Massa: “Şampiyonluk İçin Geç Değil”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari’nin bu sezon dünya şampiyonluğu için mücadele etmesi için çok geç olmadığını fakat Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin çift katlı difüzörlerin yasal olduğunu onaylamasının ardından takımın “çok fazla çalışması” gerektiğini söyledi.

Ferrari 1992 yılından bu yana ilk kez rekabetçi olmayan bir görüntü çizdi ve takım 2009 yılında yarışlar kazanmak istiyorlarsa Brawn GP, Williams ve Toyota’nın kullandığı difüzör tasarımlarına benzer tasarımı geliştirmek zorunda olduğunu kabul etti.

” Kolay olmayacağı kesin. Çok fazla çalışmamız gerekiyor, farklı araçlara sahip bazı takımlar var elimizde. Onlara yakalamak kolay olmayacak fakat mümkün olabileceğini düşünüyorum.”

Massa ayrıca Chris Dyer’in takım menajerliğine getirilmesi ve Luca Baldisseri’nin fabrika kökenli bir rolde yarış takımı ve Maranello arasında bağlantıyı sağlayacak düzenlemede bulunacak olması gibi Ferrari’nin yeniden yapılandırılmasının F60′ın en hızlı şekilde pist üzerinde geliştirilmesi için yapıldığını sözlerine ekledi.

” Evde çalışmamız gereken bir başka konu da şu anda difüzör, yeni parçalarımızın çalışmasını önceden tahmin etmek için ve araç için büyük bir gelişim olacak olan difüzörü hazırlamak için bir sebep. Evimizde daha fazla zorlamamız gerekiyor, ayrıca pist üzerinde iyi organize olmamız gerekiyor.”

” Difüzör kuralına olan tepki aracın alt bölümü konusunda çok fazla çalışmamız gerektiği ve mümkün olduğunca kısa sürede bir araya getirmemiz gerektiği içindi.”

Sezona puansız başlamasına rağmen Massa motivasyonunun hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu ve Ferrari’nin geri dönmesi için yardımcı olmak konusunda kararlı.

” Motivasyonum hala aynı. Aracın gelişmesi için, aracın mümkün olduğunca çabuk bir şekilde gelişmesi adına takımlar birlikte çok çalışmak için, puanlar kazanmak için ve daha fazlası için motivasyona sahibim… Daha iyi bir şampiyonaya başlamakiçin hala movitasyonumu koruyorum.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir