Merco bir ayrılığa kesin gözüyle bakıyor ve yerine Alonso’yu istiyor olabilirler.

    Ferrari Vettel’le anlaşmışsa ve Japonya’dan sonra resmileşirse bu tablo bence çok olası. Çünkü Alo’nun demeci Ferrari’yle bir alakası kalmadığını ve hala bir takımla da anlaşmamış olduğunu kanıtlıyor.

    Benim bugünkü tahminim 2015 için;
    Merco – Alo – Ros
    Ferrari – Rai – Vet
    Mclaren – Ham – But

    1. Yani şampiyonların kapışması 🙂 Rüya gibi 🙂

      1. Siz ne diyorsunuz bu ihtimaller olabilir mi?

        1. Mclaren Ham-But tekrar olmaz.En azından F1 seyircileri mücadele olarak pek etkilenmez.Ferrari pilot açısından en olasılıklı kadro gözüküyor.Mercedes’i bilemem her şey olabilir.

  4. Onur Gentas avatarı

    F1’de tüm taşlar yerine oturmuştur bundan emin olun. Her pilotun geçeceği takım belli şuanda. Burada kaybeden kesinlikle ferrari olacak. Ben ferrariden bu salaklıkları üstüne en az 3-4 sene birşey beklemiyorum. Mclarenede hayırlı olsun. 2 sene önce lewisi kaybederek yaptıkları hatayı bu sene fazlasıyla telafi ettiler.

  5. FerrariWorld avatarı

    Buradakiler hangi bilgiyle Vettel’in geleceğinin Alonso’nun kararına bağlı olduğunu söylüyor çok merak ediyorum. Buradakilerin çoğu f1 de menajer sanırım bizim haberimiz yok. Adam kontratı olduğu halde takımdan ayrılıcak ama Alonso’nun kararını beklicekmiş vay be neler öğreniyoruz buradaki insanlardan.

  6. Valla hacı kaderinde bir tek mclaren var gibi.yada ara verir bisiklet surersin.

  7. aslında alonso nun temel sorunu bugun bbc deki bir makale de anlatılmış.. alonso bazen insanları çok fazla zorluyor bu da bazen etrafına negatif enerji veriyor… yani insanları motive etmek yerine zehrini saçıyor… alonso bir röportajında takımı motive etmek için sürekl fabrikaya gidiyorum, elemanlara halı saha maç yapıyorum tadında birşeyler söylemişti… ama bu adamlar tekstil atölyesindeki işçi değiller, james allison’u veya andrew newey i halı saha maçı ile motive edemezsin…

  8. valla anladığım kadarıyla durum Alonso için pek parlak olmayabilir. Alonso’nun McLaren’e geçme isteğinin ardından ve Ferrari’yle bu konuda anlaşmaya varmalarının ardından Ferrari sanırım Vettel’e yaklaştı ve anlaştı. Alonso kaderim kendi elimde diyor ama hem Mercedes hem de Red Bull seçeneği bulunmuyor. Geriye bir tek McLaren kalıyor. McLaren de istediği parayı vermesse nolacak? Dımdızlak kalacak ortada. Umarım böyle bir şey olmaz. Umarım Alonso bir anlaşma yapmadan böyle bir hata yapmamıştır.

    Bir bakmışız Alonso Formula 1’den ayrılıyormuş 😀 olmaz öyle bir şey inşallah.

    Ya da bir bakmışız yarınki yarış için sabah uyandığımızda Resmi: Fernando Alonso 2015’te McLaren’de!!! haberlerini görürüz. Varsa bir anlaşma daha fazla uzatmaya gerek yok Red Bull’un bombayı patlatmasının ardından.

    1. Bazen keşke şu adam bıraksa da gereksiz yorumlardan kurtulsak diyorum.Ama bazen de bu adam olmasa F1’i bu kadar çok sevmezdik diye düşünürüm.Sırf onun hatrına izliyoruz.Başka hiçbir pilot o kadar heyecanlandırmıyor beni.Alonso bırakırsa Ricciardo’yu desteklerim herhalde.

      1. Benim umrumda bile degil.Birakirsa veya Mclarene giderse de birsey olmaz.

        1. Seni kastetmedim.Burda Alonso’ya Santander ve karakter üzerinden sallayanlara söyledim.Objektif eleştiri yapan herkese saygı duyarım.

  9. McLaren’de Alonso’yu zorlama ihtimali olan bir pilot olursa Alonso oraya kesinlikle gitmez.

    Çünkü McLaren 2 pilotun yarışmasına izin verir ve yıllarca yeteneği küçümsenen bir Vettel tarafından zorlanılmak (mağlup edilmeyi düşünemiyorum bile) yıllarca 1. pilot olmanın sayesinde yaratılmış “mükemmel süren harika pilot” izlenimini derinden yaralar. Çok büyük risk.

    Bence Vettel zaten McLaren’de ve Alonso bunu net bir şekilde öğrenene kadar kararını açıklamayacak. Bunu öğrenirse, bisiklet sürmeyi veya Ferrari’de kalmayı yeğleyecek. Öğrenemeden giderse işte o zaman fena cümbüş başlar…

    1. Vettel’le tekme tokat kavga bile eder bu ego abidesi. O derece. Gerçi çaylak Hamilton vukuatından beter bir yenilgi olmaz zira en azından Vettel’in 4 şampiyonluğu var. (Not: evet, yenilgi değildi puanlar eşitti, bla bla bla bla..)

      1. Çok aciz durumdasınız.Adam takım arkadaşlarına yenilmiyor ve çıldırıyorsunuz.Alonso pistte cevabı verdikçe bu antiliğe devam edeceksiniz.Çıldırmanızı zevkle izliyorum.Raikkonen’i de alt etti.Bu yüzden sinirlisiniz.

        1. Çıldırmış veya sinirli durumda değilim. Olan bitenlerden bu sonuçları çıkardım. Tamamen şahsi, Vettel Ferrari ile de anlaşmış olabilir..

          Alonso hakkındaki düşüncelerim beni antialonsocu yapıyorsa bu sizin icat ettiğiniz bir şey. Zira “bizim köyde” diye başlayıp “biten” diye bir deyim vardır.

          1. Yani Alonso hakkındaki düşüncelerim Alonso ile ilgilidir, Alonso’nun Rai’yle veya başkalarıyla olan ilişkisi bunu değiştirmez, arttırmaz veya azaltmaz.

            1. Off off hep aynı muhabbet sıkıştığınız anda Çaylak Hamilton bahanesi :)) seneye napcaksınız siz hadi bakalım :))

              1. Bahane değil konuyla ilgili bir hatırlatma. Hatırlatmanın gerçekliğini arşivlerden öğrenebilirsiniz.

            2. Buna inanacağımızı sanıyorsanız çok beklersiniz.Alonso gibi en iyileri ezen pilot sıradan Vettel’den korkacak öyle mi? Hem de çaylak pilota yenilen 4 şampiyonluğu bulunup da yağmurda sürmekten korkan pilota?

              1. *”Yağmurda son sıraya düşüp söke söke Alo’nun elinden şampiyonluğu alan pilota” olarak düzeltelim orayı…

              2. Veya Kore’de hiçbir şeyi göremiyorum.Yarış durdurulsun diyen pilotta olabilir.

              3. Biri yağmurda yükselip şampiyon oluyor, biri Petrov’u geçemeyip şampiyon olamıyor.

                2 defa şampiyonluk çekişmesine girip az farkla kazanan Vettel oluyor.

                Valla, Alonso’nun eşit şartlarda Vettel’i rahat rahat ezmesi göreceli bana göre..

                Vettel yeni sisteme tam adapte olamadı, ve çaylak olmayan Ric’e yenildi. Aradaki farkın büyüklüğüne ise Vettel’i bulan sorunlar sebep oldu, yoksa fark o kadar büyükte olmayacaktı…

                Yani bu ikili arasındaki durumda büyütülecek çok bir şey yok bence. Ric zaten çaylak değil, kötü bir pilot olmadığını da kanıtladı. Vettel’den de iyi olabilir, iyiyse iyidir, ne var bunda? 4kez şampiyon olmuş pilottan daha iyi bir pilot doğmayacak mı yani bu dünyada? Vettel’i “sıfır potansiyel” sıfatına uygun görmek aymazlıktır.

                Alonso McLaren gibi bir takımda Vettel tarafından gayette zorlanabilir.

                Ki benim bu iki pilota da sempatim yok. İlk yorumumdan itibaren şahsi fikirlerimi söyledim, ister hoşunuza gitsin isterse gitmesin, hayret bir şey.

              4. Birinin aracı 1 saniye farkla uçuyor.Diğeri aracını ilk 10a sokmaya çalışıyor.Bahaneniz de yeni sisteme adapte olamadı oluyor.Olsaydı.Böyle bir bahaneyi kabul etmiyorum.İyi pilotsa adapte olacak.Vettel’i sorunlar bulmuş olabilir ama Ricciardo’yu da buldu.Avustralya ve Almanya GP bunlara örnektir.Ayrıca İngiltere’de de sorun yaşadı.Vettel tarafından zorlanabilir itirazım yok.Ama yenemez.

        2. Yenilmiyor mu?Bir caylak tarafindan paspas yapilďi.

          1. 109 – 109 da paspas yaptı diyorsan o zaman bu sene Alonun rai ye yaptıklarını benim dilim söylemeye varmıyor :)))

            1. Hayır bunu yapan size göre bir çaylağa yenilmiş pilot bir de. Dua edin de o çaylakla sizin pilot takım Arkadaşı olmasın o zaman. Bak sizin için iyi birşey istedim :))

              1. Olmadığı halde bilhassa 2008 /2009 geçiş dersi vere vere bir hal oldu adam

  10. Tabi tabi alonsocum her şey senin istemenle. İstersen mercedese de, redbulla da geçersin

  11. Tabi tabi alonsocum her şey senin istemenle. İstersen mercedese de, redbulla da geçersin.

  12. Alonso’yu kendi egosu yaktı. Hızlı olduğu gerçek fakat diğer takımların ve Ferrari’nin artık Alonso’yu istememe sebebleri farklı. Alonso takım oyuncusu değil. Yaptığı açıklamalarla yüzlerce çalışanı, takımı hiçe sayabiliyor.(araba kötü benim hızım o sayede vs tarzı çok açıklaması mevcut) Bu durum hem takım çalışanlarının moralini bozuyor hemde takımın imajını zedeliyor.

    Olay çıkıp sadece hızlı sürebilmek değil, takımla uyum içerisinde çalışmakta çok önemli..Gördüğümüz kadarıyla bunu da başarabilmiş değiller. Yenilenme zamanı gelmiştir Ferrari için, söylediğim gibi burada aranılan özellik hız kadar uyumlu, saygılı, takımı motive edecek bir sürücü..Alonso bu konuda hiçbir zaman iyi olmadı sadece her zaman hızlı arabaları daha da hızlı sürebildi.

  13. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Alonso’yu yerden yere vuran insanlar ne kadar halsiyetli, namuslu ve şerefli insanlar gerçekten merak ediyorum. Hayatların da yüzünü canlı dahi göremiyecekleri, ikili diyalog kuramayacakları insanların şerefini, karakterini sorgulamak bu kadar kolay mı ? Tamam anlıyorum sevmiyorsunuz bir çoğunuz da nefret ediyorsunuz ama en azından eleştirelecek kısımları belli noktalar içinde sınırlayın. İşte bu pilotajı olur, takım radyosunda ki olumsuz konuşmaları olur, röportajlar da verdiği demeçler olur. Bunları eleştirin, eleştirmeyin diyen de yok zaten ama eleştirinizi de belli sınırlar çerçevesinde koruyun. Mesela ben Vettel ve Perez’den hiç haz etmiyorum. Sevmiyorum bu iki pilotu özellikle de Vettel’i. Ama şu siteye girip bu iki pilot hakkında hiç bir zaman karaktersiz, işte bankanın verdiği yüzle karakteri yerler de geziniyo gibi cümleler kurmadım. Eleştirdiysem bu iki pilotu pilotajlarıyla ilgili eleştirdim veya kendimce gördüğüm olumsuz demeçleriyle, telsiz konuşmalarıyla ilgili eleştirdim. İşin özü lütfen belli sınırların ötesine geçmeyelim çünkü o sınırlar aşıldıktan sonra bizler rahatsız ve rencide oluyoruz.

    1. Ben Alonsoyu gordum.Gidip imza falan istemedim.Dunya onum etrafinda donmuyor.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Ben onun etrafin da donuyor veya dönsün demiyorum. Demek istedigim şey sadece o insani yakından tanimadan, bir ikili diyalog için de bulunmadan bu derece keskin yorumlar yapılmaması gerektigi. Haksizsam haksizsin diye söyle.

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Durum şu:

    Alonso Ferrari’den henüz resmi açıklama ile ayrılmış değil.

    Vettel ise 1 yıllık daha kontratı olmasına rağmen resmi olarak ayrıldığını açıklamış durumda.

    Bu Vettel’in başka bir takımla çoktan anlaştığına işarettir bence. Yoksa ortada hiçbişey yokken Red Bull’dan ayrılma riskini alamaz.

    Alonso da bir takımla anlaşmış olabilir fakat henüz ayrılacağı kesin değil. Dolayısıyla Alonso şu anda ilginç bir konuma düştü. Red Bull kapalı. Mercedes kapalı. Ferrari de artık kapalı gibi gözüküyor bu saatten sonra Ferrari ile yeni bir yolculuğa çıkması imkansıza yakın köprüler çoktan atıldı.

    Tek seçeneği McLaren.

    Açıkçası bilmediğimiz çok şey dönüyor.

  15. wettel 50 milyon euro karşılğında ferraride

  16. vettel rb’den ayrıldı, gidebileceği yer ya mclaren, ya da ferrari. ancak neden hala açıklayamıyor? çok seçenek yok, diğer takımların başka pilot alma durumu da yok ancak vettel çıkıp ferrari’ye geçiyorum diyemiyor, ferrari de vettel’i aldık diyemiyor.

    alonso’ya bakıyoruz: herşey elimin altında, istediğim zaman karar vereceğim, benim vereceğim kararla diğer hamleler yapılacak diyor. ferrari de, mclaren da, vettel de alonso’nun ağzından çıkacak sözü bekliyor.

    yani alonso’nun kararına göre vettel ya mclaren’da olacak ya da ferrari de. ancak ricciardo’ya yenildikten sonra mclaren’de o eski vettel aşkı kalmamış gibi görünüyor. alonso ferrari’de kalırsa vettel’e talim olacaklar bu da birşeydir deyip. nasip, kısmet bu işler. 🙂

  17. alsın for tıym çakma şampiyonu velleti ee yanındada saf hızlı kimiyle Ferrari her yarış sonrası carte dore şenlikleri düzenlerler artık eşantiyon magnum dağıtırlar alabildikleri her puan başına!!! 😀

  18. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel Alonso’yu bekliyor diyenler olmuş bi taraflarımla gülmedim desem yalan olur..

    Vettel’in önümüzdeki yıl için de anlaşması vardı zaten Redbull ile niye bir anda devam etmemek istesin ? Belli ki imza atmış bir yere.

    Vettel beklese beklese Alonso’yu değil Santander’i bekler en fazla 😀

    Alonso’nun yürüyen ego olmasını görmeyip at gözlüğüyle ”helal koçum bu açıklamayı anca sen yaparsın hakkın. helal süper devam!!!” derler. Ama bunu Hamilton,Vettel,Raikkonen gibi pilotlar yapsa ”şuna bak Allah’ın egoist kendini beğenmişi karaktersiz” derler. Burdaki karaktersiz olanı aramak için uzağa gitmeye gerek yok.

    Alonso’nun sürüşüne kimse bişey demiyor ama griddeki en karakter yoksunu pilot da bu adam.Takım değiştirdikten sonra hep önceki takımını eleştirdiğini biliyoruz.

    Alonso politikacı olmalıymış yanlış olmuş ama sponsoru Santander sağolsun onu bu düzeyde karakter yoksunluğuna kadar getirdi.

    Normalde Alonso’yu eleştirirdim ama hiç bu kadar açık yazmadım çünkü tam olarak böyle düşünmüyordum ama bu yıl haddini aştı açıklamaları.sürüşü gridde en iyilerden birisi olan(en iyisi de olabilir ama kesin olmadığı için haksızlık olur )Alonso’nun yaptığı açıklamalar nedeniyle artık kendisinden tamamen nefret ettiğimi belirteyim.

    Not:Bu yorumun altına ”Alonso’nun Türkiye Avukatlık Şubesi” çalışanlarının yazacağı yorumlar benim tarafımdan okunmayacaktır uyandırim.

    1. Siz okumayın tabi. Nasıl olsa ben okuyorum…
      Sizlere verilebilecek muhtemel yanıtları görmek istemez iseniz; hoşlanmasanız bile bir birey hakkında “karakter yoksunu” gibi ağır sayılabilecek bir söylemde bulunmamanız, şahsen bizleri pek mutlu eder.
      İletinizi de sadece bu düşüncelerimi sizinle ve bu haber ile ilgilenen diğer üyelerimizle paylaşabilmek adına kaldırmadım.
      Benim bu sözlerim de kimileri tarafından yanlış yorumlanabilir, Alonso için böyle diyorsam başka bir pilot için neden demiyorum şeklinde bir algı yaratabilir. Bu konuda da şunu söylemeliyim ki görebildiğimiz her ileti için benzer şekilde davranıyoruz.

      Not: “MichaelJackson” rumuzlu üyemizin kendi iletisi altında böyle bir uyarıda bulunduğum için alınmasını istemem. Duruma örnek teşkil ettiği ve düşüncelerimize köprü olabileceğini düşündüğüm için sizin iletinizi seçtim.

    2. Ben sana her pilotun yaptığı karaktersizlikleri yazabilirim.Sonuçta kimse temiz değil.Mesela Schumacher’in aracını yolun ortasına park etmesi gibi ya da Senna’nın Prost’a kasıtlı çarpması ya da Prost’un politikayla Senna’nın şampiyonluğunu alması gibi.Yani kısaca anlatmak istediğim her pilotun doğru sayılmayacak davranışları vardır.Vettel denen adam griddeki pilotlara az mı hakaret etti?

    3. Senin yazdıkların da Alonso’cular tarafından iplenmiyor. Bilgine.

  19. SLaYeR KiNG avatarı

    Ferrari Vettel’i, Red Bull Kyvat’ı , Mercedes Hamilton’u bağlamış.. Sana sadece Mclaren kalmışken? Senin kaderin nasıl senin elinde oluyor Alonso? Gidebileceğin tek takım Mclaren.. Böyle boş boş konuşuyoruz, sen bu ego’yla asla efsaneler arasına giremeyeceksin. Çünkü için temiz değil, bu kötü niyetin sebebiyle ancak hile ile şampiyon olabildin, görün seneye mclaren sürünecek, ferrari hızlanacak.. Çünkü bu adam gittiği yeri kurutuyor. Derebeyi misin sen takımı satın mı aldın bu ne egodur? Bu kadar egonun sonu felaket olur.

  20. Bu sitedeki bir çok yorumcunun en büyük sorunu basit düşünmeleri. Olaya sadece tek bir taraftan bakıp, madalyonun diğer yüzünü akıllarına bile getirmiyorlar. Ve ya işlerine öyle geliyor.

    Alonso’nun her zaman Ferrari’nin elindeydi, bundan sonra da Ferrari’nin elinde olacak. Ferrari ne isterse o olacak, Ferrari nasıl davranırsa ona göre belli olacak Alonso’nun ayrılıp ayrılmayacağı. Aslında “basit” düşündüğümüzde Ferrari Alonso’yu takımda tutmak istiyorsa, yapmaları gereken şey çok kolay. Alonso’yu gelecek seneki planlarına inandırmak.

    1. Alonso’nun her zaman Ferrari’nin elindeydi…

      Alonso’nun kaderi*

      1. Yani demek istediğim Vettel’i almalarının sebebi reklamdır.Hani şu bahsettikleri 4 şampiyonluk var ya işte ondan dolayı.

    2. Fazla içerlenmişsin fakat durum öyle değil.Alonso takımdan ayrılacağını belli eder gibiyken Ferrari saygınlığımız yere düşmesin diye Vettel’e teklif götürdü o da kabul etti.Yoksa Vettel gibi bana göre sıradan bir pilotu Ferrari’nin aman aman isteyeceğini sanmıyorum.

    3. Fazla içerlenmişsin fakat durum öyle değil.Alonso takımdan ayrılacağını belli eder gibiyken Ferrari saygınlığımız yere düşmesin diye Vettel’e teklif götürdü o da kabul etti.Yoksa Vettel gibi bana göre sıradan bir pilotu Ferrari’nin aman aman isteyeceğini sanmıyorum.

  21. DarkLordSauron avatarı
    DarkLordSauron

    Neden her Alonso haberi altında ciyaklayanlar Kimi fanları oluyor ? Tesadüf olmasa gerek.

    1. Her kimi haberinde havlayan alocular olduğu için diyecem bana yakışmayacak kardeşim zorla kaşınmayın ya la havle vela

  22. Alonso’nun bu nazlı ve tripli hallerinden dolayı, Ferrari Alonso’dan daha büyük oldugunu hatırlatmak istercesine anlaştı Vettel’le. Mclaren den başka gidecek yer yok daha ne kader belirlemesi sayıklıyorsa bu adam ..

  23. Başka türlü nasıl denir bilmiyorum

    T…klı adam olduğunu biliyordum ama bu kadarını yeni öğrendim

    Dünyanın en pahalı 2. Pilotu Ferraride.Şimdi seninle yolları ayırıp yetenek fukarası vetteli de alırsa şampiyon olabilmek için bu seneki mercedes e göre net 3-4 sn bulmaları lazım.İmkansız..

    Seni kırmızı otomobilde görmeyi çok seviyorum ama başarı woking deyse maronellodan ayrilabilecek kadar güçlü olduğunu da biliyorum .Hepimiz için en iyisi olsun

  24. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Yürüyen ego konuşmuş yine.

  25. alonso kısacası senin elinde bişe yok elin ayagın mahkum seni tazminat verip yine yollayacaklar başka çkışy olun yok wettel in redbuldan ayrılması senin ferrariden gitmen anlamına geliyor

  26. yav gençler, yani alonso fanları, adam bu kadar iyi sürücü diyelim.. hadi yine gönlünüz olsun ferrari den kendi isteiğiyle ayrılıyor… peki bu kadar iyi sürücüyü redbull ben istemem diyor, mercedes ben istemem diyor… bir tek geriyene yapacağı belli olmayan, button gibi 2. sınıf bir sürücüye karşılık değişikliği düşünen mclaren istiyor… ya bu f1 deki takım patronları bu işi bilmiyor veya siz pek anlamıyorsunuz…

    1. NesetAydın avatarı

      Aynı F1 patronları 2012’de Alonso’yu griddeki en iyi pilot ilan ediyorlar..Ayrıca saydığın takımların belli bir düzeni var ve düzeni bozmak istemezler ancak Ferrari ve Mclaren yeni arayışlar içinde eski günlerine dönebilmek için şartları zorlamak zorunda

      1. istersen bir de alonso açısından bakalım… alonso redbull da ricciardo ile takım arkadaşı olmak zorunda ki ricciardo nun vettel e olan üstünlüğü alonsuyu ürkütmüş olabilir.. mercedes e gitse hamilton var, e onu da 2007 den biliyoruz.. geriye tam ağzıma layık kevin magnussen var diye de düşünmüş de olabilir…

  27. Alonso ezer kimileri kinlerini kusmakla bitiremez..

    kimi pilotlarada hiç şans tanımaz

    hemşehrisi sene başında destek versede..

    mikaya itafen Rai bu sene bu araç ile vs vs vs

    sonuç aynıdır matadorun affı olmaz.

  28. Alonso’nun kaderini çok merak ettim. Bi başkasının elinde, bi kendi elinde. Kovulmaya çalışıyor sanırım, veya çoktan kovuldu. Veya bir gazla kendisi ayrıldı ve sonra kovulacağını öğrendi.

    1. 😀 birebir aynı şeyleri düşündüm 😀

  29. Yorumlarda bazı arkadaşlar espri olsun diye yazıyolar pek bilmeyen kesim de(veya öyle işine gelen)ciddiye alıp ciddi ciddi Ferrari’nin Alonso’yu kovabileceğini düşünüyolar.

    Öyle bişey olacaksa da tek açıklama şudur heralde Ferrari Alonso’yu suçluyodur Alonso olmasaydı 2011’den itibaren her yarış 2 pilotla birden 7-8. sıralar için mücadele ederdik böyle olunca mecbur köklü değişime,yeni yapılanmaya daha erken geçerdik diye..

  30. alonso ne yaparsa vettel ona göre hareket edecek bu belli zaten,ama mutlu görünüyor bence kafasında bir şeyler netleşmiş sadece zaman meselesi herşey.

    1. Vettel Alonso’ya göre hareket ederek anlaşmasının olduğu mevcut takımından niye ayrılsın. İllaki bir yerle anlaştı ve o şekilde takıma ayrılacağını duyurdu. % 95 Ferrari, % 5 McLaren…

      1. Aynen öyle

  31. NesetAydın avatarı

    Ferrari Alonso’yu gönderebilecek maddi kuvvete sahip ancak gönderemez..Göndermemeli..Takımı 5 senedir ayakta tutan isim Alonso..Pist içinde yaptıklarını hepimiz gördük özellikle 2012’de o araçla şampiyonluğa oynaması muazzam bir pilotaj başarısıdır..Kimse gelip araç zaten onun isteğine göre yapılıyor o ise hiç şampiyon olamadı naptı ki gibilerinden laflar etmesin..Ayrıca Alonso’nun altına zayıf bir araç istediğini hiç düşünmüyorum(!)..Ferrari Alonso’ya 5 senedir istediği araçı veremedi ve görünen o ki kısa vadede veremeyecek..Alonso’nun gönderilmesi çok yanlış bir hamle olur..Ferrari’yi sürünürken görmek hiç hoş olmaz(!)

  32. Geçen söylemiştim geleceğim Ferrari’nin ellerinde derken Ferrari’nin araç hızını kastediyor diye.Söylediğim aynen çıktı.Yoksa Alonso gitmek istemeden Ferrari gönderemez.Özellikle Mattiacci’nin Ferrari’de ne gibi başarısı ve saygınlığı var da bu kararı alabilecek düzeyde?

  33. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Kapı AÇık.. Arkanı dön ve ÇIK.. İstenmiyorsun Artık..

    Raikkonen’e sallayan ALO fanları.. Şimdi size asrın sorusunu soruyorum. O kadar kötülediğiniz adam ( KIMI) Ferrari gibi bir takıma tükürdüğünü yalattı. Kovdugu pilotu, kuzu kuzu tekrardan aldı Ferrari.

    Şimdi Ferrari ALO’yu kovuyor. Geç bile kaldı. Merak ediyorum.. ALO sizce tekrardan Ferrarinin yalvaracağı pilot olabilecek mi ? Asla ve Aslaaaa.. Şu açıklamaları bile ne kadar egoist. Ben isteidğimi yaparım diyo. KOvuluyorsun paşam kovuluyorsun.. Asla ve asla KIMI’nin ulaşmış olduğu saygınlık ve hayran kitlesine ulaşamıcaksın..

    KİMİ pilot iyidir.
    KİMİ pilot vasat.
    KİMİ de RAİKKONEN !!!!

    1. Arkadaşım yorumunu okurken epey güldüm. Demişsin ki Ferrari Kimi’yi kovdu 🙂 Birde Kimi taraftarı olacaksın “sözde” Ferrari zaten Alonso’nun kalmasını istiyor. Ancak karizmayı çizmemek için gitme demiyor Schumi’ye bile böyle bir şey demediler. Aradaki fark da budur. Kimi kovulur, Alonso takımdan ayrılır. Anlayana… Ayrıca Alonso’da McLaren’in kadrosuna katmak istediği bir pilot sonuçta ikisi de aynı manaya geliyor. 🙂

      Yani sana tavsiyem;

      Önce düşün sonra yaz ki madara olma.

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Madara olacak birşey yok dostum.. Egoistlik tuttuğun pilottan sanada bulaşmış galiba. Daha düzgün cevaplar verebilrisin..

        Rai fanı olmam gerçekleri söylemeyeceğim anlamına gelmez. Ferrari RAİ’yi kovmadı mı ? Sonradan da karşısında el pençe divan durmadı mı ? Şimdi ben RAI fanı olduğum için bunları söylemiyim mi ?

        ” Ferrari zaten Alonso’nun kalmasını istiyor. ” bunu dicek kadar dar görüşlüsün..

        Yani sana tavsiyem ; Bekle ve gör.. Hee sonunda madara olmazsın sadece yanılmış olursun, buda seni küçük duruma düşürmez..

    2. ben kimi’nin performansını bir de alonso karşısında görünce, ferrari’nin rai’yi aldığına bir kez daha pişman olduğundan eminim.

      ferrari alonso’yu kovacak olsa önündeki iki yılın tazminatını vermesi gerekir. gridin en iyi pilotlarından birini de böyle tazminat verip yollamak aptallık olur. yani raikkonen kovuldu diye “alonso da kovuluyor bakın” durumuna getirmenize gerek yok. adam sözleşmeye performans maddesi koydurmuş, ferrari yerine getirememiş, basbaya ayrılıyor. ferrari’den kendi isteğiyle ayrılan kaç sürücü vardır tarihte? hem de 33 yaşında, seneye 34. bu hamlesi bile ne kadar iyi bir pilot olduğunun kanıtı. adam en geç 3 sene sonra emekli, ancak takımlar arasında hala en çok istenen pilotlardan.

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        ” raikkonen kovuldu diye “alonso da kovuluyor bakın” ” dediğini anladım ama kesinlikle bunu ima etmeye çalışmıyorum. ALO nun kovulması RAİ ve fanlarına birşey kazandırmaz, birşey kaybettirmediği gibi.. ALO nun bu son 2 aydır olan takıma karşı ben ne istersem o tavrı Ferrari’nin ALO yu gözden çıkardığına beni inandırıyor. Zaten sürekli takıma karşı acımasız olmamış mıydı? Ferrari de artık değişim ile beraber ALO nun restine rest ile cevap verdi..

        ” ancak takımlar arasında hala en çok istenen pilotlardan. ” Mercedes ALO yu hiçbir zaman düşünmediklerini açıkladı. Keza Redbull da Horner da ALO nun takıma gelmesi mümkün değil dedi. Eee Ferrari de istemiyor belli ki olaylar o yönde.. Geriye kalan sadece Mclaren. O kadar da istenen bir pilot değil demek ki.

        33- 34 yaşnda takımdan ayrılma hamlesi bu kadar iyi pilot olma kanıtı ise ; Aynı mantıkla bu sözler Raikkonen için de geçerli olmaz mı ? Tamam Lotus ile Ferrariden ayrılmak veya ( kovulmak) aynı olmasa bile geçen sene Rai için Redbull’ Ferrari’nin Lotusun ne kadar uğraş verdiğini biliyoruz. En azından hala bu yaşına rağmen gridin en çok istenen pilotlarından.

        Beni Yanlış anlama sadece dediklerine göre yorumluyorum.. Ve bu sonuçlar çıkıyor.

        1. redbull geçen sene raikkonen için de anlaşmalar bittikten sonra onu hiç düşünmedik tarzı açıklamalar yapmıştı. ferrari aslında çok uğraşmadı raikkonen için, lotus’da çok istikrarlı olduğunu gördü, massa gibi olan ama çok geride olmayan istikrarlı ve tecrübeli bir 2. pilot arıyorlardı, raikkonen’i aldılar. şuanda ferrariyle alonso’nun 2 senelik, raikkonen’in 1 senelik anlaşması var ama raikkonen’i istediğini ima eden hiçbir takım yok.

          alonso en çok aranan pilotlardan dememdeki sebep şu, mercedes alonso’yu istemiyoruz diyor ama ellerinde hamilton ve rosberg, ve en hızlı araçları var. yani alonso’ya ihtiyaçları yok, redbull’un politikası belli. bütün sürücüler şuanda boş olsa, ilk seçim hakkı olan takım alonso ya da hamilton’ı alacaktır. kimse ne vetteli, ne raikkoneni, ne de ricciardo’yu düşünür bu ikisi eğer boş ise. belli şartlar altında yapılıyor bu alonso’yu istemiyoruz gibi yorumlar. (gerçi mercedes’de gerçekten görevli olan kimse birşey söylemezken lauda çıkıp konuşuyor)

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            Sevgili RoyalHunt ; Aynı Redbull Raikkonen ile ilgili ” KIMI tek seçeneğimiz değil ” başlıklı bir açıklama yapmamış mıydı. Yani bu durum Redbull’un KIMI ile ciddi şekilde ilgilendiğine açık bir kanıtdır.

            RAI’nin gelmesi istikrarlı bir 2.pilot arayışından kaynaklanıyor demişssin. Peki sence koskoca Ferrari sırf istikrarlı bir 2. pilot için mi Tarihinde ilk defa kendi gönderdiği bir pilotun ayağına giderek onu tekrardan takıma aldı.. Bana çok ınandırıcı gelmiyor. Nİye 2. pilot almak için tükürdüğümü yalıyım ki. Hele ki ben Ferrari gibi bırak f1’i dünyanın en değerli markalarından biriysem..

            Tamam belki diğer takımlar tarafından Raikkonen ilk olarak düşünülmüyor.. Belki yaşından kaynaklanan belki de Ferrari deki durumuyla alakalı onu bilemicem ama ALO da çok düşünülmüyor.. Zİra onun da yaşı epey fazla. Ve karışmış olduğu politik durumlar ( Mclaran den ayrılışı, olası Ferrari ayrılığı, vermiş olduğu demeçler, takımı zorda bırakacak açıklamalar, ve hatırı sayılır Dünya benim etrafımda dönüyor egosu ) ALO’nun kariyerine ciddi zarar verdiğini düşünüyorum..

            Eğer dediğin gibi aranan 2 pilotdan biri olsa ve diğer takımlar için bu kadar önemli olsa, Redbull KVY’ı değil direk onu alırdı. En azından uğraşırdı. Mecedes bu iyi günlerin geçici olduğunu ve ilerde pilotaja ihtiyaç duyacagını idrak eder ROS gibi sadece performans sanatçısı olan bir pilotun yerine muhakak ALO’yu alırdı.. Ama dediğim gibi bunların hiçbiri olmadı. Ve ALO tek seçenek olan Mckaren’nin koltuğuna geçicek. Mclaren de 3 senede 3. değişen pilot olduğundan buda çok büyük bir transfer başarısımıdır, bilemedim ben…

          2. Aynen son cümlen çok doğru.Lauda takımda ne gibi bir yetkiye sahip de istemiyor görünecek.Sadece pilotların morali düşmesin diye düşünüyor olabilir.

    3. Aras Tekiner avatarı

      Sezon sonunda 100 puan farkla Kimi’yi madara etti diye tarihe yazilacak ya o yeter size 😀 yinede Vettel ile mücadelesinde Kimi’ye basarilar tam disine göre bir rakip 😀

    4. Santander’in etkisiyle herşeyi yapar Alonso, gitmek isterse gider kalmak isterse kalır, ben buna ne zaman emin oldum biliyomusun? Spa yarışında Alonso’nun “Kimi’nin yarışını optimize etmeye çalıştık” cümlesinden sonra. Ha diğer strateji hata(!)ları bunu gözümüze sokmamışmıydı? evet sokmuştu ama Koskoca Ferrari’nin buna alet olmayacağını düşünmek istemiştik. “Kimi’nin yarışını optimize etmeye çalıştık” ne demektir düşünebiliyomusun? Bunu anlayan herşeyi çözer kardeşim.. Onlar bırak Alonso Kimi’yi şöyle yendi böyle yendi muhabbetlerine devam etsinler, kimin ne olduğunu herkes biliyor artık. Ve dediğine katılmamak elde değil, Ferrari gibi bir efsane tarihinde görülmemiş şekilde gönderdiği pilotu geri istemek bir yana “kulağı çekilen” sürücü oldu Alonso. Hiçbir zaman Kimi gibi bir pilotun saygınlığına ulaşamayacaktır. F1’i bıraktığı zamanda kirli işleri, kirli politikaları ile anılacak, Prost gibi arkasından küfredilen sıradan biri olacaktır buna emin ol. Zaten Hamilton Alonso için o benim Prost’um dediğinde kendisi de bundan “Onur duyacağını” söylemişti. Var gerisini sen düşün..

  34. Daha dün “geleceğim Ferrari’nin ellerinde” demiyormuydu? Noldu şimdi de “ben karar veririm, ben karar veririm” mızmızlığına başladın? Santander’in hatrına el üstünde tutuluyorsun. Araç, strateji herşey senin için yapıldı kaç senedir, sonuç? koca bir SIFIR.. Hani gridin en komple pilotuydun? Hani en iyi sen araç geliştirirdin? Noldu? Skandalların arkasından yüzsüzce “Singapur’da haberim yoktu, Almanya’da Felipe’yi geçtim, Macaristan’da Hamilton’u bilmiyorum ben piste çıkmak için en doğru zamanı bekledim” açıklamaların insanların midesini bulandırıyor. Tükürdüğün hep pisliği yaladın, Mclaren’e gittin Renault’u kötüledin, tekrar Renault’a geri döndüm Mclaren’i kötüledin, Ferrari’ye geçtin hepsini kötüledin. Sen ekmek yediğin tabağa pisleyen mide bulandırıcı bir politikacısın benim gözümde..

    Mclaren taraftarlarını da anlamış değilim, yahu bu adam Mclaren ruhunun içine etti, her türlü dalavereyi çevirdi, takıma “Hamilton’u yavaşlatın yoksa tüm sırlarınızı Fia’ya söylerim” diye tehdit etmedi mi? Takıma güvenmeyip Garaja Fia görevlisi istemedimi? Mclaren’e bu kadar zarar vermiş birini nasıl dört gözle beklersiniz.. İnanamıyorum..

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Dostum %100 katılıyorum.. Gerçekten şu zamana kadar ookduğum en iyi yorumlardan..

      ATAİSTLER BUNU DA AÇIKLASIN… HADİ…

      1. onun böyle şeyler yazmasının tek sebebi alonso’nun her yarışta kimi’yi açık açık mağlup etmesi. insan doluyor doluyor bir yerde kendini boşaltması lazım, o da bu şekilde hallediyor.

        seneye vettel de muhtemelen kimi’yi mağlup edecek, alonso ayrılmaya karar verirse. o zaman da 1. pilot vettel’dir o yüzdendir. ya da “raikkonen emekli olacak yea” dır.

    2. Safkan ingilizler bile Alonso’yu isterken siz hayal dünyasında derin fantezilere girmişsiniz bakıyorum. Tüm bu olanlar takımları kötülemesi vs ne zaman oldu. Bir haber linki koyda ben okuyayım.

    3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Hahaha genç bu ne nefret boyle. Sizlerin sadece klavyeleriniz basinda degil, pistlerde de bu sekilde karsilik vermenizi bekliyoruz 😉 .

    4. Tüm bu söylemlerinizi bugüne kadar bende düşünmedim değil.Ancak adamın kalitesi ortada,Ferrari yi nasıl sırtladıgı ortada,McLarenin Lewis gittikten sonraki durumu ortada.Kendi adıma konuşayım artık McLarenin kazanmasını istiyorum .2 sene boyunca sürünmenin ,ilk 10’a dahi kalamamanın ne demek oldugunu galibiyetten uzak yarışları izlemenin nedemek oldugunu anlayamazsınız.

      O yüzden zerre umrumda değil Alonso nun geçmişte ne yaptıgı ne söylediği tek isteğim McLarenin bu yeni yapılanmada Alonso ile birlikte hep başarı daima başarılı olmasını istediğimdir.Geçmişteki söylemlere takılıp kalarak kendimi yormamaya ve sadece önüme bakıyorum artık.

      1. Harika yorum. Yüreğine sağlık.

        1. Teşekkürler 🙂
          Çok sevdiğim Ron Dennis dahi yaşananlar geçmişte kaldı diyorsa bizim susup sadece takımımızı izlememiz lazım 🙂

      2. Bu yağmurluğu ne kadar aradım biliyormusun? “Anlayamazsınız” ağır oldu..

        http://images.planetf1.com/11/03/800×600/Martin-Whitmarsh_2577544.jpg

      3. dikat edin gelince ben mclareden hızlyım demesin bizden söylemesi

  35. Alonso resmen “yürüyen ego” haline gelmiş. “Kararımı 1-2 ay içinde vereceğim” tarzından bir açıklama, bu açıklamadan kat be kat daha iyi olurdu.

  36. Yusuf Hitay avatarı

    yine dağların tepesinden açıklama yapmış.

    One Ring to rule them all, One Ring to find them,
    One Ring to bring them all and in the darkness bind them

    bir ara böyle tamamlayacak sandım.

    bu arada, sanki ters köşe yapacağım demiş ama? hamilton’ın yerine mercedes’e giderse şaşırmam he.

  37. Bu tip konuşmayı yapabilecek yegane pilottur kendisi, o yüzden lafımız yok. Kendisini bir an önce bekliyoruz takımımıza.

  38. oda anladı işinin bittiğini kapının önüne konduğunu

  39. Aras Tekiner avatarı

    Alonso düsmanlari hasetinden catlamakta suan bu haberi okurken. Bilhassa spa2000 rumuzlu arkadas her firsatta giydirmekte ama onu takan kim ? Fernando son noktayi koymus… yürü be reyiz arkandayiz 😀

  40. Yahu gecen demıyormuydu demecte gelecegım ferrarının elınde dıye…benmı yanlıs okudum…sımdı de ben karar verırım dıyor…Bence de f1 bırakması ıcın erken…Maldo chılton bırakması gerekırken…

  41. kısacası vettel alonso’nun ağzına bakıyor nereye gideceğini bilmek için.

    alonso kalırsa mclaren’e gidecek, alonso mclaren’e gitmek isterse ferrari alacak. alonso isterse ferrari’de kalır. bunun için 2 tane çok mantıklı sebep var.

    1- daha iyisini bulamazlar. zaten düşünülebilir bir vettel var açıkta.
    2- alonso ayrılmak istemezse ferrari’nin gridin hamiltonla beraber en iyi pilotunu 60 milyon tazminat verip göndermek için aşırı aptal olması gerekir.

    yani vettel efendi alonso paşanın kararını bekleyecek 😀

    1. Birde şu şekilde düşünmek gerek Vettel’in önümüzdeki sene de kontratı olduğunu duymuştuk kesin olmamakla birlikte buna rağmen takımdan ayrılıyorsa bu kendi isteği ve sırtının sağlamda olduğuna işaret olabilir diğer yandan Alonso’nun olay çok karıştı kesin bir şekilde açıklayamamaları iyiye haber mi kötüye mi Vettel çok net açıkladı çünkü

      1. doğrusu ben şurdan varıyorum bu sonuca: vettel rb’den ayrıldı, gidebileceği yer ya mclaren, ya da ferrari. ancak neden hala açıklayamıyor? çok seçenek yok, diğer takımların başka pilot alma durumu da yok ancak vettel çıkıp ferrari’ye geçiyorum diyemiyor, ferrari de vettel’i aldık diyemiyor.

        alonso’ya bakıyoruz: herşey elimin altında, istediğim zaman karar vereceğim, benim vereceğim kararla diğer hamleler yapılacak tarzı şeyler diyor. bu demek oluyor ki, ferrari de, mclaren da, vettel de alonso’nun ağzından çıkacak sözü bekliyor.

        1. Vettel bir takımla anlaşmasa rbr den ayrilmazdi. Yani vettel alo yu beklemiyor. Büyük ihtimal ferrari surpriz mclaren.

    2. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      İnanılmaz bir yorum şekli.. Ne cins birisisin yahu sen bir insan nasıl bu kadar kin dolu olabilir bir pilota karşı ilginç.4 yıldır pilotunun minimum 2 şampiyonluğunu engelledi diye bu kadar hasetinden çatlaman gerçekten çok kınanacak bir hareket. tabi sen şimdi sayıp dökersin ama emin ol okumayacağım. resmen bir pilotu çekemiyorsun itiraf da etmeni beklemiyorum ben zaten. Santanderin sponsorluğu olduğu sürece senin egosu tavan yapmış pilotun istediği takıma gider zaten merak etme.

  42. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Kilit adam Hamilton.
    ve şampiyonluğa giderken transfer haberlerinin içerisinde yer alamazsın.
    Ama şampiyon olduktan sonra…
    İmalı kuracağı tek cümle…
    Ya da McLaren e göndereceği, bırakın burada kazanabileceklerimi kazanayım sonra McLaren LM’i alabilmek için sarı kaskımla geri döneceğim…

    Hamilton & McLaren

    ———————————-
    diaz belli bir sponsor desteği ile takımların aklına giriyor.
    Ama avrupa da çıkacak bir finansal kriz bu adamı bisiklet yarışlarında izlenmesini sağlar.
    Tabii bisiklet yarışlarında güvenlik aracı bölümü olmadığından orada da fazla tutunamayacaktır.

    1. Sponsor desteğiyle takımın aklına girmek vs güçlü bir motor üreticisinin Ron’a tükürdüğünü yalatması

  43. Helal olsun be. Dobra dobra her şeyi konuşmuş.

  44. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Son paragraf herşeyi bitirmiş, kıçımıda yırtsam araç yapamıyorlar diyor kısaca.

    Ben yinede Ferrari’de kalacak diyorum 🙂

    Özelliklende ne yapacağıma BEN karar veririm demesi de çok hoşuma gitti. Ferrari tamam bir marka, büyük bir marka ama Alonso’da PİZZA dağıtan eleman değil yani.

    Her türlü hayırlısı olsun, en az 3 şampiyonluk daha almadan bırakma F1’i.

    1. Aynen öyle okurken ben bile gururlandım. İyi ki Alonso fanıyız. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir