Alonso – McLaren Görüşmeleri Sert Geçiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyasında çıkan son haberlere göre Fernando Alonso ve McLaren ile Honda arasında geçen görüşmeler sert geçiyor.

Fernando Alonso’nun gelecek sene öncesinde Ferrari’den ayrılması ve McLaren’e geçmesi, Alonso’nun yerine ise Red Bull’dan ayrılan Sebastian Vettel’in geçmesi bekleniyor.

Vettel’in Red Bull’dan ayrılacağının ve Red Bull’da yerine Daniel Kvyat’ın geçeceğinin resmi olarak duyurulmasına rağmen onun dışında pilot pazarında henüz bir hareketlilik yok. Vettel’in bu hamlesinin Alonso’yu anlaşma görüşmelerinde zora düşürmüş olabileceği iddia ediliyor.

Alonso’nun Ferrari’den ayrılması halinde Red Bull, McLaren ve Mercedes seçenekleri olduğu düşünülüyordu. Red Bull gelecek sene için pilotlarını açıklarken Mercedes de pilot değişikliği düşünmediğini belirtiyor. Bu durumda Alonso için sadece McLaren seçeneği kalıyor.

İspanya’daki bazı gazeteler ise Lewis Hamilton’un Ferrari’ye geçebileceğini, Mercedes’te boşalan koltuğa ise Alonso’nun geçeceğini iddia ediyorlar.

Turun Sanomat’tan Luis Vasconcelos ise Alonso için gerçek manada iki seçenek kaldığını düşünüyor. Bunlardan birisi McLaren, diğeri ise bir sene ara vermek.

Vasconcelos, Alonso’nun sadece bir senelik anlaşma istemesi, McLaren’in ise en az iki senelik anlaşma istemesinin görüşmeleri zorlaştırdığını ve şu anda kimsenin anlaşma görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağını bilmediğini söyledi.

Vasconcelos “İspanyol yıldız sadece bir senelik anlaşma istiyor. McLaren ise en az iki senelik anlaşma için zorluyor.” dedi.

Vasconcelos’a göre Alonso bu sayede 2015’te McLaren’den 40 milyon Euro gibi bir maaş kazanmayı hedeflerken 2016’da Lewis Hamilton’un Mercedes’ten ayrılması ihtimaline karşı hazırlıklı olmak istiyor.

Daha önce Alain Prost 1991 senesinde Formula 1’e bir sene ara vermiş ve döndükten sonra şampiyonluk yaşamıştı.


Yorumlar

“Alonso – McLaren Görüşmeleri Sert Geçiyor” için 54 yanıt

  1. Sponsordan akacak paralar için, Jean Todt’tan Raikkonen’den vazgeçen Ferrari tekrar şampiyonluk yapılanmasına gidiyor. Alonso’nun kendi gelişinin nasıl olduğunu hatırlamıyormuş gibi zırlamasına gerek yok, fanlarının hiç mi hiç gerek yok. Bu takım Alonso’yu getirmek isteyen sponsor için şampiyon yapısını bozdu, şimdi keser döndü sap döndü hesapta dönmek üzere.. Olay bundan ibaret.

    Yanlış zamanda yanlış yerde olmak diye bir şey yoktur aslında herşey kısmen de olsa öngörülebilir.

    McLaren-Honda ne yapar bilemiyorum ama Ferrari en geç 2-3 sene içinde şampiyonluk serilerine başlayacak. En azından kesinlikle uzun bir süre zirvede yer alacak. Bu neredeyse kesin diyebilirim. Umarım McLaren-Honda rekabetçi olur.

    1. Ferrari 2-3 sene içinde rekabetçi araç üretemez.Hala aynı kafa yapısında devam ediyorlar.İyi mühendis getirtmek yerine bay Mattiacci egosuyla boğuşuyor.Getirseydiler Brawnı takımın yapısını düzene sokardı.Ayrıca Ferrari’ye sponsor olan Santander Raikkonen’e mi köstek olacak? Söylediklerin saçma.Alonso’yu ön plana çıkarmak isteseler de Raikkonen’in geriye düşmesini sağlamazlar.Sonuçta kişiye değil takıma sponsor.

  2. Raiciler 2007 sezonu geride kaldı.Raikkonen Alonso’yu yenemez!! Altında en hızlı araç olsa 2.sırada olabilir fakat Alonso yine önünde olacaktır.Şu Santander ne sponsormuş.Alonso’ya Hamiye herkese sponsor oldu da Raikkonen’e olmadı görüyor musunuz.Aslında Ferrari’nin sponsoru Santander ama nedense Alonso’yu tutuyor bu da ayrı bir ironi.Alonso bırakıyorum derse bırakır 1 sene sonra da geri döner.Gelecek sene hangi pilotların yeteneklerinin gün yüzüne çıkacağına bakacağız.Eminim ki Alonso 1 yıl ara verse yarışlardaki kuyu kazmayı zevkle izler.

  3. Burda hala Alonso’nun Mclaren’e kaldığını iddia edenler var.Bunlara sorsak Raikkonen böyle durumda kalsa Raikkonen isterse sporu bile bırakır derler.Fakat Alonso olunca Mclaren’e kaldı olur olayın ilginç tarafı da bu.Ben de Mclaren’e geçeceğini düşünüyorum fakat karar kendisinin.Bakarsınız 1 sene ara verir.Bunun Alonso’ya kayıp getireceğini düşünmüyorum.

    1. Aynen oyle, Raikkonen birakirim der birakir, ki zamaninda 2 seneligine biraktigi gibi. Ama Alonso oyle demiyor, kaderim kendi ellerimde, istedigim takimda yarisacagim diyor, Bisiklet takimini kapattigina gore nerde yarisacak? Massa`nin trollemesi gibi Marussia veya Caterham da mi? 🙂

      Eli mahkum Mclaren`e abicim 🙂

      Ha ben istemiyorum ha Ferrari`den gitmesini, yeminle kalmasindan yanayim. Rai`nin gercek performasina ulastiginda esit sartlarda Alonso ile kapismasini izlemek icin..

      1. Yarıştılar işte eşit şartlarda, ikisinin de altında Ferrari vardı sonuç ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Sene başında da atıp tutuyordunuz, lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor işte.

        1. Evet evet cok eşit, Santander stratejilerini gördük İspanya, Kanada, Almanya vs vs..

          Alonso’nun Spa sonrası demecini hatırlıyormusun? “Kimi’nin yarışını optimize etmeye çalıştık” dedi, düşünebiliyormusun iş nerelere gelmiş? Ah abim ah..

          1. Japonya’da yarışmadık ya, kaç puan aldınız ??? Santander mi ??? Sene boyunca toplamda 3 yarışa çıksak yine sizden fazla puan toplayacakmışız 🙂

            1. Siz de artık hangi bahanenin arkasında duracağınıza karar verin 🙂 Bi Santander diyorsunuz, bir araç Alonso’ya göre diyorsunuz, bi lastikler diyorsunuz, bi pistteki tümsekler çukurlar diyorsunuz, bi ferrari diyorsunuz, bi hava şartları diyorsunuz, bi 3-5 tur az turladı diyorsunuz, bi ayar diyorsunuz, bi sene başında az test yaptı diyorsunuz… Diyorsunuz da diyorsunuz… Bu kadar dedikten sonra pek inandırıcılığı da kalmıyor be 🙂

            2. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

              Çin’in yanın da 15 var. Sildiniz galdı mı 15 ? Monako’nun yanın da 12 var. Onu da sildiniz galdı mı 12 ? Toplayın ne yapar ? 27 yapar. MACARİSTAN’IN YANINDA Kİ 18’İDE SİLDİNİZ. TOPLAYIN ÜÇÜNÜ NE YAPAR 45 YAPAR. VE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN 45.YIL DÖNÜMÜ 😀 .

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso, McLaren’le anlaşır mı bilemem ama, Vettel’in hamlesi Alonso’nun elini kolunu bağladı. Kimse Alonso istediği takıma gider falan demesin. Öyle bir dünyanın olmadığını en çok Alonso bilir.

    1. Mercedes’in elinde gridin en iyi pilotu Hamilton var. Diğer koltuğunda ise yetenekli ve rahatlıkla şampiyon olabilecek bir isim Rosberg var. Mercedes zaten sürekli kadrosundan memnun olduğunu dile getiriyor. Rosberg’le anlaşma uzattılar. Hamilton’a da 3 yıllık sözleşme önerdiklerini Lauda açıkladı. Hamilton’da bu Mercedes’i kolay kolay bırakmaz. Kısaca; Alonso’nun en az 3 yıl Mercedes’e gitmesi imkansız.

    2. Red Bull zaten kadrosunu açıkladı. Ricciardo iyi bir pilot. Kvyat’ta gelecek vadediyor ve yarışlarda iyi işler çıkardı. Ayrıca Red Bull, pilotlarının maaşlarının çok uygun olduğunu ve Alonso’nun maliyetinin çok yüksek olduğunu açıkladı. Kısaca Red Bull kapısı da kapandı.

    3. Ferrari’yle devam etmeyeceği de artık açık ve net belli. Suzuka’da, Alonso’nun perşembe günü 2015 ve 2016 yıllarını içeren sözleşmeyi Ferrari ile karşılıklı feshettiği haberleri çıktı. Bu iddialar doğruysa ki doğru olabilir, Ferrari kapısı da kapandı.

    Elde kaldı McLaren. Belli ke McLaren, Alonso’nun seçeneklerinin tükenmesini fırsat bilip: Valla ”hocam” bizde ortam böyle! 😀 deyip belli şartlar sunmuş olabilir. Alonso’da ne yapacağına son kez ciddi şekilde düşünüp karar vermek istiyordur. Bekleyip görelim.

  5. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
    Aras Tekiner #ForzaJules

    Kimi fanboylar’da biraz haysiyet olsa Alonso’nun gitmesini istemezlerdi. Halbuki 2015’te ak koyun kara koyun belli olacakti öyle diyorlardi. Tabi bunlarin mazereti bitmez yok Santander, yok Ferrari pit ekibi, yok efendim ön kanat yok turbo cart curt. Halbuki Ferrari kariyeri boyunca mekanik arizadan kalmayan Alonso’nun patron degisince üst üste kalmasi da pek manidar degil mi ? Kimse bosuna heveslenmesin derim ben Alonso 2015’te de Ferrari koltugunda oturacaktir.

    1. Birkez daha senin için yazayım. Seneye ferrari şampiyonluğa oynayacak bir araç yaparsa yıllardır şampiyonluk bekleyen alonso icin takım emirleri havada ucusur.Ferraride bu böyledir gerçek bir kapışma sadece Mercedes’de veya mc laren de olur. Sen ve senin gibiler istediğiniz kadar bahane diyin gerçek budur

      1. Kanımca… sen F1 de yeni dönem izleyicilerindensin. Ne McLaren de eşit yarışma ve yarıştırma konusu mevcut değildi ve olmadıda.Hani olur yaa 2000 den sonra izleyen biriysen söyleyeyim… 2007 deki laflara kanma istersen 2008 sezonuna bak daha iyi anlarsın.Milyon dolarların ve karizmaların uçuştuğu bir sektörde eşitlik olmaz. Gelecekler ve gideceklerin hikayesi vardır.Mercedes in dahi para arzuları vardır çünkü yönetim kuruluna para kazanma teminatı verilerek F1 takım izni alınmışdır. Birde yüksek Alman karizması vardır ki bu durumunda eşitlik haklarının önüne geçebileceği aşikardır.

        1. Çokta eski olduğumu soyleyemem. Eskileri bilmem ama günümüzde şuan için durum böyle. 2007 demişsin de o sezon alonso aglamadimi ben birinci pilotum diye. Tabi alonsocu arkadaşlar eşit yarışmak için ağladı diyecekler ama hikaye bas baya eşit yaristilar o sezon hatta alonsonun çeşitli cirkefliklerine rağmen

    2. Dikkat etsin yalnız artistlik yapıp bir anlığına kaltığı koltuk çoktan doldu, biri varken oturmaya çalışmasın zira sıkıntı olur 🙂

    3. Aras Tekiner beye açık ve net ifade etmem gerekirse alonsonun bu takımdan ayrılmasını zerre kadar istemeyen bir kimi taraftarıyım.Nedenine gelecek olursak alo ve kiminin 2015 performanslarını görmeden kiminin alonsodan yavaş olduğuna zerre kadar inanmam.

  6. Alonsonun son 5 senedir ferrariye verdiği emekler gerçekten göz ardı edilemeyecek kadar büyük.Bu taraftarı yıllarca rüzgar tüneliyle oyalayan,2012deki işe yaramaz araça wowwww diyip kendini rezil eden işe yaramaz domenicali,saçma sapan açıklamalar yapıp ağzı çok laf yapan fakat icraati olmayan (kanada 2014!) pat fry,aerodinamik ve motor bakımından çekişi iyi olmayan downforce yeteri kadar iyi olmayan araçlar yapan(marmorini,tombazis)gibi insanlara rağmen en azından bizi şampiyonluk potasına sokan o heyecanı bizlere yaşatan alonsonun gösterdiği performansa bir hiç gözüyle bakmak saçmalığın daniskasıdır!!! Alonsonun bu takım için verdiklerini ancak ve ancak gerçek ferrari ve alonso fanları anlayabilirler!!!

    1. Burda Ferrari taraftarı olarak yorum yapan çoğu kişi aslında Raikkonen fanıdır.Zaten Alonso haberlerinin bu kadar yorum toplamasının nedeni budur.

  7. O değil de, Alonso Ferrari ile anlaşıp Vettel’in sözleşmesini feshettirmiş ve birlikte devam ederek Vettel’in Mclaren’e, Mclaren’in Vettel’e kalmasını sağlayıp olası 2015 Honda iyi aracında Mclaren’i eksik bırakmak istemiş olabilir mi?

    Veya aynısını Red Bull Alonso için yapmıştır? 😀

  8. Pilotlar kariyerlerinin son takımlarına şampiyon olmak için değil, para kazanmak için giderler. Elbette şampiyonluk gelirse istemem yan cebime koy olur.

    MotoGP’de Ducati ve Formula 1’de Ferrari’nin böyle bir ünü var. Alonso neden ayrılıyor anlamış değilim. Bak Raikkonen hiç şikayet ediyor mu 😀

    1. Aynı şeyi bende düşündüm. İnsan niye Ferrari F1 takımında 4 yıl harcayıp 35’ine yaklaşmaya başlamışken “banane ben şampiyon olmak istiyom” derdine düşer ki? 2-3 sene daha dayan madem, araç çalışırsa şampiyon olursun zaten çalışmazsa da Ferrari’nin emektarı olarak spordan ayrılırsın. Ha, Ferrari de başarı yakalayamamış biri damgası olarak ayrılırsın ama bu şekilde de gideceğin takım da başarı sağlayacağının garantisi yok zaten. İşte bunlar hep kibrin insanı sürüklediği çıkmazlar.

  9. Eli darda iki seçenek var burak arkadaş imiz zaten yazmış. 3. Araç fikri olnaz diye düşünüyorum. Bahtsiz bu adam gerçekten.

  10. Alonso su anda tok satici degil.Mclaren ona elli milyon euro oner miyordur.Yoksa coktan anlasirdi.Ferrari ile 2016 sonuna kadar anlasmasi olduguna gore kalabilirde.Vettel Mclarenle anlasmis olmasin.

  11. Arkadaşlar bir konuyu atlıyorsunuz. Bence Alonso ‘nun geçenki yazısını iyi analiz edin derim. Nerede yarışacağıma ben karar veririm diyor. Şu an mclaren ile anlaşmasa bile alonso anladığım kadarıyla ferrari sözleşmesi devam ediyor. Ve ferrari bu adama ister istemez tazminat ödemek zorunda. Bence alonso sonuna kadar haklı. Mclarene gidersem 1 sene sonra hamilton gelirse yine eski sıkıntılara düşmek istemiyor . o nedenle 1 yıl anlaşma istiyor. Ayrıca redbull havalara girmesin , Alonso çok iyi biliyorki Mercedes haricinde tüm takımlar 2.lig takım. Adam olmadı alırım Ferrariden tazminatımı 1 sene beklerimi yedekte tutuyordur emin olun. Bence onun niyeti Mercedeste yarışmak. Bu konuda sonuna kadar haklı. Yaş 33-34 artık uzun süre bekleyemez . amacı hazır bir takım ile en az 1 şampiyonluk daha. Bunu da anca Mercedes ile yapabilir. herkes biliyorki diğer takımlar tam bir süpriz. Bence olmadı alsın tazminatını 1 sene yapsın tatilini . Bu kaprisli Hamilton nasılsa çıngar çıkarır ve mercedes koltuğunu bırakır.

    1. Ferrari Alonso’ya niye tazminat ödesin? Anlaşmayı kim bozar ise tazminatı o öder ve Ferrari’nin Alonso’yu göndermek istemeyeceği oldukça açık.

      1. Vettel’i aldılarsa mutlak surette göndermeye çalışacaklardır.

        1. Vettel ile ön anlaşma yaptılarsa mutlaka Alonso’nun durumunu içeren bir madde vardır. “Bu anlaşma sadece Alonso’nun sözleşmesinin feshedilmesi durumunda geçerli olacaktır” gibisinden.

          Alonso’yu takımda tutma şansları var ise Vettel uğruna gönderiyor olamazlar.

  12. Avrupa basını rekor sözleşmeden bahsediyor… Ferrari Esteban’a 3 yıllık 150 milyon pounda imza attırmış, buna göre yer kürede ondan daha yüksek maaş alan sporcu olmayacakmış.

    Gerizekalı FERRARİ!

    1. Yuh!!! Yalan haberdir.Bu kadarına inanmam.3 yıllık 150 milyon dolar falan olsa neyse.150 milyon pound ne demek.

      1. 4 dünya şampiyonu apoletli Sebastian Vettel’in, 2015’te Ferrari koltuğuna oturacağı Avrupa basınında geniş yer bulurken; başarılı sporcunun alacağı rakam da netleşmeye başladı. Daily Mail’in haberine göre; 3 yıllık sözleşme için 150 milyon Pound alacak olan Vettel, dünyanın en yüksek maaşına sahip sporcusu olacak.
        Yıllık maaşı, 50 milyon Pound (Yaklaşık 80 milyon dolar) olması beklenen Vettel’in alacağı rakam kesinleşirse, Alman pilot en yüksek maaşlı sporcu ünvanını elde edecek.
        Forbes’a göre dünyada yıllık en çok kazanca sahip sporcu ise boksör Floyd Mayweather. Yılda 100 milyon dolar kazanan Mayweather’in dövüş başına para alması, maaş konusunda Vettel’i ilk sıraya koyacak. Vettel, beyzbol, basketbol, Amerikan futbolu ve futbolun yıldızları arasında da en yüksek maaşlı sporcu olacak.
        Bu sezon yeni aracıyla henüz yarış kazanamamasına karşın, son yıllarda Formula 1’i domine eden ve 39 yarışın yanısıra 4 dünya şampiyonluğu kazanan Vettel, gelecek yıl Ferrari’de Fernando Alonso’nun yerine takıma katılacak.. 2007’den bu yana Formula 1’de şampiyonluk kazanamayan Ferrari’nin de Vettel’i alarak bu seriye son vermek istiyor. 2 dünya şampiyonu ünvanlı Fernando Alonso ise eski takımı McLaren’e dönecek.

        Bende onlarin yalancisiyim 🙂

    2. /150 milyon liret liret. 🙂 🙂 Ferrari ingiliz takımı mı? ki sterlinle transfer yapıp maaş ödesin 🙂 🙂

      1. şaka yapıyorum ha ciddiye alıp italya euroya geçeli 10 sene oluyor demeyin. 🙂 🙂

    3. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      Esteban a 150 mılyon hadı paund u gectık de dolar bıle verse çüşşş….

      Ulan ne bahtsız adamsın vergne su esteban a bıle bu kadar para verebılen enayıler cıkmıs sen yırtınıyorsun f1 de kalmak ıcın…

      Batsın böyle adalet…

  13. Bu durumda Alonso’nun Mclaren’e yamanmaktan başka seçeneği kalmadı 🙂

    Redbull istemiyor, Mercedes zaten istemiyor, Ferrari’de “başlarım senin şantajlarına hadi yallah” dedi, ne kaldı geriye? Ron Dennis’in kucağı 🙂

    Yoksa Massa’nın dediği gibi Marussia yada Caterham’a mı geçecek :p

    1. Atladığın bir nokta var.Alonso isterse 1 sene bırakabilir.Kendisi söylemişti zaten.1 sene sonra da en çok istenen pilot yine kendisi olur.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Dostum katılmıyorum. Neden dersen ALO artık yaşını almış bir pilot şu anda gridin en komple pilotu doğrudur ancak bir yıl ara vermesi yaşından ötürü aynı performansla dönememesini sağlayabilir. RAİ nin spora dönüş performansı aldatmasın her zaman her pilotta bu işlemez örnek MSC gerçi MSC yarış hayatına ara vermişti onu da unutmamak lazım. Bir yıl ara verdikten sonrada en çok istenen pilot olması bana sorarsan çok zor.

        1. Fakat şöyle bir şey var.Alonso sadece F1le ilgilenmiyor.Boş zamanlarında bisiklet ve yüzme antrenmanı yapıyor.Bu da formda kalmasına yardımcı oluyor.

          1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            Aynı şey değil MSC de başta motosiklet olmak üzere bir çok alanda yarışlara katılıyordu. Hatta şöyle söyliyim şampiyonlar yarışında Almanya Takımı VET ve MSC den oluşuyordu belki izlemişsinizdir o yarışları hep MSC taşıyordu Almanya yı ama F1 e dönünce aynı şey olmadı ara vermesi büyük risk gelecek sene yarışmazsa bu ara değil emeklilik olur bence.

            1. F1’e döndü ama Rosberg’e karşı gayet başarılı performans sergiledi.Aynı takımda olsa Vettel’i geçerdi kesinlikle buna inanıyorum.Yani kondisyonun iyiyse yaşın önemi yoktur.

        2. Dostum,

          Schumacher’in dönüşü, ne Rai’nin nede bırakırsa Alonso’nunkiyle kıyaslanamaz.

          Michael’ın bıraktığı dönemdeki Formula 1 ile döndüğünde bulduğu Formula 1 arasında dünyalar kadar fark vardı. Neredeyse farklı bir seri gibi.

          Test yasağından ötürü yeteri kadar sürüş yapamaması da cabası. Bu yüzdendir ki, Schumacher yeni Formula 1’e alışma sürecini yarışlarda geçirdi.

          Söylediğim gibi bu bir süreç idi, süreç boyuncada gelişti. Bugün Hamilton’u zorlayan Rosberg’den güçlü yarışlar çıkartmaya başlamıştı ki, spordan ayrıldı.
          Hayatındaki en büyük 2. hatayı yaptı. ( 2006 -Emeklilik / 2012 – Emeklilik )

          Senin yazdıklarını genelde beğenirim, fakat spora geri dönüşleri Schumacher’in kiyle kıyaslamanı pek adil bulmadım. Esenlikler dilerim.

  14. Vettel öyle bir hamle yaptıki alonso.nun elini kolunu bağladı. yani alonso.ya hareket alanı bırakmadı tek seçenek mclaren kaldı . aslında benim beklediğim vettelin mercedese geçmesi. hamiltonun mclarene geçeceğiydi halen bu ihtimal yüzde bir duruyor ortada

  15. Vettel öyle bir hamle yaptı ki Alonso’nun tabiri caizse arkası açıkta kaldı 😀

    1. O hamleyi Ferrari yaptı, Esteban değil.

      1. vw-tdi-power avatarı

        Gutierrez’in Ferrari ile anlaştığını bilmiyordum

  16. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Gerçekten ilginç şeyler oluyor.Alonso 8 senedir şampiyon olamadı.Durmadan 2.3.4. vs gibi pozisyonlarla teselli buldu.McLaren de olmadı,Renaulta döndü olmadı.Ferrari bu 5 senede altına sadece bir kez adam gibi araç verebildi.Kişisel olarak yani pilot olarak oldukça az hata yaptı takımın hatalarına kıyasla.Organizasyon ve araç üretmede yetersizlikleri,takım olarak onun arkasında bütünleşme ve transferler ile kapatmaya çalıştıysa da başarılı olamadı Ferrari.Nitekim dananın kuyruğu turbo motorlar döneminde koptu.

    Şimdi gelelim Alonso’nun önündeki seçeneklere.A-)1 sene ara vermek(bana göre en zor ihtimal), B-)McLaren’e katılmak(En yüksek ihtimal olarak düşündüğüm), C-)Son ana kadar Lewisin koltuk kaybetmesini beklemek yada 3.araç kuralının uygulamaya geçmesiyle birlikte Mercedese katılmak (Bu da bana göre oldukça düşük)

    Neden 1 sene f1i bırakmasını beklemiyorum çünkü bu adam kazanmak istiyor.Ayrıca sporu tekrar bırakıp dönmek ve adapte olmak,yarışırken adapte olmaktan daha zordur.Bu kişi Alonso bile olsa.Geri döndüğünde de koltuk garantisi yok.

    3.araç fikri sezon bitmeye yaklaştı halen netlik kazanmadı.Hadi diyelim oldu,böyle bir şey çaylak pilotlar ve test amaçlı değerlendirilir diye tahmin ediyorum.Takımların şasi hazırlamaları çoktan başladı.Bu ekstra maliyeti karşılayamayacak bir sürü takım var.Ha Ferrari için süper bir seçenek ama ben de böyle bir görüntü istemiyorum.

    McLaren anlaşması bana göre en yüksek olanı.Ama şu ana kadar henüz açıklanmaması kafaları karıştırıyor.Ve her gün yeni bir iddiaa ortaya atılıyor.Alonso belli ki hemen tüm f1 camiasının düşündüğü McLaren-Honda birlikteliğinin nasıl sonuç vereceğini bilemiyor.Yeni yapılanma tamamlandı deniyor ve Honda motoru gelecek,peki ya bu başarının garantisi midir?O yüzden olsa gerek Alonso sadece 1 yıl McLaren takımının ne yapacağını görmek istiyor.İkna olursa( ki bana göre hem Ferrari hem McLaren en azından 2 sezon şampiyonluk kovalayamaz ) kalabilir.

    Son olarak Vettel açıklamasıyla aslında Red Bull tekrar sportif anlamda bir başarıya imza attı.Böylece hem Alonsoyu zor durumda bıraktılar hem Vettel Ferrari koltuğunu garanti altına aldı.Alonso şimdi kesinlikle Ferrari’den ayrılmak durumunda.Ama tabi nereye gidecek veya ne yapacak?Şu adamı bir kez olsun şampiyon yapamadık ya helal bizlere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir