Sutil: “Güvenlik Aracı Benim Kazanın Hemen Ardından Girmeliydi”

yazar:

kategori:

Jules Bianchi’nin geçirdiği ciddi kazanın görgü tanıklarından olan Adrian Sutil, Dunlop virajında geçirdiği kazanın hemen ardından güvenlik aracı girmesi gerektiğini söyledi.

Bianchi’nin aracının kontrolünü kaybettikten sonra kurtarma aracına yandan çarptığını ve durumun ciddi olduğunu söyleyen Sutil şunları ekledi:

“Herkes bu virajın en aldatıcı viraj olduğunu biliyor. Bu kadar geç olmuşken ve yağmur artarken, orada bir kaza olduysa hemen güvenlik aracı düşünülmeliydi. Bugünkü koşullar zorluydu ve doğru zamanda doğru karar vermek kolay değildi.”

“Yarışın başında güvenlik aracı ile durumu çok iyi idare ettik. Güvenlik aracı çıktığında görüş iyiydi ve pist sürüş yapılacak kadar iyiydi ancak hava biraz erken karardı. Yarışı daha erken bırakabilirdik.”

“Kurtarma aracı benim aracımı kurtarmak için piste girdi. Sarı bayraklar sallanıyordu. Ben o virajda suya kapılıp pist dışına çıktım. Yağmur arttıkça orada sürüş gittikçe azalıyordu. Ve kazanın bir tur ardından sarı bayraklar sallanırken Jules geldi. Orada spin attı ve hepsi bu. Hemen hemen aynı kazaydı ancak sonucu biraz farklı oldu.”

“Yarış sabah yapılabilirdi. Bunu konuştular. Bize yarışla ilgili fikrimiz sorulmadı. Gün içerisinde daha fazla yağmur geleceği açıktı ve yarışı erken yapmak çok daha kolay olurdu. Ancak dediğim gibi bu tür şeyler bizim elimizde değil.” dedi.


Yorumlar

“Sutil: “Güvenlik Aracı Benim Kazanın Hemen Ardından Girmeliydi”” için 6 yanıt

  1. Şu sutil ne işe yarar bir pilot anlayamadım gitti 5 kuruş etmez pilotsun Sutil senin gibnilerin de buralarda yeri yok, tamam kaza inanılmaz bir olay ama seni de 5 kuruş etmez bir pilotsun daha konuşuyon

  2. en doğru açıklama gördü bianch,nin durumunun vahametini b

  3. Sutil’in içinde olduğu durum da bir hayli zor şu anda.O an güvenlik aracını sokmak yarışı mahvedebilir diye düşündüler yeniden başlaması için pek zaman olmadığından,bu sefer de bir pilotun hayatı mahvolma aşamasına geldi çok ince kararlar bunlar kimse bilemezdi keşke girseydi tabi de bi 5-10 dakika yarış mahvolsaydı ..

  4. Sponsorların zorlamları Bernıe nın zorlamaları Charlıe nın bugun cuvallaması ve Pılotların rısklı olan bu sporda szo sahıbı olmamaları ben bunu anlıyorum sutıl ın demecınden…

  5. Kuru zemin olsa anlarım, güvenlik aracı olmadan bir çırpıda aracı kaldırabiliyorlar. Ancak yağmurda görüş zaten kısıtlı ve zaten kaza yapmış birinin arkasından birinin daha çarpma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden SC Sutil’in kazasıyla birlikte derhal girmeliydi.

    Gerçi olan oldu. Artık daha fazla tartışmak anlamsız. Bianchi’nin iyi olması dileğiyle.

  6. Bu durumlar (kararlar) size bırakılmış olsa idi f1 tarihindeki kötü hava koşulları dolayısıyla yaşanan ölüm ve diğer kazalar da olmazdı, bu kararlar FIA dolayısıyla, kan emici kapitalistlerin ellerinden çıkma maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir