FIA’nın Bianchi’nin Kazasıyla İlgili Resmi Açıklaması

yazar:

kategori:

42. turda Adrian Sutil aracının kontrolünü kaybederek spin attı ve 7. viraj dışında yer alan lastik bariyerlere vurdu. Hakemler viraj öncesinde kazayla ilgili sürücüleri uyarmak için çift sarı bayrak salladılar. Kurtarma aracı aracı oradan kaldırıp bariyerlerin arkasında güvenli bir yere almak için piste girdi. Bu işlem yapılırken 17 numaralı Jules Bianchi aracının kontrolünü kaybederek kaçış alanına çıktı ve traktörün arkasından vurdu.

Hakemlerin sürücünün yaralandığını bildirmesiyle tıbbi ekip ve güvenlik aracı piste gönderildi. Onların ardından ambulans ve araçtan kurtarma görevlileri de gönderildi.

Sürücü araçtan çıkarıldı ve pistteki tıbbi merkeze götürüldü. Ardından ambulans ile Mie Üniversite Hastanesi’ne götürüldü.

Röntgen sonuçları kafasında ciddi yaralanma olduğunu gösteriyor ve sürücü şu anda ameliyatta. Ameliyatın ardından sürücü yoğun bakım ünitesine alınacak ve gözlem altında tutulacak.

Daha fazla bilgi olduğunda Mie Hastanesi açıklama yapacak.

Matteo Bonciani

FIA İletişim Başkanı ve Medya Delegesi


Yorumlar

“FIA’nın Bianchi’nin Kazasıyla İlgili Resmi Açıklaması” için 7 yanıt

  1. Olumlu haberler geliyor ameliyattan çıkıp yoğun bakıma alındığı ve solunum cihazına gerek duyulmadığı yönünde eğer doğru ise Japonya’da ki hastane ekibine teşekkürü borç biliriz

  2. Sarı bayrak ya da çift sarı bayrak sallandiginda, o bölgedeki üst hız sınırı ne oluyor? Yani net bir limit ya da yüzde var mı?

  3. sutil kaza yaptığında görüyoz yeşil sallanıyor bianch hangi ara kaza yaptı

  4. ‘Hakemler viraj öncesinde kazayla ilgili sürücüleri uyarmak için çift sarı bayrak salladılar”

    Bu cümle önemli, acaba Bianchi sarı bayraklara dikkat etmedi ve viraja hızlı mı girdi veya
    başka bir problem mi yaşadı.Telemetre verilerini görmeden bir karara varmak çok zor…

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Bende bunu merak ediyorum. Aracın durumuna bakılırsa çarpma çok şiddetli olmuş.

      Sarı hatta çift sarı bayrakların sallandığı bir yerde Bianchi, bunlara dikkat etmemiş olabilir. Görememiş olabilir. Araçta teknik bir sorun yaşanmış olabilir.

      Tek bildiğim normal şartlarda, sarı bayraklar altında orada o kadar ciddi bir kaza olmaması gerekirdi. Zira Hamilton, orada çift sarı bayrakları gördüğünde çok yavaşlamıştı.

      1. bianchi çift sarı bayrakları görmüş olabilir yavaşlamışda olabilir ama hem pist hemde pist dışı aşırı ıslak araç bir şekilde kaymış ve düşük süratlede olsa vince çarpması sonucu değiştirmezdi pek fazla. zira çarptığı şey vinç ve çarpma açısıda demekki kötü idi.yani pilotla ilgili bu olayda kusur aramak yanlış ilk kazazan yani sutilin kazasından sonra alınacak önlemler çok daha önemli ve konuşulması gerekn şeyler bence.

        1. sutil aracından çıkarken yeşil sallanıyordu benmi yanlış gördüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir