Perez: Kurtarma Aracı Girdiğinde Güvenlik Aracına İhtiyacımız Olacak

yazar:

kategori:

Sergio Perez, Jules Bianchi’nin Japonya GP’sinde yaptığı korkunç kazanın ardından artık kurtarma aracı piste girdiğince güvenlik aracına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Jules Bianchi Japonya GP’sinde Sutil’in aracını kaldırmaya gelen kurtarma aracına yüksek süratle çarpmış ve ciddi şekilde yaralanmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan Perez: “Bir araç için piste kurtarma aracı girdiğinde her zaman bir risk vardır. Gelecekte şartlar ne olursa olsun bir güvenlik aracına ihtiyacımız olacak” dedi.

Perez “Kurtarma aracı piste girdiğinde pistte birçok insan olacak ve bizim herşeyi daha emniyetli hale getirmek için güvenlik aracına ihtiyacımız olacak”

“Frenler bitebilir veya pek çok faktör olabilir. Ve pistte kurtarma aracı varsa bu büyük bir sorun. Pist kenarı görevlilerine dikkat etmek zorundayız”

“Onun (Bianchi) iyiliği için, ailesinin iyiliği için gerçekten güvenliği bir adım ileriye taşımamız gerekiyor”

“Umarım gelecekte Formula 1’de böyle bir kazayı bir daha asla görmeyiz. Orada bir kurtarma aracına çarpan bir araç olmamalı. Bu gerçekten olmamalı”

Perez, Rusya GP’sinde yarışa odaklanmanın zor olacağını itiraf etti.

“Bu çok zor. Her zaman bilinçaltımızda dostumuz Jules’i düşüneceğiz. Bu gerçekten hepimiz için büyük bir şok oldu”

“F1’de yer alan herkes için büyük bir şoktu. Her zaman bir risk olduğunun farkındayız, ama her zaman bunun sizin başınıza gelmeyeceğini düşünüyorsunuz”

“Pazar günü böyle bir kaza gerçekleştiğini gördükten sonra, onun böyle zor bir durumda olduğunu görmek.. Size gerçekten çok fazla şey düşündürtüyor”

 


Yorumlar

“Perez: Kurtarma Aracı Girdiğinde Güvenlik Aracına İhtiyacımız Olacak” için 4 yanıt

  1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    tutmayın küçük enişteyi…

  2. yağmurlu yarışlarda gerekli bir kural.kuru havalarda gerekmez özellikle türkiye gpde mesela cok kısa surede araç kaldırılıyordu kuru havalarda bir kaç pisttede boyle spa vs. japan gp yı ızleyemedım sadece kaza anına bakma fırsatım oldu orda da kısa surelı bır mudahale var ama ıslak zemin julesın daha hızlanmasına sebep olmus. bir milyonda bir olabilecek birşey. cunku cok fazla faktor var.kurtarma aracının hareketi.kulenın son vıraja kadar o yağmurda net gorulememesi gibi.ben kurtarma aracının julesın geldiğini gormedıgı için hareket ettiğnide dusunuyorum yoksa sabit beklerdi.

  3. En azından yağmurlu yarışlarda böyle bir şey uygulanabilir. Bir diğer çözüm de sarı bayraklardaki hızı çok düşürmek. Mesela araçlar 120’yi geçemez gibi bir madde konulabilir.

  4. Başka bir emrin var mıydı perez’ciğim, bu kadar endişeliysen yarışmazsın olur biter.
    Böyle bir uygulama olsa F1, izleyicisinin büyük bölümünü kaybeder..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir