Rosberg: “Difüzörleri Kopyalamak Zaman Alacak”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg rakiplerinin ara difüzör tasarımını kopyalamalarının çok uzun zaman alacağını ve bunun tam anlamıyla çalıştırmayı başabileceklerinin garantisini olmadığını söyledi.

Rosberg’in takımı Williams, BrawnGP ve Toyota ile birlikte çarşamba günü difüzör tasarımları nedeniyle jüri karşısına çıkmış ve çift katlı difüzör tasarımları FIA tarafından yasal onayı almıştı. Bu kararın anlamı bütün takımarın benzer tasarımı kopyalamaya çalışacaklar fakat Rosberg işleyişin kolay olmayacağını söylüyor ve rakiplerinin çalışmaya başlamadan önce zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

” Bu tip bir difüzör tasarımını kendilerine adapte etmeleri konusunda diğerleri için birçok yarış geçmesi gerekecek ve bununla çalışacaklarının garantisi yok. Otomatik olarak hızlanacaklar gibi bir durum değil bu, kolay değil. Bütün zamanlarını alacak ve bununla birlikte çalışacağından bile emin olamazsınız.”

Alman pilot sezonun ilk iki yarışını domine eden Brawn GP’nin bu yıl malup edilmesi gereken takım olacağına inanıyor.

” Çok zor bir olasılık, evet… Gerçekten çok zor bir olasılık. Yeni kurallardan kolayı bu yılın araçlarınındaki gelişim oranı çok zor. Bir parça koyuyoruz ve bir haftadan öteyi haftaya göre daha hızlı olacağız bazen onda iki yada ona üç olacak bu değer. Eğer Brawn’ın Toyota’nın 0.2 saniye önünde olduğunu düşünürseniz çok hızlı gibi görünebilir.”

Rosberg takımının en kötü dördüncü en hızlı araç olduğunu düşünüyor.

” Brawn şu anda en hızlısı, ardından Toyota ve sonrasında Red Bull ve bizim aramızdaki farkın çok yakın olduğunu düşünüyorum. Şu anda iyi görünüyor. Sıralama turlarında gridin ön sırasında bulunmak ve daha fazla puan kazanmak için şansımız olduğuna inanıyorum.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir