Vettel “İnanılmaz” Pole Zaferini Kutluyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Çin GP sıralamalarında pole pozisyonunu kazanmasının ardından bu sonucu “inanılmaz” olarak nitelendirdi.

Alman sürücü takımı Red Bull’a 1. pole pozisyon zaferini kazandırırken 2. kez bir yarışa ilk sıradan başlama hakkını kazandı.

Vettel “Her zaman son dakikada oldu: 1. seansta sert lastikler ile sadece tek tur attım ve 2. seansta yumuşaklar ile bir tur attım. Ve sizin de gördüğünüz gibi 3. seansta da yumuşaklar ile tek tur attım, dahası yok.”

“Bu kolay değildi. Araçta sorun vardı ve bu yüzden mümkün olduğu kadar az tur attık.”

“Araç gördüğünüz gibi hızlı, bu konuda endişem yok ancak bir turda hata yapar ya da genişten dönerseniz bu son olur.”

“Ben gerçekten çok mutluyum. Sonunda inanılmaz bir şekilde pole pozisyonunu kazandık. Bu sabah çok iyi değildi ancak öyle görünüyorki antrenmanlarda ne kadar az tur atarsak sıralamalarda o kadar iyi oluyoruz.”

“Takımım için mutluyum, tüm mekanikerler çok çalıştı, tüm gece çalıştılar ve harika bir iş çıkardılar.” dedi.

En genç yarış kazanan isim olan Vettel, Alonso’nun bu hafta KERS kullanmamasının start için kendilerini avantajlı yaptığını söyledi.

Vettel “Öncelikle Fernando KERS kullanmayacağı için mutluyum, burada uzun düzlük var ve bu fark yapabilirdi.”

“Yarın ne olacağını göreceğiz, uzun bir yarış olacak. Aracı parc ferme’de kontrol etmemizin ardından nasıl olduğunu göreceğiz. Ancak ben mekanikerlerin iyi iş çıkaracaklarından eminim.”

“56 turluk uzun bir yarış olacak ancak biz başlanabilecek en iyi yerdeyiz ve henüz hiç puan kazanamadık. Gidilecek uzun yol var ve her şey olabilir.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir