Buemi: “10.luk Toro Rosso’nun Sınırı”

yazar:

kategori:

2009 senesinde Formula 1′deki tek çaylak pilot Sebastien Buemi, F1 kariyerindeki henüz üçüncü sıralamalarında son seansa kalmaktan dolayı çok mutllu.

Scuderia Toro Rosso pilotu, Şangay’d Çin GP’nin sıralamalaronda 10. sırayı aldı. Üçüncü seansta süper yumuşak lastik kullanmayan çaylak pilot STR4 ile yapabileceğinin en iyisini ortaya koydu.

Buemi: “üçüncü seansta olmaktan dolayı gerçekten mutluyum, beklediğimden fazlasıydı. Daha yukarılara çıkabileceğimi de düşünmüyorum”

“Düşük yakıt yükü ile araç çok iyiydi ama üçüncü seans için hiç süperyumuşak lastiğimiz kalmamıştı. Bu yüzden birincil lastiklerle 3 hızlı tur atmak zorunda kaldım. Bunu göz önünde bulundurarak sonuçtan memnun kalabiliriz”

“Takım, sezon başlangıcından bu yana aracı çok geliştrerek gerçekten iyi iş çıkardı ve bugün çok iyi gitti. Şimdi yarınki yarışı daha fazla sabırsızlıkla bekliyorum”

Takım arkadaşı Sebastien Bourdais ise aksine sıralamaların ilk bölümünü dahi geçemedi ve bir hatasını neden olarak gösterdi.

Bourdais: ”8.virajı almak için çizgimi en iyi konuma almaya çalıştım ama apeksi çok fazla kestim, çakıl alana girdim ve araç tam dönmedi”

“Lastiklerdeki kir nedeniyle sonraki bir kaç viraj bir felaketti, yaklaşık 0,5 saniye kaybettim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir