Dennis: Mercedes Motoruyla Şampiyonluk İmkansız

yazar:

kategori: ,

McLaren patronu Ron Dennis gelecekte Mercedes motorları ile devam etmeleri halinde dünya şampiyonlukları için savaşmalarının imkansız olduğunu söyledi.

McLaren önümüzdeki yıl Honda motorlarının tek kullanıcısı olacak ve Mercedes ile olan 20 yıllık birlikteliğine son veriyor. Dennis McLaren’ın Mercedes ana takımı varken şampiyon olabileceğini düşünmüyor.

“Eğer bu yılki her şarta bakarsanız Mercedes fabrika takımı ve diğer takımlarla arada bir fark olduğunu görürsünüz. Her şekilde bir saniye kadar büyük bir fark yaratabiliyorlar. Eğer kendi motorunuzu yapmıyorsanız en iyi motorları kullanmıyorsunuz demektir.”

“Modern bir F1 motoru sadece güçten ibaret değil. Bu enerjiyi depolamak, toplamak ve efektif olarak kullanmak üzerine kurulu. Eğer bu süreci kontrol edemiyorsanız, yani kaynak koduna ulaşamıyorsanız aracınızı virajlara girerken kararlı hale getiremezsiniz ve çok fazla tur zamanı kaybedersiniz. Aynı motora sahipsiniz, ancak motoru optimize etme imkanınız yoktur.”

Dennis McLaren’ın Honda motoruna uygun bir şasisinin çoktan var olduğunu, ancak yıl sonundan önce pistte olamayacağını söylüyor.

“Gelişmiş bir programımız var ve çoktan tasarlanmış olan bir MP4-29H şasimiz var. Bu şasi Honda motoruna adanmış durumda ve sistemleri geliştirecek. Bunu Abu Dhabi’den sonra herhangi bir zaman deneyebiliriz. Ne zaman olacağını bilmiyoruz, ancak o zamana kadar Mercedes’e bağlılığımızı koruyacağız.”


Yorumlar

“Dennis: Mercedes Motoruyla Şampiyonluk İmkansız” için 28 yanıt

  1. mercedes aynı motoru vermiyo diyen f1 mühendislerine gelsin bu açıklama durum aynen türkiye nin abd den f16 alması gibi mal aynı mal ama bilgisayara türkiye müdahale edemiyo beynide benden alacaksın dio abd yoksa sadece şasi ve motoru vermem diyo
    bizim mühendisler diyoki aynı motoru vermiyo … nebiçim bi fantezi dünyaları var bu zaten bizim millete has bi özellik zaten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak …

  2. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Mercedes’ten çok daha önce kurtulmalıydı McLaren. Geç bile kaldılar.

    1. Ayni sey Mercedes icinde gecerli tabii.

  3. Yani mclaren-mercedes geçmişini unutursak dennis gayet doğru konuşmuş bence.Mercedes artık fabrika takımı ve bütün imkanları kendisi için kullanması gayet doğal,herkes kendi çıkarını düşünür,renault’un redbull’a tam destek vermesi gibi.Gerçi mercedes yinede iyi yani,ferrari gibi test takımı muamelesi yapmıyo motor verdiği takımlara.

  4. 2002-2006 Yılları arasında McLaren’in patlayan motorlarını özellikle de bu genelde Kimi’nin arabasında olurdu kimse unutmadı patron haklı bunca yıl sonra gerçekleri haykırdı şampiyonluk imkansızdı ben en güçlü demekle şampiyon olunmuyor. Esnek olacaksın şasi ile bir bütün olacaksın en yi paketi ortaya çıkartacaksın ve gerisi gelir. Renault’un motor sesini kayda alıp FIA ya sunanlar oldu bu yıl ise tebrik ederiz ama 2015 için bizde oradayız umarım Honda’da orada olur.

    1. Yalniz Mclarenin birtek motoru patlamiyordu.Kirilan kanatlar,saftlar,lastikler vs.uzun bir liste olur.

    2. obur pılot duvara bındırırse olurdu sampıyon

  5. Soyle bir sorun var.Mercedes motoru olmadan da sampiyonluk imkansiz.

    1. Daha önce Mercedesle mi geldi şampiyonluklar? 90ları kastediyorum.

      1. Mercedes motoru ile kac yaris kazandiklarini bir arastir istersen.Birde artik doksanlarda olmadigizi hatirla.

        1. Arti doksanlarda Mercedes motoru ile gelen iki pilotlar birde takimlar sampiyonlugu var.

        2. Mercedes motoru ile kazandıklarında Mclaren-Mercedes olarak bir bütündü ancak şu anki ilişkileri sadece satıcı-müşteri ilişkisi. Anladın?

          1. Bu Mercedes’in onlara bir lütfu. Bana kalsa bu yıl onlara motor vermezdim.

  6. Murat Aksoy avatarı

    Xtrabit racing çok güzel bir soru sormuş;
    McLaren – Ron Dennis= ? Diye;

    Işte tam da Ron Dennis’ in kendisinden sonra pozitif bir rakam ile sonuçlanması için uğraştığı denklem bu. Bu nedenle F1 takımını riske atıp yol araçlarının başına geçti ordaki misyonunu pm4/12c p1 spider ve gt modelleri ile belli bir noktaya getirip tekrar F1 takımının başına (geçici) olarak döndü. Bu nedenle tıpkı 90’larin ortasında Mercedes ile yaptığına çok benzer bir anlaşmayı Honda ile yaptı. Bu nedenle hisselerini geri aldı ve F1 takımını şampiyon , McLaren’i de belki 10-20 yıl sonra (yani Honda’dan sonra) kendi motorunu üreten bir marka yaparak veda etmek istiyor dünyaya. McLaren’in Enzo’su olmak istiyor bir bakıma.. Aslında çoktandır hakediyor da..

    1. hiç hak etmiyor aslada enzo gıbı olamayacak

      1. Ron haketmiyorsa sen haket ozaman hey allahım ya

      2. yok öyle deme bu adamı günahım kadar sevmem .kibirli duruşundanmıdır nedendir bilmem. ama yiğidi öldür hakkını yeme. bu adam kadar başarıya doymayan veya başarısızlığa tahammulü olmaya bir takım patronu daha tanımıyorum. genelde radikal değişiklikler hep bu adam zamanında olmuştur takımda. bu tip insanlar sevilmesede saygıyı hakediyor.

  7. allahım bna iyi bi motor ver der gibi çıkmış resimde

  8. iyi de mclaren hızlı mı yani? button a kalmış bir takım hangi açıdan kazanmamız gerekiyor diyebilir ki. Bir mclaren taraftarı olarak mclaren aracının vasat olduğu küçük takımlar için dizayn edilen burnu kullanmasıyla anlaşılıyordu zaten. bu mclaren bizim bildiğimiz mclaren değil. ve mercedes hamilton a alarak kazanmak istediğini göstermişti. button ‘ı alanın ne yapmak istediği ortada

  9. Mclaren sonunda dayanamadı konuştu. Motorların herşeyi aynı olsa bile kompresyonları değişebiliyor. Aynı banttan çıkan hiçbir şey birbirinin aynısı olmaz. Bu sadece bu sene için geçerli değil, önceleri de böyleydi. En iyi motoru ana takımlar kapar, gerisi müşterilere dağıtılır. Kim bilir, Toto Wolff sayesinde Williams da biraz daha iyi motor alıyordur?

    Eskiden de Mercedes motorunun en iyisini Mclaren alıyordu.

    1. Takeshi (spä2000) avatarı
      Takeshi (spä2000)

      Konuşan Ron Dennis ama sen doğru bir şekilde konuşan McLaren demişsin. 🙂

      1. Sonuç 0 diyorsun yani 🙂

        O kadar değil canım. Biraz Bruce, biraz Senna ve bir gıdım da Hakkinen bulunmalı. Karanlık madde arayışına girsen iyi olur 😉

  10. Modern bir F1 motoru sadece güçten ibaret değil. Bu enerjiyi depolamak, toplamak ve efektif olarak kullanmak üzerine kurulu. Eğer bu süreci kontrol edemiyorsanız, yani kaynak koduna ulaşamıyorsanız aracınızı virajlara girerken kararlı hale getiremezsiniz ve çok fazla tur zamanı kaybedersiniz. Aynı motora sahipsiniz, ancak motoru optimize etme imkanınız yoktur.”

    bu adam gerçekten işi biliyor. 2015 olmayabilir ama 2016’dan itibaren ben şampiyonluk bekliyorum. birde Lewis dönse de beni iki arada bırakmasalar. pilot olarak bir çok isim sayılabilir tarihten. fakat ron gibi taş çatlasa 3 kişi vardır. ( süreç yönetimi bakımından )

  11. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    (F1 tarihi) – Schumacher = Ron Dennis

    1. Mclaren – Ron Dennis = ?

    2. McLaren =Ron Dennis 🙂

    3. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      F1 tarihi – Senna: Schumacher’in iplenmeyen şampiyonlukları. 90’larda Senna fırtınası olmasaydı F1 asla bugünkü F1 olamazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir