FIA, Cezası Konusunda Vettel’i Görüşmeye Çağırdı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Avustralya GP’de Robert Kubica ile çarpışmasında suçlu görülmesi nedeniyle aldığı 10 sıra cezasını görüşmek üzere FIA tarafından çağırıldı.

Alman pilotun takımı Red Bull Racing, FIA yarış hakemleri danışmanı Alan Donnelly’nin Vettel’i çarpışma ile ilgili dinlemek için çağrıda bulunduğunu doğruladı.

FIA’nın verilen ceza ile ilgili bir değişikliğe gidip gitmeyeceği henüz net değil ama Red Bull takım patronu Christian Horner, cezanın düşürülmesi ile ilgili takımının bi resmi beyanda bulunmadığını belirtti.

Horner: “Alan Donnelly, cezasının arkasındaki mantıksal açıklama konusunda Sebastian ile görüşmek istedi.”

“Bana göre ceza çok ağırdı. Daha çok bir yarış kazası gibi olduğunu düşünüyordum. Sebastian çizgisini koruyordu ve (ceza), hakemler toplantısı sırasında konuşulanlara bağlıydı. Bu yüzden Alan’ın, bu konuda Sebastian ile görüşmek istedi. Aşağı yukarı durumun bu olduğunu düşünüyorum”

Horner, Red Bull’un Avustralya’da itiraz etmeme kararı aldığını ve Malezya’da bu konu kapsamında herhangi bir prtestoda bulunulmayacağını belirtti.

Horner: “Herjangi bir mekanizma yok. İtiraz hakkıız vardı ama hakemlerin düşünceleri sabitti. Oldukça ağır bir karar olduğunu düşünüyorum ama bu kararı kabul etmeyiseçtik”

Hakemlerin şu anda Hamilton-Trulli olayını düşünmeleri ile birlikte Horner, Vettel’in cezası ile ilgili herhangi bir değişikliğin olacağını düşünmüyor.

Horner: “Toyota olayına bakalım ve orada neler olacağını görelim. Hakemler Australya’da oldukça yoğundu, umarım bu haftasonu daha sakin bir hafta sonu geçirecekler”
Bununla birlikte Alman pilot Vettel, Kubica ile yaşadığı kazadan aldığı cezanın ağır olduğunu düşünüyor.

Vettel: “Bu olayı çok çabuk bir şekilde arkamda bıraktım.”

Cezanın adil oldup olmadığı konusunda Vetel: “Hayır, havada buharlaşamazdım ve ne Robert ne de ben, oada yarışımızın bitmesini istemedik”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir