Briatore “Brawn GP Yakalanamaz”

yazar:

kategori:

Renault F1 Takım Patronu Flavio Briatore, FIA’nın çift katmanlı difüzörleri yasal ilan etmesinin ardından takımının şampiyonluğu kazanması umutlarının bittiğini kabul etti.

İtalyan patron, Brawn GP, Toyota ve Williams’ları yakalamanın zaman alacağını ve bu yüzden şampiyonanın geçerliğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

Briatore”Senna’nın ölümünün ardından araçlarda daha az zemin etkisi olması için karar verildi ancak bir anda bu legal oldu.”

“Bizim takımımızdaki pilotlar dünya şampiyonu oldular ancak şu anda şampiyonluk mücadelesi veren pilotların birisi neredeyse emekli oluyordu birisi ise iyi ancak yavaş olan birisi. Bu takımlarla farkı kapatmak imkansız.” dedi.

Briatore, çift katmanlı difüzör çalışmalarına yeni başlayanların aksine diğer takımların bir kaç yarış içerisinde kendilerine yetecek farkı açacağını düşünüyor.

Briatore “3 ya da 4 yarış içerisinde şampiyon belli olmuş olacak ve burada TV’de ilgi çekecek birşey olacağını düşünmüyorum. İzleyiciler Button’un 60, Nakajima’nın 50 ya da bir başkasının 80 puana sahip olduğunu görebilirler. Böyle yarışları radyodan dinleyebilir ya da TV’de farklı şeyler izleyebilirim.”

“Bütçenin 30 milyon pounda düşürülmesi konuşulurken biz KERS’e 15 milyon ve difüzöre 10 milyondan fazla harcadık.Seyahat etmek ve çalışanlarını para ödemek için de 5 milyonumuz kaldı.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir