Lastikler Haftasonunu Etkileyecek

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, her yarışta kullanılan lastik çeşitleri arasında çarpıcı farklılıklar olmasını eleştirdi. 2006′da lastik savaşının sonundan bu yana performans açısından daha çeşitlilik sağlamak için Bridgestone’dan, herbir yarışta pilotların kullanması zorunlu olan iki tip lastik getirmesi istendi.

2007 ve 2008′de nispeten birbirine daha benzer iki lastik seçilip yarışlara getiriliyordu ama bu sene durum biraz farklı. Avustralya’da süper yumuşak lastikler kısa sürede tutunmayı kaybedip performansta büyük farklılıklar yaratıyordu. İşte bu durum, Nick Heidfeld’e göre spor için kötü bir şey.

Heidfeld: ” Bir pilot olarak tercih etmediğim bir şey. Daha çok, iyi bir gösteri yaratma adına bu yapıldı. Araçların daha hızlı gitmesiyle ilgili bir şey değil bu. Ve Avustralya’da süper yumuşak lastiklerin lapa haline geldiğini gördük. Çünkü ne zaman (süper yumuşak) lastikleriniz olursa o zaman kaybediyorsunuz ve büyük zaman farkları yaratıyordu.”

” Gösteri için iyiydi ama benim için bir pilot olarak Formula 1 sadece bir gösteri değil, mantıklı da olmalı ve bu bana mantıklı gelmiyor.”

Brawn GP’den Rubens Barrichello da lastikler konusuna değindi.

Barrichello: ” Neden o kadar farklı lastikler getirdiğimizi, bunun göster için olup olmadığını anlaması zor. Çünkü burada çok iyi bir lastiğe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Daha yumuşak bir lastik belki de bütün lastikler için sıkıntı yaratabilir”

” Bu tek başına yarışı (izleyiciler için) çok ama çok hoş yapabilir. Çünkü bizi sıkıntı yaşayabilir ve sonrasında geçiş yaparsanız. Bu hoş olabilir. Ama biz pilotlar için işleri daha iyi yapacak farklı lastikleri getirme yetisine sahip olduğumuzdan da eminim.”

Brezilyalı pilot Çin’de lastikler nedeniyle, Melbourne’dekine kıyasla daha çarpıcı farklar görebileceğimizi de belirtti.

Barrichello: ” Avustralya’da (yumuşak lastiklerle) beş turun ardından ufalanıyordu ve burada da aynısı olabilir, belki de daha fazlası. Çünkü pist başlı başına aşındırıcı. Eğer soğuk olursa, lastik kötü etkilenecektir.”

” Eğer bu, gösteri içinse, bizim için tehlikeli olacağını düşünmüyorum, sadece beş saniye daha yavaş süreceksiniz ve diğer araç sizi daha çabuk yakalayacak. Ama gösteri için güzel.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir