Red Bull, Alonso’nun McLaren’e Geçeceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Ferrari’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Fernando Alonso’nun McLaren’e geçeceğini tahmin ediyor.

Red Bull’un sene sonunda Sebastian Vettel’in takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından Vettel’in Ferrari’de Fernando Alonso’nun yerine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Red Bull’un Alonso için bir seçenek olduğu düşünülüyordu ancak Red Bull hemen Daniil Kvyat’ı açıklayarak bir başka sürpriz yaptı.

Marko “Alonso oynanacak en güvenlik kart olurdu. Ancak bu yetiştirme programımızı saçma kılardı.” dedi.

Auto Motor und Sport’a göre ise Vettel’in ayrılmasından sonra Red Bull araçlarını tasarlayan Adrian Newey’in tercihi Fernando Alonso’ymuş.

Red Bull’un Alonso’ya yaklaşmamasındaki sebep Alonso’nun McLaren ile anlaşmaya çok yakın olduğunu öğrenmesi olmuş.

Servus TV’ye konuşan Marko “Alonso’nun kalitesi reddedilemez ancak bilgilerimize göre o zaten çoktan McLaren ile güçlü bir bağ kurmuş.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Alonso’nun McLaren’e Geçeceğini Düşünüyor” için 17 yanıt

  1. Bence Alonso son ana kadar Mercedes’teki durumlara bakacaktır. Gönlünden geçen ilk tercih kesinlikle Mercedes. Ayrıca Lotus bu sene mercedes motoruna geçiyor. İstermisiniz bir lotus-Alonso süprizi olsun.
    Mclaren-Honda birliteliği tam bir süprizdir arkadaşlar oraya geçmek hakikaten kumar oynamaktır. Ayrıca alonso ferraride 1 sene daha kalmalıydı diyorsunuz ama muhtemelen sözleşme uzatma teklifi geldi . alonso istemeyincede vettel kozunu oynadılar. yoksa Alonso çok rahat 1 sene daha ferrraride kalırdı diyorum.

  2. Ortalığı öle bir karıştırdı ki bizim takım helal olsun. Bu arada vettel ferrari de arkadaşlar bu kesin gibi birşey alonso yada mclaren kalıyor gerisi boş. Ferrari alonso yu göndermek istemezdi bence ama alonso da biryere kadar deyip haklı olarak başka takimlarla gorusunce ferrari pimi çekti olay bu.

  3. Burada Newey in tercihinin Alonso olduğundan bahsediyor ve Alonso nun ise McLaren ile yakın olduklarını söylüyor. Ferrari dışında bir takımla Alonso nun iletişime geçtiği zaman Ferrari nin Vetel ile konuştuğu zamandan daha öncedir. Demek oluyor ki şu meşhur dedikoduların çıktığı zaman belkide anlaşma seramonnisine prosedürler haricinde son noktanın konulduğu andı. Benim tercihim eski bir McLaren taraftarı olarak onu tekrar McLaren e dönmemesidir. Alonso yu McLaren e getiren ve takımda birebir sorun yaşadığı kişi Ron Dennis dir.McLaren takımı 2007 sezonunu yönetememiş ve Vaziyetine Hamilton sahip olamamışdır. Bu durumu McLaren de Hamilton da kabül etmişlerdir.
    McLaren takımı sezonu iyi tönetebilse ve Hamilton un çaylak arzularına yenilmemiş olsa Raikonen 2007 de şampiyonluğun adını bile anamazdı. Raikonen in yaptığı şey… koşarken birbirini çekiştirenlerin arasından sıyrılmakdı ve hastur desturla birlikte ikisindende sadece 1 puan fazlası vardı ki son yarışda Massa buyur geç demese o da olmazdı :)))).

    200

  4. FerrariFanTR avatarı

    Alonso’ya ne kadar bağlı oldugumu kanımdan canımdan biri gibi sevdiğimi bir çok yorumumda yazdım ama tabii ki sonuna kadar FerrariFanTR yiz. Yalnız aklımdan sürekli geçiyor, Alonso o kadar bahtsiz bir insan ki Ferrari den gider bu sefer Ferrari seneye 10 numara araç yapar.

    1. Tifosiler sevinir alonso cular saydirir başkada birşey olmaz.

  5. Alonso veya Vettel McLaren’e geçecek mutlaka.

  6. Kardeşim vettel ferraride halen hayalperstlik yapıyorsunuz 3+2 imzalamış işte bunu ben demiyorum bunu padokdakiler söylüyor bu siteden bize ulaşıyor vettel geç o kırmızı oldu alonso napacak tek belirsizlik bu o kadar mercedesde belli redbulda belli ferraride belli 1 yıl aramı verecek yoksa 2 yıl mclarenmi diyecek görecez bakalım

    1. Resmi olmayan bütün açıklamalar söylentiden ibarettir. Kim derse desin.

  7. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Ferrari nin diazı kovma sebebi net bir şekilde belli oldu.
    %100 sadakatsizlik.

    1. Sendeki bu Alonso’yu kovuldu probagandası yapma hevesı kaç senesınden kalma 2000 ? 2004-2005 mi ? Alonso ile Mclern arasındakı kuvvetli bağ kadar senınde bir dönem Alonso ile aranda epey bir kuvvetli bağ olusmus, bu derin yara uzun süre geçmez gibi görunuyor..

      1. E kovulmadi mi?

        1. Kovulsa neden haber olmasın? Hala hakkında net bir haber yok.

        2. Alonso istese Ferrari’de kalırdı. Alonso istemediği için Ferrari bir başka sürücü bulmak zorunda kaldı. Adı ne oldu Alonso kovuldu. Zaten adamı kovmak için o kadar sunumlar yaptılar kalsın diye dimi..?

    2. Alonso Mclaren’e gelirse kalp krizinden gider bu arkadaş 🙂

  8. Wettel ortalığı transfer pazarını karıştırdı … mercedes ferrari mclaren wetteli istiyor .. ortada anlaştığına dair iddaa var ferrariyle … alonso çıkmazda tek adres mclaren … hamilton mclarene gideceği jet bi şekilde yalanlandı .. bu yalanlama pek hayra alamet değil .. bütün takımların mercedes ferrarii mclarenin elinde wettel seçeneği bulunuyor .. sanki hamilton mclarene geçecek öyle bi hava var bu açıklamanın ardından mclaren yalanlamasının

    1. Onur Gentas avatarı

      Bu dediklerine kendin inandıysan söyleyecek söz bulamıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir