Raikkonen Ferrari’nin Harekete Geçmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Çin’de sıralamalarda beklediğini bir kez daha bulamamasının ardından Ferrari’nin acil bir şekilde durumu tersine çevirmesi gerektiğini söyledi.

Henüz puan kazanamayan Ferrari’nin pilotu Kimi Raikkonen yarınki yarışa 8. sıradan başlayacak ve arkasında KERS kullanan Mclaren pilotları ve BMW sürücüsü Nick Heidfeld yer alıyor.

Raikkonen “Potansiyelimize göre kesinlikle 8.likten memnun değilim ancak buna razı olmalıyız. Araçtan maksimumu çıkardık ancak Q3 için yeni lastiğimiz kalmamıştı ve çok az rakibimizi geride bırakabildik.”

“Sorunumuz hâlâ aynı, yeteri kadar hızlı değiliz. Aracın kontrolü kötü değil ancak söylediğim gibi en iyisi ile 1 sn fark var.”

“Umarım hızlı bir şekilde gelişiriz ancak aynı zamanda elimizde olanla maksimum sonucu elde etmeliyiz. Umarım iyi bir yarış çıkarıp bir kaç puan kazanabiliriz.”

“Eğer KERS olsaydı ne olurdu bilmiyorum: Bazı noktalarda size avantaj sağlıyor ancak bazı noktalarda dezavantaj sağlıyor. En azından bir araçta KERS olsaydı durumu daha iyi analiz edebilirdik.” dedi.

Felipe Massa ise bu sezson 2. kez son 10 pilot arasına kalamadı ve yarınki yarışa 13. sıradan başlayacak.

Massa “Çıkış turumda trafiğe takıldım ve lastiklerimi yeteri kadar ısıtamadım. Bu 2 zor yarışı iyi bir şekilde atlatıp eve puanla dönmemiz lazım ve bu süre içerisinde aracı geliştirme üzerinde çalışmalıyız.”

“KERS olmaması özellikle sıralamalarda benim için kötü oldu. Bu çalışmamız gereken bir başka alan. Bunu mümkün olduğu kadar kısa sürede tekrar kullanmalıyız.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir