Alonso ve Vettel McLaren’e mi Geçiyor?

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 sezonu öncesinde aptal sezon bir türlü durulmak bilmiyor. Yaklaşık bir hafta önce Red Bull, Sebastian Vettel ile sezon sonunda yollarını ayıracaklarını duyurmuştu.

Vettel’in Red Bull’dan ayrılmasının ardından hangi takıma geçeceği konusunda resmi bir açıklama yapılmasa da Red Bull kampından gelen açıklamalar Ferrari’ye geçeceği yönündeydi.

Aradan geçen bir haftaya rağmen ne Ferrari ne de Vettel henüz bir açıklama yapmadı.

Sochi’de konuşan Vettel “Şu anda söyleyecek yeni bir şey yok ancak kısa sürede bir şey açıklamayı umuyorum. Bu konu ortaya çıktığında, muhtemelen niçin beklediğimi anlayacak kadar zeki olacaksınız.” dedi.

İddialara göre Vettel açıklaması, Ferrari ve Fernando Alonso’yu hazırlıksız yakaladı.

McLaren takımı, bu hafta içerisinde çıkan Lewis Hamilton’un gelecek sene takıma döneceği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Son çıkan söylentiler ise Fernando Alonso ile birlikte Sebastian Vettel’in McLaren’e geçebileceği yönünde.


Yorumlar

“Alonso ve Vettel McLaren’e mi Geçiyor?” için 43 yanıt

  1. Vettel’in beklediği Alonso’nun açıklaması.Ardından Ferrari açıklamasını yapacaktır.Kısa süre dediğine göre bu Mercedes değil, Mclaren olsa zaten beklenmez açıklama yapılırdı.Bütün dedikodular Ferrari ile anlaştığı yönünde Kimi bile Vettel ile çalışmaktan memnun olurum dediğine göre birşeyler var.Bence Ferrari dışındaki seçenekler doğru değil.Tabiki yanılma payı var herşey olabilir ama sanmıyorum….

  2. Vettel olmazsa ferrarinin Grosjean, Perez gibi isimlere yöneleceğini düşünüyorum

  3. Şimdi bu söyleyeceklerim belki bir komplo belki de bir pertürbasyon. Bakınız Vettel neden japonyada ayrılacağını açıkladı? Çünkü japonya Hondanın eviydi. Yani Vettel ayrilmayı çok önceden kafaya koyduysa neden italyada açıklama yapmadı da japonyayı bekledi. Ya da neden biraz daha bekleyip kimsenin şüphelenmeyeceği Rusyada veya abu dhabi de açıklamıyor? Japonyada gemileri yakmak hayra alamet değil. Eğer dedektiflik yapacaksak Honda durumu daha ağır basıyor.

    Japonyada neden Jules Bianchi bu haberlerin ardından aracı oldukça zorlama ihtiyacı hissedip belki de tüm hayatına malolacak kazayı yapti. Bunların hepsi birbiriyle alakalı diye düşünüyorum. Vettel Mclaren ile anlaştı çünkü japonyada gemileri yaktı. Alonso Mclarene kendi konar göcer 1 yıllık sözleşmesini dayattı, Mclarende muhtemelen Vettelle nasılsa anlaştık, Alonso da 1 yıl reklam yüzümüz olur diyerek prensipte anlaştı. Bu haberleri alan Alonsonun yakın arkadaşı Bianchi Ferrrari koltuğu için kendini yağmurda da ispatlamaya çalıştı ve bu elim kazayı yaptı.

    Bianchinin kazası ise herşeyi değiştirdi. Ferrari Alonsonun 2016 sonuna kadar sözleşmesi olduğunu hatırlattı ve böyle bir durumda fesh edemeyeceğini zira yerine gelecek olan Bianchinin artık belkide kariyerini kapattığıni ve de sezon bitip Raikkonenin yanına yeni bir pilot almadan Alonsonun gidemeyeceğı konusunda uyardı. Şimdi Ferrari ve Alonso sezon bitimini beklemek zorunda. Vettel Mclarenle çoktan anlaştıysa ve Hamilton Mercedeste kalmaya devam edecekse Ferrarinin pekte opsiyonu kalmıyor. Hulkenberg bu sezonu nispeten silik geçirdiği için ve geçen yıldan kırgın olduğu için Ferrariye gelmeyebilir. Ferraride performans ve kilo endişesiyle Hulku tercih etmeyebilir. Böylece Ferrari Alonsoyu durduramazsa kala kala Bottasa kalır ki bence iyi de olur. İki Fin birbirinin halinden anlaya anlaya yarışır.

    Olaylar bu şekilde geliştiyse Bottasın hem genç olması, hem fin olması hem de willimasın adam akıllı gelecek planı olmaması sebebiyle Ferrariye gelebileceğini düşünüyorum. (Ferrerinin gelecek planları olması açısından). Yeni başkan ve patron , montezemollo gibi tecrübeli olgun pilot hastası değil anladığım kadarıyla gençlere açık.Bottas Ferrariye gelirse, Button emekli olur. Magnussende Williamsa geçer. Vettelin bu kriptonik hareketi var ya en az 3 takımı ve 4 pilotu etkileyecek gibi duruyor. Bianchi kaza yapmasa yine bu kadar karışmazdı piyasa ama o kaza Vettel kadar karıştırdı piyasayı. Alonsonun mutsuzluğu ve hondanın spora dönüşü tabii olayları asıl ateşleyen ilk zincir halkaları.

    1. Bottas dışında söylediğin şeyler mantıklı.Özellikle Bianchi’nin kendini kanıtlama durumuna bende katılıyorum.

    2. Ozaman neden Ferrari, Alonso ve ya Vettel haberlerini yalanlamıyor. İkisinden birini yalanlaması lazım, ‘Alonso ile bağları kopardılar’ haberlerine de birşey demiyorlar, ‘Vettel’le 3+2 yıl sözleşme imzalandı’ bunada birşey demiyorlar. Horner bile ‘Ferrari ona çok iyi bir teklif yaptı’ dedi. Horner az buz bi kaynak değil..Kalkıpta ortalığı karıştırmak için böyle birşey söylemesi de saçma olur.
      Sonuç olarak, yalanlamadıkları herşey doğru.
      Dediğin çok mantıksız değil..Özellikle Honda’nın Vettel’i istiyor olması ve ayrılığın Japonya’da olması tesadüf değil gibi.
      Bakalım neler olacak 🙂

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    McLaren rotasyonla yarışacak bu sene.

  5. Takeshi (spä2000) avatarı
    Takeshi (spä2000)

    Mika: Şumi naber adamım.
    Schumi: İyilik Miko senden ne haber.

    Mika: Adamım az evvel McLaren ile anlaştım. Mutluluktan kafayı kırmak üzereyim. Ron bana seninle de görüşeceğini söyledi. Yeni çağı 2miz ile açacakmış. Dostum adam tam bir kırık. 🙂
    Schumi: Deme Miko. az evvel Ferrari ile anlaştım işte kontrat da elimde.

    Mika: Git iade et adamım . 7 gün içinde sözleşmeyi sorgusuz sualsiz iade etme hakkın var.
    Schumi: Miko.

    Mika: Efendim.
    Schumi: Bir kontrol edeyim dedim.

    Foto bu konuşma esnasında çekilmiş.

    1. 🙂 eğlenceli..Beğendim.

      1. Takeshi (spä2000) avatarı
        Takeshi (spä2000)

        🙂
        Miko & Şumi

        Onlar kankaydı.

  6. Ferrari ayın 13 ünde vetteli açıklayacakmış

  7. M.Günaydın #‎ForzaJules‬ avatarı
    M.Günaydın #‎ForzaJules‬

    Vettel niye Alonso ile aynı takıma geçmesin ki ? Silverstone geçişleri hala aklımda Vettel Alonsoyu her halükarda tokatlar ikiside denk pilotlar önemli olan Alonso bunu kabul eder mi …

    1. Alonso ve Vettel denk pilotlar mı? Kardeşim ya Formula 1’den anlamıyosun ya da sadece 3-4 sezondur takip ediyosun.

      1. Bence o arkadaşı fazla ciddiye alıyorsun 🙂

      2. M.Günaydın #‎ForzaJules‬ avatarı
        M.Günaydın #‎ForzaJules‬

        Doğru hatalıyım denk sayılırlar biri kaç yıldır karavana çekiyor biri 4 şampiyonluk bir 2ncilik le son 5 yılı domine ediyor.

      3. Bunun dediklerine he de geç 😀

    2. Dostum sen f1 pc game videolarini izliyip yarislarla karistiriyorsun galiba.Yada 2-3 senedir f1 i izleyip en iyi aracla sampiyon olmus adami f1 in en iyisi saniyorsun.f1 de alo nun yerinde kim olsa o araci bu kadar muazzam kullanamazdi ama vettelin sampiyon aracini alonso kullansaydi sezonun ilk devresinden sampiyonayi kazanirdi

      1. Murat Aksoy avatarı

        Bu Vettel’i inkar etme psikolojisi nereden geliyor anlamış değilim. Sanki Schumacher şampiyon olduğu yıllarda Minardi kullanıyordu! Zaten hızlı aracın olmadan şampiyon olman imkansız asıl mesele hızlı aracı şampiyonluğa tasiyabilmek ve takım arkadaşını yenebilmek.

        1. Bu sene takım arkadaşını yense bir nebze hak verebilirdim ama bu durumda asla.

    3. Sen bu dediklerine gerçekten inanıyor musun? Samimi misin yani?

  8. Vettel Alonsoyla aynı takıma gelecek kadar yürekli değil

    Ama Alonsonunda samarini yemesini çok isterim tabii

  9. mercedes e geçecek, diğer şekilde her türlü ne kadar boş bi şampiyon olduğu ortaya iyice çıkcak, karizmayı kotarmak için tek çaresinin en hızlı olan aracı kullanmak olduğunun biliyor, yoksa sınırlı yeteneği ile başka bi takımda başarılı olamayacağının oda farkında, tamamen kurnazca hareket ediyor, söylemişti dersiniz mercedes e geçince

    hamilton a yol göründü 😉

  10. Lewis’de gelsin McLarene hatta Button ve Kevin da takımda kalsın 😀 her yarış biriyle çıkarız piste 😀

    1. Haksızlık var. Siz çok güçlü oldunuz. 🙂

      1. Napalım herkes bizi istiyor 😀

  11. Yok artık. Filmlerde bile böyle bir son olmaz. 🙂

  12. Ferrari kendisi için çok daha iyi bir tercih sevmesemde.Dişine göre bir rakip olur.Alonso kendisine fazla gelir.Mclaren’e geçtiği an kötü performansı yüzünden kapı dışarı edilebilir kısa sürede.Maalesef Ferrari’de Vettel’i göreceğiz.Büyük ihtimalle Pazar ya da Pazartesi günü Vettel-Ferrari olayı açıklanır.Alonso ne yapar bilemem.1+1 opsiyonlu anlaşma olursa direk imzayı atar Mclaren’e.

    1. Onur Gentas avatarı

      Aynen öyle. Vettel kesinlikle alonso ile aynı takıma geçmez. Başarısız bir sezondan sonra başarısız geçireceği en azından takım arkadaşına yenileceği bir sezon geçmiş şampiyonluklarının sorgulanmasına sebep olacaktır.

  13. Mercedes’e geçme olasılığı nedir? Bence mümkün. Hamilton Ferrari’ye, Alonso Mclaren’e.

    1. Hamilton Mercedes’ten ayrılırsa o koltuğun tek sahibi Alonso’dur. Vettel anca havasını alır.

      1. Hamilton oradan ‘Alman’lardan kaçmak için ayrılır. Hal böyleyken orada Alonso’yu da ham yaparlar. Vettel daha mantıklı gibi.

        1. Vettel gelirse olay milliyetçiliğe dökülür.F1’de bunun olabileceğini hiç sanmam.

          1. Kesinlikle Dogru vettelin mercedese geçmesi sözkonusu degil

          2. Button – Hamilton, Woking merkezli Ingiliz McLaren takiminda yaristigi icin ortada hayallik bir durum Yok.

        2. Ortaya sallıyorsun. Ama mantıklı bir düşünsen bunun olmayacağını sende anlarsın.

  14. Onur Gentas avatarı

    Bencede yok artık. Ronaldinho ferraride mi yoksa:)

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      ahahah McLaren deseydin daha dogru olurdu 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Napim boş koltuk orada kalıyor:)

  15. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    muhtemelen niçin beklediğimi anlayacak kadar zeki olacaksınız

    Burnuma pis kokular geliyor.Hepimizi ters köşe mi yapacak acaba?

  16. Valla bu işin cılkı çıktı. Alonso kesin gidicide , vettelin Mclarene gidecegini hic sanmıyorum ben.

  17. Yok artık Lebron James:) Neyseki transfer piyasasında ismi geçen iki pilot var.
    Eğer daha fazla olsaydı, medya hepsini McLaren’e geçirirken baya bir zorlanırdı:)

  18. Güzel haber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir