Williams, McLaren’in Yağmur Performansını İnceleyecek

yazar:

kategori:

Williams takımı, Japonya’da yağmur altında McLaren sürücüsü Jenson Button’un gerisinde kalmalarının ardından bu durumu analiz edeceğini açıkladı.

Sıralamalarda kuru zeminde  3 ve 4. sıraları elde eden Williams sürücüleri yağmurlu yarışta ancak 6 ve 7. olabildiler.

Rob Smedley “Red Bull bizden çok daha hızlıydı. Onlar lastiklerden çok fazla yol tutuşu sağlamayı başardılar.”

“Ancak onları Singapur ve Monaco gibi pistlere koyduğumuzda bizden zaten hızlı oluyorlar.”

“Pistte fazla su varken virajlar çok daha uzun olur ve düzlükler kısalır. Bu yüzden daha iyi araca sahip olmaları normal.”

“Performans açısından düşünmemiz gereken takım McLaren çünkü onlar çok hızlıydı. Ancak cadde pistlerinde öyle bir durum söz konusu değildi.”

“Asıl olarak onların neler yaptıklarına bakacağım ve bizden nasıl hızlı olduklarını anlamaya çalışacağım.” dedi.


Yorumlar

“Williams, McLaren’in Yağmur Performansını İnceleyecek” için 6 yanıt

  1. İnceleyecek ne var. Gidin Button’u inceleyin. Adam güvenlik aracını gördükçe pite daldı. Kaybedecek bir şeyi yoktu ve kazandı.

  2. Button yağışlı ve değişken koşullu yarışların kralı. Kendisinden gördüğümüz performans hiç de şaşırtıcı olmadı. McLaren’i değil Button’ı incelemeleri lazım.

  3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    button çok tecrübeli gerçekten. kumarı tuttu bu yarışta. yağmurda zaten hep daha başarılı sürüyor tecrübeli pilot.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Bana sorarsan Button’ın yaptığı pek de kumar değil. Bu adam seziyor bu tür koşulları, ee ne de olsa 2009 şampiyonu. İyidir Button iyi, kumar oynamaz bilir bu tür havaları 🙂

  4. bianchi’nin kazasına yoğunlaştığımızdan, yarışla ilgili pek yorum yapmadık doğal olarak.

    öncelikle şunu belirtmek lazım gelir ki, bottas’ın alonso’yla sidik yarıştırırcasına “bugün max. sonuç 6.lıktı” sözü, tamamen kendini bağlayan bir ifadeydi. eğer yarışta alonso da olsaydı, 6.lık max.sonuç olurdu ancak 2x merc ve 2x red bull’un ardından, yağmurlu yarışta alonso yok ise eğer, 5. liği kaybetmek açıkça bottas’ın inanılmaz şekilde yavaşlığından, arkasındakileri tutmasından ve adeta button’a çalışmasından kaynaklıydı.

    bakınız, yarışın ilk turunda 5,5 saniye – 2. turunda 4 saniye ve 3. turunda 4 saniye yiyerek daha baştan 3 turda 13,5 saniye geri düştü ve SC çıktıktan hemen sonra pite girip inter takan button’a bir anda çok değerli zamanlar kazandırdı. arkasından gelen massa, bir süre 1 saniye civarında gitmeye çalıştı fakat yoğun spray etkisi farkı 2 saniye civarına çekmek zorunda bıraktı. nitekim bottas’ın pite girdiği turda önü açılan massa, anında tur derecesini 2.4 saniye iyileştirdi. (ve tabi arkasındakiler de). ve maalesef yine bottas’ın ardında kalan massa ve arkadaki ekip, bottas’ın sınırlandırdığı hızda gitmek zorunda kaldı ve yarışları öldü. pitlerin ardından kısa sürede öyle bir fark oluştu ki, herkes pite girip çıktıktan sonra yarışın başında geride olan button, bottas’ın 21 saniye önünde gidiyordu. yalnızca red bull’lar yağmur ayarı ile williams’ları avladı ve öne yetişmek için uçuşa geçti ancak mercede’lere yetişmek için fazlasıyla geride kalmışlardı. yine de button’ı akıllı stratejilerle geçebildiler ve yarış da orada bitti.

    kuru zemin ayarıyla DF özürlüsü olarak kabul edilen williams’ın güncellemeler ile birlikte yağmurlu suzuka’da fena gitmediğini düşünüyorum. fakat (live timing’den takip eden arkadaşlar dikkat etmiştir) bottas’ın aşırı yavaşlığı ve temkinli olayım derken yarışı batırması, kendisinin değil ama massa’nın button’ın önünde 5. olma şansını bitirdi kuvvetle muhtemel. araştırılması gereken nokta genel araç performansından ziyade bottas’ın ya da aracının anlaşılmaz yavaşlığı olmalı.

    1. bu ne massa sevgisidir arkadaş. iyi tamam bottas yavaştı massa geçerdi ikisinide de sonuç yine aynı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir