Alonso: “Üreticiler Brawn’ı Yakalayacaktır”

yazar:

kategori:

İki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, sezonun başında Brawn GP’nin gösterdiği performansa Formula 1′in üretici takımlarının cevap verebileceğine inanıyor.

Honda’nın spordan ayrılması sonrasında hayatta kalabilmek için zor zamanlar geçiren Brackley kökenli takım, Avustralya’da hem sıralamalarda hem de yarışta ilk iki sırayı aldı ve Ferrari, McLaren ve Renault gibi büyük üreticiler onların tempolarına ayak uyduramadı.

Bununla birlikte beklentilerin Brawn GP’nin sezonun ilk bölümünde egemen görünmesi yönünde olmasına rağmen Alonso, sporun büyük isimlerinin aradaki farkı kapatacağını düşünüyor.

Alonso’ya Melbourne’deki durumun sezon için aynı kalıp kalmayacağı soruldu.

Alonso: “Öyle düşünmüyorum. Ferrari, McLaren, BMW ve Renault, gridin önünde değiller. ama bunlar F1′deki en iyi takımlar, bu yüzden hiçbiri henüz gözden çıkarılmamalı”

“Bu sadece sezonun ilk yarışıydı, bu yüzden İspanya Futbol Şampiyonası’nın ilk maçı gibi. Real Madrid veya Barselona ilk maçlarını kaybetseler bie, onların sonunda şampiyonluk mücadelesinde olacaklar arasında yer bulacağını hepimiz biliriz”

Üreticilerin cevap vermesi konusunda Alonso’nun hisleri, önlerde kalmakta zorluk çekeceklerini söyleyen Ross Brawn tarafından da desteklendi.

Ross Brawn: “Diğer takımlarda hızlı bir ilerleme olacağına eminim. Birbirimizin araçlarını şimdi görmüş olduk. Diğerlerinin neler yaptığını anlıyoruz. Ayrıca ileri gitmeyi de sürdürmemiz gerekiyor.”

“Barselona için çok iyi görünen bir güncellememiz var, sene içinde ili veya üç farklı adım olacak. Ama sonrasında gelecek sene için de bazı farklı kurallar var”

“2010 kuralları, yakıt ikmâlinin olmaması ile oldukça farklı ve 2010 aracına çok yakın zamanda başlamalıyız. Hi bir safhasında klay olmayacak ama rekabetçi kalmak için elimizde bazı şeyler var””

Sezona güçlü başlangıç yapan Williams teknik sorumlusu Sam Michael da para sahibi üreticilerin büyük bir geri dönüş yapacaklarını bekliyor.

Michael: “Ferrari ve McLaren gibi takımlar aptal değil. Onlar sadece farklı bir gelişim eğrisindelr. bu yüzden şimdi (sezonun tamamı) buna benzer şekilde olmayacak. Dürüst olmak gerekirse durum oldukça sıkı. Brawn sıralamalarda 2 saniye farkla gitmedi, ondalıklar hakkında konuşuyoruz”

“Brawn GP, harika bir hikaye. Bir kaç hafta önce neredeyse çökecek ve var olmayacak bir takım var burada. Şimdi ilk iki sıradalar ve yeni bir sponsor buldular. Bundan daha iyi bir hikayeniz olamaz. Yaptıkları çok etkileyici”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir