Formula 1 Takımları 2013’te Kapalı Kokpite Çirkin Oldukları İçin Karşı Çıkmışlar

yazar:

kategori:

Formula 1’in üst düzey takımları, geçen sene FIA’nın kapalı kokpite geçme fikrine çirkin oldukları gerekçesiyle karşı çıkmışlar.

Marussia pilotu Jules Bianchi’nin Japonya’da geçirdiği ciddi kazanın ardından Formula 1 dünyası kapalı kokpit fikrini tekrar gündeme getirdi.

Autosport’ta çıkan habere göre FIA 2012’de sürücülerin kafa bölgesini daha iyi koruyacağına inandığı kapalı kokpit olmasını sağlayacak takla barı sistemini spora sokmak istemiş.

Ancak bu sistem üstünde çalışmak için tüm takımların onay vermesi gerekiyordu. Habere göre Bernie Ecclestone, Christian Horner, Martin Whitmarsh ve Ross Brawn F1 Strateji Grubu toplantısında bu fikre çok kötü göründüğü için karşı çıktılar.

Horner bu şekilde araçların “şok edici şekilde kötü” göründüğünü söylerken Whitmarsh “şok edici şekilde çirkin” göründüğünü belirtti.

Toplantının ardından bu çalışmaya devam edilmemesinin kararlaştırıldığı not edildi.

Toplantıda öne çıkan takla barı tarzı sistemin önden gelecek darbelerde etkili olabileceği söylenirken Bianchi’nin gibi kazalarda ne kadar etkili olacağı bilinmiyor.


Yorumlar

“Formula 1 Takımları 2013’te Kapalı Kokpite Çirkin Oldukları İçin Karşı Çıkmışlar” için 4 yanıt

  1. Sanki şuan ki araçlar çok güzel…

  2. güvenlik herşeyden önce gelir bunun aksi yok yalnız f1 bir gösteri sporu ve en üst kademe bunu göz önünde bulundurarak kararlar vermek lazım..

  3. Burunlar çok güzel görünüyor da kokpit mi kötü gözükecek? Mantığa bak.Madem sporu güzelleştirmek istiyorsunuz seyircilerin fikrine bakarak bazı kuralları gözden geçirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir