Williams Formula 1’e Kapalı Kokpit Çağrısında Bulundu

yazar:

kategori:

Williams takım patronu yardımcısı Claire Williams, Jules Bianchi’nin yaptığı korkunç kazanın ardından Formula 1’e kapalı kokpit fikrinin dikkate alınması çağrısında bulundu.

Jules Bianchi Japonya GP’sinde Adrian Sutil’in aracını kaldırmaya gelen kurtarma aracına çarparak ciddi şekilde yaralanmıştı.

Bu kaza Formula 1’de güvenliğin yeniden sorgulanmasına sebep oldu ve kapalı kokpit fikri yeniden gündeme geldi.

Williams’tan Claire Williams, Formula 1’in kapalı kokpit fikrini yeniden düşünmesi gerektiğine inanıyor.

Williams “Tabi ki Formula 1 aracının doğasını değiştirmek ve teknik açıdan kapalı kokpiti araca entegre etmek  kolay değil”

“Kapalı kokpitı ve diğer tüm mevcut seçenekleri değerlendirmek zorundayız. Ama bu çalışmaların perde arkasında gitmesi gerektiğini hissediyorum”

“Güvenlik herşeyden önemli. Bu yüzden sürücülerin mümkün olduğunda güvenli şekilde mücadele etmesinin bir yolunu bulmalıyız.”

“FIA ve organizatörler pazar günü meydana gelen kazanın tam bir analizini yapmak zorunda. Şuanda spordaki herkesin Jules’in durumundan endişeli olduğunu düşünüyorum”

“Formula 1 her zaman tehlikelidir. Ama Ayrton’un 1994 yılında Imola’da hayatını kaybetmesinin ardından perde arasında bir çok iş yapıldı”

“Formula 1’de sürücülerin sağlam bir şekilde çıkmalarını beklemediğiniz bir sürü kaza görüyorsunuz. 20 sene önce o kazalar olsaydı bu şekilde olmazdı” dedi.


Yorumlar

“Williams Formula 1’e Kapalı Kokpit Çağrısında Bulundu” için 4 yanıt

  1. Kapalı kokpitlerin güzel görüneceğini düşünüyorum, ancak asıl işi olan güvenliği sağlayamazsa bari en azından yan barları biraz yükseltebilirler. Önüne de rüzgarlık gibi bir küçük koruma koyarlarsa en azından biraz yardımcı olabilir.

    Bu arada, bu kız eskiden çok güzeldi ne ara böyle oldu? Takım patronluğu yaramamış.

  2. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ya git evinde yemek yap kalteborn’de al çoluk çoguca karışın.Eşine sahip çık her hafta pistlerde olmuyor ki böyle.

  3. Yine taraftarın istemediği bir şeyi yapacaklar.

  4. Bu arada Lotus Mercedes anlaşması gerçekleşmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir