Raikkonen: “Ayar Sorunları Tekrar Ortaya Çıktı”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Japonya GP’de çok düşük performans göstermesinin ardından aracında bir şeylerin yolunda gitmediğinden şüphelendiğini söyledi.

Singapur yarışında ayarlar konusunda dönüm noktası olduğunu söyleyen Raikkonen, Suzuka’da sıralamalarda ve yarışta bekleneni vermekten uzakta kaldı.

Raikkonen “Tüm hafta sonu boyunca aracın ön tarafı delirmiş gibiydi ve zorlandık. Geçmişten tamamen farklıydı ve Singapur’dan sonra bir şey değiştirmedik.”

“Umarım neler olduğunu gösterecek bir şeyler buluruz.”

“Japonya’da yarışın başındaki kuru bölümde yeni lastiklerle araç sürekli önden kayma yaşıyordu. Çok tuhaftı.”

“Geçiş lastikleriyle 2 tur iyi çalıştı ancak ardından lastikler aşındı ve yine ön taraf yoktu. Aynı hikaye oldu.”

“Benim için bir şeyler yolunda değil ancak ne olduğunu bulana kadar sorun hakkında bir açıklama yapamam.”

“Diğer yarışlardan çok farklıydı. Umarım bunu çözeriz. Hayal kırıklığı dolu bir hafta sonuydu.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ayar Sorunları Tekrar Ortaya Çıktı”” için 93 yanıt

  1. Bir turlu kabullenemiuorsun gercegi Royalhunt degilmi ? Destekledigin pilotu paramparca edip soke soke aldi sampiyonlugu 2007 de ki bu sampiyonluk gunumuz sampiyonluklarindan 10 kat daha degerlidir. Daha kotusu Alonson Caylak bir pilot tarafindan bastirilip maglup edildi, Hamiltona duydugun sempatide mecburiyetten buradan geliyor elin mahkum elin yazmaya hamilton soyle boyle alonsoyla kiyaslanabilir vs 😀 Gulduruyorsun beni sende bu kuyruk acisi oldugu surece daha cok sallarsin Raiye 😉

  2. Bir sorun var bu aşikar ancak sorun neden tam olarak çözülemiyor burası ilginç.Burada Kimi’nin de suçu olabilir Ferrari’ninde.Kimi aslında bu hafta sonu baya bir kötüydü.Normal şartlarda bilirsinizki, iki pilot arasındaki büyük bir hata yoksa en büyük fark 0.4 olur buda uç noktadır.Ancak sıralamada bir hata yapmamasında rağmen Kimi’nin bu kadar geride kalmasını ben yağmur ayarına bağlamıştımki böyle olmadığını gördük.

    Sorun sanırım Kimi’nin sürüş stiliyle aracın uymaması değişken şartlarda lastikleri Alonso kadar çalıştıramıyor.Son pitinden çıktıktan sonra birden uçuşa geçti ancak oda kısa sürdü.Bu araç Kimi’ye uymuyor uydurulamıyor.Ha biri çıkıp der Kimi suçlu diğeri araç suçlu sonuç değişmez.

    Şöyle birşey var hepimiz görüyoruzki F1 dediğimiz organizasyonda bir sürü alavere dalavere dönüyor.Sezon başında kim tahmin ederdiki Ferrari takım patronu, takım başkanı ve Alonso takımdan gönderilecek.Alonso’nun hiç durmayan arabası durmaya başladı tabi kimisi gelir burada yok şu kadar para alıyor takım niye pilotunu sabote etsin der, bence Alonso’nun aracında bir dış mudahale vardı kesinlikle.

    Nasıl Lotus geçen sene koftiden yıldız yaratmak için Kimi’yi harcamaya çalışdıysa aynısı Alonso içinde geçerli.Ferrari şuan Alonso’nun ayağını kaydırdı pimini çekti, yıllardır durmayan araç durmaya başladı hemde stop ederek 😀 Evet arkadaşlar hepsi tesadüf dimi 🙂

    Kimi’ninde ayağını kaydırmaya çalışıyor olabilirler.Kimi belki yağmurda bir süper yıldız değil ancak bu kadar yavaşlayacak bir pilotda değil.Teknik sorunlar var ve bu sorunlar bir türlü çözülemiyor pit hatasıda cabası.Ferrari bu sezon fena şekilde dağıldı, her zamanda dediğim gibi Alonso bu takımdan gittikten sonra takım toparlanacak, göreceğiz.

    En azından şunu sormalı sorgulamalıyız.Bütün takımlar pilotlarından azamiyi bir şekilde alırken neden Ferrari’de böyle performans sorunları strateji sorunları pilotların performans sorunları araç sorunlar olmakta.

    Tamam diyelimki sorunun hepsi Kimi Raikkonen’de, o çok yavaş bir pilot, peki şöyle bakalım Massa bu takımda yarıştı değilmi madem sorun pilotdu Massa çok kötüydü şimdi 1 sezonda ne olduda Massa bu kadar istikrarlı sonuçlar almaya başladı, takım arkadaşının ya 1 sıra onunde ya bir sıra arkasında.Aracın potansiyeli neyse Massa orada.Geçen seneye gittiğimizde ise Massa bir 13’cu bir 4’cü bir 15’ci, giderken fren hatası yapar duvara toslar, arka frenleri kitler yarış dışı kalır.Bakıyoruz bir sezon sonra çok farklı bir Massa var aynı yetenek aynı insan ama sonuçlar farklı.

    Redbulla bakın, Mercedese bakın, Williamsa bakın, Ferrarideki sıkıntıyı görürsünüz.Bu araç yıllardır sadece Alonso için evrildi ve sonunda geldiğimiz noktada Aracı Alonso’dan başkası süremiyor, lastikleri onun kadar çalıştıramıyor, stratejiler organizasyon Alonso için çalışıyor.Sonuç Alonso dışındaki pilot Kimi RAİKKONEN bile olsa aracı kullanamıyor.Sayamayacağımız kadar teknik sorunda cabası.Bence olayı direk tekel olarak incelemek yerine daha geniş perspektifden bakmalıyız.

    Onun için diyorumki Alonso bu takımdan giderse takımda böyle bir sorun olmayacak, Vettel ile Kimi benzer stilde iki pilot, aracın kullanımı ve max alma durumu daha kolay olacak.Karakteri uçlarda değil ortalarda olan bir araç çıkacak ortaya buda 2 pilotun araçdan maximumu almasını kolaylaştıracak.Bu Kimi olur Yada yerine gelecek herhangi biri.

    Ferrari en azından doğru hamleleri ne kadar radikalde olsa yapmış bulunmakta, Vettel gibi hırs küpü, çalışkan ve fesat olmayan birisi Ferrari’yi bu durumdan en iyi şekilde çıkaracaktır, göreceksiniz.

  3. Arkadaşlar olayın özeti şu, Ferrari üzerindeki ölü toprağını atıp yeniden yapılanmaya gidiyor. Bu yapılanmada Alonso’nun kalmasını istemediler. Günümüzde F1’de aracın hızlıysa pilotun önemi azalıyor. Alonso kalbur üstü pilotlardan en pahalı olanı..Bugün eğer alınabilecek olsa, Rİcci ve Bottas gibi pilotlar Alonso’nun yarı belki üçte bir fiyatına çalıştırılır. Ayrıca gelecek vadederler.

    Şöyle bir durum var, Hamilton, Alonso, Raikkonen gibi pilotlar hala geçmişleriyle para alıyor. Yeni yapılanmada bu tür şeylere harcanacak para yok. Ayrıca hepsi yaşlandı. Doğal olarak Ferrari en az 3 yıl yapılanmaya katkı verebilecek ve 3 yılda bunu sürdürebilecek pilot istiyor. Tabi bu 1. pilot için. 2. pilot biliyorsunuz ki herzaman puan toplamak için var.

    Raikkonen’inde zamanı fazla değil muhtemelen 2015’ten sonra anlaşma yenilenmez.

    Benim tek umudum iyi bir aracın ortaya çıkması. Vettel ve Raikkonen’in sürüşleri çok farklı değil. Ferrari bu yönde çalışacak. Vettel için bile şimdiden Raikkonen’le çalışma yapsalar yararı olur.

    Ferrari kimseyi kovmadı ve Alonso’da artık sonuna geldiğinin farkında ve güzel bitirmek istiyor, Prost gibi. Umarım istediği gibi olur, Mercedes olacağını düşünmüştüm ama Mercedes ısrarla reddediyor gibi. Beklemeler bu yüzden. Honda güzel iş yapar umarım ve Alonso kariyerini iyi bir şekilde bitirir.

    Raikkonen’de umarım Vettel’le iyi anlaşır. 2li mücadelelerde ikisininde birbirini geçmesi pek mümkün değil, Raikkonen hata bekleyen ve bunu iyi değerlendiren bir tip, Button gibi, Vettel ise agresif mücadele eden bir tip.

    Hadi Allison, hadi Audi ve alman mühendisler. Güzel bir araç verin ve lütfen, vakit geç olmadan Ross istiyoruz.

    1. Onur Gentas avatarı

      Kusura bakma da yorumun tutulur yanı yok. Daha baştan Alonso en pahalı pilot diyorsun, Vettel’e verilen ücret eğer doğruysa Alonso’dan bile fazla olacak. Hadi Alonso ve Raikkonen yaşlandı da buna Hamilton’ı da katman biraz tuhaf olmuş gerçekten. 27 yaşındaki Vettel gençken Hamilton’ın 29 yaşında yaşlılar grubuna girmesi sizce normal mi? Ayrıca şundan da emin ol bu takım Alonso’yu çok arayacak.

  4. Bu Raikkonencilerdeki sorun şu.Kendi pilotları birini geçer galibiyet alır süper olur.Diğer pilotlar aldığında şans olur,rakibinin hatası olur,takımın kayırması olur.Şu objektifliğe kavuşabilseler her şey çok daha rahat tartışılabilecek.

    1. Alonso takıma aracın gelişmesini söylediğinde sürekli takıma laf atıyor diyen Raiciler alıyım sizin bu haberdeki yorumlarınızı.Raikkonen sene başından beri takıma şikayetlerini sürekli sıraladı.Bir bitmedi sorunları.Neden aynı şeyleri Alonso’ya söylediğiniz gibi desteklediğiniz pilota söylemiyorsunuz.

      1. Arada ki farki anlatayim sana, Raikkonen bir seyler ters gittiginde “ayar sorunlari cekiyoruz, lastik problemimiz var, hata yaptim vb.” yorumlarda bulunur, Alonso ise telsizden takima “Sizi Zekiler!” der (Bakiniz Monza 2013) Hatta italyancadan ingilizceye cevirisi su sekilde yapilmis: “So i have to let him pass? Really, you’re stupid guys..”

        Anlatabildim umarim..

  5. http://www.youtube.com/watch?v=R_VnoLuEyUI#t=85

    http://www.youtube.com/watch?v=o3LrEOjmf40#t=32

    Arada ki stil farkına bu linklerden bakabilirsiniz.Ben Alonsonun stilinin yeni nesil araçlara daha uygun oldugunu düşünüyorum.Tabi bu Alonsonun sorunu değil Kimi nin sorunu ve bunu bi şekilde çözmesi gerek.

    Bu arada geçenlerde yabancı bir siteden okumustum ama hatırlayamadım bulursam linkini verebilirim, haberde sezon başından beri Kimi nin aracının Alonsonun aracından 15 kg daha ağır oldugu yazıyordu ve bu ağırlık da 0.4 saniye gibi rakam yapıyormus.Açıkcası Kimi fanı olsam da pek inanmıyorum ama F1 de herşeyin dümen olabileceğini de 10 senedir yarış kaçırmayan biri olarak az çok biliyorum 🙂

  6. bir de şu var:

    şampiyonluğu kazanmak için sadece 4 puana ihtiyacı olan bir pilot, pistte 15 saniye kaybedecek kadar lastikleri parçalamış halde tutulmaz. bu adamın amacı 4 puan alıp şampiyon olmak, yarışı kazanmak bile değil. adam daha 24. turlarda raikkonen’e tur başına 2 saniye kaybetmeye başlıyor, 31. tura kadar pistte tutuluyor. hamilton saf gibi 5 tur, tur başına bilmem kaç saniye kaybederek pistte geziyor. massa hamilton pite girmeden (girmeye çalışmadan daha doğru) 2 tur önce giriyor, kuru zemin lastiklerini takıp piste çıkıyor, performansı son derece iyi. 2 tur sonra intermediateler ile geçildiği alonso’nun hemen ardına geliyor. yani hamilton yarış dışı kaldıktan 1 tur sonra alonso’ya yetişiyor.

    hepsini geçtim, ilk 2 sektörde rakiplerine 5 saniye kaybeden adam her türlü pite alınır. sonuçta adamın ihtiyacı olan 4 puan.

    daha 30 saniyelik brezilya vites kutusu arızasına gelmedik bile. 🙂

    1. yaz yaz yırt kendini, ama bosuna kurek salliyorsun, kirli islerde uzman olan sizsiniz 😉

    2. Boşuna uğraşma anlamazlar …

  7. Ben söylediğimi tekrarlayım.Bu sene hangi şartlar altında olursa olsun Alonso Raikkonen’i yenmiştir.İster sorunlar deyin ister Santander,ister Ferrari pit ekibi.Alonso’da son 2 yarış olmak üzere en az Raikkonen kadar sorun yaşamıştır.Ama puan durumuna bakıyorum 100e yakın fark var.Demek ki Alonso Raikkonen’den daha iyi sürmüştür.

    1. Alonso raikonen’i yenmiştir değil, Alonso Raikonen’i yenmekten beter etmiştir. Böyle yenilgi olmaz 🙂

      1. Emilio Botin sağolsun dicem ama oda gitti öte tarafa, oğlu gibi severdi Alonso yu, ne isterse yapar hiçbir şeyini esirgemezdi 😉

        1. Evet demek ki gittiğine göre bahaneniz yok.Kendiniz itiraf ediyorsunuz.

      2. bunu okuyunca yılmaz vuralın “adamlar bize tecavüz etti ” dediği geldi aklıma 🙂

  8. Ben bahane ürettiğini düşünmüyorum. Araç dengesiz, Raikkonen’in sürüş stilinde ayarlar çok önemli. Aracın arkasının biraz oynak olması sorun değil ama önü stabil olmalı. Ferrari öyle bir araç yapmadı bu yıl. Umarım seneye yapar.

  9. adamın lastikleri öyle eskimiş ki, yağmur lastiklerinin yağmur özelliği kalmamış dümdüz olmuş, sağ arka lastiğin içi görünecek hale gelmiş iddiaya bakarmısın: yağmur yağacak diye pistte tutuldu 🙂

    o eski lastiklerle 2, 4 ve 8 saniye, sonraki pite giriş turunda yaklaşık 15 saniye kaybetti. zamanında pite gelseydi, hava şartları değişince bir kez daha girse bile diğerlerinin de pite gireceğini düşünürsek bu kadar zaman kaybetmesi imkansızdı.

    massa yer verdi, spygate destekledi, hamilton-alonso birbirini yedi, altında da en hızlı araç, bir zahmet şampiyon ol değil mi?

    bir de bir çuval yazı yazıyor ki milletin kafası karışsın. isteyen 2007 yarışını kimsenin subjektif yorumlarına tabir etmesine gerek yok, açsın izlesin, sonra bir de 2007 brezilya yarışını izlesin. gerçekleri apaçık bir şekilde görecektir. spygate yüzünden mclaren’in 100milyon dolar ceza ödediğini, spordan atılma tartışmalarının yaşandığını, F1’de bu denli büyük bir olaya karışan takımın sürücüsünün şampiyon olmasına izin verilip verilmeyeceğini akıllarında tutsunlar. bana ihtiyaçları yok 🙂

    yorumlarını takan kalmadı yazıp cevap olarak 15 paragraf boş laf yazmak da başka bir yetenek göstergesi olsa gerek.

    —————————————————————

    bir de şunu düşünün, alonso ve raikkonen takım arkadaşı, raikkonen son 2 yarışa 17 puan önde giriyor, çin yarışında, ferrari raikkonen’i tur başına 8 saniye kaybetmesine rağmen bir tur daha attırıyor. raikkonen 15 saniye kaybediyor. bunlardan biri çıkıp “yağmur yağma ihtimaline karşı ferrari bekletti, haklılardı” der mi? güldünüz değil mi? 🙂
    sonraki yarış raikkonen’in vites kutusu 30 saniyeliğine bozulup kendine geliyor ve alonso 20 puan geriden gelerek şampiyonluğu alıyor. 🙂

    bu at gözlüklü tuttuğu pilotu savunmak için tüm gerçekleri görmezden gelecek tipleri geç, ben bile yıkardım ortalığı, böyle şey olur mu diye. ama malesef bunu herkesden beklemek, hele bunlardan beklemek boş umut olur 🙂

    2007 şampiyonluğu spygate casusluk skandalı yüzünden raikkonen’e hediye edilmiştir.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    İnanamıyorum. Olamaz böyle bir adam 😀

    “ve bu turlar boyunca hamilton pistte o lastiklerle tur attırılmıştır ancak nedense pite çağırılmaz. ve bu sırf yarışı kazanıp şampiyonluğunu iddia etmesin diyedir”

    Akşam akşam hiç güleceğim yoktu. Bir insan bu kadar mı sallamasyon konuşur. Yani adam burada bize sallar siz komplo üretiyorsunuz diye, gelip kendisi komlo teorisinin kompedanlığını yapıyor, inanılır gibi değil.

    Bak güzel kardeşim. Hadi o yarışı benim gibi defalarca tamamen izlemedin, Murtin Brundle’ın yarış sırasındaki sözlerini duymadın, ingilizcen yok, F1 Racing okumadın, tamam da arkadaşım, bilmiyorsan niye konuşursun?

    Fark ettiysen senin yorumlarını artık takan kalmadı.

    2007 Çin Gp’si tamamen belirsiz koşullarda yapılmıştır. Hamilton pit stopta intermediate lastiklerini değiştirmemişti. (Aynı hatayı Ferrari 2008 İngiltere’de yapmış, Hamilton’a galibiyeti hediye etmiştir)

    McLaren’ın lastikleri değiştirmeme kararı pistin kuru ile ıslak arasında kalmasından mütevellit aslında mantıksız da değildi. Fakat Hamilton aynı sezonun İngiltere yarışında da agresif bir arka ayarla yarıştığı için polden başladığı yarışı lastikleri aşırı bitirdiği için kazanamamıştı.

    Hamilton ve daha sonrasında da 5-6 tur sonra pite girerek avantaj sağlamış olan Raikkonen pitlerini bitirdikten sonra tamamen belirsiz koşullar hakimdi. Hamilton çok kısa sürede lastiklerini bitirmeye başladı. Raikkonen arkasına yapıştı, fakat çok ihtiyatlı davrandı ve agresif bir geçiş hamlesinde bulunmadı. Lewis ise belki de çaylak olmanın getirdiği heyecanla yapabileceği en kötü şeyi yaparak liderlikte direndi ve lastiklerini tamamen tüketti.

    McLaren Lewis’i pite almadı çünkü ufak bir yağmurun daha gelip gelmeyeceği, pistin kuruyup kurumayacağı hiç belli değildi. Zaten pek çok pilot kuru lastiklere Lewis çakıllara girdikten sonra geçti.

    Lewis’in biraz fazla pist üzerinde kaldığı doğru olsa da o anlarda havanın ne yapacağı ile ilgili kimsenin bir fikri yoktu. Pite girip kuru lastiklere geçse, ufak bir yağışta her şeyi kaybedecekti. Pite girip yeni bir set inter taksa, pistin kurumaya devam edeceği bir ortamda yine her şey mahvolabilirdi.

    Yani kısacası herkesin bugünlerde yaptığı gibi, liderken ilk hamleyi arkadakilerden bekledi.

    Lewis çakıllara girdiğinde zaten Raikkonen hariç herkesin epey önüdeydi ve şampiyonluğu kazanacak pozisyondaydı. Fakat herkesin bilmediği şey, pite girerken muhtemelen sağ arka lastikte patlama oldu ya da ciddi bir basınç düşümü yaşandı. Lewis pite normal koşullardaymış gibi girince de olanlar oldu.

    Hamilton şampiyonluğu almasın diye pistte tutulmuş. Yani hayatımda bu kadar saçmasapan bir yorum daha okumadım. O zaman liderlikte galibiyete giden Raikkonen’in motoru patlasaydı gizli güçler Alonso’yu şampiyon yapmak istedi o yüzden Hamilton pite alınmadı diyelim biz. Böyle bir saçmalık olmaz.

    Bu adam tarafımdan “shut down” edilmekten bıkmadı, ben buna izah etmekten bıktım.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bak bak bide ne yazmış 😀

      “yani pitten çıksa da kesinlikle şampiyonluğu ilan edemeyeceği bir durumda olması garantilenmiştir.”

      Lewis pite girdiğinde yalnızca Raikkonen’in arkasındaydı. Neyse bu adama cevap vermek de artık saçma olmaya başladı. Tatlı rüyalar.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Ek olarak, McLaren o sezon birbirine tamamen zıt GP’ler olan Monaco ve Monza GP’lerinde rahatça duble yapmıştır. Bu durum kimin daha komple otomobile sahip olduğunu göstermesi açısından yeterli bir örnektir.

        1. Sanırım RoyalHunt’tan bahsediyorsun 😛

    2. vallahi kusura bakmada 2008 hamiltona hediye edildi demek neyin kafasıdır bende onu çözemedim. tur bindirmediği tek kişi sendin sanırım.

      ayrıca 2007 çinde 5 tur önce pite alınması gerekiyordu ve alınmadı. tv den izleyen ben bile kabak gibi her şeyi görürken, sanırım benden daha fazla anlayan yüzbinler görmüştür. ama sende nasıl bir göz var onuda çözemedim.

      tüm bunlara rağmen, rai 2007 şampiyonudur. hakedilmiş midir ? bence hakedilmiştir. sana rağmende bunu söylerim.

  11. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    valla rai kötüsün bahanesi yok bunun. baba olan pilot yavaşlar derler sen olmaya hazırlanırken yavaşladın valla. 2005 ve lotusta sürdüğün zamanlardaki sürüşün yok. kendine gelirsin umarım yoksa ferrarinin hali seneye duman.

  12. bu da o “ilginç 30 saniyelik” vites arızası. hamilton yeterince geriye düştükten sonra tekrar çalışmaya karar veriyor. royalhunt garip şeyler oldu diyormuş da gerisini getiremiyormuş. getirdim bak ne oldu şimdi?

    http://www.youtube.com/watch?v=9mMEQm46loE

  13. yine boş boş yorumlar yazılmış. neredeyse kimi’nin 2007’deki ortalamanın biraz üstü performansını efsane diye anacaklar. o seneki mclaren gridin en iyi iki sürücüsüyle monaco’ya kadar pole alamadıysa, ve sene içinde ferrari’nin polleri (9) mclaren’den fazlaysa (8) hangi aracın daha iyi olduğu gayet açıktır, ki zaten son 5 yarışa girerken massa ve raikkonen’in puanları eşittir. zaten massa geçenlerde ne demişti? “italya’da şampiyonada kimin yarışacağına karar verdik”

    o olmasaydı bu olmasaydı muhabbetine hiç girmek bile istemiyorum doğrusu. o sezon herkesin şanssızlığı neredeyse eşitti.

    http://www.youtube.com/watch?v=zbOO8KYam1k

    videonun ilk saniyelerinde alonso’nun tur başına kapattığı farkın büyüklüğüne bakın;

    tur 28: 2 saniye
    tur 29: 3.7 saniye
    tur 30: 7.8 saniye.

    ve bu turlar boyunca hamilton pistte o lastiklerle tur attırılmıştır ancak nedense pite çağırılmaz. ve bu sırf yarışı kazanıp şampiyonluğunu iddia etmesin diyedir. bazıları da çıkar çaylak hatasıydı der. videonun 20. saniyesinde hamilton’ın sağ arka lastiğine bakın ve ne durumda olduğunu görün.

    2007 şampiyonluğu spygate yüzünden raikkonen’e verilmiştir.

    1. şampiyonluğu ilan etmesin diye* olacak. sonraki yarış brezilyada hamilton’ın vitesleri yine şampiyonluğu ilan edeceği pozisyondayken “ilginç bir şekilde 30 saniyeliğine” bozulur. sonrasında çalışmaya başlar. hamilton çok gerilere düşmüştür, gereken 2-3 puanı alamaz ve şampiyonluk raikkonene verilir.

      1. bir de şu var; 7,8 saniye kaybettiği turda bile hamilton’ı pite çağırmamışlardır, son sektörü tamamlayana kadar en az bir 4-5 saniye kaybetmiştir değil mi? bu pit duvarı bu kaybı görmedi mi? son virajı dönmeden pite girebilirdi. ancak o tur da lewis’e attırılmıştır, 8 saniye kayıpla bitirmiş, bir tur daha atmış, ve ancak o zaman pite girmiştir. pite giriş yaptığı son turunda muhtemelen 15 saniye civarı daha kaybetmişti. yani pitten çıksa da kesinlikle şampiyonluğu ilan edemeyeceği bir durumda olması garantilenmiştir.

    2. İstediğin kadar tirmala Söke Söke almıştır Raikkonen şampiyonluğu sen yediremesende bu böyle.

    3. Her ne kadar o sezonu casusluk skandalından dolayı Rai’nin hak ettiğini düşünsem de burada apaçık bir olay var gerçekten sana helal olsun RoyalHunt…

  14. valla rai’yi severim ama bu açıklama yakışmamış. isterse daha berbat araç olsun, çık bir şeyler yap. pit stoplarını mı kötü yaptılar utandırt. gir araya dereye bir kaç aksiyon oluştur. bu kadar silik sürmeye ve seni destekleyenleri üzmeye hakkın yok. yağmurda araç farkı minimum seviyeye iner. hadi mercedes ve red bullu geçtim. sürünen williamsları zorla be adam.

  15. Sönük bir performans ti ama ferrarinin + 8 sn lik fazla pist stop una kadar 8 yada 9. Sırada gidiyordu sanırım. Gerçekten pistte tek sevdiğim pilotsun ama bu sene gerçekten iyi degilsin burak in dedigi gibi bu sene alışma diyelim ama seneye de böle olursa alonso fanları tarafından iyice hedef olursun be rai. Bu arada alonso cu arkadaşlar sizin adamda mclaren ile anlaştı anlaştı yoksa bosta kalacak gibi.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tanrım bu çoluk çocuklar beni öldürecek.
    Alonso ayrılınca göreceğiz bu Ferrari taraftarlarını.

    Hala 2007 şampiyonluğuna laf söylemeler. Güya 2007’de “tuhaf şeyler olmuş” ama ne olduğunu yazmıyor. Sadece “tuhaf şeyler oldu”

    Ben size anlatayım 2007’de ne olduğunu. Yıllarca burada yazdım ama tekrar edeyim.

    2007’de Kimi Raikkonen Schumi’nin koltuğuna oturur. İlk yarışı domine eder. McLaren itiraz eder ve Ferrari’nin esnek taban kullandığını iddia eder. FIA kurallarda düzeltme yapar ve Ferrari tabanı eski haline döndürmek zorunda kalır. Malezya’da Ferrari bu sebepten yavaşlar. McLaren dominasyonla duble yapar. Michelin’den gelen takımların hepsi Bridgestone’un artık tek lastik sağlayıcısı olmasından dolayı çok zorlanır. McLaren hariç.

    Nigel Stepney McLaren’a Ferrari’ye avantaj sağlayan pek çok bilgiyi sızdırmıştır. Bu yüzden McLaren Bridgestone’ları kısa zamanda çözmüştür. Eğer bu olaylar olmasaydı Kimi zaten 20 puan farkla şampiyon olurdu.

    McLaren Bridgestone problemini bu bilgilerle aştıktan sonra (bu sırada test pilotu De la Rosa ve “ben McLaren’a 0.7sn ekledim” diyen 1 numara Alonso arasında bu bilgiler maillerle uçuşmaktadır) Ferrari’den ayar çeşitliliği, frenleme, dayanıklılık ve pek çok piste uyum sağlama anlamında daha potansiyelli bir otomobile sahip olmuştur. Fakat bunu takım içi problemlerle tam olarak piste yansıtamamıştır.

    McLaren, Lewis’in çok hızlı olduğunu görünce Lewis’e takım emri verme ve stratejide 2.plana atma uygulamasını bırakmaya karar vermiştir. Bu durum Alonso’yu çıldırtır.

    Alonso takıma şantaj yapar ve 1.pilot olmazsa bilgileri FIA’ya vereceğini söyler. Macaristan’da pitte park eder. Lewis bu sebeple son turunu atamaz. Bu olaydan sonra ipler kopar. Alonso motorhome’da kapı tekmeler. Ron Dennis’in az olan saçları iyice yok olur.

    Bu sıralarda adamımız Kimi uçuşa geçer ve gridi domine etmeye başlar. Son 10 yarışın 9’unda podyum görür. Podyuma çıkmadığı tek yarışta ise en kötü ihtimalle 3.lüğü hidrolik arızasıyla bırakmak zorunda kalır. Daha önce de İspanya’da 3. giderken Ferrari yolda kalmıştır. Fuji’de 21.başlayıp 3.lüğe uzanır.

    McLaren otomobiliyse kusursuzdur. Hiçbir yarışta yolda kalmaz. Brezilya dahil. Çin’de McLaren lastik hatası yapar. Hamilton çaylak hatasıyla çakıl havuzunda kalır. Kimi kazanır.

    Son yarış Brezilya’da şampiyonluk için Massa 2 tur erken pite alınır. Kimi 2 turda da en hızlı turu elde edip pite dalar. Az farkla lider çıkar. Ardına bakmaz. Şampiyonluk yolunda 66.turda en hızlı turu elde eder.

    Sezonun en çok yarış kazanan pilotu olarak 1 puan farkla Dünya Şampiyonu olur. Son 10 yarışın 5’ini kazanmış, 2’sinde 2. ve ikisinde 3.olmuştur. 1’inde otomobil yolda kalmıştır.

    Kimi arızalarla minimum 12 puan bırakmamış olsa zaten rahat şampiyondu. McLaren’ın eline kilit lastik bilgileri geçmese rahatça şampiyondu. Fuji’de takım lastik hatası yapmasa galibiyeti alabilirdi. Ki bu ekstra 4 puan eder. Daha sayayım mı?

    Tüm resme bakıldığında, Kimi’nin 2007’deki performansı inanılmazdır. Öyle ya da böyle kendisininkine kıyasla hileli ve daha hızlı 2 otomobile karşı şampiyonluğu kazanmıştır.

    Bu şampiyonluğu tartışmak hiçkimsenin haddine değildir. Alonso ile birlikte gelip çakma fanı olduğunuz Ferrari’nin son şampiyonudur. Sevmeseniz bile saygı duymanız gerekir.

    Sahi, Alonso kazandığı 2 şampiyonlukta ne yapmıştır??

    1. Acı yazmışsın be dostum millet çıldırır şimdi. Katilmadigim konu ise massa o yarısı kazanirdi ama güzel bir taktikle 2. Bitirdi yarışı.

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      kazanılan hiçbir şampiyonluğa kimse laf etmemeli.şansa bala yada söke söke farketmez.2007 kiminin anasının ak sütüdür,2005 ve 2006 da alonsonun.yok aracında bilmem ne zımbırtısı vardı işte kiminin kanadı uçtu ona çarptı falan bunları cevap olarak kimse söylemesin bayatladı.ayrıca ferrari taraftarları kimiye düşman gibi bir hava oluşturulmasın.aşağıda söylediğin yorumu ferrari fanı cevaplamadı.arkadaş bence alonso fanı da değil ama yorumları güzel.kendisine sadece 2007 şampiyonluğu hakkında katılmıyorum.bir de çoluk çocuk meselesi var.Allah aşkına bu yorumu yazarken bir daha düşünün.tek kendiniz yazmıyorsunuz yada yaşınız kemale ermiş gibi.ben 30a yaklaşmış ve 20yıldır bu sporu izleyen biri olarak yorum yazıyorum.lütfen genelleme yapmayın.ve alonso ayrılırsa ayrılır ferrari taraftarlarının neyini göreceğiz?neden insanlar bizi bu kadar merak ediyor?hayır kime ne yaptıysak bir söylense de ben de rahatlasam ve diğer ferrari fanları beraber rahatlasak.insanlar yok yere bize düşman gibi davranıyorlar.kalan sezon değerlendirmene ise katılıyorum.güzel yazı ama dediğim gibi genelleme yapmayın.

    3. Kardeş çok güzel yazı olmuş bir Mclaren ve Hamilton taraftarı olmama rağmen sonuna kadar katılıyorum ancak Alonso’nun şampiyonluklarına da laf etmeni istemem orası olmamış hilekar bir araç olduğunu düşünebilirsin Renault’un ama yakalanmadıkları sürece bütün takımlar böyle yollara başvurur aynı 2007 Ferrari’nin esnek alt tabanı gibi Mclaren’den hiç bahsetmeye değmez zaten 2007 sezonu için her şeye rağmen Hamilton müthiş bir sezon çıkarmıştı ama bu kadar bilgi akışının içinde şampiyonluğu alması bence iyi olmazdı o sezon hak edene gitmişti zaten..

    4. Isine gelemeyen yerlerden de bahsetmis olsan boravo diyecegim de sirf Raikkoneni maned yapan mevzulardan bahsetmissin ?

      Massanin Raikkonene verdigi yollari ve takim emriyle kazandigi gp leri, alonso ve hamilton u idare edemeyen ahmak takimla beraber aslaak gibi yarisan bu ikilinin birbirini pist disina iterek Raikkonene kaymakli bal yalattigini…. Diye uzar gider….

      Madem millete giydireceksin hakikat ile herseyden bahsette cidden saygi kazan ha coluk cocuk yazmis ha sen ben fark goremedim, ha imla kurallarina dikkat etmeyi objektiflik olarak sayiyorsan ben 2 kere TDK tezi hazirladim ama hala gelisi guzel yaziyorum… Seninkisi aynen emperyalizmle yasayip demokrasiden bahseden siyasetci amcalar gibi olmus…

      2007 nin ozeti Raikkonen pek tabi hakettigi bir sezon gecirdi, kazandi kaybetti yirtindi yenildi hepsi de oldu lakin, sonuda eklesene be kardesim mclr nin ahmakligi ve sansininda yardimiyla diye, bak ozaman cit diyen oluyor mu..

      Yemin ederim sizler yuzunden raikkonen’in 5 senelik spa daki hamilton ile kapismasindan sonraki yurus masa ustu resmimi degistim taraftari oldugum pilottan soguttunuz yahu…

      Tarihin en balon 2 pilotundan sonra tarihin en cok sacmalayan taraftar grubu olarak geliyorsunuz dahada diyecek birsey bulamiyorum….

    5. Ron Dennis’in az olan saçları iyice yok olur. 😀

  17. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

    Yine Kol mu bozuldu Rai ? Geçmiş olsun.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

      kol*

  18. ferrari nin ne yapmaya calıstıgını cok merak ediyorum gercekten.alo yarıs dısı kimi oyle puan bile alamadı. alonso nun yarıs bırakma sebebı neydı acaba.takip edememistim. sitede de bir acıklama goremedim.

    1. Bende tam yarışı start anından itibaren izlemeye başladım ama duyduğum kadarıyla formasyon turunda stop etmiş. Bu arada Rai’nin aracı hiçbir yarışta stop etmedi galiba. Bu yarışta ise yine ilk pitstop’un üzerine +4 saniye koyup 8.’likten 12.liğe salladılar adamı. Cidden Ferrari’de çok ilginç olaylar dönüyor ve muhtemelen içeriden birileri tam olarak bu durumu farkındadır, ileride çıkar mı kokusu bilinmez…

      1. tesekkur ederim sagol.

      2. 4’den fazla..Raikkonen’in ilk pitstopu 11 saniye kadar sürmüştür. İyi zamanında 2.5 saniyede pitstop yaptıran bir ekip ön sağ lastikte sorun yaşadı ve 11 saniyede yolladılar. Kayıp nerden baksan 8-8.5sn kadar. Ki o ara orta grup çok yakındı birbirine bu kadar zaman nerden baksan 4 pozisyon kaybettirdi.

  19. Neden yoruluyorsunuz ki Santander deyip geçsenize 😉
    Koskoca sitede okadar iceman taraftarının komplo açıklamaları var nıye kabullenmıyorsunuz ki cok komıksiniz :s

  20. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    RAi’nin hızını tüm dünya kabul etmişken siz inkar ediyorsanız burdan gidin 🙂

    1. Demek ki hızı yeterli değilmiş 🙂

  21. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bu sezon böyle geçsin.Ama seneye alışma evresi,araç sürülemiyor lafları prim vermez.Vettel karşısında da geri kalırsa kimsenin elinde Santander yada Alonsoya göre araç kozu kalmayacak.Bir kere takıma oldukça geç katılmış biri olacak.Alonso takımdan gidiyor yani birileri komplo da düzenleyemez hani çok ağızlarda sakız ya bu şarkı…Neyse,Kimi’nin,bu sorunları yenip seneye Lotus performansını aratmayacağına inanıyorum.Umarım başarı olur.Gerçekten çok ihtiyacımız var iki pilotla birden iyi puanlar almaya

    1. Alonso & Santander gitsin herşey yoluna girer merak etme, Ferrari’nin yıllardır başarısız olmasının şampiyon olamamasının yegane nedeni Alonso ve eşrafıdır kardeşim..

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        ben katılmıyorum.bu birliktelik daha ilk yarışta zaferle başladı.son yarışa 15 puan önde girip inanılmaz bir hata ile pite santander aldırmadı onu.bunu ferrarideki ahmaklar yaptı.ferrari,schumi için bile 5 sene bekledi.yani ondan öncede kazanamadığı durumlar var.şimdi her şeyi santandere bağlamak olmaz.alonso gidiyor muhtemelen santander de onu takip eder yada sponsorluk azalarak devam eder.ama ferrari bana göre kısa vadede zaten şampiyon olamaz.çünkü nedenleri hepimiz biliyorz bu bir yapılanma meselesi.yani o gittiği zaman bir şey değişmeyecek

      2. Rai gelmeden önce Ferrari çok hızlıydı rai gelince Ferrari’nin gerçek hızı görülecekti. O tutmadı şimdi alonso gitsin Ferrari hızlanır diye sacmasapan akıl fikirle bağlantısı olmayan bir argüman sunmaya başladılar.

        1. Bunların ardı arkası kesilmez. Seneye de Vettel’e karşı, Rai zaten emekli olacak ondan kasmıyor derler….

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            yani bencede bahane üretmemek lazım.en azından 1 sene daha bakılmalı.alonso gidince ferrari hemen şampiyon olmayacak kanımca.bir adım atılacaksa bile onun gidişi ile alakası yok.zaten bir planlama yapılmış bir etüt hazırlanmış.3-5senelik bir vade belirlenmiş.şimdi mclaren neden kazanamıyor,orda da alonso yada santander yok?alonso gitti sadece 1 tane şampiyonluk alında o da ıkına sıkına.williams yıllardır yarış bile kazanamıyor.yani bu tür bahanelere f1de yer yok.kimi raikkonen umarım seneye iyi bir performans sergiler demekten başka bir şey yapamıyoruz

        2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          Hayır ALo gitsin Ferrrari hızlanacak demiyoruz..

          Şöyle ki ; Ferrari bu sene DF ve tasarım hakkında bazı önemli şeyler öğrendi.. Bunu birkaç yarışta da gösterdi. Şuan tek sorun motor. O da seneye çok daha iyi olacak zira Ferrari’nin audi ve başka bir alman firmadan mühendisler getirdiği ve daha şimdiden 50 hp ekstra güç ürettiği ciddi ciddi konuşuluyor.

          Ayrıca James Alliison gibi Usta bir tasarımcı bu sene aracın tasarlanmasında, 1.tekil şahıs. Lotus da Rai ile ikisinin birlikte yaptıklarını görünce, doğal olarak fanlar da gelecek seneye daha hızlı olacağını düşünüyor.

          Ayrıca DOM- LUCA gibi iki vasat, işgüzat ve engel şahıslar ortadan kaldırılıp , Mattiachi ve Fiat başkanın kurumsallaşma adına yapmış olduğu hamleler de umut veriyor.

          Bütün bunlar göz önüne alındığında herkes Ferrari’nin gelecek sene çok daha hızlı ve rekabetçi oalcağını düşünüyor ve bekliyor.. Ama bu aynı zamanda ALO’nun gittiği sene de olunca ister istemez” ALO gitti diye hızlandı ” yanılgısı olmuş olabilir. Ama öyle bişey yok.

          1. Biraz üstteki visor un yorumunu oku.

            1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
              Kaptan Mağara Adamı

              ” bir argüman sunmaya başladılar. ” o zaman sende daha tekil ifade kullanmalısın. Senin cevabın Sadece o yorumu atan kişiye olmalıdır. Zira çoğul kelimeler kullanınca herkes üzerine alınabilir. Bende demiştim çünkü seneye Ferrari daha hızlı olucak diye.

          2. Sen de benim bu sezon başında düştüğüm hataya düşüyorsun. Yabancı forumlarda orada burada atılan mesnetsiz iddialara inanıyorsun. Ferrarinin audi ile anlaşması diye bir durum olamaz. Çünkü bu tür anlaşmalar Fiat’ın inisiyatifindedir. Fiat consersiyum firmalarını ve anlaşmalarını birebir incelemeden Audi veya porscheden hybrid sistem yardımı alıyor diyemeyiz. Audiye gelene kadar Fiat’ın japonyada ve amerikada büyük fabrikaları ve ortakları var. Eğer oralardan yardım almıyorsa ki bu işler ha deyince olmaz Ferrarinin motor konusunda sadece fiat bünyesindeki italyan şirketlerinden yardım alması söz konusu olabilir.

            Ferrarinin sorunları motorla giderilecek sorunlar değil. Aracın ön tarafında frenler yeterince soğumuyor, araç fren sistemlerini ve süspansiyonu yeterli temiz havayla besleyemiyor. Dolayısıyla fren anında araç arka tarafı da bırakıveriyor. Bu durumda çekiş gecikiyor. Hızlı virajlı ve yüksek fren gücüne ihtiyaç duyulan pistlerde Ferrarinin sorunları kabak gibi ortaya çıkıyor.

            Aracın iskeleti bozuk. Bunun sebebi zannediyorum araç ilk defa tasarlanırken magneti marelli ve parça temini sağlayan diger firmaların birbirnden kopuk sekilde hareket etmeleri . Yanı sıra motor çalışanlarının da aracın %100’ünün iskelet tasarımını görmeden ve yeterli titreşim testleri uygulamadan motor konumlandırmaları.

            Valla kazanan araç tasarlamak bir kumar ve süreç isteyen bir hadise. Ferrari seneye push rod’a geçse aracın her pistten telemetri almasını gerektirir. Pistlere çıkmadan geri dönüt sağlanamaz. Dolayısıyla sezon boyu tüm pistleri dolanarak önce geri dönüt alınması gerekir. O sezon çöp olabilir. Takip eden yıl bu telemetri verileriyle araç dengesi ayarlama üstüne geçer. Sezon çöp olmasa da sampiyonluğa oynanamaz. Buna mukabil 2 sezon rekabetsiz araca sabır etmek gerekebilir.

            Mclaren 2013’ten bu yana buna uğraştı. Seneye aracın dengesini optimal konumlandıracaklarının garantisi de yok. Aracın mekanik tutuşunu anlamak için en az 1 sezonu çöp etmeniz gerekiyor. Formula 1 araçları sıradan araçlar değil. Havadan, elekrtrikten,titreşimden lastik basıncı ve ağırlık konumlandırmasından çok çabuk etkilenen araçlar. O yüzden sorunu bulduk, şunu söyle yapsak oleyy seneye şampiyon oluyoruz gibi bir durum yok. Mclarene bakacağız. 2 sezon sorun etut ediyoruz diye yatmışlar mı yoksa gerçekten sorunu anlayıp dengeli bir araç tasarlamışlar mı? Gelecek seneden itibaren göreceğiz.

            Ferrari ise pull rod devam ederse yarış yarış güçlü olabilir tabii motoru geliştirmek kaydıyla. Fakat sezon geneline yayılan bir rekabetçilik olmaz. Bu sebeple yine şampiyonluklar hayal olur. İsterse motoru digerlerinden 30-40 beygir öne de geçsin sadece motor gerektiren 3-4 pistte kazanabilir. O da kazanabilirse. Ferrari umarım push rodlu geçmiş bazı araçlarının pist donelerini inceler de bu geçiş süreci hızlı olur. Yoksa motorla da çözülmez Ferrarinin sorunları.

            1. Burak Karaküdük avatarı
              Burak Karaküdük

              Ferrari,Fiattan veya başka bir binek otomobil üreticisinden böyle bir destek alamaz.Binek otomobil teknolojisi ile f1 çok başka.Aralarında bilgi paylaşımı neredeyse sıfır.Ayrıca Ferrari frenlerde problem yaşamayan nadir takımlardan.Daha evvel frenleri değiştirsin demiştin ama böyle bir şeye hiç mi hiç gerek yok.En fazla Magnetti Marelli den destek alır o da kers içindi.Bu sezon enerji dönüşüm sistemleri ile ilgili bilgi alabilir.Ferrari’deki sorunlar bir tek değil.Denge ve sürülebilirlik yok,çekiş yok,düzlük hızı yok,viraj ortasında ne yapacağı çıkışında ne yapacaı belirsiz bir araç.Bir f1 aracının başarısı pek çok şeye bağlı.Süspansiyon geometrisi,ağırlık dağılımı,frenler,ağırlık merkezi,rijitliği,ayarlanabilir olması,tümsek ve kerb performansı,motor gücü ve diğer elektronikler vs vs…Bu kadar problemli bir aracı sürememesi normal.Alonsonun farkı ise her koşula adapte oluyor adam.

              1. Ferrarinin ön frenlerde sıkıntısı varmış. Geçen haftasonunun teknik yeniliklerini yayınlayan Formula 1 ‘in resmi sitesi birkaç cümleyle konuya değinmiş. Araca yeni ön kanat takmışlar frenleri beslemesi için.

              2. Yavuzhan, bahsettiğin Ferrari detaylarını Formula 1 sitesinde göremedim. Suzuka’ya da baktım Singapur’a da. Lütfen link verir misin?

              3. Valla diger sitede güncellemeler mercedesi hızlandırmış diye bir haber var, kaynağıda formula 1 comdan aldıklarını söylüyorlar. Ben haberi okuduğumda resmi siteden cevirdiklerini düşündüm. İkgili haberin linkini vermem bu sitede doğru olmaz ama haber güncellemeler mercedesi hızlandırmış seklinde.

              4. Şimdi buldum, ama bunlar Autosport’tan alınmış Orada da öyle bir ibare yok. Kanadın kullanılmadığı biliniyor ama gelecek yarışlarda fren hava kanallarına daha fazla hava gönderilecek olabilirmişmiş. Tahminler bu yönde ve kesin bir şey yok.

              5. http://m.hupu.com/bbs/10603205.html. Teknik ve daha pekçok konu Formula 1 com dışında telifsiz yayınlanamaz. Yani autosport yayınlar diye bir husus yok. Premium üyeliklerde formula 1 e ait pek çok dökümana ulaşma imkanı oluyor. Autosportun editörleri bu verilere para karşılığı ulaşmış olabilir, kendi sitelerinden aktarmış olabilirler. Autosporta üye olanlarda 1 euroya autosporttan almış olabilir. Bu durumda ana kaynak değişmez ana kaynakla anlaşmalı kaynaklar değişebilir. Yukarıdaki sitede de aynı haber aynı cümlelerle var.

  22. Bi sür artık şu aracı. Gridde senin kadar şikayet eden biri yok. Hatta daha önceki senelerde de bu kadar şikayet eden yoktu. Ne mızmız çıktı yahu 🙂

    1. En azından hile hurdayla yarış kazanmıyor 😉

      1. Takım emri yasakken Massa’nın yol verdiği yarışlar sayılmıyor mu?

        Aslında yarış yetmez şampiyonluk alıyor. Ne kadar kendi elinde olmasa da 2007 şampiyonluğu spygate yüzünden raikkonene verilmiştir.

        1. Hayal dünyanda sana mutluluklar diliyorum :))

          1. Niye Massa’nın Raikkonen’e yol verdiği yalan mı? Alonso’ya verdiği gerçek oluyor da Raikkonen’e yol verince mi hayal dünyası oluyor.

            1. Sanada mutluluklarrrr :))

              Hadi siz gidin Mclaren’e yamanmaya çalışın :p

              1. Tamam üzülmeyin.Raikkonen hiç takım emriyle pilot geçer mi? Kendisi her zaman yarışmayı sevmiştir.Tabi size göre.

        2. Biri takim arkadasinin rizasiyla son yarista son pitstop lar cikisinda yavaslamasidir. Aksi durum garip olurdu zaten.
          Digeri ise takimin yarista daha uygun gordugu bir hamledir, ne son yaristir ne son pitstoptur. Acik sekilde yol ver denmistir.

          Hala gridin en cirkef pilotunu savunuyorsunuz. Her skandalin arkasindan cikan bir adami. Birakin artik yok rai soyle sampiyon oldu boyle sampiyon oldu muhabbetini.

          Her haberin altina bir igneleyici yorumlar.
          Bahsi gecen yorumlari yaptikca cevap da vereceklerdir kimi fanlari. Cevap verince de üşüştüler oluyor.

        3. Massa’nın sağlam vites kutusunu degistirdiniz alonso bir sira yukselip temiz taraftan kalksın diye daha ne anlatiyosun tosun takım emriymis. Git az ilerde oyna hadi

    2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      🙂 🙂 Ee Alo gibi takım arkadaşı var. Ister istemez etkileniyor… Sonuçta adam 5 yıldır mizmizlaniyor.:)

      Şaka bir yana; Rai yi herkrs ilk defa böyle görüyor. Bahane demek istemiyorum ama Bu sene işlerin yolunda gitmediği ortada.. Eğer ön taraf yoksa RAI de yoktur..Nyse seneye en azindan Allison’dan umutluyuz..

      ALO napicak dersin ? Mercedes Haberleri gördüm bugün bi kac yerde 🙂

      1. Alonso araç yavaş diye mızmızlanıyor, raikkonen süremiyorum diye. Alonso’nun ne yapacağı hamilton a ve şampiyonaya bağlı gibi.

      2. Bir de raiyi herkes ilk defa böyle görüyor demişsin. Bu araçların sürüşü daha zor ve raikkonen ilk kez alonso ya karşı aynı araçta sürüyor. Massa olsa aşağı yukarı eşit olurlar, ikisi de ilk 10 mücadelesi verirken araçtan maksimum aldıklarını sanarlardı.

        1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          RAI’nin hoşnutsuzluğunun ALO ile aynı takım da olması ile ne alakası var. ALO zirveye oynamadığı zaman hoşnut değil de RAI hoşnut mu? Adam üst üste iki defa 3. olduğu Lotustan güvence istedi iyi araç versin diye. ALO da aynı şeyleri yaptı. Niyee ? İkiside büyük pilot ve zirveye oynayan pilot. Ama senin Raikkonen gibi bir pilota ; 10. sıralarda mutlu oalcağını ima etmen doğru değill.. Hele ki 2007 şampiyonluğunu sorgulaman’ı sana yakıştıramadım..

          1. 2007 nin son yarışlarında doğrusu garip garip şeyler olmuştu. O zamanlar fanatik bir rai fanı olduğum için göremediklerimi ya da görmek istemediklerimi daha sonraki yıllarda geriye bakınca farkettim.

            Takım arkadaşı konusunda ise eğer takım arkadaşın güçlüyse kötü bir pilot gibi görünürsün. Zayıf ise seni iyi bir pilot sanarlar. Vettel-webber, daha sonra ricciardo gibi.

            Bu sene vettelin yanında Webber olsaydı vettel araçtan maksimumu alıyor o zayıf araçla podyuma çıkıyor olacaktı. çünkü Webber yine geride kalacaktı. vettel çok iyi bakın zayıf Redbull ile neler yapıyor denecekti. Ricciardo geldi gerçekten neler yapılabileceğini gösterdi, vettel de birden sorunlar çıkmaya başladı. Zorlayamiyorum süremiyorum vesaire.

            1. Kimi Raikkonen`den bahsediyoruz, Montoya gibi cok iyi ve agresif bir pilotu yerle bir etmis adamdan, hatirlatirim..

      3. Mclaren’e yamanmaya çalışacaklar, napacaklar başka seçeneklerimi kaldı 🙂

    3. Şu ergeni tAhrikkar yorumlarını yayınlamaya devam ettiğiniz sürece bu sitede huyr olmayacak.

  23. Bu araçla her şey çok normal.Tuhaf olan bir şey yok.Aslında tuhaf olan şey Alonso’nun bu araçla her yarış podyuma çıkmaya çalışması.

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Biraz önce ki Alonso haberine ” Şimdi Rai fanları gelip, Santander den Alo nun karakterine kadar saydirmaya başlar ” diye yorum atıyorsun…

      Daha Sonra Bir RAI haberine herkesden önce sen atlayarak Sacma yorumlar yapıyorsun…

      Daha sen Kendinle çelişkini yenememissin. Burda gelmiş Millete Akıl veriyorsun.

      Gerçekten komik oluyorsun artık. !!

      1. Yorumumda Raikkonen ile ilgili bir kısmın olduğunu düşünmüyorum.Saçma yorum da olduğunu düşünmüyorum.5 senedir olanları görüyoruz.

      2. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        @qwerty69 tespit için tebrikler dostum 🙂

        Bir insan bu kadar çelişki içinde olabilir.

      3. onlar ne dediklerinin farkında bile değiller ki, daha büyüyecekler abisi 🙂

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          🙂

        2. Yine düşmüşsünüz oltaya.Yorumumda Raikkonenle ilgili en ufak bir ayrıntı göremezsiniz.Tabi yorumumu okudunuz mu bilmiyorum.Burda araca vurgu yaptığım gün gibi ortada.

          1. Alonso gibi igneleyici laflarda ustasiniz.

            1. İğneleyici bir laf da yok.Sadece Alonso bu rezil araçla verebileceğinden fazlasını verdi diyorum.Nerden bağladınız Raikkonen’e çözemedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir