Dennis: “Alonso ile Bir Anlaşma İmzalamadık”

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, Fernando Alonso ile henüz bir anlaşma imzalamadıklarını ancak görüşmelerin üst düzey noktada olduğunu söyledi.

Red Bull’un sürpriz bir şekilde sene sonunda Sebastian Vettel’in takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından gözler Ferrari ve Fernando Alonso’ya çevrildi. Vettel’in Alonso’nun yerine Ferrari’ye geçmesi beklenirken Alonso’nun da McLaren’e geçmesi bekleniyor.

Dennis “Şu anda hiç bir pilot ile anlaşmamız yok. Önceliğimiz bu değil.”

“Tabi ki pilotlarla görüşüyoruz ve bizden yapmamızı beklediğiniz her şeyi yapıyoruz. Ancak şu an için aktif hale giren bir anlaşmamız yok.”

“Jenson ya da Kevin’in pozisyonu harika değil ancak gerçek şu ki onlar durumu anlıyorlar.”

“Onlar için önemli olan onlara kazanabilecekleri bir araç üretmemiz.” dedi.

McLaren’in mevcut sürücülerinden Kevin Magnussen ile anlaşmayı devam ettirme seçeneği bulunuyor. Jenson Button’un ise hiç anlaşması yok.

Button daha önceki açıklamalarında McLaren’de kalmak istediğini dile getirmişti.


Yorumlar

“Dennis: “Alonso ile Bir Anlaşma İmzalamadık”” için 35 yanıt

  1. Beğenemediğiniz vettel alonsoyu kovdurdu ya neremle güleceğimi bilemedim

    1. he he kovdurdu siz öyle zannedin. 😀

    2. Ben artık aşağıdaki arkadaşa gülündüğü üzere devamını getiriyorum.Yanlış anlaşılma olmasın 🙂

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ben artık kimseye inanmıyorum.F1i yöneten adamlar yada pilotlar hep yalan demeç veriyorlar.Yok kontratım var,yok anlaşmadık yok efendim seneye burdayım,takımım en büyük…Sonra bir bakıyorsun sezon sonu ayırlıyor ötekisi kaderini kendim yazarım takım yazarım falan hep böle çelişkiler.Artık ne olacaksa olsun kim nereye gidecekse gitsin.Bu tür haberler benim saygımı azaltıyor.Gerçi çokta takıyorlardır bu durumu ya 🙂 ama kişisel olarak görüşüm bu.F1 yalan rüzgarına döndü.Her şey politika ile yürüyor.Anlaşma tarafları zar atıp duruyor.Taraftarların aklı karışıyor ve ümitleniyorlar.Evet onlara da hak veriyorum neticede bir bildikleri vardır ama bu kadar da işi esrarengizleştirmenin manası yok.Anlaştıysan anlaştın,gideceksen gideceksin,kontratın varsa var,yarışmayacaksan söyle,kalacaksan kal her neyse.

  3. murat aksoy avatarı

    Vettel’in Ferrari’ye gitmesi McLaren için çok kötü olur. Ben Ron Dennis’ in 94’te yapamadığını bugün yapmak için uğraştığını düşünüyorum. O zaman Schumacher’i Ferrari almıştı. Şimdi de Vettl’i alırsa dejavu olur. Eğer Alonso ve Vettel’in her ikisini de takıma katamayacaksa tercihi Vettel olmalıydı.

  4. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Hay muhabir gibi senin…
    Sorsana Vettel i takımdan ayrılacağını açıklamış bir pilot dururken Ferrari ye şantaj yapan pilotu soruyor..

      1. Takeshi (spä2000) avatarı
        Takeshi (spä2000)

        🙂

          1. FerrariFanTR avatarı

            😀

            1. neyin şerefine kadeh kaldırdınız?

  5. Vettel Ferrariye gelirse bu Vettelin olağanüstü pilot olmasından değil, Ferrarinin Alman yatırımcı çekme hevesinden kaynaklanacak. Ben açıkçası Vetteli sindiremem. Nice pilotlar geçti 20-21 senedir F1’i bilinçli şekilde izlerim ama Vettelin pilotluğu içime sinmiyor. Çok iyi bir insan olabilir, çok çocuk ruhlu ve samimi olabilir bilmiyorum lakin Vettel ve Ferrariyi yakıştıramıyorum. Hamiltonu Ferrariye daha çok yakıştırıyorum. İtalyanlar gibi eğlenceyi seven, duygusal sınırları hep uçlarda olan Hamilton, Ferrariden istediği gazı alabilir. Alonsonun gitmesi de içimi acıtıyor ama bilemiyorum belki de gitmez.

    Alonso psikolijik olarak çok yıprandı. Şöyleki geldiği ilk seneler orta düzey bir Ferrari ile üstün performanslar ortaya koyması onu çokça mutlu etti. Alonso sabırkâr bir insan olarak hele bir sabır , insanlar beni takdir etsin pilotluğumu kanıtlayımda elbet şampiyonluklar gelir diye hesap etmişti. Sonraları üstün ve istikrarlı performansları klişe haline gelince bu durumu önemsememeye başladı. Sabır da bir yere kadar ileri de sadece şampiyonluk sayıları hatırlanıyor dedi ve Ferrariyi sorgulamaya başladı. 2013 kanada yarışı onun ferrariyi en ciddi sorgulayışıydı. Geçen sene ağustosta ben de artık Red Bull gibi bir araç istiyorum kendimden ödün vermekten bıktım, bana gerçek ve en anlamlı hediye hızlı bir Ferraridir dedi. Monte bunu gururuna yediremedi sen mi hızlısın? Massa mı yavaş görelim bakalım diyerek bastı parayı Raikkoneni ikna etti. Raikkonen de daha düşük downforcelu 2014 araçlarına alışmayı beceremedi. İyi olduğu günlerde de ancak Massa kadar zorlayabildi.

    Ferrari aracının gerçekte olan vasatlığı kanıtlanmaya başladıkça kelleler birbiri peşi sıra gitti. Ben açıkçası bu kadar kelleyi alan ve kendi rüştünü kanıtlayan Alonsonun gideceğine ilk başlarda inanmadım. Sonra Matiacci’nin, Alonsoyu ben merkeziyetçiliğini sevmemesinden ötürü gözden çıkarmasına mukabil gideceğine kendimi alıştırmaya çalıştım. Geçmiş yorumlarda Alonsonun emeklerine teşekkür de ettim. Fakat şimdi düşününce Alonso gibi akdeniz insanına alışan İtalyanların Schummacherin çeyreği kadar sempatisi olmayan bir Vettele alışabileceklerini sanmıyorum. Ya Raikkoneni gönderip Alonso Vettel yapacaklar ve tifosiler yavaş yavaş Vetteli kabullenecek yahut Alonso Mclarene giderse Hamilton alınarak Alonso kadar marka değeri olan bir pilotla tifosilerin önyargısı kırılacak. Alonso giderse, belki Ferrari hızlı olursa Vettel sorgulanmayabilir fakat Ferrari yine aynı Ferrari olursa formula 1 in marka değeri iyice yoklara yol alır. Ben yine de ipuçlarından yola çıkarak, japonyada açıklanma durumuna ve honda yetkilisinin vücut diline bakarak ve de uzun vadeli planı mclarene uyarlamak amacıyla Vetteli Mclarenin aldığı teorisini üretiyorum. Raikkonen sezon sonuna kadar en azından 2 rekabetçi yarış çıkaramazsa emekli de olabilir. Alonso – Bianchi yapılanması bir risktir fakat geçen sene bu zamanlar Riccardo da riskti.

  6. Arkadaşlar bakın göreceksiniz.

    Alonso ve Vettel 2015’de aynı takımda olacaklar. Mantık şu;

    Senna Prost McLaren-Honda
    Alonso Vettel McLaren-Honda

    İki dünya şampiyonu aynı takımda ve yine Honda’yla.

  7. Tesadüf mü bilemiyorum ama Honda öyle bir tweet attı ki, Alonso-Vettel ikilisini Mclaren’de göreceğiz gibi.

    1. Yuha! tesadüf olamaz 🙂

    2. Keşke böyle bir şey olsa.4 yıl şampiyon olmuş bir pilot ne kadar iyi görürüz.

      1. Mc laren pilotlarina eşit davrandığı icin alonun paçası yemez istemez vettelle ayni takimda olmayı.her zaman birinci pilot ya kendisi

        1. Raikkonen içinde aynısını diyordunuz sonucu gördük 🙂 Şimdi başlarsınız bahaneye o yüzden uzatmak istemiyorum.

        2. Keşke ikisi de gitse ve ferrari kimi’nin istediği aracı yapsa seneye, rai ağlatsa topunu…

    3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Vettel’in numarası 5 mi ?

      1. Evet. Kendisi için seçtiği numara 5. Ama geçen senenin şampiyonu olduğu için bu sene 1’i kullanıyor. Seneye mecbur 5’i kullanacak.

      2. Artık 5 🙂 Gelecek yıldan itibaren seçtiği numarayı alacak. Şampiyon olamadığı için.

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Tesadüf değildir bencede. McLaren, 2015 yılına yıldızlar topluluğu olarak girmek istiyor gibi. Çünkü Ron Dennis, McLaren her zaman en iyi pilotları yarışır demişti.

      Ama tabii sezon içinde neler olur olası meçhul.

      1. o berbat araç ve motor ile istediğin kadar yıldızlar topluluğu yap 😀

    5. Horner’ın açıklamsına bakarak Vettelin McLaren ihtimali yok gibi. hem Alonso McLarene yeter Kevin’la birlikte.

    6. OtonomAktor avatarı

      buttondan sonra magnusseni de harcarlar mı değer mi bilemedim. mclaren honda alo vettel izlemek istediğim bir mücadele olur ama geride kalanlara(magnussen button) yazık olur.

  8. NesetAydın avatarı

    Büyük ihtimal Mclaren’e geri dönecek ancak Mclaren Honda işbirliği tamamen bir bilinmezlik içinde..Motorun nasıl olduğuna dair hiç bir fikrim yok haberleri de pek takip edemiyorum performansını da görmek için pistte çıkmaları lazım..Anlaşılan Alonso yine yanlış zamanda yanlış yerde olmanın cezasını çekecek..

    1. Duydugum kadarıyla Honda spor aracında V6 motorunu test etmeye başlamış.

      1. NesetAydın avatarı

        Performans konusunda Alonso’ya garanti vermişlerse zaten Alonso hemen gelir ancak son açıklamalara bakarsak Alonso kalıp kalmama konusunda net karar verememiş gibi..Sanırım o da performansı merak ediyor..Abu Dhabi’de Honda motoru denenecek tarzında haberler falan vardı ne oldu bilmiyorum

        1. Takım abudhabide motoru test etmeyi istiyor ama bakalım belki Alonso gelirse süreci hızlandırabilirler bu konuda.

          1. Geçen gün Honda motorunda sürecin 3 ay gerisinde olduğu yazılmıştı.

            1. İtalyan gazetesiydi o haberi yapan.Autosprint’ti galiba.Eğer sitesine girerseniz her anketin Ferrari ile ilgili olduğunu anlarsınız.Bir nebze Alonso gitmesin diye yapılmış haber olarak görüyorum.

            2. Aşagıda arkadaşın dediği gibi italyan gazetesinin uydurma haberi.haberin içerisinde en ufak bir honda yetkilisinin yada duyum alan kişinin sözleri yok o yüzden itibar etmemek gerek o tür haberlere.

              Honda yetkilisi en son iddiaalı bir açıklama yapıp Mercedes kadar güçlü olacaklarını söylemişti resmi ağızdan duydugumuz bu tabi bu ne kadar piste yansıyacak orasını Allah bilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir