Hamilton: “Mercedes’ten Ayrılacağım Haberleri Tamamen Hayal Ürünü”

Lewis Hamilton, Mercedes’ten ayrılacağı yönünde çıkan haberlerin tamamen uydurma olduğunu ve şu an için anlaşmayı 2015 sonrasında uzatmanın öncelikler arasında yer almadığını söyledi.

Son günlerde çıkan iddialara göre Mercedes Lewis Hamilton’a mevcut anlaşmadan sonra devam etmeyeceklerini bildirdi. Ancak iddiaların aksine takım patronlarından anlaşmayı uzatma konusunda istekli oldukları yönünde açıklamalar geliyor.

Hamilton “Formula 1’de ilginç bir dönem. Sürücüler değişiklikler yapıyorlar. Üst seviyede yer alan sürücüler değişiyorlar. Bu dönemde çok fazla kurgu ve aptal hikaye çıkıyor. Bu aptal hikayeleri kim çıkarıyor?… Ben her zaman burada işimi yapmak için olduğum konusunda açık oldum. Gelecek senenin sonuna kadar anlaşmam var. Gelecek sene için, sene sonunda oturup konuşacağımızı doğruladık.”

“En önemlisi yapılandır. Mercedes Formula 1’e girmeme yardımcı oldu. 13 yaşımdan beri buradayım. Oldukça rahat hissediyorum ancak bu işte neler olduğunun da farkındayım. Bu yüzden insanların bir şeylere müdahele etmeye çalıştığını biliyorum. Yapabileceğim tek şey şu ana kadar yaptığım şeylere devam etmek. Umarım performansım konuşur.” dedi.

Monaco GP’ye kadar art arda 4 yarış kazanan Hamilton, bu hafta sonu aynı şekilde art arda 4. zaferini kazanmayı planlıyor.

Hamilton “Dürüst olmak gerekirse bunu pek fazla düşünmüyorum. Kafamda olan sadece iki şey var: tamamen şampiyonaya odaklandım. Gerçekten sürpriz oldu. Bu yüzden çok mutluyum. Sadece yarışmayı düşünüyorum. Oturup da art arda 3 defa kazandığımı düşünmüyorum. Bunu pek fazla düşünmüyorum ancak bunu pist üstünde yansıtabilirsem inanılmaz olur.”

“Bazı yılları hatırlıyorum. Bir galibiyet alıp uzun süre bir şey kazanamıyorduk. Bu sene gerçekten gerçek dışı. Bir ara iki galibiyet peş peşe alıyorsunuz. Sonra art arda 3, sonra 4… Kariyerimdeki diğer seneler gibi değil. Harika bir sene oluyor. Ve düşüncemin geri kalanı Jules Bianchi ve ailesi ile.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Mercedes’ten Ayrılacağım Haberleri Tamamen Hayal Ürünü”” için 21 yanıt

  1. Murat Aksoy avatarı

    Alonso Mercedes’i istemekte haklı ancak her iki pilotu da gerçekten potansiyelli ve kariyer bakımından önlerinde Alonso’nunkinden daha uzun zaman var. Bu da Alonso-Mercedes birlikteliğini imkansıza çok yaklaştırıyor.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

      Bu hayatta ne olacağı hiç belli olmaz. Kim diyebilirdi ki üç hafta öncesine kadar Alonso önümüzde ki sezon Ferrari’de yarışmayacak diye ? O yüzden F1 camiası için de yaşanacak hiç bir ayrılık beni şaşırtmaz şu saatten sonra.

  2. Hamilton kafası çalışıyorsa Mercedes’te kalır.

  3. Nico silik kalsaydı, muhtemelen 2007 kadrosu tekrar oluşurdu. Amma velakin Rosberg çok gelişti ve şaşırttı.

    Griddeki bozulmayacak tek kadro Mercedes kadrosudur.

    1. nico’nun silik kalmayışının nedeni hamilton’ın çenesiydi. ilk 5 yarıştan 4’ünü kazanıp 4 pole alan (birinde yarış dışı kalmasına rağmen) bir performansla başladığı sezonu hiç durmayan ağzıyla böyle zor bir duruma soktu. gereksiz demeçleriyle rosberg’i ateşledi ve monako sıralamasında rosberg’in hile yapmasına neden oldu.

      bunu hamilton’ın kanadada sıralama turunda hata yapması izledi çünkü baskı altındaydı. polden rahat kazanacağı yarışı bitiremedi. ardından avusturyada rosberg’in eline veri geçmesin diye tüm hızını Q3’e sakladı, sadece ilk sektörde 0.3civarı hızlıydı ama turu tamamlayamadı. 2. bitirebildi. araç yüzünden almanya’da 20. başlayıp macaristanda da pitten başlayınca, spa’da da rosberg bilerek çarpınca sezon bu duruma geldi.

      biri sezon başında hamilton’ı çekip, çeneni kapat ve işine bak deseydi monako, kanada, avusturya ve spa’yı da bu sene kazanmış, ve puan farkını şanssızlıklarına rağmen 50nin üstüne çoktan çıkarmıştı. birinin 8 diğerinin 4 galibiyet alması zaten bunu gösteriyor.

      1. Formula 1’de pilotlar için bir söz söylenir bilirsin ”Komple”

        Bu komple ne anlama gelir? Kazanmak için gerekli olan potansiyellerin hepsine veya çoğuna sahip olmak demektir. Neler var, sadece hız ve yetenek mi? Kesinlikle hayır.

        Oturmuş bir kişilik, olgunluk, öz analiz yapabilme yeteneği, ego, ilişkiler ve iletişimler, psikolojik yönetim gücü, otokontrol vs ….

        Yani kısacası bırak F1’i bir insan hayatını direkt olarak etkileyen hususlar, Formula 1’de pilotların gelişimini direkt olarak etkiler şüphesiz. Sadece yetenek ve hızın yeterli olmadığını aşikar. Bu saydığım ve bir çok dış etkende insanları etkiler.

        Bazı sürücüler, psikolojik olarak daha güçlü yapıya sahip olabilirler. Bunlar onlar için çok büyük avantaj doğurur. Rosberg’de doğurduğu avantaj gibi. Ki, Lewis çok daha hızlı olmasına ragmen ondan.

        O yüzden olaya daha ayrıntıcı gözle değinmek gerekir, irdelenebilecek ve çok sonuç çıkartılabilecek bir konu bu. Komple pilot olma nitelikleri.

  4. Ve yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim .. 🙂

  5. Aklımda iki şey var Şampiyona ve Jules yerinde ve iyi bir açıklama olmuş ayrıca dediği gibi uzun senelerdir dolaylı ya da doğrudan Mercedes ile çalışıyor Büyük olaylar olmadıkça ayrılmayacaktır takımdan

  6. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Gerçekten bu sene şampiyonluğu hak ediyorsun ,bazıları gibi hileyle bir şeyler yapmaya çalışmıyorsun.

    Ama bu sene şampiyonluğu senin alacağına inanmıyorum çünkü alman takım alman pilot.

    Şimdi bazıları hemen atlar komple teorileri başlamış yine diye.Siz olsanız sizde isterdiniz kendi vatandaşınızın şampiyon olmasını.

    Son yarışın çifte puan olmasıyla Hamilton için daha kötü bir haber.
    Kesin söylüyorum Hamilton son yarışta yarış dışı kalacak ve Rosberg şampiyon olacak .

    Sonra Mercedes ile baglar kopacak ve Mclaren’e yakınlaşmaya başlayacak.

    Bana göre bu yüzden sezon sonunu bekliyor yeni anlaşma için.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Sadece bir şeyi düzeltmek istedim yoksa yorum güzel.Komple teorisi olayına açıklık getirmek istedim.Aslında komplo teorisi demek istedin var sayıyıroum.Komplo bir kişinin yapacağı iştir,tuzak demektir.Bir avcı ile onun vurmak istediği hayvan arasındaki ilişki komplodur.Olayın içinden birden fazla en az iki kişi varsa konspirasyon adını alır.Yani konspirasyonun teorileri olur.Her neyse,kendimi bunu açıklamak zorunda hissettim.Ben de bunu Aytunç Altındal üstaddan öğrenmiştim 🙂

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        açıklama güzel öğrenmiş olduk 🙂

    2. sadece sen değil F1’le ilgilenen konuştuğum kişilerin 90%ı hamilton’ın son yarışta problem yaşayacağına kesin gözüyle bakıyor.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Şöyle bir durumda var takım içinde anlasma yapilip bir sene Hamilton bir sene Rosberg sampiyonlugu gibi bir durum da olabilir mi acaba ?

        1. Elbette Hamilton son yarışta sorun yaşayabilir ancak bunun takımdan kaynaklanacağını
          düşünmüyorum.1.Mercedes gibi bir markanın yapacağı iş değil. 2. Sırf pilot alman
          diye bugün Hamilton’ın ayağını kaydırırsan,yarın Rosberg’in yanına Vettel gibi
          diğer alman pilotlar dışında başka milletten pilot bulamazsın. Alman bir markaya ters
          işler bunlar.Ama mesela Ferrari de olasa şaşırmam.Almanların ve Japonların iş ahlakını
          ve disiplinini severim… Ayrıca 4 senedir alman pilot şampiyon oluyor biraz ara versinler:)

    3. Nedense bende aynısını düşünüyorum.

      Rosberg yerine Bottas Riccardo filan olsa böyle birşeye çok aşırı üzülmem de

      Bu sevimsizin şampiyon olduktan sonra takınacağı haliyet-i ruhiyeyi düşünüyorum da Allah yazdıysa bozsun diyorum

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Köşe kapmaca 🙂

  8. Bu yüzden insanların bir şeylere müdahele etmeye çalıştığını biliyorum.

    ??? 🙂

    1. Alonso 😀

    2. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      +1

  9. tabı nıye bıraksın kı en hızlı aracı

    1. Yani demi ? Gel buyur Alonso’cugum yerime sen geç diyecek hali yoktu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir