Massa: “Yarışın Durdurulması İçin Haykırıyordum”

yazar:

kategori:

Williams pilotu Felipe Massa, Adrian Sutil ve Jules Bianchi’nin kazalarından önceki şartlar nedeniyle yarışın durdurulması için telsizden haykırdığını söyledi.

Bianchi’nin 43. turda geçirdiği kazanın ardından bir süre sonra yarış kırmızı bayraklarla durduruldu.

Yarıştan hemen sonra Bianchi için hastaneye giden Massa, yarışın çok öncesinde durdurulması gerektiğini söyledi.

Massa “Öncelikle Jules’a olanları anlamamız lazım. Kurtarma aracına çarptığını duyunca çok endişelendim. Bana göre yarışa çok erken başladılar çünkü o an sürüş mümkün değildi. Ve yarış çok geç bitti.”

“Olay olmadan 5 tur öncesinde pistte çok fazla su olduğunu haykırıyordum ancak biraz daha uzattılar ve pist çok tehlikeliydi.”

“Sonunda kaza olduğunu gördünüz ve… Jules’a olanları anlamamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Yarışın Durdurulması İçin Haykırıyordum”” için 7 yanıt

  1. artık yağmurlu bir yarışı rüyamızda görürüz.bu olay hiç iyi olmadı yönetimin kararları adına ve biz izleyiler adına.2 yıl sonra ilk defa yağmur yağdı.ulan ne şans yaw.

  2. araba devrilince yol gösteren çok olurmuş. şuan o yapılsaydı bu yapılsaydı demek kolay ancak yarış gayet normal ilerliyordu. durdurulana kadar da gayet güzel bir yarış izledik. çift sarı bayrak sallanırken bu hızda pist dışına çıkıp kaza yapmanın suçu FIA’nın gibi görünmüyor.

  3. Yusuf Hitay avatarı

    bizim insanımız da bir garip. her zaman, “bu şartlar ne ki, çok daha kötülerinde yarışıldı” falan derler.

    şimdi olay sonrası, yarış yağmur yüzünden durdurulmalıydı diyorlar.

    pistte tur atan pilotların çoğu geçiş lastiği ile gayet normal turlar atılıyorlardı. bu mu yarışın durdurulması gereken hava koşulu?

    kaza sonrası güvenlik aracı girebilirdi ama yağmur ile ilgili bir pilot böyle açıklama yapıyorsa bu ağlamaktan başka bir şey değildir.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Massa’dan önce Hamilton telsizden şartların zorlaştığını söylemişti. FIA, SC’yi o anda sokmalıydı. Çünkü McLaren’ler yağmur arttığı için yoğun yağmur lastiklerine geçmişti. FIA yine çuvalladı. Ingiltere’de bariyer için yarısı 1 saat durdurdular burada sallamadilar bile.

  5. Adam haklı. Yarışın ilk başladığı ve bitirildiği 5’er turluk dilimler oldukça tehlikeliydi.

    Ancak durdurulacak kadar da kötü değildi bence. Bu adamlar aracı süremedikleri için değil, limitten ayrılmak istemedikleri için kaza yapıyorlar. Bunu da anlamak gerek.

  6. Bernie sacmalıklarını,yaverlerin olan dalkavuklarını ve bugunku ihmalkarlık kazasına yol acan embesıllerı al ve gıt f1 den…Ben ve benım gıbı dusundugunu bıldıgım ınsanlar artık senı burda ıstemıyoruz…

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Gerizekalı FIA ve yarış hakemleri yüzünden oluyor ne oluyorsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir