Theissen: ” Difüzör Kararı Formula 1 İçin Hayati Önem Taşıyor”

yazar:

kategori:

BMW motorsporları direktörü Mario Theissen, FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin (ICA) difüzör kuralı ile ilgili vereceği kararın ardından Formula 1′de hayati bir sürecin başlayacağına inanıyor.

Bugün Paris’te ICA toplantısından önce konuşan Theissen heyecan verici sezon başlangıcının teknik anlaşmazlıklar yüzünden sekteye uğradığını düşünüyor. BMW patronu ayrıca Brawn GP, Williams ve Toyota’nın F1 kural kitapçığını çok çabuk bir şekilde delip geçtiğini ve çift katlı difüzör tasarımı ile kendilerine avantaj sağladıklarını konusunda son derece kararlı. Bununla birlikte ön grupta yeralan farklı takımlar sporu iyileştirdiğini kabul ediyor ve bütün takımların
şimdiye kadar aynı kural kitabını kullandığını düşünmüyor.

” Yeni insanları, yeni takımları (orada) görmek güzel ve zaman zaman farklı fotoğraflara sahip olmakta sevindirici. Ben sadece herkesin aynı oyun sahasında oynamasını diliyorum. Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde kimsenin avantaj sağlamadığı bir oyun sahasına ihtiyacımız var.”

” Sizin de düşüneceğiniz gibi Formula 1 otomobilleri çok karmaşık aletler bu yüzden gri alanların burada ve orada olmasından kaçınılmalı. Kelimelerle bu tip karmaşık kurallar çerçevesi oluşturamazsınız fakat şimdi böyle bir durum doğduysa çok çabuk bir şekilde tepki vermek, kontrol altına almak ve ortak bir görüş oluşturmak zorundasınız.”

Ferrari, Red Bull Racing, Renault ve BMW Sauber farklı difüzör tasarımları konusunda itirazlarını ICA’ya bildirdi. Bununla birlikte McLaren’in dinliyici olarak katılacağı açıklandı.

Bu çift katlı difüzör tasarımı kullanmayan takımlar tasarımın yasal olduğu kabul edilmesi halinde kendi tasarımlarını geliştirmeye başladılar. Bununla birlikte birçok takım bu tasarımlarını kullanmak için İspanya Grand Prix’ine kadar beklemek zorunda kalacak.

Theissen sözlerine şöyle devam etti: ” Kesinlikle geriye doğru yaslanmıyoruz. Tamamen kurallara uygun olduğunu düşünmememize ve çok yüksek maliyetlere neden olmasına rağmen benzer çözümü geliştiriyoruz. Bu politikayla gitmek istemiyoruz fakat başka seçenehimiz yok, yasal kabul edilmesi
halinde gelişmek zorundayız.”

” Şu anda nerede olduğumuzu bilmediğimi söylemek zorundayım ya da araca uyguladığımızda ne zaman değer kazanacak. Yeni difüzörün gelişimi ötesinde ilerliyor, bütün aero konsepti etkiliyor bu yüzden oldukça fazla geliştirme çalışması istiyor.”

” Şu anda bugün sahip olduğumuzla karşılaştırıldığında yarar sağlayacak şeylere hangi yarışta sahip olacağımızı tahmin edemiyorum.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir