FIA, Jules Bianchi’nin Kazasındaki Ayrıntıları Açıkladı

FIA Yarış Direktörü Charlie Whiting, yaklaşık bir hafta önce Japonya’da büyük kaza geçiren Marussia pilotu Jules Bianchi’nin kazasıyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

Bugün Rusya’da düzenlenen basın toplantısında Whiting, Bianchi’nin kazasından bir kaç dakika öncesini içeren CCTV görüntülerini yayınladı.

7. virajı tepeden görüntüleyen kamera, uzun sol virajdan çıkan araçları gösteriyor. Whiting, görüntüden de anlaşılacağı üzere yağmur arttıkça yarış çizgisindeki suyun artmadığını, araçların geçmediği virajın dış bölümünde çok su olduğunu söyledi.

Olaylar Adrian Sutil’in virajı genişten dönüp suda spin atıp aracının kontrolünü kaybetmesiyle başladı.

Whiting “Daha kuru olan çizgi var. Yağmur şiddetini arttırdığında, kuru çizgide biraz su görünüyor ancak orada biraz genişten döndüğünde Adrian’ın kontrolünü kaybettiğini görebiliyorsunuz.”

“Orada pistin daha ıslak olan bölümüne çıkıyor. O anda Sutil, Jules’ın arkasında yer alıyor ve orada kontrolü kaybedip spin atıyor.” dedi.

Bir tur sonra çift sarı bayraklar sallanırken Bianchi de aynı yerdeki suya giriyor. Ancak Sutil’in aksine Bianchi aracı kayma anında toparlamak istiyor ve direkt pist dışına çıkıyor.

Whiting “Jules’in de benzer şey yaptığını görebilirsiniz. Aynı suya o da giriyor ancak aralarında biraz fark var. O, Adrian gibi spin atmıyor. Düzeltiyor ve pist dışına çıkıyor.” dedi.

Whiting ayrıca Sutil’in aracını kurtaran kurtarma aracına çarpan Bianchi’nin hızının tam olarak belirlenemediğini söyledi.

Whiting “Bu konu hakkında konuşmak için erken çünkü araç pist dışına çıktığında doğru dürüst veri alınmıyor.”

“Güvenebileceğiniz tek şey GPS verileri ancak orada olanlar konusunda çok güvenemezsiniz.”

“Doğru dürüst inceleme yapana, görüntüleri ve GPS verilerini analiz edene kadar bu konu hakkında bir şey söylemek iyi fikir değil.”

“Şimdi bir şey söyleyip sonra tam olarak öyle olmadığını söylemek erken olur.” dedi.

Whiting ayrıca Bianchi’nin kurtarma aracına değil de bariyerlere vurması halinde bile büyük bir kaza geçireceğini çünkü çok hızlı olduğunu söylerken kazanın mekanik bir arızadan kaynaklanmadığını ifade etti.


Yorumlar

“FIA, Jules Bianchi’nin Kazasındaki Ayrıntıları Açıkladı” için 3 yanıt

  1. Son cümle hiç olmamış be Charlie abi. Hızın saptanamaması da neyin nesi ayrıca? Tabii adam 20 yıllık kariyeri 25 yaşında çocuk için feda etmek istemiyor. 5 günde düşünüp, taşınıp böyle bir açıklama mı buldunuz? Serhan Acar’a da buradan selamlarımızı iletelim. Benzer terpitleri vardı. Her şeyi doğru yaptılar!!!

  2. inan karakoc avatarı

    Ne hizlarla nerelere carpti bu adamlar bu araçlarla sende bizimi yiyon charlie gormesek bilmesek kandiracan bizi bariyerle vincin agirlik dengeleyici kıç kismi bir olurmu Charlie whiting üstat

  3. Şu görüntüleri bize de gösterseler de kendimiz analiz edebilsek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir