Kapalı Kokpit F1 Aracı Konsepti

yazar:

kategori:

Yorumlar

“Kapalı Kokpit F1 Aracı Konsepti” için 15 yanıt

  1. Kapısı nerde bu aracın acaba

  2. En iyi çare,her küsede uzun kolu vinç konulsun ki müdahale zamaninda çekici piste hiç girmesin,Monakodaki gibi.Yada çekicilerin etrafi yumusak lastiklerle kaplansin.

  3. Bora Vardar avatarı

    jules bir f1 aracında yaralanılacak tek kazayı yaptı desek yeridir.Kokpit kapatma işi diğer arkadaşların dediği gibi yarardan daha çok zararı olan bişey. kubica nın kazasını hatırlarsınız örneğin, direkler eğilip bükülüp sürücüye zarar vermesi daha olası velev ki eğilip bükülmedi olası yangın anında veyahut yaralanma anında sürücü orada sıkışırsa ne olacak? yine mi fia fom yarış güvenliği suçlanacak, yapmayın allah aşkına çok talihsiz bir kaza %50 jules ün hatası %50 şanssızlıktır başka ne kimsenin suçu var ne de hatası

    1. vw-tdi-power avatarı

      Doğru diyorsun, ama oranlar %80-20 denebilir bence ciddi talihsizlikti olay.

  4. American filmi degil.F1 araci iyle hemen yanmaz.Uzerindeki giysiler belli bir sure yanmiyor.O surede zaten yangini sondurmen gerekuyor.Ucak kokpit camindan yapilmasi gundemde idi.Seneye kokpit kenarlari yukseltilir konu kapanir.

  5. Open wheel-open cockpit diye bir şey yok sadece open wheel var. Kapat gitsin. Güvenlik için sağlam bir iskelet şart. Aero, görsellik ve biraz da ekstradan güvenlik sağlasın diye compound camla da kaplarsın iskeleti olur biter. Bana gücü, hızı ve sesi ver, open wheel’in yol tutuşunu, F1’i open wheel’in zirvesi yapan özellikleri ver yeter.

  6. tasarım güzel ama fazla abartılmış. görüntüde sıkı sıkıya kapalı bir kokpit izlenimi var. yapılacak kokpitin içinde sıkışma tehlikesinden dolayı o kadar sabitlenmesine gerek yok. aynı sürücülerin yarış bitince çıkardığı, darbe alınca sertleşen bir maddeden yapılan boynu koruyan o parça gibi araca bağlı olmayan bir sistem olması lazım. sadece ön kısmı sabit bir saydam malzeme gerek bence, ilk darbedeki şokun atlatılması için. böyle pilotları göremediğimiz kokpit seriyi bozar. el hareketleri tarih olur. alonso? 🙂

    http://www.scientiaweb.com/wp-content/uploads/2011/07/canopy-f1.jpg

    http://www.youtube.com/watch?v=e87HIlOIYFA

    http://www.youtube.com/watch?v=EibjrMy1TtI

  7. Tasarım fantastik gayet. Ancak kapalı kokpit olayı çok mantıksız. Bianchi’nin olayı bununla alakalı değil. Kapalı kokpitle de o vinçe çarparsan muhtemelen araçta sıkışırsın ve çıkarmak daha zor olur. Belki ordaki direkler biyerine saplanır.

    Saçma. Mesela Massa’nın kazası için mantıklıydı ancak, vinç olayının çözümü kapalı kokpit değil. O vinçlerin piste girmemesi gerek. Günümüzde bu durumu çözecek teknoloji var.

  8. Tasarım çok güzel fakat bu Formula 1 olmamalı tamamen farklı bir seriye geçmek gibi olur böyle bir şey yaparlarsa.
    Ama şu ön kısmı kopyalasalar fena olmaz 😀

  9. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Tamam her şeyden önce güvenlik gelirde bu olmayan f1 de bitirir.

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Onu bunu bilmem ama tasarım super olmuş. Sunun açık kokpitlisi olsa ne görsel bir f1 olur.

  11. kapı da koyaydınız. full cam olacak

  12. Mustafa Sar avatarı

    bu araçla kaza yaparsan ve kaza anında araç ters dönerse pilot monokoktan nasıl çıkacak..
    üstelik kazadan hemen sonra araçta yangın çıkarsa..
    düşünmek bile kötü..
    kokpitli f1 aracı mantıksız..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir