Bridgestone Süper Yumuşak Lastiklere Güveniyor

yazar:

kategori:

Bridgestone, Fernando Alonso’nun şaka olarak nitelendirdiği lastik seçimi yorumunun mesnetsiz olduğunun ortaya çıkacağına inanıyor.

Alonso, Çin GP’ye bir kaç turda yok olacak süper yumuşak lastikleri getirme kararı konsunda sert eleştirilerde bulunmuştu. Bununla birlikte Cuma gününden alınan verilerden görülen o ki süper yumuşak lastikler, bazılarının endişe ettiğinden dha uzun süreli dayanım gösteriyor. Bridgestone motorsporları lastik gelişim sorumlusu Hirohide Hamashima, herhangi bir büyük sorun olmadan yarışın tamamlanacağı konusunda iyimser.

Aslında Hamashima, antrenmanlarda lastikleri bizza denemesinin ardından Alonso’un da eleştirilerini yumuşattığını söyledi.

Hamashima: “Eski bir dünya şampiyonunun bugün (süper yumuşakların) çok da kötü olmadığını söylediğini duydum. Bu yüzden bu ifadeden dolayı çok mutluyuz.”

“Melbourne’de tahminimizin biraz yanlış olduğunda hemfikirim. Çünkü pistteki gelişimin daha fazla olmasını bekliyorduk”

“Sıcaklık açısından çok etkiledi ve yarış sırasında bile pistte gelişim göremedik. Ufalanmanın nedeni de işte bu, bu ufalanma da tur zamnlarını etkiledi. FErnando da b yüzden ilk yorumlarını yaptı”

“Bununla birlikte burada Çin’de, şüphesiz ilk antrenmanların başlangıcında pist çok ama çok kirliydi, çünkü buradaki ilk 2009 yarışı. Bir çok pilot yorum yaptı ve pistteki tutunmanın geçen seneye göre çok daha kötü olduğunu söyledi.”

“Bunun yanında ikinci antrenmanın sonu itibari ile pistteki gelişim çok ama çok daha büyüktü ve Cumartesi pist için istediğimiz hedefe ulaşabileceğimize inanıyorum. O durumda süper yumuşak lastikler 10 turdan fazla çalışacak”

Hamashima, pist kolulları eğer beklendiği gibi olursa süper yumuşak lastiklerdeki bozulma nedeniyle zamnlarındaki düşüşün 2 saniyeden fazla olmaması gerektiğini düşünüyor.

Red Bull Racing’den Mark Webber, durumdan memnun göründü.

Webber: “Antrenmanda bekediğimizden daha iyiler. Opsiyon lastiklerinin tamamıyla felaket olacağını bekliyorduk ama düşündüğümüzden daa iyiler”

“Ama lastik seçimleri arasındaki fark konusunda, bazı yerlerde bunun iyi olduğunu düşünmüyorum. Pistte 3-4 saniye yavaş kalınca amatör gibi görünüyoruz”

Brawn GP’den Rubens Barrichello: ”Hepimiz için bir meydan okuma olacak. Görünüşe göre sıcaklık artacak ve bu da her iki lastik için yardımcı olacak. Ama formasyon turunun ardından gerçek bir meydan okuma olacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir