Button Kazanmaya Alıştı

yazar:

kategori:

Jenson Buton şampiyonluk için favori gösterilmesine alıştığını söyledi ve bu haftasonu Çin Grand Prix’ini kazanamaması halinde bunun hayal kırıklığına neden olabileceğini kabul etti.

Britanyalı pilot sezona çok iyi başladı ve sezonun ilk iki yarışı Avustralya ve Malezya’da galibiyeti kazanan taraf oldu. Bununla birlikte takımı Brawn GP bu yılın malup edilmesi gereken hedefteki takım görüntüsü çizdi. Button hayal kırıklığı yaşadığı Honda Racing takımı ile geçirdiği yılların ardından zirvede dönüş yaptı. Ayrıca 2009 ylının ilk iki yarışında 2007 ve 2008 yıllarının toplamından daha fazla puan kazanayı başardı.

Bununla birlikte Button rekabet konusunda ihtiyatlı olmasına rağmen podyumun en üst basamağında olmaya alıştığını kabul etti.

” İki kötü sezonun ardından ön sırada olmaya bu kadar çabuk alışmanız oldukça tuhaf. Podyumun en üst basamağında yer aldığınızda bu şey gibi olmuyor ‘Aman Tanrım bu yaşadığım en muhteşem deneyim’. Daha çok ‘Tamam, bir işi daha tamamladık. Bir sonraki yarışa geçelim.’ gibi oluyor.”

” Bu açıdan güzel, farkındayım. Eğer bu hafta kazanamazsam birazcık hayal kırıklığına uğrayabilirim fakat şampiyonada 17 yarış olduğunu hatırlatırım. Eğer her yarışa kazanma mantığıyla gidip, ikinci ya da üçüncü tamamladığınızda ya da biraz daha kötü durumda hayal kırıklığına uğruyorsanız doğru mantaliteye sahip değilsiniz diye düşünüyorum.”

” Sezon bir ya da iki yarıştan oluşmuyor uzun zaman süren büyük bir olay ve çalıştığınız yolda biraz zeki olmanız gerektiğini düşünüyorum, yapabildiğiniz kadar puan kapmalısınız. Her yarışta puan kazanmak Formula 1′de kilit nokta ve her zaman böyle olmuştur.”

Button rakiplerinin hızlı bir şekilde kendilerini yakalayabilecekmiş gibi göründüğünü söyledi fakat bununla birlikte sezon testlerinin yasaklanması takımı için bir avantaj olduğunu kabul etti.

” Benim için hayatı zorlaştıran çok rekabetçi bir takım arkadaşım var ve Toyota çok rekabetçi görünüyor fakat yalnızca hızlı olan Toyoa ve Williams değil. Red Bull da öyle ve insanların çok hızlı bir şekilde etkileşim göstereceğinden eminim. Kış testlerinde çok iyi bir iş çıkardıktan sonra sezon iyi bir başlangıç yaptık, açıkcası aracın birçok alanıda başarılı işler çıkardık yalnızca difüzör değil ve yakalamak insanlar için biraz zaman alacak diye düşünüyorum.”

” Nerede gelişime ihtiyaçları olduklarını biliyorlar, yine de, bizi yakalayacaklar y da deneyecekler ve uzun sürmeyecek bundan eminim. Test eksikliği iyi bir şey çünkü bizim için avantaj ve takımlar araç üzerinde çok fazla çalışamayacaklar, rüzgar tünelinde iyi görünmese bile pist üzerinde nasıl bir performans gösterdiğine bakmak gerekiyor.”

” Buna rağmen rüzgar tünellerinin insanlar için iyi olduğunu düşünüyorum ve birkaç takımın bize yaklaşacağını ve daha rekabetçi olacağını düşünüyorum.”

Brawn GP pilotu FIA’nın yasallığını onaylamasıyla difüzör tasarım tartışmalarının artık geride kalmasından dolayı mutlu.

Mahkemenin kararının bir başka galibiyet olduğu sorulduğunda Button: ” Gerçek değil, yalnızca arkamızda bırakmak güzel bir duygu ve artık gerçek işimize konsatre olabiliriz. Beklenen bir şeydi. Açıkcası biraz endişelisinizdir, çünkü ne olabileceğini asla bilemezsiniz fakat öğrendiğimde bir etki yaratmadı.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir