FOM, Bianchi’nin Kaza Videolarını Niçin Yayınlamıyor ve Siliyor?

yazar:

kategori:

Suzuka yarışı geride kalalı 4 gün geçmesine rağmen Formula 1 yetkililerinin Jules Bianchi’nin kazasına ait görüntüleri hala yayınlamamış olması büyük merak uyandırıyor.

Japonya’da çok büyük kaza geçiren Bianchi’nin nasıl kaza yaptığı yarış esnasında gösterilmemişti. Yarıştan sonra da şimdiye kadar bu olaya ait görüntüler FOM tarafından yayınlanmadı. Sadece tribünlerde Adrian Sutil’in aracının kurtarılışını kaydeden bir seyircinin şans eseri o anı da çekmesiyle kazayı izleyebildik.

Ancak FOM sürekli olarak o görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinden kaldırılmasını talep ediyor. FOM’un bu yaklaşımının sebebi büyük merak uyandırıyor ve söylentileri de beraberinde getiriyor.

Çıkan iddialar, FOM’un yarış yetkililerinin olayda sorumlu oldukları gerekçesiyle videoyu yayınlamadığı yönünde. Kazanın gerçekleştiği kulede yeşil bayrakların sallanması, yarış saatinin erkene alınmaması, havanın erken kararmasına rağmen yarışın aynı şekilde devam ettirilmesi gibi sebepler nedeniyle FOM’un videoyu paylaşmadığı düşünülüyor.

Ancak Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, bu iddiaların aksi yönde bir şey yüzünden görüntünün yayınlanmadığını söyledi.

Schmidt’e göre FOM, Bianchi’yi ve ailesini korumak için yayın görüntülerini paylaşmıyor. Schmidt’e göre kazada ciddi yaralanan Bianchi, sarı bayraklar altında çok hızlı ilerlerken aracının kontrolünü kaybetti ve o ciddi kazayı geçirdi. Hem video görüntülerinin hem de telemetre verilerinin bunu gösterdiğini söyleyen Schmidt “Formula 1 kendisini değil, sadece Jules Bianchi’yi koruyor. Kaza görüntüleri ve telemetre verileri sürücünün suçlu olduğunu kanıtlayabilir.” dedi.

Ayrıca Schmidt bir yetkilinin sözlerinin şu şekilde olduğunu söyledi: “Bilgileri yayınlamak Bianchi için adil olmaz çünkü şu anda kendisini savunabilecek durumda değil.”

Kaza videosu için tıklayınız

 


Yorumlar

“FOM, Bianchi’nin Kaza Videolarını Niçin Yayınlamıyor ve Siliyor?” için 13 yanıt

  1. Amus yine element uydurmuş. Olasılık hep var ama bunu bizden değil kendilerinden ve mahkemelerden saklamaları gerekir.

  2. Ya anlamıyorum Serhan Acar ‘ın yazısı da neredeyse Bianchi’yi ve kaderi suçlu çıkartıyor. Sanki diğer pilotlar aynı viraja daha yavaş girdi ya da diğerleri sarı bayraklar sallanırken hız kesti de Bianchi kesmedi gibi yapılıyor. Ya allah akıl fikir ihsan etsin. Yaşı diğer pilotlardan birkaç yaş küçük diye, daha az tecrübesi var diye kazada ceza neden bu çocuga kesiliyor? O vincin orada ne işi var? O kadar yağmurda, kararan havada sadece sponsorları memnun etmek için yarışa sc’ı sokmuyorsun. Ondan sonra yok efendim Jules’u korumak için video görüntüleri yayınlanmıyormuş.

    1. Onur Gentas avatarı

      Diğerlerini bilmemde serhan acarın yazısında kesinlikle öyle birşey yazmıyor. Diğer pilotlarında aynı hatayı yaptığını gayet açık belirtmiş.

      1. Herşeyin kurallara uygun yapıldığı yazıyor. Pistin o anki şartları, şansızlık, Bianchi’nin o viraja hızlı girmesi. Benim yazıdan anladığım bunlar. Hersey kurallara uygun yapıldıysa, bunları neden konuşuyoruz? O çocuk hastanede neden ölümle pençeleşiyor?

  3. Taraftar kamerası ile çekilen görüntüleri FOM’un kaldırtması son derece yanlış. Çekimi yapan kişi FOM değil, telif hakkı da FOM’a ait değil. FOM’un agresif bir şekilde Formula videolarını kaldırttığını biliyoruz, ancak daha önce hiçbir zaman taraftar görüntülerini kaldırttığını görmemiştim.

    1. Biletlerde, yarış haftasonu boyunca pist etrafında ve içerisinde yapılan bütün kayıtların yayın hakkının FOM’a ait olduğuna dair bir bilgi bulunuyor.

  4. Orhan Tifosi avatarı

    yuh Schmidt.. bir de jules’ i suçlu çıkarsaydın!!!!
    bobcat yerine vinç kullanılsa, ki pist kenarında sutil’ in kazası vinç rahat ulaşır. görevli de canını zor kurtarıyor sauber’ in altında kalmaktan bu arada. videoyu izleyenler görmüştür.
    hücre adı verilen monokok göve çok sağlam evet ama jules’ in massa’ nın alonso’ nun ve hatta hatta senna’ nın kazasında(sennanın vücudunda ne bir morluk ne de kırık vardı) bile en zayıf nokta baş ve boyun kısmı.
    formula tipi araçların tümü açık tekerlekli açık ve tek kişilik kokpitli olarak adlıandırıldı tarih boyu. ancak artık açık kokpit korkutucu olmaya başladı.
    bir zamanlar motorlar öndeydi arkaya geçti. tek bir aero kanat vs yokken bunlar eklendi. motor tek başına iken artık güç ünitesi oldu elektrik desteği geldi. resmen hybrid oldu F1 tıpkı toyota prius gibi 🙂
    kapalı kokpit neden olmasın? F1 in tarihine de zarar verdiği yok. görüntü de kötü falan değil. elektrik süpürgesi sesi kapalı kokpitten daha çirkin…..

    1. Orhan Tifosi avatarı

      Alonso “O fikri kontrol edip test etme fikrine katılıyorum. 2014’tedeyiz. Gerekli teknolojilere sahibiz. Uçaklarımız var ve başarılı bir şekilde uygulanan bir çok örnek var. Bu yüzden niçin biz de düşünmüyoruz?”
      “Son yıllarda motor sporlarındaki en büyük kazalar hep kafa yaralanmalarıyla sonuçlandı. Bu yüzden belki güvenlik konusunda bu alanda iyi olmadığımızı söyleyebiliriz.”
      “2012’de Spa’da benim yaşadığım olayda, araç kafama 10 cm daha yakın olsaydı orada ölmüş olabilirdim.”
      “Teknoloji varsa ve bu mümkünse kesinlikle kapalı kokpit fikrine karşı değilim.” dedi.

      1. Orhan Tifosi avatarı

        alıntı trf1.net 🙂

  5. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Serhan Acarin kendi web sitesinde Bianchinin kazasiyla ilgili yazisini bugün yayinlamis. Bayraklarla ilgili doğrular ve yanlislari belirtmiş gayet güzel bir yazi olmuş, okumak isteyen arkadaşlar için duyurulur.

  6. ”Schmidt’e göre kazada ciddi yaralanan Bianchi, sarı bayraklar altında çok hızlı ilerlerken aracının kontrolünü kaybetti ve o ciddi kazayı geçirdi. Hem video görüntülerinin hem de telemetre verilerinin bunu gösterdiğini söyleyen Schmidt “

    Bianchi’in kazası ile ilgili haberlerde sanırım ilk kez telemetre bilgileri ile alakalıda az ama öz bilgi verilmiş.

  7. “Ulan böyle sebep mi olur, Bianchi bu durumdayken suçlu olsa ne olur olmasa ne olur ?” diyecektim, ancak AMuS mahsulü olduğunu görünce anladım.

  8. evet bu haber hasebiylede bianchi ye acil şiifalar dileyeyim. biraz geç oldu ama. cidden büyük kaza geçirmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir